Jump to content

Zabranjena istorija srba

Dejan_kv

Препоручена порука

• Одговори 281
  • Креирано
  • Последњи одговор

Популарни чланови у овој теми

Jesu skoro svi politicari budale, al ima i onih koji su manje budale i koji ne prave ratove i nece da otmu sve...

Zayron: Pa tamo ni nema svađa oko vjere i nacije jer se o tom uošte ni ne priča. Priča se kakva je koja ribica i na šta se fata, na mrmka, na glistu, na kruh, hljeb ili angelbrot, na na lažni mamac itd. Evetualno o tom kako se koja peče i koja je ukusnija.

cloudking: "Ne postoje cuda... postoje samo stvari koje jos ne razumemo."

Подели на овим сајтовима

Zayron: Pa tamo ni nema svađa oko vjere i nacije jer se o tom uošte ni ne priča. Priča se kakva je koja ribica i na šta se fata, na mrmka, na glistu, na kruh, hljeb ili angelbrot, na na lažni mamac itd. Evetualno o tom kako se koja peče i koja je ukusnija.

Подели на овим сајтовима

Zbunjen je ...

Збуњен сам како човек од 40 година, високо образован може да верује у глупости у које ти верујеш.. да амери нису слетели на месец, да смо пореклом винчаани, да не разуме хаплогрупу... 

oh sh*t man... i was taking life seriously, now i will divide  things by zero. 

Подели на овим сајтовима

Za mesec ti rekoh, nije mi jasno kako su sa digitronom uspeli to da izvedu i nazad...

Подели на овим сајтовима

Ово није истина.

Без да се упуштам у ову другу полемику, ово око каталогизације културне баштине је једноставно непознавање материје. Радио сам нешто што је имало везе са културним наслеђем, па сам упознат како поступак иде. На првом месту, ништа се не ради аутоматски, а на другом, да би неко нешто твоје уписао као своје, мора да се води жестока битка. То које ће писмо да буде регистровано као твоје, зависи од тога које им ти писмо доставиш. Верујем да су наши ишли за Уставом где је ћирилично писмо званично, уз српски језик, тако да се ради о томе шта су им наши достављали. Што никако не значи да културно благо које је писано на другим писмима, па и на другим језицима, иде као туђе културно наслеђе, то везе нема са тим како се то ради.

Барем што се овога тиче, будите спокојни, нису у праву, причају напамет о нечему о чему благе везе немају.

57ed8623960a6_banerRylah_zpsqgjjkx0v1.jpg.8a2fd97cd3aa7dcd0237c412e2234aee_zpsut3tszcy.jpg

Подели на овим сајтовима

Pozivati se na haplogrupe jer pravo dobro istrazivanje genetskih ostataka ljudi za nasih prostora u praistoriju iako je najavljeno nikad nije uradjeno. 

A i problem haplogrupa jedino muska linija (ako si zensko to i nemas) od miliona linija niti haplogrupu dede po majci imas ili pradeda od baba i.t.d. 

Nemamo slovenska toponima niti imena za vreme pre seobe naroda. I naravno to je sve oborljivo da ima nekih validnih dokaza, ali ne ih. A price joj nas mrzi ceo svet pa su nam unistili istoriju ne pije vodu. 

Подели на овим сајтовима

Za mesec ti rekoh, nije mi jasno kako su sa digitronom uspeli to da izvedu i nazad...

И ја тебе питао. Извели су гомилу летова пре тога у које не сумњаш, лансирали гомилу сателита, и амери и руси... не видим шта их спречава да дођу до месеца и назад, када их не спречава да оду у орбиту земље?

Ако сумњаш да су "слетели на месец" због слабости тадашњих компјутера, зашто не сумњааш и у све оне сателите које су послали и руси и американци, и све оне летелице са астронааутим које су слали у орбите и Руси и Американци.

Барем што се овога тиче, будите спокојни, нису у праву, причају напамет о нечему о чему благе везе немају

Србин.инфо  је инче оаза знања, проверених и кредибилних информција и чланака...

Баш чудно... да се на таквом пораталу нађе овакво смеће.. :))  

oh sh*t man... i was taking life seriously, now i will divide  things by zero. 

Подели на овим сајтовима

Nemamo slovenska toponima niti imena za vreme pre seobe naroda.
  Како немамо? Ако говоримо конкретно о сеоби српских Словена, наравно да имамо словенске топониме, само што нису забиљежени. Просто је немогуће да народ нема имена за мјеста на свом језику, па да се може рећи да нема топонима. У 7. вијеку, када су се Срби доселили на Балкан, постојала је Великоморавска кнежевина, чије је средиште била Чешка, односно њена област Моравска. Досељавањем Словена са тих и околних простора доселили су се и одређени топоними. Тако имамо више Морава данас, једну у Чешкој, другу у Србији, Међимурје у Хрватској и Прекимурје у Словенији ( мада сам ја склонији схватању да су у Међимурју и Прекимурју Словени живјели доста прије српске сеобе на Балкан ). Када су се Срби селили у Русију да тамо буду граничари, са собом су понијели имена градова попут Пожаревца, а и дан данас се та имена могу наћи у Украјини гдје још постоји област Славјаносербија. Дакле, топоними прије Сеобе итекако су постојали, сао што нису забиљежени па не ништа више се не може са сигурношћу тврдити од тога да су постојали.

Ако говоримо о личним именима, њих забиљежених макар имамо као што су Дерван, кнез Срба послије чије смрти су се Срби доселили на Балкан, или Радагаст. вођа устанка против Обра ( ако се добро сјећам да се тако звао ).

Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...