Jump to content

Test vere za pravoslavne

52 члановâ је гласало

1. 1. Šta biste uradili u pomenutoj situaciji?

• Izašo bih jer tako sam u mogućnosti
    • Ostao bih jer tako sam u mogućnosti
    • Molio bih Boga da bude njegova volja
    • Sakrio bih se u oltar
    • Ne znam
    • Seo bih na onu visoku stolicu i glumio vladiku
    • Ostao bih - jednom se živi!
    • Zgrabio bih pričešće da se pričestim a posle nek bude kako oće
      0

Препоручена порука

А Господ? Зашто је Он бежао од оних који су Га гонили? Зашто је у тренутку када су се спремали да га каменују постао невидљив и прошао између њих?

Иначе, Владика Николај је крај рата дочекао у Краљевини Југославији, после је побегао када је видео шта се спрема. Издејствовао Недић да њега и Патријарха Гаврила Дожића пусте из дахауа и интернирају у манастире, врста кућног притвора. Тако да је побегао из Југославије у Америку.

Evo odgovoreno vam je za Gospoda.

E sad da vam ja odgovorim za Sv Vladiku Nikolaja. On je bio u Slovenij sa Dimitrijem LJoticem i sa Momcilom Djujicem, cak sta vise drzao je posmrtni govor na sahrani Ljoticevoj. Kakvo je vase misljenje sta bi mu komunisti uradili da su ga uhvatili, po mom misljenju zavrsio bi isto kao i Milan Nedic. Ali poenta pitanja je da su oni mogli da se sklone a da se neobrukaju, tj da nepogaze vreru Hristovu. U ovom pitanju koje je postavljeno mi smo stavljeni pred svrsen cilj, znaci ili ostati u crkvi ili se odreci vere Hristove.

Подели на овим сајтовима

Ко ме не опсује сада, овако јавно на форуму, без ограде и задршке, признаје да Христос није Бог и да није вредан да се за њега умре!

Dobro de poznata nam je tvoja verzija :) (imamo i mi svoju znaš ;) )

Ljubav se u duši ogleda, nebo je još nesagledivo.

Подели на овим сајтовима

Dobro de poznata nam je tvoja verzija :) (imamo i mi svoju znaš ;) )

А што ме сад ниси опсовао? Ниси спреман да опсујеш кад те нека будала уцени да ако не опсујеш онда не вверујеш, а спреман си да погинеш зато што ти је нека друга будала то рекла?

57ed8623960a6_banerRylah_zpsqgjjkx0v1.jpg.8a2fd97cd3aa7dcd0237c412e2234aee_zpsut3tszcy.jpg

Подели на овим сајтовима

Evo odgovoreno vam je za Gospoda.

E sad da vam ja odgovorim za Sv Vladiku Nikolaja. On je bio u Slovenij sa Dimitrijem LJoticem i sa Momcilom Djujicem, cak sta vise drzao je posmrtni govor na sahrani Ljoticevoj. Kakvo je vase misljenje sta bi mu komunisti uradili da su ga uhvatili, po mom misljenju zavrsio bi isto kao i Milan Nedic. Ali poenta pitanja je da su oni mogli da se sklone a da se neobrukaju, tj da nepogaze vreru Hristovu. U ovom pitanju koje je postavljeno mi smo stavljeni pred svrsen cilj, znaci ili ostati u crkvi ili se odreci vere Hristove.

Могао је да се врати, знао је да ће да пострада. Не сумњам да би се вратио да је једног тренутка помислио да би својим страдањем сведочио Христа и да тако треба да буде у том тренутку. Али није.

Због чега није? Зато што није био паљевина него један од најмудријих људи тог доба, не само у Србији, и много је реалније сагледавао ствари.

57ed8623960a6_banerRylah_zpsqgjjkx0v1.jpg.8a2fd97cd3aa7dcd0237c412e2234aee_zpsut3tszcy.jpg

Подели на овим сајтовима

Могао је да се врати, знао је да ће да пострада. Не сумњам да би се вратио да је једног тренутка помислио да би својим страдањем сведочио Христа и да тако треба да буде у том тренутку. Али није.

Због чега није? Зато што није био паљевина него један од најмудријих људи тог доба, не само у Србији, и много је реалније сагледавао ствари.

Da mogao je da se vrati ali nije i to je zaista pametno od njega.

Jer da je se vratio mi bi bili siromasniji za jednog jako velikog duhovnika i prosvetitelja. On je ucinio mnogo vise s' tim sto se nije vratio, nego da je se vratio i uzalud poginuo.

Ali to nije pitanje koje se ovde pita.

To kako vi gledate na pitanje je odprilike ovako: teroristi zauzeli crkvu i rade sta vec rade. Covek se seta ulicom vidi gomilu naroda ispred crkve pita sta se dogadja okupljeni mu kazu da teroristi hoce da poubijaju sve koji su u crkvi i on onda utrci u crkvu da ga ubiju.

Подели на овим сајтовима

Одговор пре 56 минута A šta da su kod kuće ostali troje dece i žena, a čovek sam otišao taj dan u crkvu. Da li u tom slučaju dilema ostaje ista? Uostalom, naoružani teroristi nisu rekli, ko je spreman da umre za Hrista, neka ostane i mi ćemo ga ubiti. Nego prosto, ko je speman da umre za Hrista, neka ostane. :D

I onda kada terorista uperi u tebe,    :sheriff:   ti ćeš da mu kažeš:"Ali dobri gospodine,Vi ste rekli sledeće...-----.. i ja vodjen Vašim rečima odlučih da ostanem,jer sam spreman umreti za Hrista koji je umro za mene,no ja nisam spreman umreti ludo i nerazumno.Moj život ,to su moja deca..... :((

P.s.Ova tema je BZV,mi treba da umiremo grehu,a ne Hristu.

Ko garantije da će ti ljudi otići u raj?

Ako nisu ispunili zakon Hristov,ako nisu voleli bližnje i Boga,zar zaista vredi umreti "za Hrista" na takav ili neki drugi način?

:351780:

Подели на овим сајтовима

А што ме сад ниси опсовао? Ниси спреман да опсујеш кад те нека будала уцени да ако не опсујеш онда не вверујеш, а спреман си да погинеш зато што ти је нека друга будала то рекла?

Pitanje je bilo usred Crkve i nije bilo postavljeno samo onima koji su ostali već i onima koji su izašli. Pa onda po savesti šta ti ja znam...

Inače pitanje nije bilo povezano sa direktnom pretnjom smrću.

Подели на овим сајтовима

Pitanje je bilo usred Crkve i nije bilo postavljeno samo onima koji su ostali već i onima koji su izašli. Pa onda po savesti šta ti ja znam...

Inače pitanje nije bilo povezano sa direktnom pretnjom smrću.

Што ће рећи да може да те упали неки терориста психопата, али не може неки православац :)

Подели на овим сајтовима

Што ће рећи да може да те упали неки терориста психопата, али не може неки православац :)

A ne ne opsovao sam te ja kad sam rekao da je pitanje bilo postavljeno i onima koji su izašli :)  (nisam mogao da odolim šala)

Подели на овим сајтовима

Da mogao je da se vrati ali nije i to je zaista pametno od njega. Jer da je se vratio mi bi bili siromasniji za jednog jako velikog duhovnika i prosvetitelja. On je ucinio mnogo vise s' tim sto se nije vratio, nego da je se vratio i uzalud poginuo. Ali to nije pitanje koje se ovde pita. To kako vi gledate na pitanje je odprilike ovako: teroristi zauzeli crkvu i rade sta vec rade. Covek se seta ulicom vidi gomilu naroda ispred crkve pita sta se dogadja okupljeni mu kazu da teroristi hoce da poubijaju sve koji su u crkvi i on onda utrci u crkvu da ga ubiju.

Или овако: Човек помисли: "Шта ја има да доказујем неком психопати? Ваљда ћу код куће бити потребнији жени и деци? Ваљда ћу својој земљи и свима који ме воле и које волим више вредети жив, јер ни овако нисам ништа урадио чиме бих укаљао веру, сем што се нисам упалио на провоцирање психопате? Кад су Господ и Св Владика Николај побегли а да нису укаљали веру, шта онда ја има да се правим херој кад се то од мене не тражи?"

Подели на овим сајтовима

Није ово баш неки верометар :.mislise.

Чини ми се да има људи чији је живот толико тежак, да би били радосни да се оконча на овако частан начин.

Заправо не знам да ли Бог тражи мучеништво (у смислу погибије) од људи? Чини ми се да је ипак најважнија љубав, свакако морамо страдати за Христа свакодневно.

Не ваља свашта к срцу примати.

Подели на овим сајтовима

I onda kada terorista uperi u tebe,    :sheriff:   ti ćeš da mu kažeš:"Ali dobri gospodine,Vi ste rekli sledeće...-----.. i ja vodjen Vašim rečima odlučih da ostanem,jer sam spreman umreti za Hrista koji je umro za mene,no ja nisam spreman umreti ludo i nerazumno.Moj život ,to su moja deca..... :((

P.s.Ova tema je BZV,mi treba da umiremo grehu,a ne Hristu.

Ko garantije da će ti ljudi otići u raj?

Ako nisu ispunili zakon Hristov,ako nisu voleli bližnje i Boga,zar zaista vredi umreti "za Hrista" na takav ili neki drugi način?

Zašto ja ne smem usred Crkve da kažem istinu? Postradao bi za Hrista. Nema veće ljubavi nego za nekog dati život!

Kako bi Bog gledao na moju decu a da sam ja postradao Istine radi? Ovde nije samo vera zaslepljena ili lažna već je stvar istine upravo tamo gde Telo Istina stoji!

Подели на овим сајтовима

Zašto ja ne smem usred Crkve da kažem istinu? Postradao bi za Hrista. Nema veće ljubavi nego za nekog dati život! Kako bi Bog gledao na moju decu a da sam ja postradao Istine radi? Ovde nije samo vera zaslepljena ili lažna već je stvar istine upravo tamo gde Telo Istina stoji!

Možeš ti da kažeš istinu,ako si siguran u ono što misliš.Porodični ljudi su raspeti izmenju porodice i Hrista.Vole decu,vole Hrista.Koja je ljubav veća?Htela sam da kažem da se na muci poznaju junaci.

:351780:

Подели на овим сајтовима

Заправо не знам да ли Бог тражи мучеништво (у смислу погибије) од људи?

Ne traži pogibiju ali svakako da traži Istinu. Kad je iskažeš onda je sve u božjim rukama pa je i sveštenik mogao da završi besedu na miru.

Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...