RYLAH Написано Јануар 10, 2014 Пријави Подели Написано Јануар 10, 2014 У сваком случају не треба да прихватамо оне цигане које избацују Немци, Французи, Италијани, Хрвати и остали. Зашто бисмо то радили ако они никада нису били држабљани Србије. Не морамо ни ми да постајемо сабирни центар. Зато што они ЈЕСУ држављани Србије. Шта мислиш, тек тако су их примили, свако једва чека нових пар хиљада социјалних случајева у својој земљи? По тој логици није требало да примимо Србе из Хрватске, Босне, Словеније и из Црне Горе, јер су у том тренузтку имали далеко мања права (ако се гледа правни систем) него Цигани који су све време били држављани Србије. НЕ видим да се аутор буни због Срба које смо примили а који у том тренутку НИСУ били држављани Србије. Даље псотојање ове гадости од тебе иде модераторима на савест. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ђуро Станивук Написано Јануар 10, 2014 Аутор Пријави Подели Написано Јануар 10, 2014 То чиме је он мислио да се покије се односи на сасвим другачије ситуације. Јел може опширније о томе? Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
ПиП Написано Јануар 10, 2014 Пријави Подели Написано Јануар 10, 2014 У сваком случају не треба да прихватамо оне цигане које избацују Немци, Французи, Италијани, Хрвати и остали. Зашто бисмо то радили ако они никада нису били држабљани Србије. Не морамо ни ми да постајемо сабирни центар. Пријатељу најпре не треба да се миримо са гомилом нерадника међу нама који тргују наркотицима и упропаштавају нашу децу. И њих је доста протерано са запада. Али не, ту се сви повлаче, чувају своју "гузицу". Најлакше да Цигане са запада прогласимо за највећи проблем а нацистички запад (ЕУ) да загрлимо оберучке! Забрањена ПОРУКА и забрањена ТЕМА далеко се чује. Живела слобода говора! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
RYLAH Написано Јануар 10, 2014 Пријави Подели Написано Јануар 10, 2014 Јел може опширније о томе? Може на другој теми. Овог нацоша нећу да коментаришем у било ком другом контексту осим да је изнео нацистичке ставове увијене у покушај квазинауке. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
ПиП Написано Јануар 10, 2014 Пријави Подели Написано Јануар 10, 2014 Не треба сада ићи у крајност. Индивидуално је по питању сваког човека. И свакако треба раздвојити оне који желе активно да учествују у грађењу ове државе и оне који чисто паразитирају, па били они Цигани или Срби. Ја само тврдим ако си прочитао моје предходне постове да су Цигани на неки чудесан начин огледало душе народа међу којим живе. Још смелије да се изразим, чак мислим да је то и намена од Бога им дата. Размислите мало о томе посматрајући Цигане у њиховим различитим окружењима. Милан Б and Ђуро Станивук је реаговао/ла на ово 2 Забрањена ПОРУКА и забрањена ТЕМА далеко се чује. Живела слобода говора! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ђуро Станивук Написано Јануар 10, 2014 Аутор Пријави Подели Написано Јануар 10, 2014 Зато што они ЈЕСУ држављани Србије. Шта мислиш, тек тако су их примили, свако једва чека нових пар хиљада социјалних случајева у својој земљи? По тој логици није требало да примимо Србе из Хрватске, Босне, Словеније и из Црне Горе, јер су у том тренузтку имали далеко мања права (ако се гледа правни систем) него Цигани који су све време били држављани Србије. НЕ видим да се аутор буни због Срба које смо примили а који у том тренутку НИСУ били држављани Србије. Даље псотојање ове гадости од тебе иде модераторима на савест. Ми смо тада били СР Југославија, а сви ти грађани су били са југословенским држављанством, ако се не варам. Али није ни то битно, овде причам о Циганима који су азиланти из других држава у окружењу. Јел си овде доле написао "гадости од тебе" или "гадости од теме"? Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Милан Б Написано Јануар 10, 2014 Пријави Подели Написано Јануар 10, 2014 Изненадили би се колики број "интелектуалаца" има потпуно фашистичке ставове према Ромској популацији. Ја сам и даље шокиран колико су људи расположени за мржњу и агресију, изгледа да апсолутно ништа нисмо научили из скорашњих ратова и страдања. Ајде бар да нас (Србе) нису прогањали, клали, затирали по потпуној истој ментално болесној шеми, па да разумем... Видим да су људи прилично негативно наоштрени на Роме, а Нови Сад као најкриминалнији град у држави, а и шире, и у овој категорији предњачи: http://www.rtv.rs/sr_ci/vojvodina/novi-sad/pretucen-romski-aktivista-olah-vince_451519.html Драшко, Милан Ракић and GeniusAtWork је реаговао/ла на ово 3 Не ваља свашта к срцу примати. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
RYLAH Написано Јануар 10, 2014 Пријави Подели Написано Јануар 10, 2014 Ми смо тада били СР Југославија, а сви ти грађани су били са југословенским држављанством, ако се не варам. Али није ни то битно, овде причам о Циганима који су азиланти из других држава у окружењу. И онда по сукцесији СРЈ, свако је преузео одређене обавезе према својијм држављанима, а то се делило према месту пребивалишта или месту рођења, зависно од ситуације. Те су ствари невероватно лаке некоме ко је правник, али не и некоме ко је унапред решио да цео један део популације протера, јер нас је ваљда превише у Србији па треба ослободити места за оволику популацију која се рађа и нема више где, или радна места за ове који се убише да раде те послове које они раде по разним ЈКП или по гробљима. Јел си овде доле написао "гадости од тебе" или "гадости од теме"? Теме, грешка. Милан Ракић, Ђуро Станивук and Милан Б је реаговао/ла на ово 3 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Дејан Написано Јануар 10, 2014 Пријави Подели Написано Јануар 10, 2014 Naslov promenjen, tema otključana. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ђуро Станивук Написано Јануар 10, 2014 Аутор Пријави Подели Написано Јануар 10, 2014 Немојте тако! Требали сте да оставите тему закључаном а да отворите нову са овим насловом. Ако сматрате да сам погрешио што сам отворио тему са таквим садржајем Ваше право, али ја сматрам да сте сада Ви направили грешку што сте ми ставили свој став за наслов теме, без обзира да ли се слажем или не. Ја се слажем али то није важно. Успут, то нису моје речи. Ја их не зовем Роми него Цигани. Ако мислите да је то вређање онда можда ни Бата Канда неће више никада засвирати најЦигањскије коло. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Дејан Написано Јануар 10, 2014 Пријави Подели Написано Јануар 10, 2014 @@Ђуро Станивук, stavio sam obaveštenje da je naslov promenjen od strane mene. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ignjatije Написано Јануар 10, 2014 Пријави Подели Написано Јануар 10, 2014 Успут, то нису моје речи. Ја их не зовем Роми него Цигани. Ја сам кум једним Циганима. Он не подноси назив "Ром". Каже " Ма какав Ром, ја сам бре Циганин. Тако смо се одувек звали". Иначе, људи су веома поштени и педантни. Кумчићи су добри у школи са оценама. Поштују ме као човека и кума, и ја њих. Они сами не подносе оне цигане што краду, иду прљави и живе у смећу. Називају их "Чаргарима". Жале се као они тешко раде да би имали, а ови други живе од помоћи и ваде се да националну мањину (кумови се изјашњавају као Срби). Али чак и ти "чаргари" нису сви нерадници. Када преко лета идем у бербе по плантажама има их у великом броју који раде. Весело је са њима... певају, пуштају музику, млате глупости... Пре ће они да те понуде водом, ракијом и храном него ови "наши". Сви смо ми људи. Проблем са тим групама из "картон ситија" је у њиховој култури, подкултури живљења, васпитању коју никако да промене. Чуо сам да је раније једна породица добила од ЕУ помоћ у виду крава и штала. Хтели су да им помогну да сами живе од сопствене производње. Али они су продали краве и наставили по старом. Опет траже "неки динар" по улици. Онај ко жели да се промени то може. Припадао он Ромима, Србима, "панкерима", "сељацима", уличарима, наркоманима, бандама, хулиганима... Свако је човек настао од Адама и Еве, и има потенцијал да се мења на лоше или боље. -Владимир- and Ђуро Станивук је реаговао/ла на ово 2 http://www.svedokverni.org/ 555-333 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Solomon Kane Написано Јануар 10, 2014 Пријави Подели Написано Јануар 10, 2014 Хришћанину је сваки човек брат. Не постоји народ или појединац, без обзира на расу и верску припадност, кога неко ко се сматра хришћанином сме мање да вреднује. Хришћанин који мање вреднује друге или другог, не само да није хришћанин, него није баш ни нормалан човек. Међутим, не треба ни затварати очи пред чињеницом да велики део Цигана, у суштини, сами бирају живот на начин који нам је више него познат, да велики део њих свесно одбијају да се образују и уклопе у један социјално и културно прихватљив и нормалан начин живота, да сами бирају начин живота који је по питању многих ствари скоро незамислив (али и недозвољен!) у савременом свету и, на крају, ко финансијски сноси терет њиховог таквог живота, док се они истовремено буне и љуте јер сматрају да је, забога, "држава дужна" да им "све џабе да"...и што је најчудније, држава им све више и даје џабе многе ствари које нико други не би џабе добио, а неко то на крају мора да плати. Држава сигурно неће ни динара свог дати, већ порески обвезници, они који раде и привређују, исти они које држава убија и уништава великим порезима и сијасетом бесмислених дажбина осмишљених зато да би се пунила државна каса која је испражњена бахатошћу паразита сваке врсте. Нешто се не сећам да сам од државе икада ишта добио џабе...држава зна само да узме, а не да да џабе. Али на страну то са државом...мислим да размишљање типа ц"све хоћу џабе на рачун другога" једноставно није поштено а и мало је сулудо. Можемо затварати очи пред овим чињеница и глумити слепце, али то неће умањити истинитост начина живота и понашања већине Цигана који је далеко од прихватљивог и подразумеваног, нити анулирати чињеницу да већина њих заиста живи на рачун других. Наравно, има оних који су другачији. Приметио сам да се Цигани хришћани колико толико уклапају у један пристојан начин живота, за разлику од Цигана муслимана. који су већина. Не знам...Бог ми је сведок да немам ништа ни против кога, јер како рекох не бих могао себе сматрати ни хришћанином ни нормалним човеком, па ни против њих. Чак има доста њих које много ценим и волим, али не могу нити желим да обмањујем себе убеђујући се како не видим у принципу скоро увек исту слику која ми је цео живот пред очима где год се окренем. Имамо ми много проблема у овој земљи, на свим нивоима државног и друштвеног живота, на првом месту имамо проблеме сами са собом па онда и са другима...како ћемо их све решити, не знам. Ignjatije, -Владимир-, Млађони and 1 члан је реаговао/ла на ово 4 Non praevalebunt, non praevalebunt portae inferni! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
RYLAH Написано Јануар 10, 2014 Пријави Подели Написано Јануар 10, 2014 Можемо затварати очи пред чињеницом да се о томе и не пише у овом ђубрету од текста, него о томе да све Цигане треба протерати или им забранити да се рађају, односно присилити их законски да се више не рађају. То о чему си ти причао је за другу тему и о томе може и треба да се прича, ал ово је срамота за свакога ко себе зове човеком и/или хришћанином. Милан Ракић је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Млађони Написано Јануар 10, 2014 Пријави Подели Написано Јануар 10, 2014 Ђуро, ја разумем да тежиш ка томе да имаш отворен поглед на ствари. Али не треба да имаш толико отворен да свако ђубре као што је овај текст треба да ти улети у памет. Мени није јасно, шта је овде вредно дискутовања? Осим што је нека блага форма нацизма и тешка дискирминација већ дискриминисаних цигана. Уз то све то покушава да се оправда неким квази аргументима. Људи једноставно могу сваку идеологију да увију у логични след аргумената да то делује - ок. Међутим ако кренеш да гледаш мало под микроскопом, видећеш да сваки њихов аргумент и комплетан логичан след, пун пукотина, квази информација, изврнутих инфирнација итд... RYLAH је реаговао/ла на ово 1 oh sh*t man... i was taking life seriously, now i will divide things by zero. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука