ПиП Написано Јануар 3, 2014 Пријави Подели Написано Јануар 3, 2014 Мислим да је ово јако спорна констатација да је хомосексуланост "датост" Шта је онда "дато" другима,која девијација, или су неки поштеђени казне првородног греха!? Не знам из којих извора се овако нешто може тврдити,осим ако су извори из медицине психијатрије, који су становишта да је то урођена,генетска,днк предиспозиција ... Хомосексуалност је грех, а грех је ушао у свет Адамовим падом. И развијао се кроз историју човечанства у разне подваријанте али корен је увек исти. Мање или више наслеђујемо склоности ка греху (непокајаном од предака) а од нас зависи да ли ћемо одбацити или развијати ту склоност. Све је то наше (мислим људско) то са Богом нема везе. Забрањена ПОРУКА и забрањена ТЕМА далеко се чује. Живела слобода говора! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Александар Милојков Написано Јануар 3, 2014 Пријави Подели Написано Јануар 3, 2014 A u slucaju Boga, ti si svemoguci i sveznajuci roditelj, pa taj pad i smrt mozes da sprecis. Петре, изађи из сте схоластичке "дефиниције" Бога. Бог је учинио СВЕ што је до Њега. Али, Бог не може да буде слободан уместо нас. Може једино да уништи нашу слободу. Онда не би било могућности пада. Али, онда не би било ни могућности да човек постоји. Схватати улогу Бога као некаквог супервизора који пази овце да не прескоче ограду тора, крајње је плитко. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Александар Милојков Написано Јануар 3, 2014 Пријави Подели Написано Јануар 3, 2014 Мислим да је ово јако спорна констатација да је хомосексуланост "датост" Шта је онда "дато" другима,која девијација, или су неки поштеђени казне првородног греха!? Твоја би примедба имала смисла када би хомосексуалност била једини могући грех. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
ПиП Написано Јануар 3, 2014 Пријави Подели Написано Јануар 3, 2014 A u slucaju Boga, ti si svemoguci i sveznajuci roditelj, pa taj pad i smrt mozes da sprecis. Да, али дете је дете. Учиш га док не одрасте. А наопако је одраслог човека возати у колицима и водити за руку. Ту нема слободе. Једном мора да постане самосталоно и да изабере хоће ли живот или смрт. Опет понављам то је једини пут да се створи потпуно слободна личност. Забрањена ПОРУКА и забрањена ТЕМА далеко се чује. Живела слобода говора! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Sherlock H. Написано Јануар 3, 2014 Пријави Подели Написано Јануар 3, 2014 Да, али дете је дете. Учиш га док не одрасте. А наопако је одраслог човека возати у колицима и водити за руку. Ту нема слободе. Једном мора да постане самосталоно и да изабере хоће ли живот или смрт. Опет понављам то је једини пут да се створи потпуно слободна личност. A ti kao svemoguci roditelj mozes da pruzis mogucnost povratka iz tog "pada", umesto da kazes sad si pao i vise nema povratka. Domine, adiuva incredulitatem meam! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Sherlock H. Написано Јануар 3, 2014 Пријави Подели Написано Јануар 3, 2014 I stvarno mozemo da se vratimo na temu... Arsenija је реаговао/ла на ово 1 Domine, adiuva incredulitatem meam! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Александар Милојков Написано Јануар 3, 2014 Пријави Подели Написано Јануар 3, 2014 A ti kao svemoguci roditelj mozes da pruzis mogucnost povratka iz tog "pada", umesto da kazes sad si pao i vise nema povratka. Па зар Бог то није учинио? Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
ПиП Написано Јануар 3, 2014 Пријави Подели Написано Јануар 3, 2014 Океј, онда се своди на то да ја желим да дете буде мој клон, али не желим чаробним штапићем него да самовољно постане мој клон, у супротном га нећу прихватити. То је та паралела, Бог жели да се ми обожимо, али не да нас он чаробним штапићем учини боговима, него да ми то сами постанемо. Циљ је исти, само метода различита. А ако поредимо Бога са родитељем, родитељ не би допустио да му се дете убије, иако је то његова воља, родитељ би учинио све у његовој моћи да то спречи, зато што дете не зна шта чини. Ал код Бога изгледа није тако, он пушта да нам све буде по вољи иако не знамо да нас то води у пакао, Он неће да се меша? Сад већ улазимо у другу тему а писало се већ о томе, да ли би Божије јављање човеку одузело његову слободну вољу, наравно да не би, као што видимо по примерима у Библији... али добро не бих да спамујем више Не своди се на исто. У првом случају је насиље а у другом слободна воља у којој се не губи личност. Забрањена ПОРУКА и забрањена ТЕМА далеко се чује. Живела слобода говора! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
ПиП Написано Јануар 3, 2014 Пријави Подели Написано Јануар 3, 2014 A ti kao svemoguci roditelj mozes da pruzis mogucnost povratka iz tog "pada", umesto da kazes sad si pao i vise nema povratka. Ето управо си оправдао Бога. Бог је то и учинио "увођењем" времена јер би иначе Адамов пад остао у вечности т.ј. неповратан. Забрањена ПОРУКА и забрањена ТЕМА далеко се чује. Живела слобода говора! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
асдф Написано Јануар 3, 2014 Пријави Подели Написано Јануар 3, 2014 Не своди се на исто. У првом случају је насиље а у другом слободна воља у којој се не губи личност. Хомосексуалност је део личности који ти мораш одбацити да би те Бог прихватио. Теби је то нормално, али Богу није, мораш се на силу преобразити у складу са Божијом вољом. Иначе си проклет. Ето управо си оправдао Бога. Бог је то и учинио "увођењем" времена јер би иначе Адамов пад остао у вечности т.ј. неповратан. Ако одбацимо било који вид покајања после смрти, дође му на исто, значи ограничава време покајања, уместо да буде спреман да увек опрости. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Зосима Написано Јануар 3, 2014 Пријави Подели Написано Јануар 3, 2014 Твоја би примедба имала смисла када би хомосексуалност била једини могући грех. Па управо зато и причам,зашто се за друге грехе не говори да су датост?! Бити убица,лопов,прељубник ,да ли је и то "дато"?! Ако јесте,по тој логици сви ми смо потенцијални и убице,лопови ,гејеви и, и , и ...што уствари и јесте тако, али онда ту нема оправдања да нам је нешто "дато" без могућности избора да то и постанемо ,или се томе одупремо ?! "Све оно што ми можемо да одлучимо јесте шта да урадимо са временом које нам је дато" Гандалф Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Sherlock H. Написано Јануар 3, 2014 Пријави Подели Написано Јануар 3, 2014 Ето управо си оправдао Бога. Бог је то и учинио "увођењем" времена јер би иначе Адамов пад остао у вечности т.ј. неповратан. Ali je zato pad nepovratan ako ne ustanemo u ovom zivotu, tako da je to pravdanje bilo kratkog veka... ps. el pises na Krstarici mozda? ucinilo mi se da sam video nekog sa istim nickom. Domine, adiuva incredulitatem meam! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Sherlock H. Написано Јануар 3, 2014 Пријави Подели Написано Јануар 3, 2014 Па зар Бог то није учинио? Nije ako ti kaze da posle ovog zivota vise nema pokajanja. Domine, adiuva incredulitatem meam! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
ПиП Написано Јануар 3, 2014 Пријави Подели Написано Јануар 3, 2014 Хомосексуалност је део личности који ти мораш одбацити да би те Бог прихватио. Теби је то нормално, али Богу није, мораш се на силу преобразити у складу са Божијом вољом. Иначе си проклет. Ако одбацимо било који вид покајања после смрти, дође му на исто, значи ограничава време покајања, уместо да буде спреман да увек опрости. Не, него хомосексуалност "растура" твоју личност и зато треба да је одбациш. Хомосексуалност је грех који узрокује поремећај личности и чини те робом а не слободним. А за ово друго испадне као у разговору једног старца и атеисте који он закључује овако: Ти би хтео печену препелицу, на воштаном ражњу и још да пева. То је потпуни егоцентризам у којем грешник види само себе и Бог треба целу вечност само да њега вади, вади а он да се баца,баца. Остали дотле нек чекају са стране. Забрањена ПОРУКА и забрањена ТЕМА далеко се чује. Живела слобода говора! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Sherlock H. Написано Јануар 3, 2014 Пријави Подели Написано Јануар 3, 2014 Не, него хомосексуалност "растура" твоју личност и зато треба да је одбациш. Izvini, al' na osnovu cega si procenio da ti rastura licnost? Domine, adiuva incredulitatem meam! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука