Jump to content

Нико као ја - Емир Кустурица

Оцени ову тему

Таша

Препоручена порука

Pa gde može Nemanja da gradi fabrike čačkalica naprimer. On je uspešan u kulturi i umetnosti pa naravno da će tu tražiti i neku ekonomsku crtu koju može da ostavi.

Gde su fabrikanti-strućnaci, ekonomisti, rudari, gde su ljudi specijalizovani za odredjene stvari naprimer savremene tehnologije itd...

Ljubav se u duši ogleda, nebo je još nesagledivo.

Подели на овим сајтовима

On 4. 1. 2014. at 5:45, Crveni Baron рече
Ova palma je predvidjena za...

Негде сам прочитао да то заправо и није палма, већ да је реч о гранчици акације... некој врсти багрема.

On 4. 1. 2014. at 5:35, Crveni Baron рече
U pravu je bio, "kompleks podunavskog seljaka".

Видим да сам остао дужан и објашњење овог "kompleksа podunavskog seljaka". То је из интервјуа Небојше Пајкића за Политику, "И сад чекам да ми се Кустурица обрати", тачније из његовог одговора на питање...

Цитат
Кад не говорите истину?

Увек говорим оно што мислим да је истина. Тако ме мајка научила. А, иначе, мислим да је то погрешно. То, говорити увек истину, у светској социологији се зове „комплекс подунавског сељака”. Значи; лаици могу стално да говоре истину, а озбиљан човек не мора да лаже, али може, много тога, да прећути.

http://www.politika.rs/rubrike/Sport/intervjui/I-sad-chekam-da-mi-se-Kusturica-obrati.sr.html

И ово може бити занимљиво, за тему, из истог чланка.

Цитат
Колико поштујете Христов став?

Увек поштујем то да љубим ближњега свога као самога себе. Догмата сам. Пре петнаестак година физички ме је напао Емир Кустурица и ја сам му, у „НИН-у” поручио да би требало да се крсти и да воли мене као што ја волим њега. Он се, после тога, крстио. И сад чекам да ми се Кустурица обрати. Он је, као православац, дужан да ми се јави. А пошто ми се не јавља мислим да он, можда, није најбоље примио тајну крштења.

http://www.politika.rs/rubrike/Sport/intervjui/I-sad-chekam-da-mi-se-Kusturica-obrati.sr.html

Подели на овим сајтовима

Цитат
РЕПУБЛИКА СРПСКА | 09/01/2014

Рад Андрићевог института привукао пажњу свјетских медија

031506.jpg

Андрићград, Андрићев институт

Поједини свјетски медији ових дана посветили су пажњу раду Андрићевог институт у Андрићграду, чији је директор Емир Кустурица...

http://www.rtrs.tv/vijesti/vijest.php?id=103944

Немања је директор у Каменграду?

Подели на овим сајтовима

On 3. 1. 2014. at 19:57, Crveni Baron рече

Nemanja, Nemanja i to kakav ... Svaki bi ga narod pozeleo ali samo ga mi Srbi imamo ... 

A jel bio srpski i dok je bio Emir?

Ja Andrica, Selimovica i Kustu "drzim" za Jugoslovene, sto i jesu.

Nisam sugurna da danasnja omladina ( tu mislim na one do 25 godina) u Srbiji

uopste zna ko je taj. Sigurna sam da nisu gledali nijedan njegov film, a posto

od kako je postao Srbin vise ne snima nista, tako nece nikada nista ni gledati.

Подели на овим сајтовима

On 16. 1. 2014. at 12:07, Justina рече

A jel bio srpski i dok je bio Emir?

Ja Andrica, Selimovica i Kustu "drzim" za Jugoslovene, sto i jesu.

Ja koliko znam izjasnjavali su se kao Srbi, sva trojica a Kusta je cak i Pravoslavlje primio ... E sada ako se tebi nesto od toga ne svidja sta mi Srbi da radimo ...

Svaka čast Vučiću! Spasio si Srbiju iz ruku lopova i društvenih parazita! 

Подели на овим сајтовима

On 16. 1. 2014. at 14:13, Crveni Baron рече

Sta nije Ivo? Bio Srbin? Bio, bio itekako ... Srbin rimokatolicke veroispovesti ...

Не знам-признајем, мислим да није! Али, ако имаш неко друго сазнање, онда је у реду...

Подели на овим сајтовима

On 16. 1. 2014. at 14:16, Crveni Baron рече

Evo pa citaj ....

Neki cinovnik je udario u nacionalnost "srpsko", a 1951 nije bas bilo zgodno , narocito ne za njega

koji je jedan od potpisnika ili barem uecsnika u kreiranju pakta sa Hitlerom, da se raspravlja

po Beogradu sa partizankama i partizanima i objasnjava da on po logici stvari ne moze da bude Srbin.

Ako imjas neki video zapis gde on kaze da je Srbin, to bi vec nesto znacilo.

Mada meni ni to nista ne bi znacilo jer je covek od svojih nekoliko meseci odrastao

i vaspitavan je od tetke katolkinje i tece austrijskog oficira, , ali je za mene preusdno to

sto je pisao iskljuucivo o Bosni, glavni su junaci uvek neki Turci ili muslimani , a isto vazi

i za Mesu Selimovica.

Srpski je najveci knjizevnik Crnjanski, njemu je Srbija bila najvaznija, njegova remek dela

su nasa istorija.

Подели на овим сајтовима

On 16. 1. 2014. at 16:00, Justina рече
Srpski je najveci knjizevnik Crnjanski

А Пекић и Киш? 

Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...