andrej Написано Јун 12, 2010 Пријави Подели Написано Јун 12, 2010 Последњи примерак који сам гледао имао је податак о тиражу од 16 милиона, ако се добро сећам. Што се тиче ове регистрације, поново ћу скренути пажњу на нешто: Право на живот Члан 24. Људски живот је неприкосновен. У Републици Србији нема смртне казне. Забрањено је клонирање људских бића. Ово је дакле директан цитат 24-тог члана Устава Србије, узет са званичног сајта Народне Скупштине: http://www.parlament.gov.rs/content/cir/akta/ustav/ustav_ceo.asp А ово је ЗВАНИЧАН и нескривен став ове организације по питању трансфузије крви, са њихове званичне интернет странице на српском (врло детаљно је "образложен" и у њиховим званичним публикацијама на ову тему): 6. Да ли је неисправно примити трансфузију крви? Сети се, Јехова захтева да се уздржавамо од крви. То значи да ни на који начин у своје тело не смемо узимати крв других људи или чак нашу крв која је била ускладиштена (Дела апостолска 21:25). Зато прави хришћани неће примати трансфузију крви. Они ће пристати на друге облике медицинског лечења, као што је трансфузија бескрвних производа. Они желе да живе, али неће покушати да спасу свој живот тиме да прекрше Божје законе (Матеј 16:25). Наведено са: http://www.watchtower.org/sb/rq/article_12.htm Да ли је, дакле, овакав став усаглашен са 24 чланом нашег Устава? Јеховини сведоци износе мноштво аргумената који објашњавају разне здравствене ризике трансфузије - и треба рећи да заиста постоје и безбедније "алтернативе." Међутим, у хитним ситуацијама када је примена трансфузије једини доступан начин да се спасе, на пример, живот детета, од родитеља се у скупштини детета очекује да радије прихвате смрт детета као "божију вољу" него да допусте лекарима да спасу живот на једини могући начин. Званичним признањем организације ЈС у Србији, лекари су у споменутим случајевима доведени у врло опасну ситуацију - ако не примене трансфузију крше не само лекарски кодекс него и 24 члан устава - с друге стране, ако дају трансфузију мимо жеље родитеља, доведени су у ситуацију да угрозе "право на вероисповест" ЈС. Треба ли коначно рећи да ЈС ни у једном тренутку нису (макар привидно) одустали од овог свог става, због чега је Министарство Вера тражило од Врховног Суда Србије изјашњење о овој регистрацији (као што видимо, за мишљење је заправо требао да буде упитан Уставни суд). Након дугог одлагања и услед огромног притиска State department-а САД, кначно је донесена политичка, али противуставна одлука по овом питању - на жалост, и даље је нејасно шта смо као држава и друштво добили оваквом одлуком или Резолуцијом Народне Скупштине о осуди и ИЗВИЊЕЊУ за злочин у Сребреници (да ли је могуће извињење без признања учешћа?) - а у тој злосрећној и олако донесеној Резолуцији, једна од ставки је управо горенаведени 24-ти члан Устава РС о "праву на живот". Natus est Dei Filius, non pudet, quia pudendum est; et mortuus est Dei Filius, prorsus credibile est, quia ineptum est; et sepultus resurrexit, certum est, quia impossibile. (De Carne Christi V, 4) http://www.tertullian.org/library.htm Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Искушеник Написано Јун 12, 2010 Пријави Подели Написано Јун 12, 2010 "Извор сваког зла је - нечастиво учење" Свети Јован Златоусти "Ми смо Јерусалимске вере" Патријарх Арсеније III "Тако живи да свакодневно можеш приступити (Причешћу)". Тертулијан Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Гости Guest свештеник Иван Написано Јун 12, 2010 Гости Пријави Подели Написано Јун 12, 2010 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Искушеник Написано Јун 12, 2010 Пријави Подели Написано Јун 12, 2010 Мишљења сам да је ово заиста нешто опасније и озбиљније од секте. У свим сегментима се 100постотно поклапа са антихристом, но видећемо... "Извор сваког зла је - нечастиво учење" Свети Јован Златоусти "Ми смо Јерусалимске вере" Патријарх Арсеније III "Тако живи да свакодневно можеш приступити (Причешћу)". Тертулијан Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Гости Guest свештеник Иван Написано Јун 12, 2010 Гости Пријави Подели Написано Јун 12, 2010 За неки дан ћемо имати предавање на TeamSpeaku о сектама, говориће један од наших најбољих сектолога, и модератор на форуму ЖРУ. Моћи ћете поставити питање и о овоме. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
ЛазарД Написано Јун 12, 2010 Пријави Подели Написано Јун 12, 2010 http://www.share-international.net/hrv/ http-~~-//www.youtube.com/watch?v=BVkusRzq4Xo&feature=related "Православан си стално и сваког дана, у свакој животној ситуацији, или уопште ниси православан" Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
ЛазарД Написано Јун 12, 2010 Пријави Подели Написано Јун 12, 2010 "Православан си стално и сваког дана, у свакој животној ситуацији, или уопште ниси православан" Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Emilijan Написано Јун 12, 2010 Пријави Подели Написано Јун 12, 2010 ko je maitreja, ovaj cica???? (nisam gledao klip) 0205_whistling Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Искушеник Написано Јун 12, 2010 Пријави Подели Написано Јун 12, 2010 ko je maitreja, ovaj cica???? (nisam gledao klip) 0205_whistling не. "Извор сваког зла је - нечастиво учење" Свети Јован Златоусти "Ми смо Јерусалимске вере" Патријарх Арсеније III "Тако живи да свакодневно можеш приступити (Причешћу)". Тертулијан Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
ЛазарД Написано Јун 12, 2010 Пријави Подели Написано Јун 12, 2010 ko je maitreja, ovaj cica???? (nisam gledao klip) 0205_whistling Evo ti njihov sajt http://www.share-international.net/hrv/ "Православан си стално и сваког дана, у свакој животној ситуацији, или уопште ниси православан" Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Гости Guest свештеник Иван Написано Јун 12, 2010 Гости Пријави Подели Написано Јун 12, 2010 Ако Маитреја има овакав сајт, неће далеко допрети са мисијом. Прилично је заостао са дизајном сајта 0205_whistling . Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
andrej Написано Јун 12, 2010 Пријави Подели Написано Јун 12, 2010 Увек се запрепастим кад схватим колико људи, чак и у православној Србији, олако подлегне пропаганди очекивања New Age "христа" (малим словом означавам импликацију функционалног "својства" - псевдомесијанства, уместо личности Козмосаздателног Логоса - Христа). Бенџамин Крем, са снимка је PR менаџер тог и таквог "христа" који узима и назив "Буде Мајтреје" - есхатолошког оваплоћења Буде. Стога, можда није згорег навести овде неке разлике између New Age "христа" и Господа Исуса Христа Спаситеља - тим пре, што сам чуо следећу потресну причу: Наиме, у једној од образовних институција СПЦ, предавачу је постављено питање, "А шта ако се Исус врати у свет као жена? Како ће га људи препознати?" По ономе што сам чуо, предавач НИЈЕ (??!!!) знао одговор на ово питање... 229229229 Затим, имали смо и оно питање о "реинкарнацији" "христа" - па смо чак и то, у суштини једноставно питање (ако знамо барем основне ствари о теорији метемпсихозе) претворили у беспотребно запетљану расправу о бесмртности душе (при том се претварајући да имамо семантички консензус у погледу кључних богословских појмова). Пре свега, треба рећи пар речи о свету пре Христа. Нису само Јевреји очекивали Месију рођеног од девице - сви претхришћански народи су очекивали тај долазак с радошћу (ово је чињеница која се довољно злоупотребљава у ZEIGEIST АНТИХРИШЋАНСКОМ ПОКРЕТУ и не бих даље о претхришћанским антиципацијама Христа - ако треба, о томе можемо и детаљније у оквиру неке посебне теме). Довољно је само споменути тезу о "Хришћанима пре Христа" коју је изнео свети Јустин Философ. Господ Исус Христос је дао јасне смернице о свом Другом Доласку у слави, од којих ћемо само навести неке: "...првосвештеник одговарајући рече му: Заклињем те живим Богом да нам кажеш јеси ли ти Христос, Син Божији? 64. Рече му Исус: Ти каза. Али ја вам кажем: од сада ћете видјети Сина Човјечијега гдје сједи с десне стране Силе и долази на облацима небеским." (Мт. 27, 63-46) "И приступивши Исус рече им говорећи: Даде ми се свака власт на небу и на земљи. 19. Идите, дакле, и научите све народе крстећи их у име Оца и Сина и Светог Духа, 20. Учећи их да држе све што сам вам заповједио; и, ево, ја сам са вама у све дане до свршетка вијека. Амин." (Мт. 28, 18-20) "21. И тада ако вам ко рече: Ево овдје је Христос; или: Ено ондје, не вјерујте. 2. Јер ће се појавити лажни христоси и лажни пророци, и показаће знаке и чудеса да би, ако је могуће, преварили и изабране. 23. Али ви се чувајте; ево све сам вам казао унапријед. 24. Али у те дане, послије те невоље, сунце ће се помрачити, и мјесец своју свјетлост изгубити. 25. И звијезде ће спадати с неба и силе небеске покренути се. 26. И тада ће угледати Сина Човјечијега гдје долази на облацима са силом и славом великом. 27. И тада ће послати анђеле своје и сабраће изабране своје од четири вјетра, од краја земље до краја неба." (Мк. 28, 21-27) "31. Небо и земља ће проћи, али ријечи моје неће проћи. 32. А о дану томе или о часу нико не зна, ни анђели на небу, ни Син, до једино Отац. 33. Пазите, бдите и молите се; јер не знате кад ће вријеме настати." (Мк. 28, 31-33) "25. И биће знаци на сунцу и мјесецу и звијездама; и на земљи мука и невоља народима у ужасу од хуке морске и валова. 26. Умираће људи од страха и од очекивања онога што наилази на свијет; јер ће се силе небеске покренути. 27. И тада ће угледати Сина Човјечијега гдје долази на облаку са силом и славом великом." (Лк. 21, 25-27) "1. У почетку бјеше Логос (Ријеч), и Логос бјеше у Бога, и Логос бјеше Бог. 2. Он бјеше у почетку у Бога. 3. Све кроз њега постаде, и без њега ништа не постаде што је постало. 4. У њему бјеше живот, и живот бјеше свјетлост људима. 5. И свјетлост свијетли у тами, и тама је не обузе." (Јн. 1, 1-5) Ово су дакле само нека од сведочанстава и то "само" из Јеванђеља, која имплицирају или експлицирају начин Христовог Другог доласка - уз упозорење о појави лажних пророка. Насупрот свему речено, савремена New Age идеологија, не сведочи Христа који је "Јединородни Син и Логос Божји" (према јеванђелски инспирисаној, мада имплицитно јеретичкој песми цара Јустинијана, коју је икономија љубави Христова Цркве уврстила и задржала у литургијској служби). "Христ" кога очекује New Age је: 1. Људско биће, "просветљени" учитељ или неко ко је "поседнут" "божанским духом"; 2. Он је "реинкарниранација" Буде Мајтреје, пробуђени последњи имам Махди, или ванцрквени "христ"... 3. Он је израз космичког "духа" "доброте," (имперсоналне) "љубави," (бесмислене) "емпатије," и (беспотребно) "позитивне енергије..." 4. Он је синкретистичко полу-божанство које обједињује све врсте "духовности" - од окултизма до пуританизма. 5. Коначно, то је политичка фигура са мудрим одговорима на сва питања и "политички коректним" решењима свих конфликта која ће свету донети мир, али и духовни и социјални еквилибријум. Чак и уколико се некоме све наведено учини привлачним, контрадикција са Христом Цркве и Јеванђеља, у New Age концепту је више него очигледна.Савесни протестанти, упркос повременим скученостима своје sola scriptura теологије, ипак су дали изузетно корисне одговоре (управо на основу Светог Писма), на већину New Age конструкција (нпр): http://www.carm.org/new-age-biblical-responses http://www.equip.org/articles/new-age-bible-versions Natus est Dei Filius, non pudet, quia pudendum est; et mortuus est Dei Filius, prorsus credibile est, quia ineptum est; et sepultus resurrexit, certum est, quia impossibile. (De Carne Christi V, 4) http://www.tertullian.org/library.htm Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
ЛазарД Написано Јун 12, 2010 Пријави Подели Написано Јун 12, 2010 Ако Маитреја има овакав сајт, неће далеко допрети са мисијом. Прилично је заостао са дизајном сајта 0205_whistling . Pa ovaj sajt mu je za Hrvatsku,njega reklamiraju i na CNN.A mislim i da je ona "Sopra" ili kako vec najbogatija crnkinja na svetu,sto vodi neku poznatu emisiju u Americi je clanica ove "New age" sekte. "Православан си стално и сваког дана, у свакој животној ситуацији, или уопште ниси православан" Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
ЛазарД Написано Јун 12, 2010 Пријави Подели Написано Јун 12, 2010 "Православан си стално и сваког дана, у свакој животној ситуацији, или уопште ниси православан" Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Emilijan Написано Јун 12, 2010 Пријави Подели Написано Јун 12, 2010 Ако Маитреја има овакав сајт, неће далеко допрети са мисијом. Прилично је заостао са дизајном сајта 0205_whistling . Pa ovaj sajt mu je za Hrvatsku,njega reklamiraju i na CNN.A mislim i da je ona "Sopra" ili kako vec najbogatija crnkinja na svetu,sto vodi neku poznatu emisiju u Americi je clanica ove "New age" sekte. koliko sam cuo imaju vec nekoliko miliona clanova.......???? Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука