Sherlock H. Написано Април 11, 2011 Пријави Подели Написано Април 11, 2011 @Jahveelohim Ukoliko Isus nije Bog,zasto ga apostol Pavle kaze da je on "nad svima Bog blagosloveni u vekove"? Domine, adiuva incredulitatem meam! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Александар Милојков Написано Април 11, 2011 Пријави Подели Написано Април 11, 2011 "Ako je sve jasno i nedvosmisleno zašto je potrebno propovedati?" Zato što mnogi hoće da jasno i prosto prikažu izvrnuto zbog svojih interesa, npr vatikan hoće da vlada svetom i da kao tipična velika bludnica iz otkrovenja bludniči sa carevima ovoga sveta, i bogati se, da se kiti zlatom, skerletom i krvlju svetih. Јој...Ко још не зна шта раде Раселови сведоци? Колико сте несретника ојадили за њихове некретнине? Колико вам је излапелих, склеротичних стараца и старица самаца преписало сву своју непокретну имовину? Мој рођени зет вас је једва откачио на суду да не присвојите имање његове покојне тетке којој сте испрали мозак. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Justin Waters Написано Април 11, 2011 Пријави Подели Написано Април 11, 2011 Размишљајте онако како је размишљао и Христос Исус, 6 који, иако је био у Божјем об личју, није помишљао да се упореди са Богом. - Filipljanima 2:6 Управо се Христос и поредио са Богом. КАда је рекао да су он и Отац једно, тада је показао да је он Бог. КАда се преобразио у есхатолошкој слави на гори Таворској тада се показао као Бог. Када је о њему св.апостол Јован писао у првој глави свог Јеванђеља, називао Га је Реч-ју, и РЕЧ БЕШЕ БОГ, тј Христос беше и јесте наравно Бог. Е сад то што Он није себе директно назвао Богом, и рекао ја сам Бог, то је зато што је то сувише тврда храна била за Јевреје који су одређивали Богу где сме да обитава, да ли сме да сиђе на земљу, да ли семе да узмељ људску природу на себе. Дакле он јесте себе назвао Богом пред онима који су вјеровали, али није пред онима који нису којима је било тешко да схвате да је Богу све могуће, а њима није. Библија је напротив не једносмислена, него 1000 смислена. Њене речи су погубне за оне који их тумаче не по разуму него по злоћи својег срца. И тако са њима будео но што апостол Петар говори говори: Као што говори о овоме и у свима својим посланицама, у којима имају неке ствари тешке разумети, које ненаучени и неутврђени изврћу, као и остала писма, на своју погибао. (2 Пет, 3-15) Српски менталитет карактеришу изненадни подвизи кратког даха, понесеност која прво улије наду, али капитулира у завршници, све се то после правда вишом силом и некаквом планетарном неправдом што само на нас вреба. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Александар Милојков Написано Април 11, 2011 Пријави Подели Написано Април 11, 2011 Људи, схавите да вам наш гост може одговорити само на она питања која има програмирана у свом уму. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
javheelohim Написано Април 11, 2011 Пријави Подели Написано Април 11, 2011 Кад хуле на нас, молимо; постасмо као сметлиште света, по коме сви газе досад. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Никола Ђоловић Написано Април 11, 2011 Пријави Подели Написано Април 11, 2011 Размишљајте онако како је размишљао и Христос Исус, 6 који, иако је био у Божјем об личју, није помишљао да се упореди са Богом. - Filipljanima 2:6 Управо се Христос и поредио са Богом. КАда је рекао да су он и Отац једно, тада је показао да је он Бог. КАда се преобразио у есхатолошкој слави на гори Таворској тада се показао као Бог. Када је о њему св.апостол Јован писао у првој глави свог Јеванђеља, називао Га је Реч-ју, и РЕЧ БЕШЕ БОГ, тј Христос беше и јесте наравно Бог. Е сад то што Он није себе директно назвао Богом, и рекао ја сам Бог, то је зато што је то сувише тврда храна била за Јевреје који су одређивали Богу где сме да обитава, да ли сме да сиђе на земљу, да ли семе да узмељ људску природу на себе. Дакле он јесте себе назвао Богом пред онима који су вјеровали, али није пред онима који нису којима је било тешко да схвате да је Богу све могуће, а њима није. Библија је напротив не једносмислена, него 1000 смислена. Њене речи су погубне за оне који их тумаче не по разуму него по злоћи својег срца. И тако са њима будео но што апостол Петар говори говори: Као што говори о овоме и у свима својим посланицама, у којима имају неке ствари тешке разумети, које ненаучени и неутврђени изврћу, као и остала писма, на своју погибао. (2 Пет, 3-15) crosseo Дај им мало времена да повежу ствари - ако хоће ladan http://upodobljavanje.wordpress.com/ https://www.facebook.com/Upodobljavanje Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Sherlock H. Написано Април 11, 2011 Пријави Подели Написано Април 11, 2011 Takodje,kad smo kod Hristovog Bozanstva,tu je i izraz "Sin Coveciji",koji prema jevrejskoj apokaliptici oznacava Onoga koji ce doneti konacni sud istoriji-Boga. Domine, adiuva incredulitatem meam! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
javheelohim Написано Април 11, 2011 Пријави Подели Написано Април 11, 2011 Као што говори о овоме и у свима својим посланицама, у којима имају неке ствари тешке разумети, које ненаучени и неутврђени изврћу, као и остала писма, на своју погибао. (2 Пет, 3-15) očigledno da se izraz kao i sva ostala pisma odnosi na pisma biblije osim poslanica, bibliju čini 66 pisama ili knjiga. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
javheelohim Написано Април 11, 2011 Пријави Подели Написано Април 11, 2011 Isus je sin Božiji ali će biti sudija posle vaskrenja. Šta je tu čudno. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Justin Waters Написано Април 11, 2011 Пријави Подели Написано Април 11, 2011 Људи, схавите да вам наш гост може одговорити само на она питања која има програмирана у свом уму. Тачно је програмирани су. Ја сам имао пар сусрета са њима. Неки су раније долазили кући, неки су ме пресретали на улици. Сваки пут кад се упустим у дискусију понављају једно те исто, научено као према упутству за употребно. Без размишљања, па чак и без срца, него суво и хладно навођење. Нека господин је дошао овде почео је да износи јеховинске ставове, ред је да се супротставимо томе, а убједити га не може нико од нас и не треба циљати ка томе, јер свако ко невјерује не може без Бога повјеровати. Српски менталитет карактеришу изненадни подвизи кратког даха, понесеност која прво улије наду, али капитулира у завршници, све се то после правда вишом силом и некаквом планетарном неправдом што само на нас вреба. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
SANJA Написано Април 11, 2011 Пријави Подели Написано Април 11, 2011 "Ako je sve jasno i nedvosmisleno zašto je potrebno propovedati?" Zato što mnogi hoće da jasno i prosto prikažu izvrnuto zbog svojih interesa, npr vatikan hoće da vlada svetom i da kao tipična velika bludnica iz otkrovenja bludniči sa carevima ovoga sveta, i bogati se, da se kiti zlatom, skerletom i krvlju svetih. I meni rekoše ko je bludnica a ko Vavilon veliki iz Otkrivenja. Navodno "mudri i razboriti rob"- to jest društvo Kule stražara vođen svetim duhom otkriva biblijske "istine." Evo, zamoliću moderatore sa ovog sajta da mi kažu svoje tumačenje pa da uporedimo. DakleM, ko je bludnica? crosseo Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Александар Милојков Написано Април 11, 2011 Пријави Подели Написано Април 11, 2011 Кад хуле на нас, молимо; постасмо као сметлиште света, по коме сви газе досад. Схваташ ли пријатељу да је веома мало људи који не знају ко сте ви? Схваташ ли да је веома мали број оних којима можете манипулисати? Да знаш, једном је једна Земунка, припадница ваше верске скупине, покушала да мисионари међу православним монасима. И знаш шта се десило? Постала је православна, слава Богу. Написала је дивну књигу о свом искуству, како вас је срела, како сте јој испрали мозак, како је "мисионарила" за вас, запостављајући потпуно свој живот и како је на крају ипак успела да вас се ослободи. Препоручујем ти њену књигу, можда и теби помогне да се оканеш те опаке јерси: Марије Микетић (рођ, Крњаја), СВЕДОЦИ ИСТИНИТОГА БОГА - ДРХТАЈ ДУШЕ ПРЕД ВРАТИМА РАЈА На почетку књиге пише: Монаху Серафиму: Вечна ти памјат! Ирени: читај полако да ти не промакне призвук суза. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Sherlock H. Написано Април 11, 2011 Пријави Подели Написано Април 11, 2011 Isus je sin Božiji ali će biti sudija posle vaskrenja. Šta je tu čudno. Zato sto Sudija sveta moze biti samo Bog.Takodje,ako Hristos nije Bog,zasto apotol Pavle kaze da se u ime njegovo "pokloni svako koleno sto je na nebu i na zemlji i pod zemljom"? Imam jos dva pitanja: 1.Ukoliko odbacujete sv.predanje kako prihvatate Sveto pismo koje je upravo na osnovu predanja kanonizovano na Saborima(koje takodje odbacujete)? 2.Da li je Bog oduvek ljubav,kako kaze apostol Jovan? Domine, adiuva incredulitatem meam! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Душко Дугоушко Написано Април 11, 2011 Пријави Подели Написано Април 11, 2011 Људи, схавите да вам наш гост може одговорити само на она питања која има програмирана у свом уму. Тачно је програмирани су. Ја сам имао пар сусрета са њима. Неки су раније долазили кући, неки су ме пресретали на улици. Сваки пут кад се упустим у дискусију понављају једно те исто, научено као према упутству за употребно. Без размишљања, па чак и без срца, него суво и хладно навођење. Нека господин је дошао овде почео је да износи јеховинске ставове, ред је да се супротставимо томе, а убједити га не може нико од нас и не треба циљати ка томе, јер свако ко невјерује не може без Бога повјеровати. Па то је из оне књиге нешто се зове отприлике "Како вршити Јеховину службу". То је као испрограмиран разговор са понуђеним одговорима у некој CRPG видео игри. Шефе, који ти је враг? Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
javheelohim Написано Април 11, 2011 Пријави Подели Написано Април 11, 2011 "Схваташ ли пријатељу да је веома мало људи који не знају ко сте ви? " naravno, kad propovedamo. А сваки дан у цркви и по кућама не престајаху учити и проповедати јеванђеље о Исусу Христу. Dela apostolska 5:42 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука