Deki992 Написано Јул 26, 2014 Пријави Подели Написано Јул 26, 2014 Pa nije im zabranjeno da kontaktiraju ni sa kim osim u slucaju da je neki krsteni Jehovin svedok napustio zajednicu onda ne govore sa njim niti se cak pozdravljaju. Ovo znam jer sam imao prijatelje koji su bili Jehovini svedoci. Inace obican clan ima obavezu da propoveda 10 sati mesecno a onda pioniri nesto kao 30 ili tako nesto i onda specijalni pioniri puno radno vreme 40 sati nedeljno. Tih specijalnih je malo i jako se visoko kotiraju kod njih. "Krvav je to leba.Nema socijalno,nema topli obrok..." Manolis, feeble, Ignjatije and 4 осталих је реаговао/ла на ово 7 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Danijela Написано Јул 26, 2014 Пријави Подели Написано Јул 26, 2014 http://www.novosti.rs/%D0%B2%D0%B5%D1%81%D1%82%D0%B8/%D0%BD%D0%B0%D1%81%D0%BB%D0%BE%D0%B2%D0%BD%D0%B0/%D1%80%D0%B5%D0%BF%D0%BE%D1%80%D1%82%D0%B0%D0%B6%D0%B5.409.html:502654-Arena-puna-Jehovinih-svedoka "Grobe moj! Zašto te zaboravljam? Ti me čekaš, čekaš i ja ću se sigurno nastaniti u tebi. Zašto te zaboravljam i ponašam se kao da je grob sudbina samo drugih ljudi a ne i moja?" sv. Ignjatije Brjančanjinov Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ненад Р. Написано Јул 26, 2014 Пријави Подели Написано Јул 26, 2014 До сада нисам имао лични контакт са њима , а и волео би да су што даље од мене. Помозимо слабим и немоћним и људима у невољи јер добро се добрим враћа. Наше писмо је старо преко 1000 година . Чувајмо то наше благо . Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Џуманџи Написано Јул 26, 2014 Пријави Подели Написано Јул 26, 2014 Зар ЈС нису они који верују да ће се само 144 хиљаде спасити? А и њих има неколико милиона... Какво спасење света онда? DYNABLASTER је реаговао/ла на ово 1 "You know something is messed up when you see it" Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Trifke Написано Јул 26, 2014 Пријави Подели Написано Јул 26, 2014 Ne Зар ЈС нису они који верују да ће се само 144 хиљаде спасити? А и њих има неколико милиона... Какво спасење света онда? Ne neveruju. 144 000 je klasa ljudi koji ce vladati sa Hristom u buducem carstvu. Ocekuju da se taj broj popuni a kada se popuni onda sledi hristov drugi dolazak i hiljadugodisnje carstvo u kome svi koji nisu imali prilike da upoznaju Jehovu imace i to bez ometanja djavola jer ce on biti vezan za hiljadu godina. Svi koji ne pripadaju toj klasi povlascenih ce ziveti na zemlji i uzivati u raju koji ce biti ovde na zemlji. Gresnmici ce na kraju biti unisteni. Џуманџи је реаговао/ла на ово 1 "Лажно смирење је смирење које има потребу да се покаже. На првом месту, то је смирени изглед (кад кроз понашање и изглед глумимо смиреног човека). Као друго, то је коришћење "смирених" речи и фраза: човек говори о себи да је велики грешник и гори од свих, а ако га у реалности неко увреди он се одмах буни и врло ревносно брани своја права. Као треће, лажно смирење се показује у томе што човек понавља неке научене смирене фразе, рецимо изреке Светих о смирењу, сматрајући да он мисли тако искрено, док смисао тих изрека уопште не долази до његовог срца." Схиархимандрит Авраам Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
DYNABLASTER Написано Јул 26, 2014 Пријави Подели Написано Јул 26, 2014 Meni su jednom prisla dvojica plavusana uredno potsisana i u startu me slagali, imali odela lepo ista konfekcijski koledz japi metrosexual fazon sa sve kravatama ili su pak bile leptir masne lol ne mogu se setim, i pitaju oni mene nesto na engleskom ja im kazem I speak a little not so good, vele oni na to onda mozemo i na srpskom, jer naravno srpski im je maternji, kakvi kreteni, onda sam ih otero i smucili su mi jabuku pa sam bacio ostatak, imali su srecu sto nije izasla iz banke drugarica koju sam cekao ispred, ona je tad i tako bila nesto besna i jos je imala oko 120 kila ili vise u mizantrop fazi Trifke, -Владимир-, Ignjatije and 5 осталих је реаговао/ла на ово 8 Zayron: Pa tamo ni nema svađa oko vjere i nacije jer se o tom uošte ni ne priča. Priča se kakva je koja ribica i na šta se fata, na mrmka, na glistu, na kruh, hljeb ili angelbrot, na na lažni mamac itd. Evetualno o tom kako se koja peče i koja je ukusnija. cloudking: "Ne postoje cuda... postoje samo stvari koje jos ne razumemo." Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
о.Небојша Написано Јул 26, 2014 Пријави Подели Написано Јул 26, 2014 Нису написали да ЈС имају посебан режим исхране, да дају 10% прихода..... DYNABLASTER је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
lab_man Написано Јул 26, 2014 Пријави Подели Написано Јул 26, 2014 Нису написали да ЈС имају посебан режим исхране, да дају 10% прихода..... nemaju poseban režim ishrane...uopšte ne poste. Vaskrs ne slave, već samo Veliki petak obeležavaju... Господи возвах к Тебе, услиши мя. Да исправится молитва моя,яко кадило пред Тобою,водеяние руку моею,жертва вечерняя.Услиши мя, Господи. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
о.Небојша Написано Јул 26, 2014 Пријави Подели Написано Јул 26, 2014 Држе се прописа из Старо завета, не једу свињетину, а кад посте по својој вољи не једу и не пију ништа. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Trifke Написано Јул 27, 2014 Пријави Подели Написано Јул 27, 2014 Држе се прописа из Старо завета, не једу свињетину, а кад посте по својој вољи не једу и не пију ништа. Nije istina pomesao si ih sa subotarima. Ne daju desetak ali ne jedu krv i ne primaju transfuziju niti daju krv i neidu u vojsku niti mogu biti policajci sudije i tako to . Mesas oce! "Лажно смирење је смирење које има потребу да се покаже. На првом месту, то је смирени изглед (кад кроз понашање и изглед глумимо смиреног човека). Као друго, то је коришћење "смирених" речи и фраза: човек говори о себи да је велики грешник и гори од свих, а ако га у реалности неко увреди он се одмах буни и врло ревносно брани своја права. Као треће, лажно смирење се показује у томе што човек понавља неке научене смирене фразе, рецимо изреке Светих о смирењу, сматрајући да он мисли тако искрено, док смисао тих изрека уопште не долази до његовог срца." Схиархимандрит Авраам Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Volim_Sina_Bozjeg Написано Јул 27, 2014 Пријави Подели Написано Јул 27, 2014 Ko ima lepše snajke njemu "crkva" ne propada Svesni su svoje zablude svi do jednog, ovo je samo fabrika novca.(komfora) Ljubav se u duši ogleda, nebo je još nesagledivo. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Mislim Govorim Написано Јул 29, 2014 Пријави Подели Написано Јул 29, 2014 Pozdrav Maxina, Hvala na pitanjima, kao i na stavu koji si izrazila u poslednjoj rečenici. 1) Како неко ко је у тој религији себи објашњава да по индијским градовима шетају пацови, мајмуни краве... које нико не сме да дира, јер су свети и живе у светим храмовима разних божанстава, а зато деца умиру од куге, колере, губе и осталих болести које ове животиње преносе? Ја на жалост не могу то да схватим да је некоме важнија нека животиња од сопственог детета. Разумела бих да су те животиње под неком контролом, и надам се да јесу, али, колико сам видела по путописним емисијама и нису нешто претерано. А то је све условљено религијским системом коме припада и Харе Кришна. 1) Danas u Indiji svega ima, ali to ne znači da se to podržava i da je u skladu sa religijom, zdravim razumom itd. Istina je da i tamo ljudi truju pacove, teraju majmune a na veliku žalost ubijaju krave više nego bilo gde drugde. Istina, postoji u jednom gradu trip da su miševi tamo sveti i hrane ih mlekom i sl. ali to je izolovan slučaj i lokalna špekulacija. Majmuna se ljudi plaše, ali i ih vole i često ih hrane. Majmuni su veoma lukavi, kradu i znaju da traže otkup za ukradene stvari. Meni su tri puta ukrali naočere i svaki put sam morao da se trampim (voćem) da bi ih dobio nazad. Krave su navodno svete u Indiji. One u stvari simbolizuju jednu od sedam čovekovih majki. 1)majka koja nas je rodila 2) dadilja ili babica, 3) učiteljica ili žena učitelja 4)krava koja nas hrani mlekom 5) majka (planeta) Zemlja 6) žena kralja kao majka nacije 7) žena sveštenika-brahmane. U tom duhu hindusi poštuju i kravu kao jednu od majki. Na žalost za muslimane to ne vredi pa se te slobodne krave sa ulica noću ilegalno trpaju na kamione i voze u klanicu. 90% brendiranih patika u svetu se pravi od kože indijskih krava. Što se tiče bolesti, postoje veliki napori kako države tako i mnogobrojnih religioznih pokreta u Indiji da se ljudi besplatno leče. Grade se bolnice, sirotišta i škole za siromašne. 2) Како особа која је у Харе Кришна објашњава себи систем каста, где се човек рађа у одређеној касти и не може да напредује? Према том религијском систему човек је одређен својим рођењем а не делом и животом који води! Није ли то страшно и жалосно? Колико се сећам робовласнички систем није био толико строг, јер робом се постајало у ратовима (али се могла и стећи слобода). 2) Kastinski sistem je zabranjen u Indiji već nekoliko decenija. Još pre 500 godina Hare Krišna pokret (Vaišnavski pravac) se borio protiv kastinskog sistema. Sledbenici su bili i osuđivani jer su rušili tabue i javno se suprotstavljali kastinskoj nepravdi. Sociološki postoje podele u društvu, kao što i u zapadnom svetu postoji radnička klasa, intelektualci, takozvani političari i ljudi na položaju, biznismeni i kapitalisti. Iako nije zabranjeno da se ljudi slobodno mešaju, uglavnom se slični druže (venčavaju) sa sličnima. 3) Реинкарнација је за мене још страшнија зато што се човек може реинкарнирати небројено много пута и сваки пут правити исту грешку, јер не памти претходни живот и грешке које је тада правио! А још када се реинкарнира у муву, која није свесна свог постојања и условњена је инстиктима, није му чак дата ни прилика да исправи свој грех. На крају, да се оградим, ово су информације које ја имам, па вас молим исправите ме ако нису тачне. 3) Priča o reinkarnaciji nije nimalo jednostavna ni banalna. Osnova svega je da je duhovna duša večna baš kao što je i energija večna, ali menja oblike. Naš svesni um ne pamti detalje i podatke iz prethodnih života ali ih nosi naša podsvest. Padamo na testovima i pruža nam se nova prilika. Dok smo u životinjskim telima ne stvaramo ni dobru ni lošu karmu već samo odrađujemo prošle "zasluge", ali zato dok smo ljudi odgovornost je na nama. Po meni je mnogo strašnije objašnjenje da je ovo jedini život nakon koga ili idemo večno u raj ili večno u pakao. Nadam se da sam Vam makar donekle pojasnio naš (Hare Krišna) pogled na stvari koje ste napisali. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ignjatije Написано Јул 29, 2014 Пријави Подели Написано Јул 29, 2014 SAD: Satanisti se bore za pravo na abortus | INDEPENDENT Hram satanista u SAD planira da se suprotstavi zakonu u vezi sa abortusom koristeći se nedavno donesenom presudom u slučaju Hobi Lobi (Hobby Lobby), piše "Independent". Ovaj zakon, aktivan u 35 država SAD, nalažu da osobe koje sprovode abortus moraju da daju informacije koje idu u prilog životu svim ženama koje žele da abortiraju kako bi pružili „balans“ donošenju odluke. Sudeći po Hramu satanista, ovi materijali su ranije davali netačne ili obmanjujuće tvdnje i lažno povezivali abortus i rak dojke. Presuda u slučaju „Hobi Lobi“, u kojoj je Vrhovni sud izjavio da privatne kompanije ne moraju da plaćaju kontracepciju zaposlenih na osnovu religioznih osnova, sada koriste i satanisti kao presedan kako bi se borili protiv ovog zakona. „Iako smatramo da imamo dovoljno jak slučaj za izuzeće bez obzira na Hobi Lobi presudu, Vrhovni sud je odlučio da su religiozna verovanja toliko sveta da mogu da nadjačaju naučne činjenice. Ovo je postalo jasno kada su kompaniji Hobi Lobi dozvolili da tvrdi da pojedina kontraceptivna sredstva mogu imati isto dejstvo kao i pilula za jutro posle - iako to nije istina. Zbog poštovanja koje je iskazano religioznim verovanjima, i činjenice da su naša verovanja bazirana na najboljem dostupnom znanju, očekujemo da je to dovoljno da budemo izuzeti od ovog informacionog materijala“, izjavio je portparol Hrama satanista. U proteklo vreme ovaj hram je bio uključen i u brojne druge kampanje koje za cilj imaju odvajanje države od crkve. Foto: Image courtesy of Teerapun / FreeDigitalPhotos.net http://www.svedokverni.org/ 555-333 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ignjatije Написано Јул 29, 2014 Пријави Подели Написано Јул 29, 2014 SAD: Satanisti se bore za pravo na abortus А где би другде, а ко би други на првом месту. http://www.svedokverni.org/ 555-333 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
RYLAH Написано Јул 29, 2014 Пријави Подели Написано Јул 29, 2014 Хитлер је волео вучјаке. Треба побити све вучјаке. Или не? Наравоученије: само зато што се неки лудак залаже за нешто, не мора да значи да то нешто треба одбацити у старту. Лично сам против абортуса, ал далеко од тога да су ствари толико просте и да можемо само да кажемо "Сатанисти су за абортусе, баталите абортусе!" Млађони and GeniusAtWork је реаговао/ла на ово 2 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука