Milos94 Написано Децембар 23, 2013 Пријави Подели Написано Децембар 23, 2013 Сви смо свесни каква су тешка времена наступила, и да факултет без обзира колико желели ако нисмо ,,ПОТКОВАНИ,, не можемо уписати. Стога, ме занима да ли међу вама има мученика који истовремено раде и студирају, каква су ваша искуства, како издржавате, организујете време, ускладите предавања и посао итд... 8086.gif :.mislise. А већ и сјекира код коријена дрвећу стоји; свако, дакле, дрво које не рађа добра рода, сијече се и у огањ баца. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Панарет Написано Децембар 23, 2013 Пријави Подели Написано Децембар 23, 2013 Скоро немогућа мисија. На мом факултету присуствовање предавањима је обавезно. Ипак знам неколико људи (можемо рећи и мученика) који су успевали. Једноставно, смена на послу им је била супротна од оне на факсу и слабо су спавали. Значи факс па посао па учење и пет-шест сати спавања, викендом нешто дуже. Преношење испита у наредну годину нешто изнад просека, али је било могуће ухватити и буџет, јер је требало 48 бодова. Иначе, чуо сам да не смете бити пријављени као запослено лице ако сте буџетски студент. Не знам да ли је тачно. Чак и да не постоји Васељенска патријаршија, требало би је измислити Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Млађони Написано Децембар 23, 2013 Пријави Подели Написано Децембар 23, 2013 Zavisi sta studiras i sta radis. Ja i moj cimer smo radili .... npr.. on se kockao pa isao u sume da prenosi drva.... za 1000 kinti dnevno.... a ja sam sa njim kada je njegov gazda radio preseljenja.. nosili namestaj i tako.... nana and Панарет је реаговао/ла на ово 2 oh sh*t man... i was taking life seriously, now i will divide things by zero. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Milos94 Написано Децембар 23, 2013 Аутор Пријави Подели Написано Децембар 23, 2013 Скоро немогућа мисија. На мом факултету присуствовање предавањима је обавезно. Ипак знам неколико људи (можемо рећи и мученика) који су успевали. Једноставно, смена на послу им је била супротна од оне на факсу и слабо су спавали. Значи факс па посао па учење и пет-шест сати спавања, викендом нешто дуже. Преношење испита у наредну годину нешто изнад просека, али је било могуће ухватити и буџет, јер је требало 48 бодова. Иначе, чуо сам да не смете бити пријављени као запослено лице ако сте буџетски студент. Не знам да ли је тачно. То је чега се највише плашим, желео бих да упишем Богословски, а гледајући распоред предавања, готово да је немогућа мисија уклопити смену на послу и похватати предавања. Мада, такође сам на нету наишао на чланке у којима људи говоре о некаквом ослобађању од предавања на захтев послодавца. Наравно то није проверена информација. Да ли знате нешто о томе? :good2: А већ и сјекира код коријена дрвећу стоји; свако, дакле, дрво које не рађа добра рода, сијече се и у огањ баца. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Дејан Написано Децембар 23, 2013 Пријави Подели Написано Децембар 23, 2013 Сви смо свесни каква су тешка времена наступила, и да факултет без обзира колико желели ако нисмо ,,ПОТКОВАНИ,, не можемо уписати. Стога, ме занима да ли међу вама има мученика који истовремено раде и студирају, каква су ваша искуства, како издржавате, организујете време, ускладите предавања и посао итд... 8086.gif :.mislise. Zavisi koji faks upisuješ. Recimo, meni su bile obavezne sve vežebe i sva predavanja, znači prve tri godine po celi Božiji dan na fakultetu, ja sam na poljoprivrednom, dok recimo ovi sa prava , ekonomije i sl nemaju taj problem. Sad ne znam kako je po bolonji. Kad sam oslušao treću, počeo sam da radim, pa tri godine nisam u opšte išao na fakultet... opet, sve je individualno, zavisi od situacije ličnih afiniteta i sl Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Млађони Написано Децембар 23, 2013 Пријави Подели Написано Децембар 23, 2013 Siemens (učio zanat), Knorr Bremse, Liebherr, ABB, Flowserve, Klinger Fluid, Flügel & Klement.. Samo nekoliko preduzeća u kojima sam radio. Tu druže, ne nosiš nameštaj niti se kockaš. Onda završio studije, industrijski inženjering, i sad moram da rmbam u security da bi preživeo! Meh.. Ali, to je život! Jedno vreme bio sam sociopat zbog toga, danas se smejem. Ne raazumem sta si hteo da kazes? Kako si ti mnogo vredan, radan i iskusan? Svaka tebi cast... ali kakve to veze ima sa mojim postom? oh sh*t man... i was taking life seriously, now i will divide things by zero. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Панарет Написано Децембар 23, 2013 Пријави Подели Написано Децембар 23, 2013 Као што рекоше Милосављевић и Дејан-индивидуално је. Пре свега, искуствено провери какав је решим стварно не формално обавезног похађања предавања и онда потражи посао па ћеш видети какав интензитет шљакања можеш ускладити са школом. У сваком случају, боље је и да ти се отегне студирање, него да одустанеш од факса. Milos94 је реаговао/ла на ово 1 Чак и да не постоји Васељенска патријаршија, требало би је измислити Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Milos94 Написано Децембар 23, 2013 Аутор Пријави Подели Написано Децембар 23, 2013 Да ли ико има искуства са Богословским? Да ли су предавања обавезна да се слушају, мсм без прескакања и то све. Рецимо да је у питању посао са пуним радним временом, дакле 8 сати активног рада. Народе како вас слушам постајем све мање и мање оптимистичан по питању свега овога. А већ и сјекира код коријена дрвећу стоји; свако, дакле, дрво које не рађа добра рода, сијече се и у огањ баца. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
YOKA Написано Децембар 23, 2013 Пријави Подели Написано Децембар 23, 2013 Nekada si mogao i da radis i da studiras paralelno, ali danas u ovakvom ocajnom sistemu skolovanja, nema nikakve sanse... jedino da se nadju neki vikend poslici ili honorarni od kojih definitivno nemas para ni bus da platis a kamo li stan, i sl. troskove. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
feeble Написано Децембар 23, 2013 Пријави Подели Написано Децембар 23, 2013 Рецимо да је у питању посао са пуним радним временом, дакле 8 сати активног рада. Ја мислим да ниједан факултет не може да се заврши у нормалном року ако ћеш да радиш посао 8 сати дневно. Без обзира да ли је обавезно предавање или не. Млађони је реаговао/ла на ово 1 Слово Љубве Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Candy Butcher Написано Децембар 23, 2013 Пријави Подели Написано Децембар 23, 2013 Mislim da je najbolje rešenje da nadješ neki posao tipa noćni čuvar i tako nesto, danju faks i spavanje, a noću čuvaš i možeš da učiš. Dragi је реаговао/ла на ово 1 Царство Божије није у речи него у сили Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Tenkista Написано Децембар 23, 2013 Пријави Подели Написано Децембар 23, 2013 Ево као студент богословије рећи ћу ти да је изузетно тешко,на пола предавања ако не и више нећеш моћи да присуствујеш.Срећа па нису сва предавања обавезна мени је остало још 4 испита сад сам апсолвент а радим још ова 2 месеца док се не преселим ван Београда.битно је да што квалитетније утрошиш слободно време тј. учи учи и само учи.Мени се лично студирање одужило не због рада већ због болесног члана породице па је ту била јурњава по лекарима.... Dragi је реаговао/ла на ово 1 http://savepic.org/3666194.gif Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Млађони Написано Децембар 23, 2013 Пријави Подели Написано Децембар 23, 2013 Sorry, mislio sam meni se obratio Mladen the Great.. Jok gastoze, ja sam pricao na temu.. nisi ti centar sveta... kada se tebi obracam - tebe citiram. oh sh*t man... i was taking life seriously, now i will divide things by zero. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Milos94 Написано Децембар 23, 2013 Аутор Пријави Подели Написано Децембар 23, 2013 Od škole nikad ne odustaj. Dok imaš obrok i krov nad glavom, uči. Kasnije će se kajati, čak i da budeš među onih 1 % srećnih koji su se dobro snašli. Nikad ne znaš šta će sutrašnji dan doneti. Ne znam kako je sa Bogoslovojim i koja se poslovna budućnost ovde nudi, inače bi rekao da ako vreme i ostalo dozvoljava, malo se pokušaj i počasnim radom (socijalno i tako), čuo da može da pomogne kasnije.. Наравно да не желим да одустанем од факса, знам да се у задње време дигла фкра око добијања запослења у овој струци, али ту себе некако проналазим, и зато желим да ,,гулим,, колико год могу :good2: Ево као студент богословије рећи ћу ти да је изузетно тешко,на пола предавања ако не и више нећеш моћи да присуствујеш.Срећа па нису сва предавања обавезна мени је остало још 4 испита сад сам апсолвент а радим још ова 2 месеца док се не преселим ван Београда.битно је да што квалитетније утрошиш слободно време тј. учи учи и само учи.Мени се лично студирање одужило не због рада већ због болесног члана породице па је ту била јурњава по лекарима.... Срећно ти било брате, да завршиш то како ваља и да се запослиш 8086.gif Знам да је то на неки начин робовање али само када помислим шта може да донесе, најежим се А већ и сјекира код коријена дрвећу стоји; свако, дакле, дрво које не рађа добра рода, сијече се и у огањ баца. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Milos94 Написано Децембар 23, 2013 Аутор Пријави Подели Написано Децембар 23, 2013 Samo "guli".. Ali znaj, pored stručnih kompetencija imaju se i socijalne kompetencije, i na ovo gledaju. Sad Bogoslovija nije moja struka, dakle ne znam koliko sam kompetentan da ovde savetujem, ali pitaj se i sam šta bi možda odgovorio na pitanje: "Zašto bi trebali Vas da uzmemo?" Хвала на савету, али мислим да на ово питање већ имам одговор, и тиче се личних ставова, убеђења, жеља итд :bendoff: И опет да поновим, некако ту себе проналазим Панарет, Dragi and nana је реаговао/ла на ово 3 А већ и сјекира код коријена дрвећу стоји; свако, дакле, дрво које не рађа добра рода, сијече се и у огањ баца. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука