Gordana . Написано Децембар 23, 2013 Пријави Подели Написано Децембар 23, 2013 Богу Хвала. https://www.facebook.com/SrpskaPravoslavnaCrkvaSvetogSpiridona?ref=hl https://www.facebook.com/pages/MAJ-Atelje/454900264583452?ref=hl Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
миркан Написано Децембар 23, 2013 Пријави Подели Написано Децембар 23, 2013 Moji obojica nosili Pampers i ništa im nije bilo. Не знам колико су ти деца стара али последице могу доћи и после доста година, даће Бог да ће остати све ок. Пуно људи пуши цео живот па им ниште није, пуно људи пије цео живот па им ништа није, пуно деце једе чипсеве, севемдејс, барни, ... па им ништа није. Али кад је нешто лоше онда је лоше, а ко прође без икаквих последица због лоших ствари (мислим да је јако мали проценат таквих, пре или касније дођу последице лошег) нека се захвали Богу због тога. За ову причу знам из поуданих извора, моја жена је медицинар била је на предавањима у којима су се поредиле памучне пелене са памперс и сличним пеленама ... закључак је био да произвођаци једнократних пелена преко медија утичу на родитеље, а памучне пелене су неупоредиво здравије из пуно разлога ... али као и већина ствари које су јефтине и здраве никад нећемо видети рекламу на тв. Кад видиш да се нешто не рекламира знаш да је здраво Gordana . је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
nana Написано Децембар 23, 2013 Пријави Подели Написано Децембар 23, 2013 Поздрављам текст Миркане, стварно вреди проговорити о овоме. DYNABLASTER and Gordana . је реаговао/ла на ово 2 Ваистину Воскресе !!! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ленка* Написано Децембар 23, 2013 Пријави Подели Написано Децембар 23, 2013 Па сад... :.mislise. Иван Недић је реаговао/ла на ово 1 Земаљско је за малена царство, а небеско увек и до века. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Милан Ракић Написано Децембар 23, 2013 Пријави Подели Написано Децембар 23, 2013 Подстанарски живот ме је када сам добио прво дете, "натерао" да користим вештачке пелене... У смислу, да је био мали стан, да нисам(смо) имали где да сушимо пелене (нисмо имали терасу), итд, итд.. Да не набрајам сад... Када смо након неколико недеља, одвели бебу први пута на ВМА на редовну контролу, докторка се згранула (иначе једна дивна жена, од оних лекарки "старе" гарде) и тако беше нарибала жену и мене због тих Памперс или која већ марка бејаше... Своје противљење беше засновала на широком повијању, куковима, кожним инфекцијама и шта све не... Не баш, како брат Миркан рече у уводу теме, али, како год, убеди нас да пређемо на памучне пелене, на концу завршивши своје излагање да је и јевтиније... Послушали смо је, а Памперс смо користили само када смо ишли негде на пут и у госте... DYNABLASTER, Gordana ., nana and 2 осталих је реаговао/ла на ово 5 Тко вриједи лети, тко лети вриједи, тко не лети не вриједи... Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Gordana . Написано Децембар 23, 2013 Пријави Подели Написано Децембар 23, 2013 Да то ваља ми одрасли бисмо то носили. Повећало би продуктивност у фирмама због уштеде времена миркан је реаговао/ла на ово 1 https://www.facebook.com/SrpskaPravoslavnaCrkvaSvetogSpiridona?ref=hl https://www.facebook.com/pages/MAJ-Atelje/454900264583452?ref=hl Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ayla Написано Децембар 23, 2013 Пријави Подели Написано Децембар 23, 2013 Nakon par pranja, pamučne (tetra) pelene, budu jako krute, a jasno je da omekšivač nije zdrav, pogotovo ne za bebe. Pravilo-duple tetra + švedska pelena (široki povoj), a sve radi bolje fiksacije i pravilnog razvoja kukova (žablji položaj)...sve u svemu, nimalo prijatno niti komforno malenom biću. Neću komentarisati ispiraje pelena. Uvijek sam se pitala da li su dovoljno isprane i radila sam to ručno jer mašinskom pranju nisam vjerovala. Pampersice...opet pitanje koliko su zdrave? Koliko je zdrava hrana predviđena za bebe, igračke, kozmetika...na kraju, sa svim tim, koliko god mi odlagali to, dođu kad tad u kontakt. Imali bi o čemu komentarisati i polemisati, jer sve što je na tržištu na kraju, bude dovedeno u sumnju. Милан Б, nana, Ленка* and 1 члан је реаговао/ла на ово 4 ...hanay na sahy Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
миркан Написано Децембар 24, 2013 Пријави Подели Написано Децембар 24, 2013 Nakon par pranja, pamučne (tetra) pelene, budu jako krute, a jasno je da omekšivač nije zdrav, pogotovo ne za bebe. Pravilo-duple tetra + švedska pelena (široki povoj), a sve radi bolje fiksacije i pravilnog razvoja kukova (žablji položaj)...sve u svemu, nimalo prijatno niti komforno malenom biću. Neću komentarisati ispiraje pelena. Uvijek sam se pitala da li su dovoljno isprane i radila sam to ručno jer mašinskom pranju nisam vjerovala. Pampersice...opet pitanje koliko su zdrave? Koliko je zdrava hrana predviđena za bebe, igračke, kozmetika...na kraju, sa svim tim, koliko god mi odlagali to, dođu kad tad u kontakt. Imali bi o čemu komentarisati i polemisati, jer sve što je na tržištu na kraju, bude dovedeno u sumnju. Омекшивач у бели веш? Ја сам мушко па знам да то не иде, а поготово да се ставља омекшивач у бебине пелене. Јесте да буду грубље пелене, али ко има машину за сушење пелене буду баш меке, али ако буду и мало грубе на почетку кад се упореди колико су здравије мислим да је то занемарљиво. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Raymond Red Reddington Написано Децембар 24, 2013 Пријави Подели Написано Децембар 24, 2013 Moji obojica nosili Pampers i ništa im nije bilo. Такође... моја деца су носила памперс и никада ништа... ова шупља о памучним...је мало чудна... а око хигијене...памперс има предност... осим ако и памучне нису једнократне... Иван Недић је реаговао/ла на ово 1 „Многи од нас себе зову „либералима“. И тачно је да је реч „либерал“ некада означавала особе које су поштовале појединца и зазирале од служења масовним принудама. Али левичари су сада загадили тај некада поносан назив означавујћи њиме себе и свој програм већег владиног власништва над имовином и контроле над појединцима. И сада, као резултат, они од нас који верују у слободу морамо објашњавати како, када називамо себе либералима, заправо мислимо на либерале у класичном незагађеном смислу. Ово је у најбољем случају мучно и подложно неразумевању. Ево предлога: хајде да ми, који волимо слободу, заштитимо и за своје коришћење задржимо добру и часну реч „либертаријанац“.“ (Дин Расел) Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
миркан Написано Децембар 24, 2013 Пријави Подели Написано Децембар 24, 2013 Такође... моја деца су носила памперс и никада ништа... ова шупља о памучним...је мало чудна... а око хигијене...памперс има предност... осим ако и памучне нису једнократне... Ако је шупља причао о памучним пеленама, што ти сад деца носе памучне гаће? Што ти не носиш неке једнокранте гаће него носиш памучне? Кренуо сам од препоставке да носиш гаће Памперс је маркетинг-реклама! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Raymond Red Reddington Написано Децембар 24, 2013 Пријави Подели Написано Децембар 24, 2013 Ако је шупља причао о памучним пеленама, што ти сад деца носе памучне гаће? Што ти не носиш неке једнокранте гаће него носиш памучне? Кренуо сам од препоставке да носиш гаће Памперс је маркетинг-реклама! Јел ти мене зезаш? Па сада знају да оду у ћанифу... Пробај ти у памучне да нужду одрадиш...па јави како је прошло... Ленка*, Ayla and ВИЛМА је реаговао/ла на ово 3 „Многи од нас себе зову „либералима“. И тачно је да је реч „либерал“ некада означавала особе које су поштовале појединца и зазирале од служења масовним принудама. Али левичари су сада загадили тај некада поносан назив означавујћи њиме себе и свој програм већег владиног власништва над имовином и контроле над појединцима. И сада, као резултат, они од нас који верују у слободу морамо објашњавати како, када називамо себе либералима, заправо мислимо на либерале у класичном незагађеном смислу. Ово је у најбољем случају мучно и подложно неразумевању. Ево предлога: хајде да ми, који волимо слободу, заштитимо и за своје коришћење задржимо добру и часну реч „либертаријанац“.“ (Дин Расел) Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ayla Написано Децембар 24, 2013 Пријави Подели Написано Децембар 24, 2013 Омекшивач у бели веш? Ја сам мушко па знам да то не иде, а поготово да се ставља омекшивач у бебине пелене. Јесте да буду грубље пелене, али ко има машину за сушење пелене буду баш меке, али ако буду и мало грубе на почетку кад се упореди колико су здравије мислим да је то занемарљиво. Pitam se da li si pročitao šta sam napisala? Nakon par pranja, pamučne (tetra) pelene, budu jako krute, a jasno je da omekšivač nije zdrav, pogotovo ne za bebe. Evo ponovih, naravno iznijeh moj stav I ne vidim razlog da omekšivač za rublje ne ide u bijeli veš. Čak se i savjetuje, ali ja ga ne volim. Милан Б, Raymond Red Reddington and nana је реаговао/ла на ово 3 ...hanay na sahy Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Gordana . Написано Децембар 24, 2013 Пријави Подели Написано Децембар 24, 2013 За бебине пелене, веш а и нама је боље и неупоредиво јефтиније да користимо домаћи детерџент за веш. Прави се овако: прокува се три литре воде и када прокључа склони се са рингле. Дода се три супене кашике соде бикарбоне и промеша. Затим се сипа један пх неутралан беби сапун који смо пре тога нарендали. Када се мало прохлади преспе се у пластичну канту и чешће промеша док се сасвим не охлади. Нипошто држати у стакленој или металној посуди, стврдне се! Овако се добије гел којим можемо да перемо све. Уместо омекшивача у машину за веш се дода једна супена кашика соде бикарбоне. Ем је здравије, ем је добро и за машину и за веш. Моје дете је добијало осипи од детерџента и од памперса, чак и када је потпуно сув. nana and DYNABLASTER је реаговао/ла на ово 2 https://www.facebook.com/SrpskaPravoslavnaCrkvaSvetogSpiridona?ref=hl https://www.facebook.com/pages/MAJ-Atelje/454900264583452?ref=hl Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ленка* Написано Децембар 24, 2013 Пријави Подели Написано Децембар 24, 2013 Да то ваља ми одрасли бисмо то носили. Повећало би продуктивност у фирмама због уштеде времена Гоцо, немој се љутиш, плиз, а јел` користиш улошке (олвејс, олдејс, керфри, бони јап и сл.)? Разумећу те потпуно ако кажеш не. Земаљско је за малена царство, а небеско увек и до века. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Gordana . Написано Децембар 24, 2013 Пријави Подели Написано Децембар 24, 2013 Гоцо, немој се љутиш, плиз, а јел` користиш улошке (олвејс, олдејс, керфри, бони јап и сл.)? Разумећу те потпуно ако кажеш не. Користила сам. Ужасни су. Сада користим тампоне или памучну вату, кад ме већ јавно питаш за тако интимну ствар. https://www.facebook.com/SrpskaPravoslavnaCrkvaSvetogSpiridona?ref=hl https://www.facebook.com/pages/MAJ-Atelje/454900264583452?ref=hl Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука