Jump to content

Председник Николић и полицијска тортура у Чачку

Оцени ову тему

Препоручена порука

Тома изјавио да је Гаврило Принцип био терориста ( изазвао први светски рат) у малопре емисији на Б92

Tehnicki gledano i jeste.... ma sta ko pricao. Bosna nije bila nezavisna okupirana drzava, vec deo druge drzve. 

oh sh*t man... i was taking life seriously, now i will divide  things by zero. 

Подели на овим сајтовима

Najveci problem sa bogatasima je u tome sto su upravo oni ti koji najvise koriste "socijalnu pravdu" i drustvena sredstva drugih u vidu kredita. 

Kako to bogatasi koriste tudja sredstava u vidu kredita? O cemu pricas? 

A socijalna pravda je ponovna preraspodela bogatstva, koji su bogati vec jednom uradili prelivanjem tudjih sredstava u svoje dzepove i svoje firme. Socijalna pravda je samo obrnut proces.

Preraspodela bogastva nije pravda vec nepravda. Ja placam moje poreze, isto kao i ti, isti procenat zarade. I onda moja zarada raste.. tako je i mojih 20 % poreza vecih nego tvojih 20 % poreza... ali ti nisi zadovoljan sa time sto i ako dajem 20 % od mojih milion mesecno na tvojih 20 % od hiljadu mesecno... ti bi da dajem malo vise od 20 %...

E to nije "preraspodela" to je pljacka onih koji su poslovno sposobniji od strane onih koji su poslovno nesposobniji. 

Drugim recima, vi bi da preraspodeljujete tudje pare - kao da su vase. Kao da si ti zasluzan zato sto je on talentovaniji od tebe... to ti je ono "sve mogu drugom da oprostim al uspeh ne mogu" 

Подели на овим сајтовима

To je upravo taj socijalizam  koji vi zastupate. Da ljudi ne bi ostali bez posla, i bez novca koji im stoji u tim bankama - drzava cupa banke novcem gradjana.

Sustinska suprotnost kapitalizma. U kaptializmu bi to trebalo da propadne.. bez obzira sto gradjani imaju stednju  tu ili banke zaposljavaju ljude. 

Подели на овим сајтовима

Тома изјавио да је Гаврило Принцип био терориста ( изазвао први светски рат) у малопре емисији на Б92

Да ли сирома зна он када је почео први светски рат??? Гаврило није био терориста, већ слободан уметник :))) тада се није производио стиропор иначе би гледао атентат уживо. :))  :))

Човек планира Бог одлучује

Подели на овим сајтовима

Од када су се развиле информационе технологије и глобалистички капитализам, слободно тржиште не почива на равноправном такмичењу способности и квалитету производа већ на једном непоштеном препуном сваког лукавства и манипулације економском поробљавању човека. Највећи проблем демократије је што скупштине и владе нису никакви представници народа и државе, то је смешно претпоставити. Кроз своје странке они су прдставници оних који те странке стварају. (ај'д да видим да неко направи странку и да она напредује и опстане без утицаја најмоћнијих капиталиста посредно или непосредно, џаба су ту харизме и остали бакрачи). Уједно демократија је опаснија од неких озлоглашенијих уређења зато што на лукав начин а не пуком силом даје привид посредног учешћа у креирању закона и права. То потпуно успављује опрезност и савест човека. Зато је код многих тоталитарних система и поред пуке силе свест и слободарска мисао била много на већем нивоу код великог броја грађана него у данашњем демократском друштву. Иако је такво друштво трпело тиранију оно није умирало духом. Најгора зомбираност човека је управо у најдемократскијим друштвима какво су некада биле САД. Демократија је процес који удара дирктно на основе друштва а то је морал. Примењујући правило игре: "Све је дозвољено" и то у економском и политичком делу који прожима све људе у једном друштву, прави "арену" на којој се одиграва борба лавова и зечева без икаквих правила. На тај начин усађује у мисао људску борбу за опстанак што би требало да буде ако смо Хришћанске мисли закон који влада у дивљини а не међу Боголиким људима.

Свестан сам ја да је у данашње време немогуће успоставити функционалну монархију која би била са благословом Божјим, али само позивам на будност и сагледавање свих последица у свету и код нас које су производ демократије. По мени је једини могући политички утицај свакога човека тај да водећи борбу са собом (својим гресима и слабостима), преображава своје потомство и људе у своме окружењу. Када би у томе били истрајни до жртвовања не очекујући плодове за свога века сигурно би створили здраво друштво које би онда по аутоматизму направило себи најбоље уређење. Али за то треба вере да смо карика у непрекидном ланцу човечанства и да је то наша суштинска мисија на овоме свету. Опет се на крају све сведе на човека појединца, као што је Достојевски писао:"Сви смо криви за све".

Забрањена ПОРУКА и забрањена ТЕМА далеко се чује. Живела слобода говора!

Подели на овим сајтовима

Од када су се развиле информационе технологије и глобалистички капитализам, слободно тржиште не почива на равноправном такмичењу способности и квалитету производа већ на једном непоштеном препуном сваког лукавства и манипулације економском поробљавању човека. Највећи проблем демократије је што скупштине и владе нису никакви представници народа и државе, то је смешно претпоставити. Кроз своје странке они су прдставници оних који те странке стварају. (ај'д да видим да неко направи странку и да она напредује и опстане без утицаја најмоћнијих капиталиста посредно или непосредно, џаба су ту харизме и остали бакрачи). Уједно демократија је опаснија од неких озлоглашенијих уређења зато што на лукав начин а не пуком силом даје привид посредног учешћа у креирању закона и права. То потпуно успављује опрезност и савест човека. Зато је код многих тоталитарних система и поред пуке силе свест и слободарска мисао била много на већем нивоу код великог броја грађана него у данашњем демократском друштву.

Мислим да су Тоталитаризам и Демократија два различита појма и да немају никаквих додирних тачака.

Подели на овим сајтовима

Мислим да су Тоталитаризам и Демократија два различита појма и да немају никаквих додирних тачака.

Тоталитаризам може да постоји у духовном као и у физичком смислу. Овај први је много опаснији. Демократија је итекако погодна подлога за поробљавање духа, ја сам о томе писао да си пажљивије читао.

Подели на овим сајтовима

Тоталитаризам може да постоји у духовном као и у физичком смислу. Овај први је много опаснији. Демократија је итекако погодна подлога за поробљавање духа, ја сам о томе писао да си пажљивије читао.

Gluposti. Totalitarizam kao rec i pojam ima smisla samo kad je u pitanju politika i politicka filozofija. Sve van toga je masakriranje jezika i njegovog znacenja.

Подели на овим сајтовима

Gluposti. Totalitarizam kao rec i pojam ima smisla samo kad je u pitanju politika i politicka filozofija. Sve van toga je masakriranje jezika i njegovog znacenja.

Какво је његово значење?

Подели на овим сајтовима

Свака ти част на овом посту. 

Читао сам пажљиво и зато сам ти поставио то питање. Тито је држао тоталитарну власт да те упутим, тренутно у Европи је то само још званично Лукашенко преседник Белорусије а незванично Путин. 

Подели на овим сајтовима

Читао сам пажљиво и зато сам ти поставио то питање. Тито је држао тоталитарну власт да те упутим, тренутно у Европи је то само још званично Лукашенко преседник Белорусије а незванично Путин. 

Сада је тема политика а не духовно стање нације,појединца или система.

Подели на овим сајтовима

@@Aquilius Cratus, @@Mali Marko,

Ајд' сад реците ми што је толико погрешно користити термин тоталитаризам у духовном смислу?

Шта је тежња непомјаника од кушања Адама и Еве у едемском врту?

Није ли то управо духовни тоталитаризам.

Ако хоћеш мало дубље да промислиш и замениш духовне сфере друштва које диктатор поробљава са духовним сферама сваког појединца о којима сам ја говорио схватићеш да ту нема разлике колико тврдиш. Са друге стране духовна поробљеност изопачавањем људскога духа је права поробљеност. Чак шта више тоталитаризам о којем ви говорите је само слика истинског тоталитаризма а који је духовни. Он је слика зато што док неко не завлада потпуно духом човечијим тај нема суштинску власт над њиме. Пример су ти Свети Мученици. Ко је био слободнији од њих реци ми?

Подели на овим сајтовима

Сада је тема политика а не духовно стање нације,појединца или система.

Политика је итекако увек одраз духовног стања и нације и појединца.

Подели на овим сајтовима

Политика је итекако увек одраз духовног стања и нације и појединца.

Духовно стање нема везе са политиком.

Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...