Jump to content

Председник Николић и полицијска тортура у Чачку

Оцени ову тему

Препоручена порука

Ок ако је теко, мени је сам појам звучао као правда за све социјалне слојеве, т.ј. пошто од када је света немају иста права сви слојеви друштва. Додуше на папиру их имају али у пракси је другачије. Све у свему мамац за сиротињу.

Imaju svi ista prava... samo imati pravo ti ne garantuje jednake zivote.

Jednostavno nejednakost je cena slobode. Neki ce uvek imati vise novca neki manje. Neki ce uvek lakse nalaziti poslove neki slabije.

Ali poenta je da svako ima pravo da moze da se snadje (dakle sloboda govora, kretanja, svojine)... a ostalo je na tebi.

Socijalizmi i ostlai.. oce ljude da naprave jednakim ne u pravima nego u zivotima.. da svi voze ista kola, da svi imaju isti stan, da svi imaju istu kafu..

To jednostavno ne moze....... nece da funkcionise niti je ikada funkcionisalo.

Kapitalizam sa druge strane.. otvara put siromasnom da se obogati, ako i bogatom (ukoliko ne radi dobro) da se srusi. Zato ja gotivim kapitalizam. 

oh sh*t man... i was taking life seriously, now i will divide  things by zero. 

Подели на овим сајтовима

Imaju svi ista prava... samo imati pravo ti ne garantuje jednake zivote.

Jednostavno nejednakost je cena slobode. Neki ce uvek imati vise novca neki manje. Neki ce uvek lakse nalaziti poslove neki slabije.

Ali poenta je da svako ima pravo da moze da se snadje (dakle sloboda govora, kretanja, svojine)... a ostalo je na tebi.

Socijalizmi i ostlai.. oce ljude da naprave jednakim ne u pravima nego u zivotima.. da svi voze ista kola, da svi imaju isti stan, da svi imaju istu kafu..

To jednostavno ne moze....... nece da funkcionise niti je ikada funkcionisalo.

Kapitalizam sa druge strane.. otvara put siromasnom da se obogati, ako i bogatom (ukoliko ne radi dobro) da se srusi. Zato ja gotivim kapitalizam. 

Мислио сам на права која немају везе толико са расподелом материјалног добра него права везана за школовање, здравство, судство итд. Многи сиромашни не пате за истим стандардом али пате када су свуда последњи, чекају на лечење, не могу да се школују, губе судске спорове. Просто на сиротињу и зец вади ону ствар ако ме разумеш.

Забрањена ПОРУКА и забрањена ТЕМА далеко се чује. Живела слобода говора!

Подели на овим сајтовима

@,

Интересује ме твој коментар и коментар осталих на други део мог поста:

Моје мишљење о некима: СНС - како може неко да верује људима који су тако лако променили своју "длаку". Својим садашњим изјавама некада да извинете буквално сами себи се посеру у уста. ЛДП - где је год какав национални, морални, или уставно-правни деформитет ето и њих. (пљувачи Српства, полна изопаченост, одрицање од сопствене територије) ДС - о њима не могу да мислим, заболи ме глава. Идеологија фенси,шменси па хоп из џепа у џеп. (наравно нашег у њихов). СПС - бићу све што желиш, само дај власт и новац. ДВЕРИ - глумци патриотског блока са циљем контролисаног каналисања народног незадовољства. Радикали су то радили годинама, покупе гласове па у конструктивну опозицију. За Двери има једна интересантна ствар: Када су пре пар година почели са својом промоцијом, наравно лажући да нису и неће бити странка, своје трибине су држали и по Српским културним центрима којима управљају људи из црквених одбора. Добити термин у СКЦ-у није тек тако, поготово ако је политичка ствар у питању. О томе морају да буду обавештене и црквене власти.Ја сам за њихову прву трибину сазнао у цркви након литургије од свештеника на фазон то је нешто потпуно ново, српски оријентисано, вреди отићи. Био је ту и пригодан плакат. Под патронатом СКЦ-а је организована и такозвана "Светосавска омладина" који су клинцима пропагирали Двери а после се највећи број водећих чланова утопио у структуре истих Двери.

Подели на овим сајтовима

Многи сиромашни не пате за истим стандардом али пате када су свуда последњи, чекају на лечење, не могу да се школују, губе судске спорове. Просто на сиротињу и зец вади ону ствар ако ме разумеш.

To je zato sto skola nije besplatno pravo, vec skola kosta. Treba platiti profesora da ti predaje, treba imati zgradu u kojoj se placa itd. 

Medjutim da siromasni nemaju pravo na skolu.. imaju je svud...

Svako je spreman da plati necije skolovanje ako ce da dobije nesto za uzvrat. Recimo u americi ti firma plati skolovanje uz obavezu da ga zavrsis u tom i tom roku i da radis za njih npr prvih pet godina.

Primer.. kako se to resava.

Dakle sklovanje nije pravo.

Isto i zdrastvo... I to kosta.. dakle to nije besplatno da bi imao "pravo na to" sve je to u volji drugih da ti pomognu. Opet u usa imas doborovoljne klinike, gde doktori volontiraju i pomazu ljudima, ljudi daju donacije itd...

To dakle nije pravo.. to je kakvo ti je drustvo.. da li zeli da pomogne coveku u nevolji ili ne.

Интересује ме твој коментар и коментар осталих на други део мог поста:

Sa tim se slazme sto posto. U principu politika najvise privlaci ljude koji zele moc, vlast, kontrolu nad zivotima drugih, da sole pamet drugima ili (retko) iskrene ljude koji oce da promene nesto an bolje. Zato politicari trebaju da imaju sto MANJU moc i vlast. Sto vise dozvoljavamo da nam se mesaju u zivote, to ce gore da izadje po nas. (dokazano) ... ne postoji totalitarna drzava u kojoj je blagostanje.. 

Подели на овим сајтовима

To je zato sto skola nije besplatno pravo, vec skola kosta. Treba platiti profesora da ti predaje, treba imati zgradu u kojoj se placa itd. 

Medjutim da siromasni nemaju pravo na skolu.. imaju je svud...

Svako je spreman da plati necije skolovanje ako ce da dobije nesto za uzvrat. Recimo u americi ti firma plati skolovanje uz obavezu da ga zavrsis u tom i tom roku i da radis za njih npr prvih pet godina.

Primer.. kako se to resava.

Dakle sklovanje nije pravo.

Isto i zdrastvo... I to kosta.. dakle to nije besplatno da bi imao "pravo na to" sve je to u volji drugih da ti pomognu. Opet u usa imas doborovoljne klinike, gde doktori volontiraju i pomazu ljudima, ljudi daju donacije itd...

To dakle nije pravo.. to je kakvo ti je drustvo.. da li zeli da pomogne coveku u nevolji ili ne.

Види разумем ја тебе шта причаш, али то је само идеологија и на идеологији углавном и остане. Ја говорим конкретно за ствари где законски сви имају иста права, али наравно богати и моћни та своја права могу да остваре у пракси а сиромашни не. Са друге стране како ће сиромашан да се обогати ако не може да се школује а рецимо има одличну интилигенцију и био би од користи и себи и друштву да постане рецимо академски грађанин. Са друге стране имаш дилеју чији родитељи имају пара и он наравно завршава који год жели факултет. Прогурају га до водећих места и опет све у круг. Такво уређење увек води оном: "За први милион ме немој питати" што значи да је стечен на неки незаконит начин. И на крају шта очекивати од тог новог богаташа ако се по јутру дан познаје.

Подели на овим сајтовима

Ја говорим конкретно за ствари где законски сви имају иста права, али наравно богати и моћни та своја права могу да остваре у пракси а сиромашни не. 

Zato sto su ta "prava" neracionalna niti su pravedna. U principu besplatno zdrastvo moze da bude efikasno samo u sluchaju da su ti gradjani bogati i imaju para da placaju poreze. Kao norvezani.. oni imaju te socijalne programe za siromasne itd.. ali kod njih svi daju para.. i obichni gradjani su jako poreski optereceni. 

Са друге стране како ће сиромашан да се обогати ако не може да се школује а рецимо има одличну интилигенцију и био би од користи и себи и друштву да постане рецимо академски грађанин. 

Pogledaj USA. Svake godine 300 000 novih milionera.. slabo koji od tih milionera se obogatio zbog "skole" vecna zbog kreativnosti i snalazljivosti na trzistu. Mnogo ljudi koji su se obogatili u USA nisu gradjani USA... skolovanje nije preduslov za "bogadjenje" to je komunisticka svest kod nas.. gde zavrsis skolu, pa postanes direktor pa si bogat.

Trebas citati malo biografija tih velikih bogatuna... kako su se obogatili, njihove biznis planove.. kreativnosti.. itd... npr bill gates - nema zavrsen fakultet, stive jobs, nema zavrsen fakultet itd... tvorac facebooka nema zavrshen fakultet. 

Da ne nabrajam dalje.. dakle to "skolsko znanje" nije preduslov za bogacenje. 

Са друге стране имаш дилеју чији родитељи имају пара и он наравно завршава који год жели факултет. Прогурају га до водећих места и опет све у круг. 

To ti je problem drustvenog preduzeca.. i srbije? Znash onu foru .. sto u Srbiji nema afera u drustvenim preduzecima? Sve familija.

Dakle.. to imas svud u socijalizmu, svud gde imas drzavna i drustvena preduzeca... 

upravo je to "socijalizam" oko kog se bunim... ajde razumem socijalizovano zdrastvo i skolstvo... neka bude.. ali makar nas oslobodite ostalih nameta i drzavnih firmi i monopola tamo gde ne treba.

Sta ce nam telekom!? Sto jednostavno nemamo 10 privatnih telefonskih i internet kompanija koje se takmice!? Nego imamo jedan Telekom koji diktira pravila i vip, telenor, orion i SBB koji moraju da ga slede!? 

Подели на овим сајтовима

Zato sto su ta "prava" neracionalna niti su pravedna. U principu besplatno zdrastvo moze da bude efikasno samo u sluchaju da su ti gradjani bogati i imaju para da placaju poreze. Kao norvezani.. oni imaju te socijalne programe za siromasne itd.. ali kod njih svi daju para.. i obichni gradjani su jako poreski optereceni. 

Pogledaj USA. Svake godine 300 000 novih milionera.. slabo koji od tih milionera se obogatio zbog "skole" vecna zbog kreativnosti i snalazljivosti na trzistu. Mnogo ljudi koji su se obogatili u USA nisu gradjani USA... skolovanje nije preduslov za "bogadjenje" to je komunisticka svest kod nas.. gde zavrsis skolu, pa postanes direktor pa si bogat.

Trebas citati malo biografija tih velikih bogatuna... kako su se obogatili, njihove biznis planove.. kreativnosti.. itd... npr bill gates - nema zavrsen fakultet, stive jobs, nema zavrsen fakultet itd... tvorac facebooka nema zavrshen fakultet. 

Da ne nabrajam dalje.. dakle to "skolsko znanje" nije preduslov za bogacenje. 

To ti je problem drustvenog preduzeca.. i srbije? Znash onu foru .. sto u Srbiji nema afera u drustvenim preduzecima? Sve familija.

Dakle.. to imas svud u socijalizmu, svud gde imas drzavna i drustvena preduzeca... 

upravo je to "socijalizam" oko kog se bunim... ajde razumem socijalizovano zdrastvo i skolstvo... neka bude.. ali makar nas oslobodite ostalih nameta i drzavnih firmi i monopola tamo gde ne treba.

Sta ce nam telekom!? Sto jednostavno nemamo 10 privatnih telefonskih i internet kompanija koje se takmice!? Nego imamo jedan Telekom koji diktira pravila i vip, telenor, orion i SBB koji moraju da ga slede!? 

Све си у праву, али видиш сада што се тиче Телекома има и друга старна медаље као рецимо ВИП, Теленор и МТС. Ако се удубиш мало у њихове услуге и ценовнике видећеш да само разном реториком различито престављају једну те исту ствар. Суштински када си корисник било које компаније цифра ти дође на исто а у многим стварима претерују. Још бољи пример су банке, њих има колико хоћеш и ја као приватник сам покушао да нађем повољности код других банака у односу на моју. Опет све своди на исто када сабереш и одузмеш. Мој је закључак да се дерикоже лако договоре а неретко је да иза наводно различитих компаније стоји исти капитал па испадне да је све једна компанија. Моје је мишљење да је "главни задатак" свих политика као да обману бираче. У сваком систему капитал је оно што стварно управља. Што би народ рек'о: Пара врти где бургија неће. Једино са чиме се у потпуности не слажем то је право на здравствену заштиту јер оно произилази из права на живот. То већ није питање економске политике то је питање хуманости једног друштва. Како да се лечи инвалид, или још боље рецимо ратни инвалид када не може ни да ради ни да плаћа порезе. По мени би ово требало да буде увек регулисано највишим актом државе т.ј. уставом. Не могу никако да прихватим да неко дете рецимо умире зато што нема пара а неко има пара да иде мало да разгледа свемир. На крају шта неко истински поседује а да није добио. Ако има пара, зарадио их је здрављем, разумом који није сам стекао него је добио на дар. Зарадио је тај новац и преко и од осталих чланова друштва. Зарадио га је у правном систему који му је држава обезбедила а државу чине људи. Значи да он ипак има више обавеза према друштву него што је порез. Треба добро изнивелисати где почиње а где се завршава право појединца у односу на право друштва и обрнуто, иначе што рече Свети Јустин стварамо друштво: "Атомске технике а прашумске етике".

Подели на овим сајтовима

Моје мишљење о некима:

СНС - како може неко да верује људима који су тако лако променили своју "длаку". Својим садашњим изјавама некада да извинете буквално сами себи се посеру у уста.

ЛДП - где је год какав национални, морални, или уставно-правни деформитет ето и њих. (пљувачи Српства, полна изопаченост, одрицање од сопствене територије)

ДС - о њима не могу да мислим, заболи ме глава. Идеологија фенси,шменси па хоп из џепа у џеп. (наравно нашег у њихов).

СПС - бићу све што желиш, само дај власт и новац.

ДВЕРИ - глумци патриотског блока са циљем контролисаног каналисања народног незадовољства. Радикали су то радили годинама, покупе гласове па у конструктивну опозицију.

За Двери има једна интересантна ствар:

Када су пре пар година почели са својом промоцијом, наравно лажући да нису и неће бити странка, своје трибине су држали и по Српским културним центрима којима управљају људи из црквених одбора. Добити термин у СКЦ-у није тек тако, поготово ако је политичка ствар у питању. О томе морају да буду обавештене и црквене власти.Ја сам за њихову прву трибину сазнао у цркви након литургије од свештеника на фазон то је нешто потпуно ново, српски оријентисано, вреди отићи. Био је ту и пригодан плакат. Под патронатом СКЦ-а је организована и такозвана "Светосавска омладина" који су клинцима пропагирали Двери а после се највећи број водећих чланова утопио у структуре истих Двери. По мени је то доста симптоматично.

Да ли неко још нешто зна о овоме што сам писао о Дверима?

Подели на овим сајтовима

Све си у праву, али видиш сада што се тиче Телекома има и друга старна медаље као рецимо ВИП, Теленор и МТС. Ако се удубиш мало у њихове услуге и ценовнике видећеш да само разном реториком различито престављају једну те исту ствар. Суштински када си корисник било које компаније цифра ти дође на исто а у многим стварима претерују. 

Kao sto rekoh, jedna drzavna firma telekom - tera silu.. ostale samo mogu da je prate.. 

Још бољи пример су банке, њих има колико хоћеш и ја као приватник сам покушао да нађем повољности код других банака у односу на моју. Опет све своди на исто када сабереш и одузмеш. Мој је закључак да се дерикоже лако договоре а неретко је да иза наводно различитих компаније стоји исти капитал па испадне да је све једна компанија.

Medju bankama je vec veca konkurencija. Kada sam isao da kupim laptop saletele me tri banke i konstatno se njihovi sluzbenici utrkivali sa smanjenjem cene. Prvo se dogovorim sa jednom, onda me zove druga... kao imamo povoljnije, onda zove treca.. mi ce da vam damo sa tim i tim popustom bla bla bla..

Opet imas i tu komercijalnu banku koja i dalje ima drzavu iza sebe. Problem sa kompanijama koje imaju drzavu iza sebe jeste to sto mogu da budu neodgovorni ucesnici trzista. 

Моје је мишљење да је "главни задатак" свих политика као да обману бираче. У сваком систему капитал је оно што стварно управља. Што би народ рек'о: Пара врти где бургија неће

Tacno tako, i zato kapitalizam. Da bi neko bio bogat, ovaj drugi ne mora da bude siromasan. Ako me razumes. Dakle ti je zinulo za pare, izvoli, proizvedi proizvod ili uslugu neka te placjau.. koliko god da si zeljan para toliko radi..

Kapitalizam je sistem koji "uposljava" pohlepnog da mu priliku da zadovolji svoju zedj za parama vrlo lako - a dovoljno ga ogranichava da u tom procesu ne moze da povredi druge. Naravno - krsenje se uvek desava. Ali generalni princip..

Једино са чиме се у потпуности не слажем то је право на здравствену заштиту јер оно произилази из права на живот. 

Pravo na zivot znaci da niko drugi - osoba covek ne moze da ti uzme zivot. Ali ne i da ukoliko te udari grom, da je neko duzan da te spasi. To sve zavisi od njegove dobre volje.

Zato ja to ne bih nazvao osnovnim ljudskim pravom. Naravno da mislim da treba pomagati ljudima, ali ne treba terati ljude na silu da pomazu drugima. 

Ukoliko je neko skrnavi sebicnjak... nece pomoci.. dobri ljudi kao ja i ti recimo ce uvek pomoci. 

Vazno je shvatiti jednu stvar.. jednakost u takvim pravima kao sto je "pravo na zdrastvenu zastitu" ume da stvori visoko korumpiran zdrastveni sistem. Gde opet bude podmicivanja, potplacivanja itd...i opet imas "nejednakost" + korumpirane doktore .. pa se onda tu dodatno trose nase pare na istrage, na policiju na sulne svari..,

То већ није питање економске политике то је питање хуманости једног друштва.

Tacno tako, a u drustvu su jedni ljudi humani drugi nisu. Socijalizam pretpostavlja da smo svi nehumani pa nam otima iz dzepa, nedobrovoljno - da bi imali humano drustvo..dok kapitalizam pretpsotavlja da ce pored svega u drustvu da se nadje dovoljan broj humanih ljudi koji ce dobrovoljno pomagati siromasnima koji nemaju para za svoje zdrastvene usluge... sto se u praksi pokazuje kao efikasno...

Moje misljenje je da ce novac iz dobrotvornih svrha da bude MNOGO bolje usmere, jer nece poltiicari na svakoj krivini da ochenu po jedno parche.. 

Подели на овим сајтовима

Inache da se razumemo.. ja ne mislim da je ta privatizacija zdrastvene zastite najbitnija stvar.. najbitnija stvar je privatizacija skolstva, jer drzava ocigledno ne radi dobar posao u obrazovanju i sto veca libelarizaciaj trzista... oduzimanje politicke moci da bilo kako utice na trziste, osim u pojedinim sluchajevima gde imamo prirodni monopol, ili ekoloska pitana! 

Подели на овим сајтовима

Inache da se razumemo.. ja ne mislim da je ta privatizacija zdrastvene zastite najbitnija stvar.. najbitnija stvar je privatizacija skolstva, jer drzava ocigledno ne radi dobar posao u obrazovanju i sto veca libelarizaciaj trzista... oduzimanje politicke moci da bilo kako utice na trziste, osim u pojedinim sluchajevima gde imamo prirodni monopol, ili ekoloska pitana! 

Око тога се слажемо. Када је хуманост у питању неби се ја ослањао на "добровољну" хуманост. Није то само данас тако. Јеванђељска прича о Лазару и богаташу сведочи да је честа појава да богати изгубе сваки осећај за хуманост. То питање би трбало да решавају пре свега образовани и продуховљени људи, осећајене уметничке душе, као неки скуп академије наука и уметности проширени и честитим обичним људима. Такви да дају нацрт закона о којем би скупштина расправљала, а најбоље би било запечатити га уставно. На крају крајева хуманост се и изграђује. Многи Свети подвижници који су некада били тврдице по налогу духовника су принуђивали себе на милостињу па су на крају стекли милосрђе. Тако и децу терамо од малена де деле међу собом иако им је себичност некако више урођена. Ако је васпитање доследно и потврђено личним примером оно донесе и плодове.

Подели на овим сајтовима

Najveci problem sa bogatasima je u tome sto su upravo oni ti koji najvise koriste "socijalnu pravdu" i drustvena sredstva drugih u vidu kredita. 

A socijalna pravda je ponovna preraspodela bogatstva, koji su bogati vec jednom uradili prelivanjem tudjih sredstava u svoje dzepove i svoje firme. Socijalna pravda je samo obrnut proces.

Svaka čast Vučiću! Spasio si Srbiju iz ruku lopova i društvenih parazita! 

Подели на овим сајтовима

Neverni Toma? pa sta njemu verovati?! lol :))

Zayron: Pa tamo ni nema svađa oko vjere i nacije jer se o tom uošte ni ne priča. Priča se kakva je koja ribica i na šta se fata, na mrmka, na glistu, na kruh, hljeb ili angelbrot, na na lažni mamac itd. Evetualno o tom kako se koja peče i koja je ukusnija.

cloudking: "Ne postoje cuda... postoje samo stvari koje jos ne razumemo."

Подели на овим сајтовима

Тома изјавио да је Гаврило Принцип био терориста ( изазвао први светски рат) у малопре емисији на Б92

Da nije on post shvatio kao štrajk gladju? (strašne su tu posledice :)) )

Mada snaći će se on u sledečoj emisiji će pojesti snikers.

Ljubav se u duši ogleda, nebo je još nesagledivo.

Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...