obi-wan Написано Август 8, 2014 Пријави Подели Написано Август 8, 2014 Cini se da su neki od nas nesvesni odgovornosti koju mi, kao hriscani, imamo u ovakvim situacijama. Moramo biti primer drugima davanjem razumnih komentara koji se zasnivaju na evandjelju. Nerazumni i besni komentari su pokazivanje istih onih predispozicija koje su dovele do ovog zlocina. Kad si vec kod odgovornosti - sta ce jedan narod da pomisli o hriscanima koji tako lakonski mere tudju bol? `Oce li to da bude dobar primer za narod koji ce lepo da pomisli kako su hriscani mlaki i nikakvi? Ili mislis da je Karadjordje bio manje hriscanin nego ti i ja? Sve u svemu, ti brate pricas kao da niko pre nas nikad nije ziveo po Jevandjelju... "Ви морате упознати земаљско да би сте га волели, а Божанско се мора волети да би се упознало." Паскал "Свако искључиво логичко размишљање је застрашујуће: без живота је и без плода. Рационална и логична особа се тешко каје." Шмеман "Always remember - your focus determines your reality." Qui-Gon Jinn Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Grizzly Adams Написано Август 8, 2014 Пријави Подели Написано Август 8, 2014 А ко овде "лаконски мери туђу бол"? И како бол уопште може да се "измери"... Мислим брате да мало претерујеш овде. Juanito, Mironosica, Suncokret54 and 3 осталих је реаговао/ла на ово 6 ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Зосима Написано Август 8, 2014 Пријави Подели Написано Август 8, 2014 Upravo razumno razmisljanje nekad bas dovodi do najstrozih kazni kao jedinog moguceg resenja. To se ovde prenebregava u diskusiji. Ако је та казна у рангу инквизиторског расуђивања,дугогодишњег мучења и тортуре,што физичке,што психичке,далеко је то од било каквог решења,а још мање разума! Занимљиво да је у интернет инквизицији која поприма застрашујуће размере,највише лајкова покупио неки бивши робијаш,који је предложио да се злочинац обеси на теразијама о теститисе и да се мучи... А то је она екипа која се бори за "правду" навијача,дилери дроге,деликвенти,хулигани и тако та екипа,све примери насветије будућности ове земље Србије ... Viktor Ljvovic, GeniusAtWork, Nina 777 and 3 осталих је реаговао/ла на ово 6 "Све оно што ми можемо да одлучимо јесте шта да урадимо са временом које нам је дато" Гандалф Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Viktor Ljvovic Написано Август 8, 2014 Пријави Подели Написано Август 8, 2014 Viktor Ljvovic, on 08 Aug 2014 - 12:40, каже: Cini se da su neki od nas nesvesni odgovornosti koju mi, kao hriscani, imamo u ovakvim situacijama. Moramo biti primer drugima davanjem razumnih komentara koji se zasnivaju na evandjelju. Nerazumni i besni komentari su pokazivanje istih onih predispozicija koje su dovele do ovog zlocina. Kad si vec kod odgovornosti - sta ce jedan narod da pomisli o hriscanima koji tako lakonski mere tudju bol? `Oce li to da bude dobar primer za narod koji ce lepo da pomisli kako su hriscani mlaki i nikakvi? Ili mislis da je Karadjordje bio manje hriscanin nego ti i ja? Sve u svemu, ti brate pricas kao da niko pre nas nikad nije ziveo po Jevandjelju... 1. Mislim da hriscani ne trebaju razmisljati o tome sta ostatak narod misli o njima. Moramo ziveti, govoriti, pisai i cutati na autentican nacin i onda ce svet mozda moci da upozna Boga preko nas. 2. Ne razumem komentar o merenju bola 3. Citavo Evandjelje je uglavnom blago i miroljubivo. Isus sprecava ubistvo gresnice koja zasluzuje smrt po jevrejskom zakonu. 4. Kazu da je Karadjordje bio covek koji je cinio mnoge nehriscanske stvari. 5. Mnoge pojave iz nase zajednicke evropske hriscanske proslosti nemaju gotovo nikakave veze sa Evandjeljem. Nina 777, Vaske and Suncokret54 је реаговао/ла на ово 3 Der Hölle Rache kocht in meinem Herzen Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
obi-wan Написано Август 8, 2014 Пријави Подели Написано Август 8, 2014 Ако је та казна у рангу инквизиторског расуђивања,дугогодишњег мучења и тортуре,што физичке,што психичке,далеко је то од било каквог решења,а још мање разума! Kad ne znas kud ces u razgovoru najlakse je da ovako izblatis sagovornika, i gurnes ga u mulj. Ja pisem na temi od pocetka, ako si uopste citao, mogao si lepo da vidis i o cemu pricam, i sta pitam. Evo, ti mi odgovori na pitanja koja sam postavio: 1) Zna li se do sad za i jedan slucaj da se osudjenik za tesko krivicno delo u zatvoru gorko pokajao za to sto je ucinio? 2) Da li je Karadjordje bio lud sto je obesio rodjenog brata za silovanje? "Ви морате упознати земаљско да би сте га волели, а Божанско се мора волети да би се упознало." Паскал "Свако искључиво логичко размишљање је застрашујуће: без живота је и без плода. Рационална и логична особа се тешко каје." Шмеман "Always remember - your focus determines your reality." Qui-Gon Jinn Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
obi-wan Написано Август 8, 2014 Пријави Подели Написано Август 8, 2014 1. Mislim da hriscani ne trebaju razmisljati o tome sta ostatak narod misli o njima. Moramo ziveti, govoriti, pisai i cutati na autentican nacin i onda ce svet mozda moci da upozna Boga preko nas. 2. Ne razumem komentar o merenju bola 3. Citavo Evandjelje je uglavnom blago i miroljubivo. Isus sprecava ubistvo gresnice koja zasluzuje smrt po jevrejskom zakonu. 4. Kazu da je Karadjordje bio covek koji je cinio mnoge nehriscanske stvari. 5. Mnoge pojave iz nase zajednicke evropske hriscanske proslosti nemaju gotovo nikakave veze sa Evandjeljem. 1) Apostol Pavle ne misli tako. On zahteva od nas dobro svedocanstvo pred svima, koliko je to do nas. 2) Mozes li ti da recimo stanes pred coveka koji je nekog izgubio na tako neki svirep nacin, i objasnis mu da svirepi ubica njegovog bliznjeg ipak treba da nastavi da zivi, i to o njegovom trosku? 3) A ko je ospori oda je Jevandjelje blago i miroljubivo? Pa i ime mu to kaze. 4) On je obesio rodjenog brata zbog silovanja cestite devojke. O tome te pitam. 5) ? Crveni Baron је реаговао/ла на ово 1 "Ви морате упознати земаљско да би сте га волели, а Божанско се мора волети да би се упознало." Паскал "Свако искључиво логичко размишљање је застрашујуће: без живота је и без плода. Рационална и логична особа се тешко каје." Шмеман "Always remember - your focus determines your reality." Qui-Gon Jinn Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
obi-wan Написано Август 8, 2014 Пријави Подели Написано Август 8, 2014 А ко овде "лаконски мери туђу бол"? И како бол уопште може да се "измери"... Мислим брате да мало претерујеш овде. Mozda i preterujem brate, a mozda i ne preterujem... "Ви морате упознати земаљско да би сте га волели, а Божанско се мора волети да би се упознало." Паскал "Свако искључиво логичко размишљање је застрашујуће: без живота је и без плода. Рационална и логична особа се тешко каје." Шмеман "Always remember - your focus determines your reality." Qui-Gon Jinn Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
RYLAH Написано Август 8, 2014 Пријави Подели Написано Август 8, 2014 1) Zna li se do sad za i jedan slucaj da se osudjenik za tesko krivicno delo u zatvoru gorko pokajao za to sto je ucinio? Да. Не само један, и не само у нашим затворима. Прочитај "Христос у руским тамницама" за почетак. 2) Da li je Karadjordje bio lud sto je obesio rodjenog brata za silovanje? Не. Карађорђе је морао да дисциплинује и војску и земљу у ратним временима. Ми нисмо у рату и смрт једног човека не значи апсолутно ништа, нити поставља било какав пример који би осталима нешто значио. Дуња, GeniusAtWork and Suncokret54 је реаговао/ла на ово 3 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
obi-wan Написано Август 8, 2014 Пријави Подели Написано Август 8, 2014 Да. Не само један, и не само у нашим затворима. Прочитај "Христос у руским тамницама" за почетак. Konacno odgovor. Odlicno si me podsetio na tu knjigu! :good2: Не. Карађорђе је морао да дисциплинује и војску и земљу у ратним временима. Ми нисмо у рату и смрт једног човека не значи апсолутно ништа, нити поставља било какав пример који би осталима нешто значио. E vidis, ovo je ono sto meni nije jasno - po mom misljenju, mi smo danas eticki i moralno u daleko gorem stanju nego Srbi za vreme Karadjordjevog ustanka. Imamo li pardona da, u ovakvoj kaljugi i vec do besmisla razvodnjenom zakonodavstvu, ne zategnemo malo kriterijum? Da li nece tezak kriminal da napreduje ako ga hitno ne zaustavimo ostrim kaznama, i kako to mozemo da znamo i garantujemo? Kao sto rece Aca - teska i mucna pitanja, bez jasnog odgovora, bar za mene... "Ви морате упознати земаљско да би сте га волели, а Божанско се мора волети да би се упознало." Паскал "Свако искључиво логичко размишљање је застрашујуће: без живота је и без плода. Рационална и логична особа се тешко каје." Шмеман "Always remember - your focus determines your reality." Qui-Gon Jinn Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
obi-wan Написано Август 8, 2014 Пријави Подели Написано Август 8, 2014 E, a sad sam se i ja setio, zahvaljujuci ovome sto RYLAH napisa, i ja znam za par slucajeva potpunog pokajanja teskih zlocinaca. I necete da verujete od koga sam cuo svojevremeno za njih - od o. Branislava Peranovica, na jednom predavanju koje je drzao poodavno, pre nekih skoro 20 godina. On je tu pricao da mu je jedno vreme parohija bio samo zatvor za najteze osudjenike u Peckoj banji. Tu je imalo neverovatnih slucajeva, kao recimo covek kojj je ubio majku traktorom (da ne ulazim u detalje, jer su krajnje gadosni). Taj se pokajao, ispovedao, prisustvovao molitvama. Ne znam da li ga je pricescivao zbog tezine prestupa, ali zaista se pokajao, i to onako kao u zitijima. Jasno je dakle da je to moguce i kod nas. Medjutim... treba da se naglasi da je taj zatvor bio, bas po recima o. Branislava, jedna potpuna katastrofa, kako bismo rekli - bas kaznjenicko mesto. Izgledom, ophodjenjem, svime. U takvoj atmosferi uzasa, neki od tih ljudi (na zalost, opet manjina) su se pokajali, i to potpuno i do kraja. Imamo li mi takve kazneno-popravne ustanove koje su kadre da tako hladnokrvne ubice dovedu do pokajanja? Jer pazite, ono sto - po mom misljenju - podize narod na noge u ovom najnovijem slucaju, i sto toliko buni ljude, jeste upravo sto se danas uopste ne postupa strogo sa teskim zlocincima, tj. mere koje se izricu su cesto slabe da se granice sa lakrdijom, i takve se i ne primenjuju do kraja nego se osudjenici pustaju pre, i slicno. Dakle, ljudima se smucilo nase nikakvo pravosudje, i zato su besni. Kako sad pomiriti gnev naroda i stvarno stanje zakonodavstva? "Ви морате упознати земаљско да би сте га волели, а Божанско се мора волети да би се упознало." Паскал "Свако искључиво логичко размишљање је застрашујуће: без живота је и без плода. Рационална и логична особа се тешко каје." Шмеман "Always remember - your focus determines your reality." Qui-Gon Jinn Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Juanito Написано Август 8, 2014 Пријави Подели Написано Август 8, 2014 Некропрофитерски медији данас настављају своју срамну работу пуном паром! Никола Поповић, Grizzly Adams, Tumaralo. and 5 осталих је реаговао/ла на ово 8 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
obi-wan Написано Август 8, 2014 Пријави Подели Написано Август 8, 2014 Некропрофитерски медији данас настављају своју срамну работу пуном паром! Ma dobro, pusti njih, znamo da ne valjaju. Aj` da dovrsimo nasu pricu ovde, zanima me sta kazete o ovom sto sam pitao i napisao iznad. "Ви морате упознати земаљско да би сте га волели, а Божанско се мора волети да би се упознало." Паскал "Свако искључиво логичко размишљање је застрашујуће: без живота је и без плода. Рационална и логична особа се тешко каје." Шмеман "Always remember - your focus determines your reality." Qui-Gon Jinn Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Juanito Написано Август 8, 2014 Пријави Подели Написано Август 8, 2014 Ma dobro, pusti njih, znamo da ne valjaju. Aj` da dovrsimo nasu pricu ovde, zanima me sta kazete o ovom sto sam pitao i napisao iznad. Па шта да ти кажем? Аргумент ти је да нам систем не ваља, па је зато једино решење смртна казна, а потпуно заборављаш да би о тој смртној казни одлучивали потпуно исти људи из потпуно истог система. А и није баш пријатно разговарати с тобом на оваквим темама кад ти је сваки други аргумент како једино ти осећаш емпатију, иако ти је сто људи већ рекло да се уопште не ради о томе. Већ си одлучио да једино ти видиш објективну истину и ту онда свака расправа постаје бесмислена. Једноставно ”не слажем се” је довољно. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Milan Nikolic Написано Август 8, 2014 Пријави Подели Написано Август 8, 2014 Ваљда је поента у томе да нема смисла убијати затвореног човека. Требало га је убити док је хватао и убијао девојчицу. JESSY је реаговао/ла на ово 1 Наука верујућих каже: Апсолутан је само Бог Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
obi-wan Написано Август 8, 2014 Пријави Подели Написано Август 8, 2014 Па шта да ти кажем? Аргумент ти је да нам систем не ваља, па је зато једино решење смртна казна, а потпуно заборављаш да би о тој смртној казни одлучивали потпуно исти људи из потпуно истог система. А и није баш пријатно разговарати с тобом на оваквим темама кад ти је сваки други аргумент како једино ти осећаш емпатију, иако ти је сто људи већ рекло да се уопште не ради о томе. Већ си одлучио да једино ти видиш објективну истину и ту онда свака рапсрава постаје бесмислена. Једноставно ”не слажем се” је довољно. Ma bre procitaj ove 2-3 poruke iznad. I opet izmisljas to za objektivnu istinu i slicno. Ja iznosim sta mislim i sta me zanima da znam, to pitam... "Ви морате упознати земаљско да би сте га волели, а Божанско се мора волети да би се упознало." Паскал "Свако искључиво логичко размишљање је застрашујуће: без живота је и без плода. Рационална и логична особа се тешко каје." Шмеман "Always remember - your focus determines your reality." Qui-Gon Jinn Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука