Иван Недић Написано Децембар 18, 2013 Аутор Пријави Подели Написано Децембар 18, 2013 Надам се да ће једнога дана, када пепео прекрије целу нашу цивилизацију, неки свежи нараштају проучавати новинарски чланак који сте навели као пар екселанс пример моралне изопачености и покварености нашег доба. Каква безочна патетика, каква ђубрад! Raymond Red Reddington, Istochnik, RYLAH and 1 члан је реаговао/ла на ово 4 "В церкви смрад и полумрак..." (В. Высоцкий, Моя цыганская) "Утопија је место где се рађају секте и расколи" (ђакон Андреј Курајев) --- Упокој, Господи, души усопших раб твојих: дједа мојего Мирослава, оца мојего Слободана. --- Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Дијана. Написано Децембар 18, 2013 Пријави Подели Написано Децембар 18, 2013 Neko mora biti kriv kad se takve strahote dogadjaju. Ali tu je najtacnije ono Dostojevskovo: svi smo za sve krivi. U konkretnom slucaju: majka, koja je iz bilo kog razloga, ostavila samo troje tako male djece; njeni najblizi, koji joj nisu pomogli ni pruzili joj podrsku; socijalni radnici, koji bi trebalo da brinu o svojim korisnicima, da ih obilaze, da im pomazu na svaki moguci nacin,da nadju neko rjesenje za troje male djece koji su u svakom pogledu ugrozeni; okolina, prijatelji, rodbina, zajednica; drustvo koje ne brine, u kom nema humanosti ni brige o covjeku, pa ni o djeci. Otudjenje, hladnoca, nebriga, nemijesanje, svuda i na svakom koraku. ЖИВА ДЕЛА УТЕХЕ - искрено се надамo да ће ова акција пробудити оно најбоље у нама Acquila non capit muscas Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Зорица Бубало Написано Децембар 18, 2013 Пријави Подели Написано Децембар 18, 2013 Колико сам схватила њени ротиљи су је се одрекли због њеног начина живота. А зашто је дошло до њиховог пропуста у њеном васпитању то само они знају. Зашто се није конкретније укључила социјална служба сви претпостављамо, знамо где живимо. Све у свему страшна трагедија. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Дијана. Написано Децембар 18, 2013 Пријави Подели Написано Децембар 18, 2013 Kad je prije nekih 7-8 godina cetvorogodisnjakinja na zvjerski nacin umorena, (u Beogradu), pricalo se u Srbiji o uvodjenju smrtne kayne u posebnim slucajevima, pa na kraju opet nista. I tu je bio neki socijalni radnik koji nije pazio na dijete u riziku, neki komsija ili bliski rodjak koji je slusao njeno zapomaganje i nije prijavio slucaj policiji ili u CSR. Niko ne bi da se mijesa u `sveti prostor porodice`. Ne treba idealizovati porodicu i porodicne odnose. Djeca su na milost i nemilost odraslima, i na brigu i savjest cijelom drustvu. Koliko puta samo ne obratimo paznju na stvari koje se desavaju ljudima pored nas. Najgore je kad ispastaju djeca. Pa onda samo `cvjetaju` crne hronike. ЖИВА ДЕЛА УТЕХЕ - искрено се надамo да ће ова акција пробудити оно најбоље у нама Acquila non capit muscas Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
ВИЛМА Написано Децембар 19, 2013 Пријави Подели Написано Децембар 19, 2013 Prestrašno !!! Članak je vrlo siromašan detaljima, ima dosta nagađanja, ne vidim koliko je Centar bio upućen u život ove porodice, ali svakako mi je neprihvatljivo ostaviti ovako malu decu samu - nijedan razlog ne opravdava majku ! NIJEDAN ! Tako mala deca moraju STALNO biti pod nadzorom ! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Raymond Red Reddington Написано Децембар 19, 2013 Пријави Подели Написано Децембар 19, 2013 Новинарска ђубрад су најуспешнија у догорчавању живота онима којима је и онако већ прегорак. А, богами, и социјални радници. Не говорим о Вама, далеко од тога, али говорим о младеновачким социјалним радницима, који су ову самохрану мајку са троје деце сместили у земљану кућу. А о правосуђу, које ће још сада да подигне и оптужницу против мученице, која је синоћ у хитној служби (где моја мајка ради и синоћ је имала смену, додуше амбулантну, тако да није она ишла на лице места) изјавила: "Зашто сте ме довели код лекара? Мени не треба лекар, не треба ми живот без моје деце". А њени родитељи који су је се одрекли, а живе и раде у Швајцарској, а сада изјављују по Куририма нешто? Наравно, човечанство није ич одмакло од најпоганијег и најнижег стадијума паганства, и чим се нешто овакво деси нађе се жртвени јарац на кога сви ставе руке и "оперу" своје фекализоване савести. Наравно, најпожељнији жртвени јарац је особа која је у датом тренутку најрањивија. Ваљда чули за оно јеванђељско "Ономе ко нема одузеће се и оно што има", па га тумаче на свој демонизовани начин. АМИН „Многи од нас себе зову „либералима“. И тачно је да је реч „либерал“ некада означавала особе које су поштовале појединца и зазирале од служења масовним принудама. Али левичари су сада загадили тај некада поносан назив означавујћи њиме себе и свој програм већег владиног власништва над имовином и контроле над појединцима. И сада, као резултат, они од нас који верују у слободу морамо објашњавати како, када називамо себе либералима, заправо мислимо на либерале у класичном незагађеном смислу. Ово је у најбољем случају мучно и подложно неразумевању. Ево предлога: хајде да ми, који волимо слободу, заштитимо и за своје коришћење задржимо добру и часну реч „либертаријанац“.“ (Дин Расел) Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Зорица Бубало Написано Децембар 19, 2013 Пријави Подели Написано Децембар 19, 2013 Немојте тако строго НИЈЕДАН, сложила бих се да је она мученица. Само Бог зна кроз шта је све прошла па се тако понаша. Једно је сигурно њој је најтеже. Иначе ја сам покушала да поставим то питање свештеницима. Стварно ми није јасно зашто Господ допушта овако нешто. Са једне стране имамо све већи број младих парова који имају проблем са стерилитетом, и који би били брижни родитељи а са друге рађање деце и њихово мучење у оваквим породицама. Добила сам одговор, ми знамо да и таква деца постоје, чудни су путеви Господњи. Иван Недић and Mилена КШ је реаговао/ла на ово 2 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Raymond Red Reddington Написано Децембар 19, 2013 Пријави Подели Написано Децембар 19, 2013 Бог није допустио ово, већ лоши животни услови и небрига друштва, Државе и Епархије... Наша хладна срца... Да је неко од суграђана ко има три стана...дао један стан мученици на коришћење...вероватно се неби десило... Istochnik је реаговао/ла на ово 1 „Многи од нас себе зову „либералима“. И тачно је да је реч „либерал“ некада означавала особе које су поштовале појединца и зазирале од служења масовним принудама. Али левичари су сада загадили тај некада поносан назив означавујћи њиме себе и свој програм већег владиног власништва над имовином и контроле над појединцима. И сада, као резултат, они од нас који верују у слободу морамо објашњавати како, када називамо себе либералима, заправо мислимо на либерале у класичном незагађеном смислу. Ово је у најбољем случају мучно и подложно неразумевању. Ево предлога: хајде да ми, који волимо слободу, заштитимо и за своје коришћење задржимо добру и часну реч „либертаријанац“.“ (Дин Расел) Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
ВИЛМА Написано Децембар 19, 2013 Пријави Подели Написано Децембар 19, 2013 Да је неко од суграђана ко има три стана...дао један стан мученици на коришћење...вероватно се неби десило... Imanje/nemanje stana zaista nema nikakve veze sa odgovornošću ili neodgovornošću roditelja ! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Jelena 76 Написано Децембар 19, 2013 Пријави Подели Написано Децембар 19, 2013 Tužno i pretužno. :cmizdrenje: Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Raymond Red Reddington Написано Децембар 19, 2013 Пријави Подели Написано Децембар 19, 2013 Imanje/nemanje stana zaista nema nikakve veze sa odgovornošću ili neodgovornošću roditelja ! Ја сам родитељ...по читав дан радим ко коњ да обезбедим деци основне ствари...и моја супруга...исто тако... плаћамо жене да нам чувају децу... наравно да смо неодговорни родитељи јер не проводимо довољно времена са децом... али ко нас пита, ако останемо кући и неко да отказ од нас...можемо да цркнемо од глади... ни родбина, ни држава..а Црква да не говорим..неће нас погледати... дали смо онда исто неодговорни родитељи... лако је причати...и делити етикете... а ко није био избеглица...нема појма шта је мука...када си без динара...гладан..бос и ником драг... Иван Недић, @RADA and Sanja Т. је реаговао/ла на ово 3 „Многи од нас себе зову „либералима“. И тачно је да је реч „либерал“ некада означавала особе које су поштовале појединца и зазирале од служења масовним принудама. Али левичари су сада загадили тај некада поносан назив означавујћи њиме себе и свој програм већег владиног власништва над имовином и контроле над појединцима. И сада, као резултат, они од нас који верују у слободу морамо објашњавати како, када називамо себе либералима, заправо мислимо на либерале у класичном незагађеном смислу. Ово је у најбољем случају мучно и подложно неразумевању. Ево предлога: хајде да ми, који волимо слободу, заштитимо и за своје коришћење задржимо добру и часну реч „либертаријанац“.“ (Дин Расел) Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
ВИЛМА Написано Децембар 19, 2013 Пријави Подели Написано Децембар 19, 2013 Ја сам родитељ...по читав дан радим ко коњ да обезбедим деци основне ствари...и моја супруга...исто тако... плаћамо жене да нам чувају децу... наравно да смо неодговорни родитељи јер не проводимо довољно времена са децом... али ко нас пита, ако останемо кући и неко да отказ од нас...можемо да цркнемо од глади... ни родбина, ни држава..а Црква да не говорим..неће нас погледати... дали смо онда исто неодговорни родитељи... лако је причати...и делити етикете... а ко није био избеглица...нема појма шта је мука...када си без динара...гладан..бос и ником драг... Patetišeš ! Ovo o čemu ti pričaš i ostavljanje ovako male dece bez nadzora nema nikakve veze jedno s drugim ! I ja sam roditelj, i to samohrani ! Ali ne očekujem da mi država brine o deci. Bezbednost moje dece je lično moja odgovornost ! A što se ove majke tiče,ajmo malo da popričamo o zemljici Srbiji : zašto joj Centar za socijalni rad ( CSR) nije dao stan ? Prosto : jer nema stambeni fond i ne može da reši stambeno pitanje korisnika, osim da ih smesti u Prihvatilište. E,sad, da su,npr. ova deca zbog loših mateirjalnih uslova smeštena u neku ustanovu, onda bi bilo drvlje i kamenje na CSR što je decu odvojio od majke. Ista priča i da je bilo procenjeno da je ugrožavajuća majka i da je za decu bezbednije da joj se oduzmu. I šta je onda moglo da se uradi ? Ono što je i urađeno - data joj je socijalna pomoć, jedino raspoloživo sredstvo/pomoć. Ako je majka bila ugrožavajuća po decu, onda je to neko blizak porodici, ili komšije, trebalo da prijavi Zašto svi misle da su socijalni radnici vidoviti ? Samo je potrebno da se malo uključi mozak pri rasuđivanju. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Raymond Red Reddington Написано Децембар 19, 2013 Пријави Подели Написано Децембар 19, 2013 Патетишем? Добро... лако је причати.. што није нико помогао тој мајци..да не оставља децу без надзора... читаво друштво је немо на хиљаде таквих случајева док се трагедија не догоди.. онда сви имате коментар... а ја патетишем.. Sanja Т. је реаговао/ла на ово 1 „Многи од нас себе зову „либералима“. И тачно је да је реч „либерал“ некада означавала особе које су поштовале појединца и зазирале од служења масовним принудама. Али левичари су сада загадили тај некада поносан назив означавујћи њиме себе и свој програм већег владиног власништва над имовином и контроле над појединцима. И сада, као резултат, они од нас који верују у слободу морамо објашњавати како, када називамо себе либералима, заправо мислимо на либерале у класичном незагађеном смислу. Ово је у најбољем случају мучно и подложно неразумевању. Ево предлога: хајде да ми, који волимо слободу, заштитимо и за своје коришћење задржимо добру и часну реч „либертаријанац“.“ (Дин Расел) Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
ВИЛМА Написано Децембар 19, 2013 Пријави Подели Написано Децембар 19, 2013 Патетишем? Добро... лако је причати.. што није нико помогао тој мајци..да не оставља децу без надзора... читаво друштво је немо на хиљаде таквих случајева док се трагедија не догоди.. онда сви имате коментар... а ја патетишем.. A što se ne pitaš da li je ta majka zatražila uopšte pomoć, da joj neko pripazi decu ? I ne pričam napamet. Radim u CSR, srećem se sa ugroženim porodicama svakodnevno. Ono što pročitaš u medijima uvek je samo jedna strana priče. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
ВИЛМА Написано Децембар 19, 2013 Пријави Подели Написано Децембар 19, 2013 читаво друштво је немо на хиљаде таквих случајева док се трагедија не догоди.. онда сви имате коментар... а ја патетишем.. A ti,osim komentara, šta činiš za takve "slučajeve" ? Patetišeš na kub. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука