Дејан Написано Децембар 21, 2013 Пријави Подели Написано Децембар 21, 2013 Ovaj Josipović je dupli nalog Miloša BG, tako da mu sledi ban Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Crveni Baron Написано Децембар 21, 2013 Пријави Подели Написано Децембар 21, 2013 Да ли би био љубезан да објасниш ову кованицу? Vrlo rado. To je kovanica namenjena onima koji pisu po forumu na primer: patriJota, NAZIonalista, srBski itd .... A posto vidim da ni jednom do sada nisi pitao ni jednog od doticnih sta znace njihove kovanice cisto sam iznenadjen tvojim ne razumevanjem ove moje kovanice posto vidim da nemas problema da razumevanja njihovih kovanica... Svaka čast Vučiću! Spasio si Srbiju iz ruku lopova i društvenih parazita! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Crveni Baron Написано Децембар 21, 2013 Пријави Подели Написано Децембар 21, 2013 zato što nema potreba, inteligentnima nije potrbeno crtati, oni sami čitaju izmedju redova A sto navodi na zakljucak da oni koji pisu NAZIonalista, patriJota, srBski i slicno polaze od pretpostavke da na forumu ucestvuje dobar deo glupih i neinteligentnih Srba kojima treba plasticno objasniti pojedine stvari? Svaka čast Vučiću! Spasio si Srbiju iz ruku lopova i društvenih parazita! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
ПиП Написано Децембар 21, 2013 Пријави Подели Написано Децембар 21, 2013 Bas sam se zamajavao teoreticharam prava i povezanosti prava, morala i pravde... i moze da se donese samo jedan zakljucak... krajnje subjektivno od perioda do perioda, od naroda do naroda... najpoznatiji i najbrutalniji primer - u sparti je bilo normalno da se ubijaju bebe ako nisu dovoljno jake. Npr.. Не знам како да ти објасним да то о чему говориш може да буде само право али не и правда. Не доказујем ја овде толико шта је истина већ које особине мора истина а самим тим и правда да има да би била правда. Једноставно правда није оно што је подлежно промени без обзира на време, државна уређења итд. Правда је само оно што је увек праведно и није ми јасно шта је неправедно да ако неко нешто зајми у име своје породице, да су наследници у обавези да врате дуг ако умре онај који је позајмио. Молим те објасни ми где је ту неправда? Само немој више да говоримо о праву и правним нормама него о правди и неправди. Crveni Baron је реаговао/ла на ово 1 Забрањена ПОРУКА и забрањена ТЕМА далеко се чује. Живела слобода говора! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Crveni Baron Написано Децембар 21, 2013 Пријави Подели Написано Децембар 21, 2013 Не знам како да ти објасним да то о чему говориш може да буде само право али не и правда. Не доказујем ја овде толико шта је истина већ које особине мора истина а самим тим и правда да има да би била правда. Једноставно правда није оно што је подлежно промени без обзира на време, државна уређења итд. Правда је само оно што је увек праведно и није ми јасно шта је неправедно да ако неко нешто зајми у име своје породице, да су наследници у обавези да врате дуг ако умре онај који је позајмио. Молим те објасни ми где је ту неправда? Само немој више да говоримо о праву и правним нормама него о правди и неправди. Posten covek placa dugove svog oca. Svaka čast Vučiću! Spasio si Srbiju iz ruku lopova i društvenih parazita! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Млађони Написано Децембар 21, 2013 Пријави Подели Написано Децембар 21, 2013 Posten covek placa dugove svog oca. Znaci, ako sin ima oca kockara, koji je usao u dugove, i recimo premine, sin je duzan da plati njegove dugove jer u suprotnom nije posten? Bez ikakvog obzira sto u praljenju tih dugova nije ucestvovao? Imas pravo na takvo misljenje, ali je apsoltuna glupost. Mada siguran sam da ti dugove svog oca, ako su postojali.. nisi i ne bi platio. Pa bi posle 10 godina kukao po forumu kako ti je mnogo krivo zbog toga. Isto kao sto danas kukas jer zivis u italiji i to ti "smeta" kod sebe.. Ima istine u onom.... kod drugih ti najvise smeta ono sto sam posedujes. Zato ti i preuvelicavas moju "nedoslednost" i u ovom vidis nepostenje... oh sh*t man... i was taking life seriously, now i will divide things by zero. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Crveni Baron Написано Децембар 21, 2013 Пријави Подели Написано Децембар 21, 2013 Znaci, ako sin ima oca kockara, koji je usao u dugove, i recimo premine, sin je duzan da plati njegove dugove jer u suprotnom nije posten? Bez ikakvog obzira sto u praljenju tih dugova nije ucestvovao? Imas pravo na takvo misljenje, ali je apsoltuna glupost. Posten sin vraca dugove svoga pokojnog oca. Svaka čast Vučiću! Spasio si Srbiju iz ruku lopova i društvenih parazita! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
kordun Написано Децембар 21, 2013 Пријави Подели Написано Децембар 21, 2013 @Milosavljevicu na koji promjenjivi moral ti misliš onaj sa vikipedije ili na hrišćanski moral? Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Млађони Написано Децембар 21, 2013 Пријави Подели Написано Децембар 21, 2013 @Milosavljevicu na koji promjenjivi moral ti misliš onaj sa vikipedije ili na hrišćanski moral? Ne verujem u postojanje hriscanskog morala, verujem u postoajnje hriscanskog eto Tako da kada se prica o moralu, ja mislim na drustvene moralne norme, a kada pricam o hriscanskom etosu - mislim na prihvatanje hriscanskih vrednosti i gledista na svet koje nema veze sa drustvenim ili bilo kakvim normama. Posten sin vraca dugove svoga pokojnog oca. Ne slazem se. To je to. oh sh*t man... i was taking life seriously, now i will divide things by zero. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
kordun Написано Децембар 21, 2013 Пријави Подели Написано Децембар 21, 2013 Ne verujem u postojanje hriscanskog morala, verujem u postoajnje hriscanskog eto Tako da kada se prica o moralu, ja mislim na drustvene moralne norme, a kada pricam o hriscanskom etosu - mislim na prihvatanje hriscanskih vrednosti i gledista na svet koje nema veze sa drustvenim ili bilo kakvim normama. Ne slazem se. To je to. društvena moralna norma je obična izmišljotina,sad će tebi društvo to jest bagra advokati propisivati šta je loše šta je dobro,pa ko u to vjeruje !? valjda sami znamo sta je dobro sta lose,valjda imamo neku savjest ko hrišćani,valjda je nas moral kao rezultat toga iznad ovog tzv. drustvenog morala,civilizacijskog kako oćeš,stoga ne razumijem tebe kao pravoslavca da pominješ nekkav promjenjiv moral,u nas pravoslavaca je loše loše a dobro dobro bez obzira koja je godina u kalendaru i bez obzira kakvom te satanizmu uče u školama,posebno danas,jel tako? Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Млађони Написано Децембар 21, 2013 Пријави Подели Написано Децембар 21, 2013 društvena moralna norma je obična izmišljotina,sad će tebi društvo to jest bagra advokati propisivati šta je loše šta je dobro,pa ko u to vjeruje !? Ne. Drustvena moralna norma je cinjenica. U svakom drustvu si imao odredjen set pravila, sta je ispravno a sta nije. Ta pravila su norme, od primitvinih ljudi i pravila u njihovim plemenima do danas. Ne vidim kako je to - izmisljtoina. valjda sami znamo sta je dobro sta lose,valjda imamo neku savjest ko hrišćani,valjda je nas moral kao rezultat toga iznad ovog tzv. Upravo je to etika. Ono sto izvire iz tebe a ne ono sto ti namece drustvo. Tvoja etika, tvoj etos. Ti znash sam najbolje sta je dobro i sta je lose. Kao neko ko ima ontolosku promenu svest i iichnosti ka hristu, ti imas i hrsicansku etiku, imas odluke nalik na hristosa po pitanju dobrog i loseg. Dok ti je moral kada imas nesto sto svi znaju da je dobro ili daje lose. Iskreno mislim da iz toga i postoji ono - ne sudi. Kada to skontas, znash da ne poznanajes nijednog coveka u dubini duse da znash koliko je to ispravno koliko nije. Hriscanstvo na namece moralne vrednosti na svoje vrednike, ne prica im sta je dobro a sta lose u smisli dela, vec ih uci da budu nalik na hrista, i sto su oni vise ontoloski promenjeni - njihvo gledanje dobrog i loseg dolazi samo od sebe. Zato ja ne sudim drugima koji imaju drugacija eticka pravila od mene. nas pravoslavaca je loše loše a dobro dobro bez obzira koja je godina u kalendaru Mislim da drugacije geldamo na st vari. Ja ne ulazim u moralni aspekt toga sta je Kordun uradio, i smatram da je to hriscanski i ne mislim da postoji hrsicanski "set pravila" st aje ispravno a sta nije. Jer je svaka situacija apsolutno unikatna, svaki covek je unikatan, i samo gospod zna da li je nest osto je covek uradio dobro ili lose u krajnjoj liniji. oh sh*t man... i was taking life seriously, now i will divide things by zero. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
kordun Написано Децембар 21, 2013 Пријави Подели Написано Децембар 21, 2013 Ne. Drustvena moralna norma je cinjenica. U svakom drustvu si imao odredjen set pravila, sta je ispravno a sta nije. Ta pravila su norme, od primitvinih ljudi i pravila u njihovim plemenima do danas. Ne vidim kako je to - izmisljtoina. Upravo je to etika. Ono sto izvire iz tebe a ne ono sto ti namece drustvo. Tvoja etika, tvoj etos. Ti znash sam najbolje sta je dobro i sta je lose. Kao neko ko ima ontolosku promenu svest i iichnosti ka hristu, ti imas i hrsicansku etiku, imas odluke nalik na hristosa po pitanju dobrog i loseg. Dok ti je moral kada imas nesto sto svi znaju da je dobro ili daje lose. Iskreno mislim da iz toga i postoji ono - ne sudi. Kada to skontas, znash da ne poznanajes nijednog coveka u dubini duse da znash koliko je to ispravno koliko nije. Hriscanstvo na namece moralne vrednosti na svoje vrednike, ne prica im sta je dobro a sta lose u smisli dela, vec ih uci da budu nalik na hrista, i sto su oni vise ontoloski promenjeni - njihvo gledanje dobrog i loseg dolazi samo od sebe. Zato ja ne sudim drugima koji imaju drugacija eticka pravila od mene. vidiš ja taj tvoj advokatski moral ne priznam Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Млађони Написано Децембар 21, 2013 Пријави Подели Написано Децембар 21, 2013 vidiš ja taj tvoj advokatski moral ne priznam Pa ti mozes da priznajes, ne priznajes sta oces. Ja ti objasnih kako gledam na stvari. Ne verujem u moral, samo u hriscanski etos. Moral je kada ti meni oces da nametnes da gledam kao i ti na dobro i lose, to ti je drustveni moral, ti, pera, laza, mika, zika mislite da je nesto lose - pa moram i ja. Hriscne anstvo to nije, ono ne namece sta je dobro a sta je lose... Eto naprimer kod dugova "oca".. ja jednostavno ne mislim da je sin neposten ukoliko ne vrati dugove svog oca. Jer to nisu njegovi dugovi. Pred Bogom svako odgovara za svoja dela, ne vidim zasto bi pred ljudima neko odgovaroa za tudja? oh sh*t man... i was taking life seriously, now i will divide things by zero. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
kordun Написано Децембар 21, 2013 Пријави Подели Написано Децембар 21, 2013 Pa ti mozes da priznajes, ne priznajes sta oces. Ja ti objasnih kako gledam na stvari. Ne verujem u moral, samo u hriscanski etos. Moral je kada ti meni oces da nametnes da gledam kao i ti na dobro i lose, to ti je drustveni moral, ti, pera, laza, mika, zika mislite da je nesto lose - pa moram i ja. Hriscne anstvo to nije, ono ne namece sta je dobro a sta je lose... Eto naprimer kod dugova "oca".. ja jednostavno ne mislim da je sin neposten ukoliko ne vrati dugove svog oca. Jer to nisu njegovi dugovi. Pred Bogom svako odgovara za svoja dela, ne vidim zasto bi pred ljudima neko odgovaroa za tudja? pa daj čime se bavi taj etos nego moralom... moral nije ono sto ljudi ljudima nameću ja ga nikada tako nisam zamisljao,za mene je moral ono što većina normalnih ljudi smatra za ispravno a to su oni sudovi koji nisu promjenjivi sa vremenom,zato sto je to povezano sa savješću,sa samim ljudskim bićem i Sv.Duhom... evo društvo nam nameće da je pederluk normalna stvar a to veze sa moralom nema,eto ti tvoje teorije u praksi Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Млађони Написано Децембар 21, 2013 Пријави Подели Написано Децембар 21, 2013 m... moral nije ono sto ljudi ljudima nameću ja ga nikada tako nisam zamisljao,za mene je moral ono što većina normalnih ljudi smatra za ispravno a to su oni sudovi koji nisu promjenjivi sa vremenom Ako pogledas istoriju, u raazlicitim drustvima "vecina normalnih ljudi" je smatrala za ispravnim nesto sto se danas smatra neispravnim. Naprimer LAPOT, vid eutanazije, kada stavis starom i bolesnom coveku pogacu na glavu, i onda ga preko te pogace lupis cekicem da ga ubijes i kazes - nisam te ja ubio leba te ubio. Itd.... imas gomilu drustva i tu su ljudi smatrali da "vecina normalnih ljudi" smatra nesto ispravnim. Dakle to sta je za tebe moral (imas pravo na sopstveno tumacnje) ali to nije objektivno. zato sto je to povezano sa savješću,sa samim ljudskim bićem i Sv.Duhom... Po meni ovo nije nista drugo do pokusaja opravdanja da ti tvoj moral mozes da nametnes nekom drugom i time dokazujes da je moral nista drugo do - drustveni fenomen. Ti si rodjen u Srbiji i verujes u jedno, da si rodjen u srednjovekovnoj spaniji - sta misli da li bi isto mislio kao sada i tome sta je ispravno a sta nije? Naravno da ne bi, to ces sam priznati - ako si iskren. oh sh*t man... i was taking life seriously, now i will divide things by zero. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука