Jump to content

„Криза савремене породице“

Оцени ову тему

marija

Препоручена порука

Izvin'te, jedan mali off topic

Imate sve one netrpeljivosti izmedju snajki, svektva, zaova, jetrva ... sve odreda zene a niko ne pomin je netrpeljiovost izmedju zeta, tasta, suraka, pasenoga ... zasto li je to tako, moze li mi neko objasniti, a u kontekstu jednakosti polova ... ;)

Kako to da se muskarci mnogo bolje podnose medjsobno, u okviru familije nego zene ... i to onda stavite u kontekst teme ... borba za vlast i slicno ...

па и није офтокпик, ал грешиш.

жене не доминирају на начин на који ми доминирамо, успостављањем хијерархије, па зато и грешиш гледајући женске односе на мушки начин ;)

ту и владика делимично греши кад прича о односу мушког и женског, иако мислим да он потенцира ону јеванђељску да се зна ко је глава кући, а кући мушкарац а мушкарцу Христос ;)

Подели на овим сајтовима

Inače sam mišljenja da žene dominiraju na polju misli,

tako da je to , po meni, razlog zbog kojega je došlo do "ravnoteže"

некако ми је апстрактно сувише да коментаришем прошлост јер је гледам као неко ко је сажима из историјске перспективе, а не живе, ал жене не доминирају на пољу мисли, већ на пољу сензибилитета и вербализације, док ми јесмо ту крући и неизнијансирани у приступу ал имамо своје механизме да постигнемо жељено, ништа мање ефектније него је начин различит ;)

а равнотежа?

то можеш слободно да заборавиш, једино ако постанемо бесполни или андрогини.

Подели на овим сајтовима

Мислим да борба полова итекако постоји. Рецимо мушкарци би да задрже статус коју су имали у патријархалном систему, што више не одговара стању на терену, јер мушкарци једноставно нису више толико важни као што су били. Раније је мушкарац био тај који је хранио породицу и који је ратова да је одбрани, отуд је и статус удовице био повезан са сиромаштвом. Такође животни век мушкараца је био много краћи и увек је било доста више жена него мушкараца. С друге стране имам утисак да жене желе да буду мушкарци , чини ми се да је увек обазривост,смерност и деликатно и промишљено понашање било везано за жене. Можда сам старомодан али некако ми целоноћно опијање док се не обезнаниш никако није женствено, некако сам навикао да су мушкарци ти који праве глупости.

извини, јел можеш ти да се бориш за превласт с неким ко има слуха да свира виолину а ти га немаш ни да бекнеш како треба? :)

да мало банализујем ситуацију, пошто су отприлике толике неке разлике између мушкарца и жене, као и између жене и мушкарца.

свако има неке своје фазоне и биологију како излази с неким стварима на крај, ал само освешћивање истине о самом себи и другом може да помогне а не неко глуматање неких улога које можда никад нису ни биле ни део вере ни део природе, већ више део историје или традиције размишљања у смеру "то тако треба", или још горе "то се одувек тако радило".

притом обраћам пажњом последњом реченицом на оно да су мушкарци "овакви" а жене "онакве" у неким друштвеним опхођењима и деловањима, која везе немају реално с полом, браком или односом двоје различитог пола.

Подели на овим сајтовима

Zato je sve više lezbijki, koje izigravaju muškarce

чист промашај, напротив.

превише доминантне и жене лоботоми праве фрустриране, импотентне мушкарце и едиповце, управо те изразите жене које свуда и сваког нездраво доминирају. а највише у браку или емотивним везама, добар део психопата су продукти таквих патологија. пар масовних убица су школски примери таквог обрасца и зачараног круга ...

кад већ причамо о патологији, јел, да не испадне да генерализујем.

Подели на овим сајтовима

Brojala si?

Za to mi ne treba brojanje..u svojoj profesiji svakodnevno viđam takvih, sve više i više..

ALLAH,SOURYA,BASHAR W BASS

w, eh
rah betkoun el waheed

Ja sam Svijetlo svijeta, tko ide zamnom imati će Svijetlo života....Ja sam Svijetlo svijeta, tko ide zamnom imati će Svijetlo života....

Подели на овим сајтовима

[quote name=Милан Меденица :)' timestamp='1352498129' post='742466]

чист промашај, напротив.

превише доминантне и жене лоботоми праве фрустриране, импотентне мушкарце и едиповце, управо те изразите жене које свуда и сваког нездраво доминирају. а највише у браку или емотивним везама, добар део психопата су продукти таквих патологија. пар масовних убица су школски примери таквог обрасца и зачараног круга ...

кад већ причамо о патологији, јел, да не испадне да генерализујем.

Što misliš da bi muškarci trebali biti dominantniji?

w, eh
rah betkoun el waheed

Ja sam Svijetlo svijeta, tko ide zamnom imati će Svijetlo života....Ja sam Svijetlo svijeta, tko ide zamnom imati će Svijetlo života....

Подели на овим сајтовима

Pa ja tebe samo pitam, zanima me tvoje mišljenje?

w, eh
rah betkoun el waheed

Подели на овим сајтовима

Za to mi ne treba brojanje..u svojoj profesiji svakodnevno viđam takvih, sve više i više..

Mozda ali ne u ovom univerzumu, bar ne ako zelis da te neko svhati ozbiljno. Ako tvrdis da danas ima vise elemenata x nego

juce to mozes potvrditi jedino sa nekom od adekvatnih metamtickih metoda u naroduc receno brojanjem.

Подели на овим сајтовима

Pa ja tebe samo pitam, zanima me tvoje mišljenje?

не препознајем доминацију по полу, већ по (не)способностима да се неко нечим (не) наметне.

према томе, личност је у питању и њен одраз и изражај како у појединачним тако и у групним ситуацијама, конструкцијама и промућурности да их сагледа, а не до пола.

па чак не ни по старости, гледао сам децу од две године како истренира целу фамилију да скочи на њихов миг, и то само да их подсети ко је цар ;)

Подели на овим сајтовима

Mozda ali ne u ovom univerzumu, bar ne ako zelis da te neko svhati ozbiljno. Ako tvrdis da danas ima vise elemenata x nego

juce to mozes potvrditi jedino sa nekom od adekvatnih metamtickih metoda u naroduc receno brojanjem.

Ma evo brojim baš...da i tebe pribrojim gringrin

w, eh
rah betkoun el waheed

Подели на овим сајтовима

[quote name=Милан Меденица :)' timestamp='1352500159' post='742498]

не препознајем доминацију по полу, већ по (не)способностима да се неко нечим (не) наметне.

према томе, личност је у питању и њен одраз и изражај како у појединачним тако и у групним ситуацијама, конструкцијама и промућурности да их сагледа, а не до пола.

па чак не ни по старости, гледао сам децу од две године како истренира целу фамилију да скочи на њихов миг, и то само да их подсети ко је цар ;)

To stoji. Ali si kontradiktoran sam sa sobom, jer gore si jasno spomenuo spol:žene previše dominantne..što to znači previše? tko bi trebao biti dominatniji ili ne?

w, eh
rah betkoun el waheed

Подели на овим сајтовима

To stoji. Ali si kontradiktoran sam sa sobom, jer gore si jasno spomenuo spol:žene previše dominantne..što to znači previše? tko bi trebao biti dominatniji ili ne?

нисам, него ти то гледаш по полу и црно-бело, нема нијансе, нема динамичности или флексибилности у твом разлучивању ...

дакле, није питање ко треба да буде, него ко јесте.

нажалост, стекао сам утисак да дајеш буквалном приступу предност, ја више волим да гледам шта је корисно :)

Бог није рекао "ја би требао да будем Бог", него је рекао "ја јесам".

а човек се освешћује, треба да препозна своје границе и предности, сходно томе и да се понаша. рецимо - ако није да командује, нек командује тако што ће да препусти команду и да је врати кад треба ;)

Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...