Jump to content

Блиц : "Чикарић : Идуће године очекујемо експлозију малигних обољења"

Оцени ову тему

Препоручена порука

Idi imas temu gde neki dr ovde na forumu odgovara na pitanja,idi ga napadni da je lazov i neznalica i da lupeta gluposti i da je sramota za profesiju posto je iskazao slican stav kao i ja.

Moze slobodno i za mnogo, mnogo veci broj lekara da se kaze isto to ako se samo uzme u obzir koliko njih veruje u homeopatiju i praktikuje slicne sarlatanske metode. Zdravstvo u Srbiji je dno dna i odavno je izgubilo svaki realni autoritet.

Подели на овим сајтовима

U Italiji prakticno niko ne prica o tome?  Dragi Italijani u nasoj ceti koja je boravila na Kosmetu je obolelo toliko i toliko i umrlo toliko od posledica boravka na mestima gde je osiromaseni uranijum bacan mi cemo to svuda razglasiti,medjutim ne budite tuzni,sutra vec saljemo novi kontigent vojnika koji ce zauzeti mesta obolelih i preminulih.

Oh wait.

Idi imas temu gde neki dr ovde na forumu odgovara na pitanja,idi ga napadni da je lazov i neznalica i da lupeta gluposti i da je sramota za profesiju posto je iskazao slican stav kao i ja.

Ne napadam ja tebe da si lazov vec su lazovi oni od kojih skupljas informacije. A da je sramota za profesiju da LEKAR prica o radioaktivnosti osiromasenog uranijuma - jeste. Jer svakom ko zna makar osnovo iz hemije - kao sto ti rekoh.. zna da osiromaseni uranijum nije radiaktivan nego otrovan... 

A hiljade i hiljade univerziteta sirom sveta su radili testove o "kancerogenosti" uranijuma i nijedan nije dobio pozitivne rezultate.

Uzmi lepo pogledaj i ostale iz ove profesije.... a ja kada jednom uhvatim nekog u lazi.. ja mu troduplo manje v erujem. 

oh sh*t man... i was taking life seriously, now i will divide  things by zero. 

Подели на овим сајтовима

Ajde evo ja tebi verujem i prihvatam da tebi poverujem sve,dakle osiromaseni uranijum opasan koliko i limunov sok.

Samo mi objasni jos ovo,dakle 2008 Belgija je bila prva drzava koja je zabranila oruzje sa osiromasenim uranijumom posle njih iako je bio veliki pritisak Amerike na parlamente tih drzava jos nekoliko su doneli isti zakon o zabrani. 

Belgiju osim sto je prva donela pre svega nju izdvajam da ne bi rekao za neke druge zemlje da su to doneli jer su protiv amerike,evropske unije,natoa i tako dalje. Dakle zemlja gde je sediste i EU i Nato pakta. Ajde tvoje vidjenje,sto je to doneto,a posle cu ja njihovo vidjenje da napisem.

Христос воскресе из мертвих,смертију смерт поправ и сушчим во гробјех живот даровав

Подели на овим сајтовима

Stupanje na snagu ovog zakona obeleženo je u belgijskom Parlamentu otvaranjem izložbe fotografija žrtava oružja sa OU uz prisustvo iračkog kancerologa iz Basre Džamala Al Alija i inicijatora ovog zakona, belgijskog socijalističkog poslanika Dirka Van der Maelena.

Sâmo donošenje zakona bilo je avantura duga skoro dve godine. Nuklearni lobi i vojna industrija pre svega zemalja-proizvodjača (SAD, Velike Britanije i Francuske) imaju ogromne finansijske koristi od proizvodnje, prodaje i upotrebe OU. Zato nije čudno da je poslanik Van der Malen bio izložen i pritiscima. "Dva puta su me posetili ljudi iz američke ambasade. To se veoma retko dogadja. Oni su se veoma suprotstavljali inicijativi za donošenje zakona o zabrani OU. Njihovi argumenti bili su da SAD imaju velike zalihe ovog oružja i da bi ih mnogo koštalo da ih unište. Ono što nisu rekli to je da SAD pripremaju novu atomsku bombu i da predstoji nova etapa u razvoju nuklearnog oružja", kaže Van der Maelen u razgovoru za "Vesti". Ovaj belgijski (flamanski) socijalista dodaje da je vojnoindustrijski kompleks veoma organizovan i lobira svugde gde treba za svoje ekonomske interese.

Povodom stupanja zakona na snagu, u belgijskom Parlamentu gostovao je i čuveni irački lekar i kancerolog iz Basre - dr Džavad Al Ali. On je u gotovo praznoj sali belgijskog parlamenta pred dva-tri novinara, 18. juna održao jednosatno predavanje o osiromašenom uranijumu. Dr Al Ali svedoči o užasnim obolenjima iračkog stanovništva, tipičnim za posledice upotrebe oružja sa osiromašenim uranijumom. Leukemija i kancer desetkuju njegov narod, pogotovu one najmladje koji su najizloženiji ovim bolestima.

Христос воскресе из мертвих,смертију смерт поправ и сушчим во гробјех живот даровав

Подели на овим сајтовима

Ajde evo ja tebi verujem i prihvatam da tebi poverujem sve,dakle osiromaseni uranijum opasan koliko i limunov sok.

Samo mi objasni jos ovo,dakle 2008 Belgija je bila prva drzava koja je zabranila oruzje sa osiromasenim uranijumom posle njih iako je bio veliki pritisak Amerike na parlamente tih drzava jos nekoliko su doneli isti zakon o zabrani. 

Belgiju osim sto je prva donela pre svega nju izdvajam da ne bi rekao za neke druge zemlje da su to doneli jer su protiv amerike,evropske unije,natoa i tako dalje. Dakle zemlja gde je sediste i EU i Nato pakta. Ajde tvoje vidjenje,sto je to doneto,a posle cu ja njihovo vidjenje da napisem.

Nije tako karikirano kako si napisao. Nije osiromaseni uranijum bezopaan ni kao limunov sok niti bilo kako drugicije. Veoma

je opasan, cak mnogo vise toksican nego radioktivan, ali ono sto je bitno za ovu raspravu da on nije koriscen ni blizu u tolikoj meri koliko se raznim laganjima pretstavlja sve da bi se veliki broj kancera pripisao tom dejstvu.

Inace te price o ukidanju primene osiromasenog uraniju su veoma naivne kad se zna da je isti neizostavni deo oklopnih i protivoklopnih tehnologija. Osirumaseni uranijum se pre svega koristi zbog svoje velike gustine kao oklopno i protivoklopno sretsvo a ne zato da zracenjem ubija ovaj ili onaj deo populacije. Zato i nije bilo nikakvih bombi sa osiromasenim uranijumom 99. nego je sa time dejsvovao A-10 koji takvu moniciju ima u svojim topovima. A on van Kosova nije dejstvovao koliko je meni poznato zato je i koncetrancija radijaceije bas na Kosovu.

Подели на овим сајтовима

Мене у целом тексту највише копка податак да су тачно предвидели пораст броја оболелих од леукемије и лимфома, у централној Србији, у 2006., на основу претпоставке о радиоактивности.  Уколико сам ја добро разумео чланак. Са друге стране, имамо чињенице (?) о нерадиоактивности уранијума и искуство из прве руке нашег Милана Ракића... Збуњен сам.

Et cognoscetis Veritatem et Veritas liberabit vos.
"Овако вели Господ : ево, што сам саградио ја разграђујем, и што сам посадио искорењавам по свој тој земљи. А ти ли ћеш тражити себи велике ствари? Не тражи..." Јер. 45, 4, 5.

Подели на овим сајтовима

Kao sto rekoh, ja ne sporim da je osiromaseni uranijum otrovan, niti da skodi organizmu. To uopste nije diskusija u kojoj ja ucestvujem i izjava protiv koje ja imam nesto. Po tom osnovu belgija je i donela odluku o osiromasenom uranijumu.

Ja sporim da je taj "otrov" kancerogen i radiaktivne prirode. 

Belgija nigde nije rekla - zabranili smo uranijum jer je kancerogena radiaktivna supstnaca.

A ovde ti pricaju - imamo ne znam 100 % vise obolelih od raka, jer je eto uranijum radiaktivan.

Drugim recima, ono zbog cega mi imamo 100 % vise obolelih od raka (ako je ta statistika tacna ) nije zobg radiaktivnost uranijuma. 

osiromaseni uranijum je konkretno problematichan jer je teski metal

http://en.wikipedia.org/wiki/Heavy_metal_(chemistry)

http://chemistry.about.com/od/metalsalloys/f/What-Is-A-Heavy-Metal.htm

Medjtuim tesko da moze da izazove neku eksploziju "kancera" 10 godina posle izlozenosti.. vec kada te pogodi metak od osiromasenog uranijuma on te "truje" u tom trenutku..... jako "nehuman" metak..

iskreno (moje misljenje) je da smo loseg zdrava zbog prvenstveno stresa, ishrane, ciigareta i alkohola, i generalno kompletna ekologija nam je losa..

I naravno da sam protiv osiromaseg uranijuma, ali sam protiv i laganja naroda.... namernog laganja..

Подели на овим сајтовима

Nije tako karikirano kako si napisao. Nije osiromaseni uranijum bezopaan ni kao limunov sok niti bilo kako drugicije. Veoma

je opasan, cak mnogo vise toksican nego radioktivan, ali ono sto je bitno za ovu raspravu da on nije koriscen ni blizu u tolikoj meri koliko se raznim laganjima pretstavlja sve da bi se veliki broj kancera pripisao tom dejstvu.

Inace te price o ukidanju primene osiromasenog uraniju su veoma naivne kad se zna da je isti neizostavni deo oklopnih i protivoklopnih tehnologija. Osirumaseni uranijum se pre svega koristi zbog svoje velike gustine kao oklopno i protivoklopno sretsvo a ne zato da zracenjem ubija ovaj ili onaj deo populacije. Zato i nije bilo nikakvih bombi sa osiromasenim uranijumom 99. nego je sa time dejsvovao A-10 koji takvu moniciju ima u svojim topovima. A on van Kosova nije dejstvovao koliko je meni poznato zato je i koncetrancija radijaceije bas na Kosovu.

Ja karikiram Milosavljeviceva pisanija apropo uranijuma. Jer stavise po njemu to je potpuno bezopasno i to se nije libio da iznosi.

Подели на овим сајтовима

Ja karikiram Milosavljeviceva pisanija apropo uranijuma. Jer stavise po njemu to je potpuno bezopasno i to se nije libio da iznosi.

Ne. Nigde nisam rekao da je apsolutno bezopasno. Dakle, nemoj da lazes, vec pazljivije citaj sta pisem -  mislim da to stvarno nije u redu.

Ja ovde iznosim da je uranijum OTROVAN ali ne i KANCEROGEN. Kako tekst tvrdi. Dakle daleko je od bezbednog , ali ne zbog radiaktivnost i ne na polju kancerogenosti. 

Мене у целом тексту највише копка податак да су тачно предвидели пораст броја оболелих од леукемије и лимфома, у централној Србији, у 2006., на основу претпоставке о радиоактивности.  Уколико сам ја добро разумео чланак. Са друге стране, имамо чињенице (?) о нерадиоактивности уранијума и искуство из прве руке нашег Милана Ракића... Збуњен сам.

Vrlo verovatno lazu

1. Nisu uopste tacno predvideli.

2. Predvideli su ali su pricu da je predivdjeno po "radiaktivnosti" dodato kasnije.... predikcija uopste nije radjena po "radiaktivnosti" vec su korisceni drugi prametri. 

Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...