Jump to content

Zasto covek zeli vecnost..?

Fildza

Препоручена порука

al šta ćemo ako je svijest duša,šta onda,jesi o tom razmišljao?

E sad, odkud znam, ubacimo je u neku lampu i tu je čuvamo sve dok je neki Aladin ne protrlja onda ona izađe malo na svež vazduh, pa onda opet i tako čuvamo sačuvamo energiju? : :)))

• Волим 1
Подели на овим сајтовима

Vise bi mi prijalo da se ne plasis nicega i da imas Veru u Boga.

Verujem ja da ću pobediti i strah  od samog sebe jer po mojoj veri će sam Bog učiniti da strah nestane.

Nemam straha od Boga imam lični strah da ću možda skliznuti sa Puta. Nije ni loše imati neku kočnicu.

Ljubav se u duši ogleda, nebo je još nesagledivo.

Подели на овим сајтовима

Ne ti imaš pravo da veruješ, ja nemam pravo da ti uskratim to pravo da veruješ, da ti zabranjujem itd.

A na prozivanje bilo čega na kritiku bilo čega, na ismejavanje bilo čega svako ima pravo, pa makar to i religija bila. Da nije tako ove sve komičare bi odavno trebalo pohapsiti.

Kako nema? Eno bilo i ono sa Ivanom Ivanovićem kada se u popa prerušio itd. tu vidiš da ima pravo. Vera nije ništa posebna i podležna je kritici ismejavanju kao i svaka druga stvar.

Ne znam koje god da je, ja imam pravo da ga kritikujem da ga ismejavam ako hoću.

Tebe lično nemam pravo da ismejavam, ali tvoje stavove, tvoje razmišljanje, tvoju veru smem.

Znači čekaj ti kažeš da negde postoji besmrtan čovek? Ja sam ti dao argument, da i nije prepostavka da niko do sada nije bio besmrtan, zašto bi neko sada to postao?

Možda ćeš se iznenaditi, ali nauka se upravo i bavi predviđanjima onoga što se nije desilo, na osnovu onoga što se dešavalo pre. 

Ponovo, koje moje verovanje ? i sta ces ti i kako da ismejavas bilo sta sto sam rekao ?

konstantno ignorises pitanja, sa kim ti ustvari pricas ?

Ivan ivanovic je ismejavao sta, SPC ? o cemu ti pricas ?

Evo sada cu da administratorima prijavim tvoju tvrdnju da ti ovde " smes da ismejavas neciju religiju " cisto da vidimo da li znas uopste sta ti tvrdis.

Nauka se bavi hipotezama / teorijama koristeci ono sto je dokazano u eksperimentima a ne bajkama o kojima nema nikakve dokaze.

Gde sam rekao bilo sta slicno " sadasnjem postojanju besmrtnog coveka " ?!?

Po ko zna koji put te pitam " ko te pita da dajes argumente o onome sto se desilo " ?

Подели на овим сајтовима

Verujem ja da ću pobediti i strah  od samog sebe jer po mojoj veri će sam Bog učiniti da strah nestane.

Nemam straha od Boga imam lični strah da ću možda skliznuti sa Puta. Nije ni loše imati neku kočnicu.

Odlicno, voleo bih da pobedis i taj strah. Kada bi imao Veru u Boga, ne bi bilo mesta za " strah da ces mozda skliznuti " u bilo kom obliku i formi.

Подели на овим сајтовима

Ponovo, koje moje verovanje ? i sta ces ti i kako da ismejavas bilo sta sto sam rekao ?

konstantno ignorises pitanja, sa kim ti ustvari pricas ?

Evo sada cu da administratorima prijavim tvoju tvrdnju da ti ovde " smes da ismejavas neciju religiju " cisto da vidimo da li znas uopste sta ti tvrdis.

Nauka se bavi hipotezama / teorijama koristeci ono sto je dokazano u eksperimentima a ne bajkama o kojima nema nikakve dokaze.

Gde sam rekao bilo sta slicno " sadasnjem postojanju besmrtnog coveka " ?!?

Po ko zna koji put te pitam " ko te pita da dajes argumente o onome sto se desilo " ?

jedino što hipoteze često liče na bajke,posebno ako su polazne osnove siromašne,kao što je slučaj u astro-fizici

Подели на овим сајтовима

al šta ćemo ako je svijest duša,šta onda,jesi o tom razmišljao?

Zar ima svesti bez duse ?    dusa je osecaj prisutnosti.  ( fizicka smrt tela je smrt duse )

jedino što hipoteze često liče na bajke,posebno ako su polazne osnove siromašne,kao što je slučaj u astro-fizici

Svaka hipoteza koja se bavi onim sto covek ne moze da posmatra i dokaze je ista sto i bajka - slepa vera.

CTRL + Q to Enable/Disable GoPhoto.it
Подели на овим сајтовима

Zar ima svesti bez duse ?    dusa je osecaj prisutnosti.  ( fizicka smrt tela je smrt duse )

Svaka hipoteza koja se bavi onim sto covek ne moze da posmatra i dokaze je ista sto i bajka - slepa vera.

CTRL + Q to Enable/Disable GoPhoto.it

ja tvrdim da svijesti nema bez duše,to sam se zezao sa Odahviingom,želio sam da mu zagolicam maštu,zato što je on meni tu ponajbolji čovijek za raspravu,pametan,obrazovan i pošten,ne podmeće i ne izokreće,mislim da je od svih nas tu najviše fer,po tome bi mnogi pravoslavci trebali u njega da se ugledaju :)

a ovo za neke hipoteze kad si rekao da su slijepe vjere ili bajke kako god, sam želio da čujem od tebe,pošto se nauka bavi i takvim hipotezama,pa ti ona gornja gdje si rekao da se nauka bavi hipotezama a ne bajkama malo u kontradiktornosti sa ovim što si sada rekao,to me i natjeralo da ti se obratim,s tim što sam ja mislio da ćeš i dalje da braniš sve hipoteze u okvirima nauke...

Подели на овим сајтовима

Pa ne znam koja su tvoja verovanja, kažem u šta god da veruješ šta god da kažeš ja imam ne samo ja bilo ko ima pravo da to ismejava.

Čekaj sad si se odjedno sa državnim zakonima prebacio na pravila jednog pravoslavnog foruma? Ovde u suštini mogu da ismejavam nečije mišljjenja dešava se ne lično od mene, ali dešava se ralativno često, a pošto je verski forum onda je ismejavanje vere verovatno zabranjeno i bio bih upozoren. Ali zakonski imam svako pravo da ismejavam tvoje verovanje, tvoje stavove, tvoje tvrdnje kao i ti moje.

Ovo će mnogo bolje @Aquilius Cratus  da ti objasni od mene pošto je već napisao ovo jedno 100 puta, ali u suštini nauka se ne bavi dokazivanjem nego traženjem najboljeg mogućeg modela kojim može da se opiše neka pojava. Tako da iako su u suštini Njutnove teorije tačne i odlično opisuju dešavanja us vakodnevnom životu, jednostavno nisu dovoljne kada se recimo brzine približuju brzini svetlosti i tu su Ajnštajnove mnogo bolje, ustvari mnogo su preciznije svuda, samo što ta preciznost je zanemarljiva u svakodnevnom životu.

Dakle skuplja podatke i predstavlja model koji najbolje moguće opisuje ono što se dešava, naučna zajednica ga prihvata ili ne u zavisnosti od raznih faktora. Protivnici pokušavaju da pobiju taj model. Dakle na osnocu datih podataka tj da su milijarde i milijarde ljudi živelo i umrlo i da nema nijednog jedinog čoveka koji je bsmrtan, sasvim je opravdano da kažem da ljudin isu besmrtni i da će svaki čovek da umre. Ono što bi vrlo brzo moglo da pobije ovu moju rečenicu je da se pojavi kontra primer, neki koji je besmrtan, veoma jednostavno ukoliko ga ima, ali ga nema.

Isto tako i TE ali i ostale teorije, na osnovu činjenica i podataka, uzet je najbolji model koji je slučajno TE. E sad ono što je potrebno da se pobije je jedna jednia vrsta koja ne odgovara TE i onda ona odmah pada u vodu, ali to se nije desilo, a toliko vrsta na zemlji ima, a i dosta je prošlo od nastanka iste. Dakle svaka informacija je u skladu sa TE, e sad možda ona nije tačna,  postoji ta mogućnost, ali s'obzirom koliko vrsta ima koliko je vremena prošlo i koliko se sve slaže sa time što TE predviđa, da je to vrlo, vrlo manje verovatno.

Dakle to je nauka, ona se menja ne traži se univerzalna istina, nego najbolji model koji predstavlja pojavu koja se izučava, koji nužno ne mora da bude tačan, važno je da funkcioniše ukoliko se nađe bolji ili se dođe do novih podataka i sta ta teorija će se promeniti i prilagoditi, kao što je slučaj sa Njutnom i Ajnštajnom. Ali trenutno je TE možda i jedna od najjačih teorija jer bi njeno pobijanje bilo toliko lako ukoliko je ona netačna, samo naći jednu jedinu vrdstu koja se razvila (nastala) van onoga što TE predviđa, a ti ako znaš valčjalo bi da javiš verovatno te čeka ogromna slava ako ne i Nobelova nagrada. 

Подели на овим сајтовима

Ali trenutno je TE možda i jedna od najjačih teorija jer bi njeno pobijanje bilo toliko lako ukoliko je ona netačna, samo naći jednu jedinu vrdstu koja se razvila (nastala) van onoga što TE predviđa, a ti ako znaš valčjalo bi da javiš verovatno te čeka ogromna slava ako ne i Nobelova nagrada.

ja se sa ovim ne slažem! prvo TE je jedno,a mehanizmi genetike nesto sasvim drugo,TE se baš bavi bajkama u nekim segmentima i zato mi nije jasno to sto stalno ponavljate da je to najaca teorija,po cemu je najaca? jel po mehanizmima genetike? pa TE ne objasnjava milijardu stvari,ja sam prije koji dan objasnjavao kako je moguće da nastane nesto tako složeno poput nektarija kod biljaka,da luči nektar ,a da se nije razvilo iz nicega ,vec je komplet nastalo iz prve opet je tako kompleksno,cijela solarna fabrika za proizvodnju savrsenog eneregetskog napitka ,to je ono sto TE ne moze da objasni,ustvari moze,ali bajkama čistim,tipa genetskih ključeva i ostalog što veze sa zdravom pameti nema

Подели на овим сајтовима

Живот је вечан, тако да нам је жеља за вечношћу производ невере,иначе што би смо желели нешто што већ имамо? Живот се живи када смо испуњени радошћу а смрт се живи кад смо испуњени мржњом. осећања која преовлађују нашим бићем одређују хоћемо ли вечно живети или вечно умирати. Та осећања одређују и место нашег вечног боравка, да ли ће то бити рај или пакао. Занимљива је локација пакла јер он се не налази на небу већ у срцу земље. Кад неко машта о нечем лепом за њега се каже да је на небу а кад га обузму лоше мисли каже се да је у паклу. постоји небески начин мишљења и земаљски, а у срцу земаљског начина мишљења је пакао. ако неко хоће да живи на небу у рају мора да превазиђе земаљски начин мишљења и да га стави под своје ноге. Јер богови живе на небу а земља је подножје ногама њиховим, као што и Отац наш живи на небу а земља је подножје ногама његовим. Јер Бог је рекао Господу нашем; седи мени с десне стране док положим непријатеље твоје као подножје ногама твојим.

Подели на овим сајтовима

ja tvrdim da svijesti nema bez duše,to sam se zezao sa Odahviingom,želio sam da mu zagolicam maštu,zato što je on meni tu ponajbolji čovijek za raspravu,pametan,obrazovan i pošten,ne podmeće i ne izokreće,mislim da je od svih nas tu najviše fer,po tome bi mnogi pravoslavci trebali u njega da se ugledaju :)

a ovo za neke hipoteze kad si rekao da su slijepe vjere ili bajke kako god, sam želio da čujem od tebe,pošto se nauka bavi i takvim hipotezama,pa ti ona gornja gdje si rekao da se nauka bavi hipotezama a ne bajkama malo u kontradiktornosti sa ovim što si sada rekao,to me i natjeralo da ti se obratim,s tim što sam ja mislio da ćeš i dalje da braniš sve hipoteze u okvirima nauke...

Ma kapiram te, to je bilo retoricko pitanje. Svest nije dusa, ali bez duse nema svesti. Postoji nauka i postoji pseudonauka, prva se bavi dokazima i dokazivim

a druga se bavi teorijama koje nisu dokazane, niti ce ikada biti dokazane. Jedna od tih pseudonauka koja se prilepila biologiji je Darvinova makroevolucija

ona koja se bavi nastankom potpuno novog reda zivotinja od postojecih, Ali time se ova tema ne bavi.

Pa ne znam koja su tvoja verovanja, kažem u šta god da veruješ šta god da kažeš ja imam ne samo ja bilo ko ima pravo da to ismejava.

Ako ne znas, zasto onda spominjes " moja verovanja " i iz kog razloga pretpostavljas da imama verovanja ?

Ti imas pravo da postavljas pitanja, nemas pravo da ismejavas, bas kao sto je objasnjeno tvojim sektasima kada su Isusa povezivali sa homoseksualcima.

Ajde ismejavaj SPC da vidim to tvoje " pravo ", dokazi mi da vidim tu tvoju " tvrdnju ", predji sa reci na dela, pa da vidimo sta ce da se desi.

Da li je SPC podnela tuzbu za Ivanovicevo " ismejavanje " ? Da li je Ivanovic rekao neku laz ?

Čekaj sad si se odjedno sa državnim zakonima prebacio na pravila jednog pravoslavnog foruma? Ovde u suštini mogu da ismejavam nečije mišljjenja dešava se ne lično od mene, ali dešava se ralativno često, a pošto je verski forum onda je ismejavanje vere verovatno zabranjeno i bio bih upozoren. Ali zakonski imam svako pravo da ismejavam tvoje verovanje, tvoje stavove, tvoje tvrdnje kao i ti moje.

Nisam se " prebacio " nego ne primecujem razliku, zakon i pravilnik foruma stiti prava svih. Prvo i prvo, ismejavanje je oblik mrznje, i za to nijedna zdravorazumna osoba nema potrebu.

Da li ces ti samo da pricas bajke ili ces necim, nekako pokusati da dokazes iracionalnu tvrdnju o necijem pravu da nekoga ismejava ?

Ajde da te vidim u javnosti kako ti ismejavas u Srbiji bilo koju religiju.

Toliko nemas postovanja prema ljudima koji se razlikuju od tebe da te to sprecava da racionalno razmisljas. Mogu samo misliti sta mislis o drugim rasama...

Dakle na osnocu datih podataka tj da su milijarde i milijarde ljudi živelo i umrlo i da nema nijednog jedinog čoveka koji je bsmrtan, sasvim je opravdano da kažem da ljudin isu besmrtni i da će svaki čovek da umre. Ono što bi vrlo brzo moglo da pobije ovu moju rečenicu je da se pojavi kontra primer, neki koji je besmrtan, veoma jednostavno ukoliko ga ima, ali ga nema.

da ne ulazim u ostale iracionalnosti koje iznosis a nemaju veze sa temom, pokusacu posledni put da ti objasnim sta je zdrav razum.

Ti si taj koji tvrdi da je stvarnost nesto sto se jos nije desilo ( smrt svih koji danas zive ), namam ja obavezu da bilo sta dokazujem posto ja ne tvrdim nista o onome sto se nije desilo. Ti si sam sebe pobio svojom iracionalnoscu.

Isto tako ja nemam razloga da tvrdim da Isus Hrist - ne postoji, oni koji tvrde da on postoji imaju obavezu da tu tvrdnju dokazu.

Opet ponavljam, tvoje emocije te sprecavaju da shvatis cinjenice stvarnosti.

Подели на овим сајтовима

Живот је вечан, тако да нам је жеља за вечношћу производ невере,иначе што би смо желели нешто што већ имамо? Живот се живи када смо испуњени радошћу а смрт се живи кад смо испуњени мржњом. осећања која преовлађују нашим бићем одређују хоћемо ли вечно живети или вечно умирати. Та осећања одређују и место нашег вечног боравка, да ли ће то бити рај или пакао. Занимљива је локација пакла јер он се не налази на небу већ у срцу земље. Кад неко машта о нечем лепом за њега се каже да је на небу а кад га обузму лоше мисли каже се да је у паклу. постоји небески начин мишљења и земаљски, а у срцу земаљског начина мишљења је пакао. ако неко хоће да живи на небу у рају мора да превазиђе земаљски начин мишљења и да га стави под своје ноге. Јер богови живе на небу а земља је подножје ногама њиховим, као што и Отац наш живи на небу а земља је подножје ногама његовим. Јер Бог је рекао Господу нашем; седи мени с десне стране док положим непријатеље твоје као подножје ногама твојим.

Ko to ima vecan zivot ? Da li imas dokaze za ovakve tvrdnje, da li imas dokaz za bilo sta sto si ovde rekao ?

Подели на овим сајтовима

Ko to ima vecan zivot ? Da li imas dokaze za ovakve tvrdnje, da li imas dokaz za bilo sta sto si ovde rekao ?

Верујем брате. Кад за нешто имаш доказ није ти потребно да верујеш у то . зато се ово што пишем вером доказује.

Поверујеш у нешто а онда то провераваш тражећи могуће доказе тога. Као што љубоморан муж у свему види доказ своје љубоморе тако и верујући у свему види доказ онога у шта верује. И чуди се слепилу оних који не виде оно што он види.

Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...