Odahviing Написано Децембар 11, 2013 Пријави Подели Написано Децембар 11, 2013 Dobro posto cepidlacenjem zelis da izbegnes odgovor ( iako sam jasno rekao osporava / uskracuje ), a prozivas vernike i njihovo zakonom zagarantovano pravo na verovanje u sta god hoce da veruju ( dokle god time ne krse krivicni zakon ), da li mozes da das odgovor na pitanje Ovako meni niko ništa ne uskraćuje, kada si napisao osporava mislio sam na reč osporava i na to sam odgovoraio svremena na vreme. A pitanje nijebilo upućeno osporavanju prava na mišljenje verovanje, nego na osporavanje verovanja i miušljenja, dve različite stvari, tako da ovo prvo pravo na sve ovo mi niko ne uskraćuje i niko ne osporava, ali mi svakodnevno se često dešava da mi osporavaju neko mišljenje ili bilo šta drugo. Dakle pitanje je bilo:"Je li tebi neko osporava razmišljanje, tvoje stavove....." to da, pogledaj teme bilo koju i videćeš ovoga na pretek Ako si mislio da pitaš "Je li tebi neko osporava pravo na razmišljanje stavove....." na to je odgovor ne. Prozivanje vernika zato što veruju ili prozivanje bilo koga ššto bilo šta radi ili misli upravo spada u ovo prvo "osporavanja razmišljanje, vere itd", a ne "osporavanja prava da razmišljaju veruju itd". Dakle vi imate pravo da verujete, a ne da budete imuni na prozivke ismejavanj itd. isto tako i ja imam pravo da ne verujem, ali nisam imun a przivke ismejavanja itd zbog toga. Povreda prava vernika bi bila kada bih ja nekako zabranjivao ili pozoivao da s ezabrani ispoljavanje vere, nešto kao za vreme komunizma, a to što nekoga prozivam, možda nekada ismejavam i slično to imam pravo i na to niko nije imun. Jel tebi neko osporava tvoje razmisljanje, tvoje stavove, tvoja verovanja ? a onda ako mozes odgovori na pitanje Ko tebi uskracuje pravo na tvoje razmisljanje, tvoje stavove i tvoja verovanja ? Evo ga opet isto, prvo da da osporava mi razmišljanje, osporavaju mi stavove svakodnevno na forumu, evo na skoro svakoj temi, i ja osporavam njima. A na ovo drugo ne niko mi ne uskraćuje pravo na razmišljanje, stavove i verovanja. Jasno sam te pitao " Da li mozes da mi das argument / dokaz da ce " svi koji su danas zivi " morati da umru ? " i vidi sta dobijam Napisao sam miliarde i miliarde živih bića su živeli na zemlji ustavi brojka je i mnogo veća i nigde do sada nije ni kod koga utvrđena besmrtnost ili nešto slično, svakome iole razumnom će biti jasno da svako biće koje trenutno živi na zemlji umreće. Koliko je ljudi koračalo zemljom pre nas, nijedan nije besmrtan bio, dakle vrlo malo je verovatno da će se sada tako odjednom pojaviti neko besmrtan, a još manje je verovatno da ću to biti ja. Tako da sam se pomiri sa tim da ću jednog dana da umrem i zbog toga nemam čega da se bojim, jer sve jedno desiće se. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
kordun Написано Децембар 11, 2013 Пријави Подели Написано Децембар 11, 2013 dakle vrlo malo je verovatno da će se sada tako odjednom pojaviti neko besmrtan, a još manje je verovatno da ću to biti ja. brate za tebe me ne bi iznenadilo em ne spavaš ništa,em vučeš na Borga ... ИгорМ је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Odahviing Написано Децембар 11, 2013 Пријави Подели Написано Децембар 11, 2013 brate za tebe me ne bi iznenadilo em ne spavaš ništa,em vučeš na Borga ... E pazi to sa Borgovima je druga stvar, možda ćemo jednog dana uspeti tako na neki sličan način da dostignemo besmrtnost, da ubacimo neke robote u tela da na sstalno popravljaju ili možda da svoju svest smestimo u računare, ali to i ako se ikada desi daleko je to od nas, tako kako stvari nije pitanje da li ću da umrem, nego je pitanje kada. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Volim_Sina_Bozjeg Написано Децембар 11, 2013 Пријави Подели Написано Децембар 11, 2013 Čovek je i duhovno i telesno biće. Duhovna smrt se može pokajanjem i blagodaću Boga živoga pobediti. A telesna smrt u Bogu ne postoji ,( ako je duhovna smrt pobedjena) spavamo u Božjem zagrljaju do vaskrsenja.(jer je čovek i telesan) Dakle ni u duhovnom smislu ni u telesnom ja se ne plašim smrti. Plašim se samo odsudstva Boga (ljubavi) i učiniću sve da ja ne doprinesem tome. Ljubav se u duši ogleda, nebo je još nesagledivo. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Odahviing Написано Децембар 11, 2013 Пријави Подели Написано Децембар 11, 2013 Čovek je i duhovno i telesno biće. Duhovna smrt se može pokajanjem i blagodaću Boga živoga pobediti. A telesna smrt u Bogu ne postoji ,( ako je duhovna smrt pobedjena) spavamo u Božjem zagrljaju do vaskrsenja.(jer je čovek i telesan) Dakle ni u duhovnom smislu ni u telesnom ja se ne plašim smrti. Plašim se samo odsudstva Boga (ljubavi) i učiniću sve da ja ne doprinesem tome. E a pazi sad ovo, zamili (mada ne mora da s zamišlja ali ajde dobor ) da nema boga nema ničega posle ovog života. Znači na trenutak odbaci to viđenje smrti, i predpostavi da je smrt apsolutni kraj, da kad umreš nema te više ništa od tebe. Mislim da shvataš na šta mislim. Da li se plašiš takve smrti? Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Volim_Sina_Bozjeg Написано Децембар 11, 2013 Пријави Подели Написано Децембар 11, 2013 E pazi to sa Borgovima je druga stvar, možda ćemo jednog dana uspeti tako na neki sličan način da dostignemo besmrtnost, da ubacimo neke robote u tela da na sstalno popravljaju ili možda da svoju svest smestimo u računare, ali to i ako se ikada desi daleko je to od nas, tako kako stvari nije pitanje da li ću da umrem, nego je pitanje kada. Znam taj put to je nesreća.... Možeš ti to i smislenije od trpanja tehnike u glavu. Ne znam zašto izbegavaš to da je čovek stvoren od savršenog bića kojeg čovek ne može objasniti. nana је реаговао/ла на ово 1 Ljubav se u duši ogleda, nebo je još nesagledivo. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Volim_Sina_Bozjeg Написано Децембар 11, 2013 Пријави Подели Написано Децембар 11, 2013 E a pazi sad ovo, zamili (mada ne mora da s zamišlja ali ajde dobor ) da nema boga nema ničega posle ovog života. Znači na trenutak odčije baci to viđenje smrti, i predpostavi da je smrt apsolutni kraj, da kad umreš nema te više ništa od tebe. Mislim da shvataš na šta mislim. Da li se plašiš takve smrti? Ne plašim se smrti ja ne umem drugačije no bukvalno da vam objasnim. Možeš sa mnom da pričaš o smrti koliko hoćeš jer je se ne plašim i mogu da je analiziram pošto vidim da te to zanima. Jaz više preferiram ljubav no smrt u svojim zanimacijama Ljubav se u duši ogleda, nebo je još nesagledivo. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Odahviing Написано Децембар 11, 2013 Пријави Подели Написано Децембар 11, 2013 Znam taj put to je nesreća.... Možeš ti to i smislenije od trpanja tehnike u glavu. Ne znam zašto izbegavaš to da je čovek stvoren od savršenog bića kojeg čovek ne može objasniti. baz ovo što sam ja nabrojao je suprotnos večnosti, kraj totalni kraj, kada sam u mom prvom postu na ovoj temi pominjao smrt mislio sam na ovu smrt, totalni kraj, suprotnos večnosti, ako me razumeš. I napisao sam da se ljudi, u velikoj većini, plaše te smrti i onda traže neko manje strašnu, kao što je ova hrišćanska, gde smrt nije ustvari kraj. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
jupiter Написано Децембар 11, 2013 Пријави Подели Написано Децембар 11, 2013 Prozivanje vernika zato što veruju ili prozivanje bilo koga ššto bilo šta radi ili misli upravo spada u ovo prvo "osporavanja razmišljanje, vere itd", a ne "osporavanja prava da razmišljaju veruju itd". Dakle vi imate pravo da verujete, a ne da budete imuni na prozivke ismejavanj itd. isto tako i ja imam pravo da ne verujem, ali nisam imun a przivke ismejavanja itd zbog toga. Povreda prava vernika bi bila kada bih ja nekako zabranjivao ili pozoivao da s ezabrani ispoljavanje vere, nešto kao za vreme komunizma, a to što nekoga prozivam, možda nekada ismejavam i slično to imam pravo i na to niko nije imun. ( ne znam gde ti zivis ) U Srbiji i na ovom forumu niko nema pravo da proziva ili ismejava vernike i njihovu religiju. Kao prvo koji to " mi imamo pravo da verujemo " ? Koje je to " moje verovanje " ? Kao drugo ateisti ismejavaju sami sebe definisuci sebe onim sto nisu odnosno onim sto nemaju, sto ih cini jedinom sektom ( grupom ljudi koja se odvojila od originalne ) koja to radi. Ako neko ima " pravo religijskog verovanja " onda je prozivanje i ismejavanje tog religijskog verovanja - krsenje tog prava. Napisao sam miliarde i miliarde živih bića su živeli na zemlji ustavi brojka je i mnogo veća i nigde do sada nije ni kod koga utvrđena besmrtnost ili nešto slično, svakome iole razumnom će biti jasno da svako biće koje trenutno živi na zemlji umreće. Koliko je ljudi koračalo zemljom pre nas, nijedan nije besmrtan bio, dakle vrlo malo je verovatno da će se sada tako odjednom pojaviti neko besmrtan, a još manje je verovatno da ću to biti ja. Tako da sam se pomiri sa tim da ću jednog dana da umrem i zbog toga nemam čega da se bojim, jer sve jedno desiće se. Koliko puta treba da ti ponovim da me ne zanimaju tvoja verovanja i tvoje pretpostavke, zanima me argument / dokaz tvoje tvrdnje da ce " svi koji danas zive umreti ". Dokle mislis da to ignorises ovakvim odgovorima ? Ako nemas argument / dokaz za ono sto se nije desilo, nemoj se ovako blamirati. Znaci ja ne ulazim u spekulativne pretpostavke da ce nauka, koja odavno radi na pronalazenju besmrtnosti coveka u tome da uspe. A odavno se zna da je smrtnost coveka uzrokovana padom proizvodnje energije u celiji ( koji uzrokuje starenje, smrt ). Nego pokusavam da ti objasnim da zdrav razum nema dokaz o onome sto se nije desilo. Znaci jos jednom znaci pretpostavljaj i miri se sa cime god hoces, ali nemoj mi tvrditi da je stvarnost ono sto se nije desilo, posto je to u nedostatku preciznijeg definisanja - smesno, bas kao i tvrdnje da je darvinova makro evolucija u bilo kakvom srodstvu sa naukom. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
jupiter Написано Децембар 11, 2013 Пријави Подели Написано Децембар 11, 2013 Čovek je i duhovno i telesno biće. Duhovna smrt se može pokajanjem i blagodaću Boga živoga pobediti. A telesna smrt u Bogu ne postoji ,( ako je duhovna smrt pobedjena) spavamo u Božjem zagrljaju do vaskrsenja.(jer je čovek i telesan) Dakle ni u duhovnom smislu ni u telesnom ja se ne plašim smrti. Plašim se samo odsudstva Boga (ljubavi) i učiniću sve da ja ne doprinesem tome. Bog je Bog zivih ( fizicki i duhovno ). Bog se ne obraca grobovima i prasini. Bog ce " svoj sator " napraviti medju zivima, a ne na groblju. Bog ima svoj narod, svoju krvnu liniju, a ne blato i prasinu, mrtvu materiju. ( tako pise u prorocanstvima ) Vise bi mi prijalo da se ne plasis nicega i da imas Veru u Boga. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
ines Написано Децембар 11, 2013 Пријави Подели Написано Децембар 11, 2013 ...verovatno zbog besmrtne duše u smrtnom telu... Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Odahviing Написано Децембар 11, 2013 Пријави Подели Написано Децембар 11, 2013 Ako neko ima " pravo religijskog verovanja " onda je prozivanje i ismejavanje tog religijskog verovanja - krsenje tog prava. Ne ti imaš pravo da veruješ, ja nemam pravo da ti uskratim to pravo da veruješ, da ti zabranjujem itd. A na prozivanje bilo čega na kritiku bilo čega, na ismejavanje bilo čega svako ima pravo, pa makar to i religija bila. Da nije tako ove sve komičare bi odavno trebalo pohapsiti. ( ne znam gde ti zivis ) U Srbiji i na ovom forumu niko nema pravo da proziva ili ismejava vernike i njihovu religiju. Kako nema? Eno bilo i ono sa Ivanom Ivanovićem kada se u popa prerušio itd. tu vidiš da ima pravo. Vera nije ništa posebna i podležna je kritici ismejavanju kao i svaka druga stvar. Kao prvo koji to " mi imamo pravo da verujemo " ? Koje je to " moje verovanje " ? Ne znam koje god da je, ja imam pravo da ga kritikujem da ga ismejavam ako hoću. Tebe lično nemam pravo da ismejavam, ali tvoje stavove, tvoje razmišljanje, tvoju veru smem. Koliko puta treba da ti ponovim da me ne zanimaju tvoja verovanja i tvoje pretpostavke, zanima me argument / dokaz tvoje tvrdnje da ce " svi koji danas zive umreti ". Dokle mislis da to ignorises ovakvim odgovorima ? Ako nemas argument / dokaz za ono sto se nije desilo, nemoj se ovako blamirati. Znači čekaj ti kažeš da negde postoji besmrtan čovek? Ja sam ti dao argument, da i nije prepostavka da niko do sada nije bio besmrtan, zašto bi neko sada to postao? Nego pokusavam da ti objasnim da zdrav razum nema dokaz o onome sto se nije desilo. Znaci jos jednom znaci pretpostavljaj i miri se sa cime god hoces, ali nemoj mi tvrditi da je stvarnost ono sto se nije desilo, posto je to u nedostatku preciznijeg definisanja - smesno, bas kao i tvrdnje da je darvinova makro evolucija u bilo kakvom srodstvu sa naukom. Možda ćeš se iznenaditi, ali nauka se upravo i bavi predviđanjima onoga što se nije desilo, na osnovu onoga što se dešavalo pre. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
kordun Написано Децембар 11, 2013 Пријави Подели Написано Децембар 11, 2013 E pazi to sa Borgovima je druga stvar, možda ćemo jednog dana uspeti tako na neki sličan način da dostignemo besmrtnost, da ubacimo neke robote u tela da na sstalno popravljaju ili možda da svoju svest smestimo u računare, ali to i ako se ikada desi daleko je to od nas, tako kako stvari nije pitanje da li ću da umrem, nego je pitanje kada. šta će nam oni djelovi koji se kvare,zamjenimo ih sintetičkim djelovima a ostalo simuliramo ,mislim na senzoristiku ne trebaju nam čak ni svi djelovi mozga,pošto 90% moždane mase služi samo kao logistika za onih 10% koji nešto radi.... tako npr. ženski mozak,njegov korisni dio bi mogao da stane u pileću glavu bez problema Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Odahviing Написано Децембар 11, 2013 Пријави Подели Написано Децембар 11, 2013 šta će nam oni djelovi koji se kvare,zamjenimo ih sintetičkim djelovima a ostalo simuliramo ,mislim da senzoristiku ne trebaju nam čak ni svi djelovi mozga,pošto 90% moždane mase služi samo kao logistika za onih 10% koji nešto radi Čitao sam nešto kada napokon budemo uništili planetu ne budemo imali resurse itd, jedna od mogućih načina za produžetak vrste može da bude smeštanje ljudi u računare, tj ukoliko se razviju dovoljno jaki računari, tako da ne bi imali telo koje troši energiju, manje energije bi trebali, manje bi mesta zauzimali. Sad sam zaboravio sve kako šta, davno sam to čitao, ali uglavnom je prebacivanje ljudske svesti u računare Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
kordun Написано Децембар 11, 2013 Пријави Подели Написано Децембар 11, 2013 Čitao sam nešto kada napokon budemo uništili planetu ne budemo imali resurse itd, jedna od mogućih načina za produžetak vrste može da bude smeštanje ljudi u računare, tj ukoliko se razviju dovoljno jaki računari, tako da ne bi imali telo koje troši energiju, manje energije bi trebali, manje bi mesta zauzimali. Sad sam zaboravio sve kako šta, davno sam to čitao, ali uglavnom je prebacivanje ljudske svesti u računare ako je sjedište ljudske svijesti u mozgu,ako je to cjelokpupna energetska ljuska svih neuronskih mreža u mozgu onda moraš to fizički da održavaš,ne moreš to sabiti u elektronska kola,ali 90% moždane mase nisu neuroni,već one ćelije za proizvodnju hrane za neurone,čini mi se da se zovu glioni ili tako nešto,to je ona bjela moždana masa,a neuroni su siva.... prema tome ženu možeš da sabiješ na veličinu ćureće glave,mužjaka na veličinu zečije ,s tim da nam ne trebaju ostali djelovi,to samo uvežemo sa nekim outputima iz sintetičkih senzora koj inam trebaju,jer mozak ako ne prima raznolike informacije,dolazi do kome ,ali prije toga do ludosti Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука