Jump to content

Које језике говорите?

Препоручена порука

Које језике говорите? Да ли сматрате да је знање језика важно? Да ли планирате да научите још неки језик? итд.

Подели на овим сајтовима

glavni strani jezik-english :) govorim pomalo francais i espagnol :) volela bih da ih malo bolje naucim :) 

a jako volim grcki i italijanski :)

Подели на овим сајтовима

Ja govorim samo srpski, razumem Bugarski, malo ruski, malo engleski... inace bih voleo da naucim jako puno engleski, zbog zenske na net ili mozda rad u inostranstvo :D  

nase ribe zive "sex i grad" a ja ne trazim takve

“Ја нисам нешто посебно талентован. Само сам страствено радознао.” Алберта Ајнштајна 0513_music

Подели на овим сајтовима

Srpski, Hrvatski, Bosanski, Crnogorski, Hercegovacki to je onako maternji :)

Za ozbiljno, za sada engleski samo. :)

U skorije vrijeme ce mi trebati bengali, tako da ga sad ucim.

Od jos nekih jezika, mozda slovenacki ako bude vremena jer nije tezak posto je srodan srpskom, a imam kumove tamo koje posjecujem povremeno pa bi mi bio malo gust da s njima divanim slovenscinu.:)

Od jos nekih nemam pojma, ako se negdje skrasim gdje engleski nije govorni, onda cu morati i taj jezik da ucim.

Znanje jezika, bar engleskog danas gotovo da spada u domen opste pismenosti. Nije sad da je od nasusne potrebe, pogotovo za ljude koji ne putuju i jos manje imaju veze i kontakte sa spoljnjim svijetom i informacijama koji dolaze odatle. Ako se cesce putuje, znanje bar engleskog je naravno obavezno, a jos je super znati i po koji drugi jezik pa kad posjetis neku zemlju onda govoris jezikom domacina.  To su onda jako prijatna iskustva i cesto nose sa sobom simpatije koje domacin iskazuje prema strancu koji govori njihov jezik. 

Српски менталитет карактеришу изненадни подвизи кратког даха, понесеност која прво улије наду, али капитулира у завршници, све се то после правда вишом силом и некаквом планетарном неправдом што само на нас вреба.

Подели на овим сајтовима

divanim na engleskoN i švabskom pored velikosrpskog,ne volim jezike,ali eto kroz život mi je trebalo da savladam ova dva strana...

Planiram još da naučim C++ ali prije toga bi bio rad da probam filmsku režiju ,samo kratak je ovaj život za sve stvari koje mene zanimaju...

Подели на овим сајтовима

Samo engleski za sada.A od sledece godine Boze zdravlja da pocnem polako nemacki ili norveski,razmislicu jos o tome.
Bitni su jezici danas,pogotovo engleski,svuda se koristi.A mene je u skoli oduvek sve zanimalo i islo mi od ruke osim tih jezika,francuski sam ucio celu osnovnu skolu i sada znam 5 reci mozda...komeNdija sa mnom i sa tim jezicima :D

I da,posto sam odrastao uz Kasandru i Esmeraldu (bombardovanje style),kao mali sam dosta solidno znao spanski,to je dosta lak jezik,odgledas cele 2,3 serije i dodjes do B nivoa :)

Подели на овим сајтовима

Pošto se vodim izrekom da čovjek (između ostalog) vrijedi i onoliko koliko jezika govori , jezici su moja velika ljubav . Ranije sam nekad znao Njemački , onako solidno , ali godinama nekorišćenja taj mi se jezik nekako zagubio , mada mislim da bi nekakavim kratkim kursom mogao da povratim staro znanje . Jednostavno , nikada mi taj jezik više nije zatrebao , pa stoga takav odnos prema njemu ,a i učio sam ga jer sam morao , a gdje nema ljubavi ... 

Jezik kojim se najbolje služim je naš jezik , srpski (sa svim njegovim varijacijama kojima se govori u Hrvatskoj , Bosni , Hercegovini i Crnoj Gori, ali i sličnim jezicima poput slovenačkog i makedonskog koje mogu da razumijem , ali ne baš da ih ispravno koristim) .

Pored srpskog sasma dobro , mogu reći  i odlično se služim i engleskim . 

Kada bi me neko priupitao koji bih još jezik želio da naučim , ni sam ne znam šta bih mu odgovorio. Moja velika ljubav je Japan , pa mi stoga japanski jezik spada međ' prioritete (htio sam i da ga studiram , ali sam se predomislio) , preteška stvar za učenje .

Ali dok si nađem malo vremena , utrošiću ga na učenje rumunskog i italijanskog (to je gotovo sigurna stvar) koju bih volio napraviti . Mada ni ruski nije loš ... neodlučan sam po pitanju jezika . Toliko želja , a toliko malo vremena za naučiti sve to . 

"Ох, та ја сам Човек! Човек!" 

Подели на овим сајтовима

• 3 weeks later...

Mene jezici mnogo privlace..a nekako ih brzo i kapiram pa mi to nikad nije predstavljalo problem..volim da caskam sa strancima...ja pod znanjem nekog jezika podrazumevam citanje-pisanje-govor.Uglavnom,znam engleski,arapski,holandski ucim. razumem ruski, nesto nemackog,turskog..a ono ponesto od nekog jezika-puno

إرحمنى يا رب لأننى خاطئ

Подели на овим сајтовима

Ja otvorih temu i skroz sam zaboravio na nju.  

Red je i ja da se upisem.

Govorim engleski (maternji), francuski (kao maternji, poceo sam da ga ucim jos u kindergatenu, a i ziveo sam godinu dana u Francuskoj), Nemacki (Odlicno, imam sertifikat C2 (trebao mi je za posao pa sam polagao) koji podrazumeva znanje priblizno znaju onima kojima je to maternji jezik), pored toga govorim pomalo i ruski,  spanski i japanski, a u skorije vreme planiram da upisem i neki kurs italijanskog kod zene  :D

Подели на овим сајтовима

Ruski i engleski solidno, ako Bog da učiću jos jezika kada upišem Bogoslovski faks, koliko znam učiću grči, a za ostalo ne znadem. U ostalom uz trud i Božiju pomoć sve je moguće.  :osmeh:

Царство Божије није у речи него у сили

Подели на овим сајтовима

Français, English да кажемо профи :)

hoblo un poco de espanol, русский язык (опет мало)... :)

Приносим себе на жртву Теби; предајем се Теби. Немам жеља, осим жеље да испуним вољу Твоју. Научи ме молити се. Сам у мени моли се. Амин.

Подели на овим сајтовима

• 2 years later...

Да мало освежимо тему ;) Језике то је моја пасија...

Знам пољски, српски, енглески, шпански, арапски;
разумем (пошто се учим, чак мало преводим) црквенословенски, доста разумем украјинског и руског. Учим се фарси. 

Подели на овим сајтовима

• 3 months later...

Говорим дански, енглески, шпански, украјински. Разумем немачки и руски доста, похађам наставу хебрејског. ;)

Јачи од смрти и лажи

Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...