Jump to content

Jos nesto o evoluciji

Оцени ову тему

Млађони

Препоручена порука

ima nešto drugo,ajmo iz sfere ateizma gledati na stvar,uzmimo zvjezdanu prašinu koja se samorganizovala u živo biće,pa evouirala sa emocijama koje su stetne,prije bi prezivlo neko bice bez emocija nego da ga sputavaju emocije ali neka bude kako god,ali u jednom trenutku ta samorganizovana materija počne razmišljati sama o sebi,kasnije počini samoubistvo sad se ja pitam šta je ovo i koja je svrha ovoga nije li to besmisao?

Ko sam ja? Koje je moje mesto ovde? Koji je smisao moje egzistencije? Zacudjenost je pocetak filozofije  :)Mnogo je starija od TE i ne ide mi u glavu kakve veze ima sa ovim prethodnim

Подели на овим сајтовима

Sto ne znaci da nece se desiti.A mozda stvarno nece...

Da,takav kreacionizam,koji vise dokazuje neveru,nego veru bi se ispostavio takvim.

Ne zbog toga sto dokazuje veru/neveru (to nisu stvari kojima se nauka bavi) vec prosto zbog toga sto nije ispostovan naucni metod 

Подели на овим сајтовима

Hvaljen Isus, fra!

Nije tacno. Nijedna rupa ne postoji

Te tvrdi suprotno od Eugenike.

Ne mora da znaci. Mislim da je ovaj forum dobar primer za to

Nidje veze 

MOral se zaista smatra produktom TE, ali ne vidim odakle vam ideja da je po TE moral los?

p.s Zar nije KC prihvatila TE?

Ne znam koliko si proučavao TE i šta je posledica u filozofiji i u civilizaciji "nadogradnje", ali sama teorija evolucije je iznedrila  eugeniku - počevši od samog Darvina. Konsultuj: 

On the Origin of Species by Means of Natural Selection, or the Preservation of Favoured Races in the Struggle for Life

a posebno: 

The Descent of Man, and Selection in Relation to Sex

TE po svojoj prirodi dovodi do eugenike, i ona ju je direktno iznedrila. A kako ne bi hrišćanski moral po TE bio nemoral, jer je direktno suprotan "prirodnoj" selekciji, koja, po teoriji, radi uvek na stvaranju boljih i sposobnijih primeraka?

KC nije prihvatila TE, onda samo govori da postoji razvoj živih bića, ali dodaje da je princip i mehanizam napretka živih bića deo Božjeg plana, odnosno zakona, a da je čovek kvalitativni a ne kvantitativni skok u odnosu na ostale životinje.

Verbum Domini Manet in Aeternum!

Подели на овим сајтовима

@Filozof 

E da, ne da postoje rupe, nego neviđene rupe. Recimo, čuveni skokovi od jednog oblika do drugog,  gde ne postoje međufaze...a da, nismo ih još iskopali :D

Ili, setila se riba da bi na kopnu moglo biti klope, pa čvrsto rešila da bude amfibija...pa se trudila, trudila, i posle 100 godina postala amfibija :D Nije nego.

• Волим 1

Подели на овим сајтовима

Ko sam ja? Koje je moje mesto ovde? Koji je smisao moje egzistencije? Zacudjenost je pocetak filozofije  :)Mnogo je starija od TE i ne ide mi u glavu kakve veze ima sa ovim prethodnim

ima veze sa time sto si rekao kakve lose posljedice ima moral kao produkt evolucije,ima vrlo lose posljedice po opstanak recimo sto je kontradiktorno sa TE,odakle je ona isforsirala nesto sto njoj ne ide u prilog,posto je to kontradiktorno ja sam htjeo da navedem još tih stvari da se vidi kud sve vodi takvo gledanje na stvari u potpuni besmisao

Подели на овим сајтовима

@Filozof 

E da, ne da postoje rupe, nego neviđene rupe. Recimo, čuveni skokovi od jednog oblika do drugog,  gde ne postoje međufaze...a da, nismo ih još iskopali :D

ne rupe,nego krateri,nisu n ijedno stablo života u stanju da dovrše zbog velikih problema,a u samoj TE se od darvina do danas pojavilo za 150 godina 150 različitih pravaca

Подели на овим сајтовима

Ali, nije problem TE, problem je što većina (da ne kažem svi) teoretičari TE vremenom dođu do dve opasne stvari - jedna je eugenika (što je na najupečatljiviji način doživelo svoj jezivi vrhunac kod Hitlera), druga je ateizam

Eugenika i socijaldarvinizam su pseudonauke koje nemaju nikakve veze sa biologijom,TE, ili bilo kojom zvaničnom naučnom disciplinom. Nastale su u doba pozitivizma, kada se verovalo da nauka treba da bude vrhunsko merilo svega, da daje istinite i vrednosne sudove o tome šta je "dobro" i "loše". A onda je to iskorišćeno za trenutne političke potrebe u Nemačkoj.

Подели на овим сајтовима

ne oni uglavnom kazu da nista nije slucajnost,imaju neke super argumente ko ono super globalne stvari u programiranju,a to je kod njih nije nista slucajno nego je u okvirima prirodnih zakona,oni diktiraju pravila,nema slucajnosti,to ti je ono nije žaba nego žabac...samo ja ne znam čemu postoji riječ slučajnost,treba je ukinuti i slati na lomaču svakog ko je koristi,jer je to zločin protiv svemira.ja u evoluciju vjerujem iz sfere genetike  u samu TE i porijeklo vrsta ne vjerujem ,nisam ni blizu da u to vjerujem.ne vjerujem ni da se Family Adams ukrstila sa kromanjoncima,nisu oni bili nista drugo nego kao i ti naidi...

Dobro,a sta cemo sa Kainom i njegovom zenom iz drugog plemena?Podvlacim ni ja nisam prihvatila TE-je(iako su zakonitosti na kojima se zasniva u velikoj meri logicne...ali mi je prosto tesko da poverujem da je vrsta prelazila u vrstu..sto ne znaci da ne bih,ako bi pronasla jak dokaz tome)Mogao je Bog i nakon pada na isti nacin stvarati i ljude i stvorenja,samo sada u zavisnosti od prirode,podlozne smrti,verovatno da bi shvatili sta znaci biti van Boga...a mozda je i evolutivno to cinio.

Ugl.po ovoj biblijskoj cinjenici,Adam i Eva su nakon pada sreli jos neke pale ljude,koji nisu nastali od njih radjanjem,ali su verovatno u palom stanju iz razloga Adamovog greha,kao prvog coveka...znaci otvara se novo polje pitanja

Подели на овим сајтовима

Eugenika i socijaldarvinizam su pseudonauke koje nemaju nikakve veze sa biologijom,TE, ili bilo kojom zvaničnom naučnom disciplinom. Nastale su u doba pozitivizma, kada se verovalo da nauka treba da bude vrhunsko merilo svega, da daje istinite i vrednosne sudove o tome šta je "dobro" i "loše". A onda je to iskorišćeno za trenutne političke potrebe u Nemačkoj.

Ja i ne kažem da je eugenika nauka, već prosto da je rezultat TE, obogaćenom ateizmom i moralnim relativizmom, koju, kako rekoh, zastupaju svi glavni zastupnici TE.

Подели на овим сајтовима

Ja i ne kažem da je eugenika nauka, već prosto da je rezultat TE, obogaćenom ateizmom i moralnim relativizmom, koju, kako rekoh, zastupaju svi glavni zastupnici TE.

http://sh.wikipedia.org/wiki/Pri%C4%8Da_o_drvetu_i_plodovima

Zayron: Pa tamo ni nema svađa oko vjere i nacije jer se o tom uošte ni ne priča. Priča se kakva je koja ribica i na šta se fata, na mrmka, na glistu, na kruh, hljeb ili angelbrot, na na lažni mamac itd. Evetualno o tom kako se koja peče i koja je ukusnija.

cloudking: "Ne postoje cuda... postoje samo stvari koje jos ne razumemo."

Подели на овим сајтовима

Znas kako kaze Dostojevski,ako bi morao da bira izmedju istine i Hrista,odabrao bi Hrista.Tako i ja nekako...Otvorena sam prema nauci,ali postoje neke istine,koje su u meni nesalomljive.Ako se neka naucna istina njima protivi,dobro cu je ispitati.Ako do kraj shvatim da je u pravu,ali mora dobro da me ubedi,trazicu dalje,sigurno postoji prostor za sklad,koji ja jos ne poznajem.Ali tu Istinu i te istine koje su u meni postojane,nema toga sto bi moglo pomeriti.Da je Hristos Sin Boziji,da su Adam i Eva konretne osobe,da je smrt nastala zbog zla,i jos po neke...nema makac!

Pa i ne mora da te ubedi, to je poenta mojeg posta, teras kako ti srcu drago. Stono kazu na Mrezi: Haters gonna hate!

Mongol General: Wrong! Conan! What is best in life?
Conan: To crush your enemies, see them driven before you, and to hear the lamentation of their women.

Подели на овим сајтовима

Dobro,a sta cemo sa Kainom i njegovom zenom iz drugog plemena?Podvlacim ni ja nisam prihvatila TE-je(iako su zakonitosti na kojima se zasniva u velikoj meri logicne...ali mi je prosto tesko da poverujem da je vrsta prelazila u vrstu..sto ne znaci da ne bih,ako bi pronasla jak dokaz tome)Mogao je Bog i nakon pada na isti nacin stvarati i ljude i stvorenja,samo sada u zavisnosti od prirode,podlozne smrti,verovatno da bi shvatili sta znaci biti van Boga...a mozda je i evolutivno to cinio.

Ugl.po ovoj biblijskoj cinjenici,Adam i Eva su nakon pada sreli jos neke pale ljude,koji nisu nastali od njih radjanjem,ali su verovatno u palom stanju iz razloga Adamovog greha,kao prvog coveka...znaci otvara se novo polje pitanja

pa kažem ti, ti naidi,kako se zove to pleme,porodica gdje je kain otišao i našao sebi ženu su isto bili ljudi kao i on u palom stanju,u bibliji nema napisano odakle oni,ja bi volio da znam odakle su,ali čisto sumnjam da su produkt evolucije...kainu je trebala žena,Bog mu je to omogućio,nešto mi teško vjerovati da je ta njegova žena evoluirala od zmije,mada to oće kod žena,ali u ovom slučaju sumnjam

Подели на овим сајтовима

I kakve to veze ima?

Kako kakve veze ima? Pa od dobroga drveta radjaju dobri plodovi, a zli plodovi su sa zlog drveta, a po plodovima poznacete drvo. Eugenika je plod evolucionistickih tripova, jesu se Darvin i njegovi rodjaci medjusobno parili...

Zayron: Pa tamo ni nema svađa oko vjere i nacije jer se o tom uošte ni ne priča. Priča se kakva je koja ribica i na šta se fata, na mrmka, na glistu, na kruh, hljeb ili angelbrot, na na lažni mamac itd. Evetualno o tom kako se koja peče i koja je ukusnija.

cloudking: "Ne postoje cuda... postoje samo stvari koje jos ne razumemo."

Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...