Jump to content

Jos nesto o evoluciji

Оцени ову тему

Млађони

Препоручена порука

joooj

Brate već sam ti rekao, uzmi prave knjige čitaj, nemoj Miroljub i ostali sektaši da ti pune glavu raznim glupostima, jer miroljub uglavnom radi tako što prvi napomene par velikih laži i kaže da je to deo nauke i teorije koju pokuša da ospori, pa onda pokaže da su te laži koje inače veze sa tim o čemu se priča nemaju dokazuje da su netačne.

Kada je stvorena hladna klima hladnokrvne životinje nisu mogle da prežive ili su teško preživljavali (tu spadaju i dinosarusi), ali zato toplokrvne su bile u prednosti i od tada je počela njihova dominancija na planeti i traje i danas.

Kao prvo za mene su veci sektasi i okultisti  evolucionisti i ateisti,ako hoces da pricamo o sektama, ko je stvorio sekte?ostavi se sekti,ja sam ti rekao sta mislim o knjigama miroljuba petrovica, koje sam procitao,nemas vise razloga da spominjes tog coveka.

Ti si neodgovoran covek cim se tako ponasas i bez razloga i nicim izazvan pominjes tog coveka i pljujes po njemu.

Ne mogu da ti kazem,vidim da si prijatelj sa moderatorima, prijavljujes me.

To sto si gore napisao mislim da ti pousavas da primenis.

Подели на овим сајтовима

taj argument ne može nikako da stoji,on bi stajao ako su u tom trenutku živjeli neki toplokrvni reptili,oni bi preživjeli,ostali pocrkali,nuklearna zima nije proces koji postepeno dolazi no mnogo brzo i bukvalno je nemilosrdan,zar ti sad ocekujes da su neke mutacije se desile bas te godine ,neke kljucne ,to je veliki problem,porijeklo sisara je jedna velika enigma,zna se samo da bi morali da imaju porijeklo u reptilima isto kao i ptice,drugo se nista ne zna,nemas ama ni jednu stvar sto je prelaz između sisara i reptila,jako se antropoloski razlikuju

Pazi, velike životinje trebaju više energije, veća površina, brže se hlade sve su to stvari koje su doprinele tome. Dok su sisari bili, mali i toplokrvni, dakle veliki plus uspeli su da prežive.

A već sam napisao da su sisari nastali mnogo pre nego što su dinosaurusi nestali, sad sam poguglao i odgovorio sam Milosavljeviću.

Подели на овим сајтовима

Ti verujes cvrsto da je to bas tako bilo,da su bili pod zemljom,kako li su preziveli bez kiseonika bez hrane....,ja ti se divim ako u to verujes,stvarno nemam reci.

Lepo imali su hranu van zemlje, i imali su kiseonik i van zemlje i u zemlji.Odakle ti uopste ideja da zivotinje koje zive pod zemljom nemaju kiseonik i da posle eksplozije asteroida nije imalo sta da se jede!? 

Evo ti jedan sisar koji i dan danas zivi pod zemljom... http://ichef.bbci.co.uk/naturelibrary/images/ic/credit/640x395/f/fo/fossorial/fossorial_1.jpg

Ima i kiseonik i hranu... 

Prvo su nastali sisari pa su tek onda dinosaurusi izumrli.

Prvo je bilo pre oko 230 miliona godina, a drugo oko 65.

Pa dobro, poenta je da su preziveli sisari koji su imali srkovista u zemlji. Ne vidim zasto je to sad bitno za pricu. Sad nisam bio siguran da li su bili pretece sisara ili stari sisari. 

oh sh*t man... i was taking life seriously, now i will divide  things by zero. 

Подели на овим сајтовима

Pazi, velike životinje trebaju više energije, veća površina, brže se hlade sve su to stvari koje su doprinele tome. Dok su sisari bili, mali i toplokrvni, dakle veliki plus uspeli su da prežive.

A već sam napisao da su sisari nastali mnogo pre nego što su dinosaurusi nestali, sad sam poguglao i odgovorio sam Milosavljeviću.

onda dobro,ja sam iz njegovog pitanja a tvog odgovora shvatio da su se sisari rodili za vreme nuklearne zime i famoznog dinosaurus asteroida

Подели на овим сајтовима

To sto si gore napisao mislim da ti pousavas da primenis.

Ja ne primenjujem ništa, jednostavno kažem ti kako jeste, jer sve što sam naučio o tim stvarima naučio sam od knjiga koje se zapravo bave time. Dakle 90% tvojih shvatanja raznih naučnih teorija o kojima si pisao u ovih 66 poruka koliko imaš je pogrešna, baš zato što si učio ne iz knjiga koji su pisali ljudi koji se bave time nego od kojekakvih ljudi koji veze nemaju sa tematikom o kojoj se govori

Ne mogu da ti kazem,vidim da si prijatelj sa moderatorima, prijavljujes me.

Razočaraću te ali nisam prijatelj ni sa jednim od moderatora, ne poznajem lično nikoga. Ja te ne prijavljujem u to možeš da budeš siguran.

Ti si neodgovoran covek cim se tako ponasas i bez razloga i nicim izazvan pominjes tog coveka i pljujes po njemu.

Pa moram da pominjem,  kada vidim da se tvoji stavovi zasnivaju na njegovim pričama i knjigama, a čovek je veliki lažov i veze sa naukom nema, zbog toga ga i pljujem, kako ti kažeš.

Подели на овим сајтовима

onda dobro,ja sam iz njegovog pitanja a tvog odgovora shvatio da su se sisari rodili za vreme nuklearne zime i famoznog dinosaurus asteroida

Tada su "eksplodirali" to jest vise se razvili. 

Nije to bila nuklearna zima, al je bilo ladno... na dosta delova zemlje. Medjutim, kao sto rekoh, tacno imamo sisare koji zive ili se kriju u skrovisitma pod zemljom kao dominantu preziveli vrstu.... ja sam mislio da to josh uvek nisu bili sisari al dobro..

Подели на овим сајтовима

Kao prvo za mene su veci sektasi i okultisti  evolucionisti i ateisti,ako hoces da pricamo o sektama, ko je stvorio sekte?

Ateizam i evolucionizam ne mogu da budu sekte jer moraju da imaju matičnu religiju od koje su se ocepili i čije su prdanje uzeli, ali ga iskrivili u odnosu na originalnu. Tako da čovek koji privlači uglavnom pravoslavne vernike njih ubeđuje u razne stvari i krije se pod plaštom pravoslavlja, a vamo sa druge strane liturgiju naziva prizivanjem demona, ne može da bude ništa drugo do sektaš. 

Подели на овим сајтовима

Milosavljeviću ne širi lažne informacije uspio si i mene da prevariš,jer slučajno se nisam interesovao za nastanak sisara u smislu datiranja,prijaviću te administraciji zbog duševne boli

Teska sam lazovcina :D :D 

• Волим 1

Подели на овим сајтовима

To nije moja tvrdnja nego tvrdnja egzaktne nauke koju ogranicava posmatranje, provera procesa eksperimentom i ponavljanje tog procesa.

I opet, molio bih te da bar jednom pokušaš da pročitaš poruku na koju odgovaraš a ne da ponavljaš iste tvrdnje kao papagaj. Nauka proverava procese eksperimentom ali ne nužno tako što replicira sam proces koji teorija objašnjava, već (najčešće) činjenice koje teorija predviđa, tačnije činjenice koje teoriju osporavaju... kako ti uopšte zamišljaš da je npr. testirana teorija relativiteta?

Naucnici egzaktnih nauka, madju kojima su mnogi biologicari su rekli da makroevolucija nije naucna metoda, a ne kreacionisti.

Ne, nisu mnogi biolozi, već zanemarljiva šačica njih, koja je rešila da se nadalje ne bavi biologijom, već da uzimaju lovu od kreacionističkih knjiga...

Kreacionisti samo koriste naucne cinjenice da bi objasnili da je i makroevolucija takodje sistem verovanja, bez obzira na kosti i fosile.

Naucna cinjenica je da vrste postoje, da su naucno definisane, a ne da postoji naucni dokaz njihovog nastanka.

Naučna činjenica je i da su vrste raspoređene u tzv. ugnježdenoj hijerarhiji i da se kroz pronađene fosile jasno vidi da su mlađe vrste niže u ugžeždenoj hijerarhiji... takođe se kroz anatomiju i genetiku vidi njihova srodnost... itd...

Takođe, naučne teorije su objašnjenja činjenica... osporavaju se tako što nađeš činjenicu koja se ne uklapa u teoriju...  ne osporavaju se tako što tražiš dokaz da je svako drugo moguće objašnjenje pogrešno... da je TE pogrešna, kao i za svaku pogrešnu proverljivu teoriju, ti bi veoma lako mogao da nađeš činjenice koje su joj suprotne...

Cinjenica da ta teorija ne ukljucuje pricu o Inteligentnom Kreatoru je ne cini naukom.

Niti to bilo ko tvrdi.

Ponavljam ti po deseti put, da su i profesori i studenti biologije, geologije, fizike u tom klipu svi do jednog zbog ne postojanja jednog jedinog dokaza posmatracke evidencije procesa makroevolucije - primorani da prihvate cinjenicu sa je to sistem verovanja.

Džabe ponavljaš budući da o svakoj temi ako dovoljno ljudi pitaš i isečeš odgovore koji ti se ne dopadaju možeš da napraviš kakav god želiš filmić... zato se ovako ozbiljne teme ne raspravljaju kroz propagandne filmiće...

Znaci niko ne tera na lomacu profesore i studente koji razmisljaju o nastanku vrsta ali im nauka nedvosmisleno govori da je verovanje jedino sto zamenjuje nemogucnost posmatranja tog procesa.

Naprotiv, nauka nedvosmisleno govori da je TE naučna teorija, ista se izučava na naučnim ustanovama, a vas koji se ne slažete niko ne tera da prihvatite TE ili bilo koju naučnu teoriju i nauku... možete slobodno da verujete u šta god želite, da pravite propagandne filmiće, da komentarišete naučna istraživanja koja obavljaju pravi naučnici, da pravite institute za kreacionistička istraživanja (http://www.icr.org) koji nemaju niti jedno otkriće niti istraživanje, i slično...

Ponavljam ti da postoji masa naucnika koja je u potpunosti odbacila sve " dokaze " makroevolucije kao validne, samo sto je sve sto ja znam na engleskom.

Postoji više naučnika koji se zovu Steven (i varijacije tog imena) a koji prihvataju TE, nego naučnika koji je osporavaju.

http://ncse.com/taking-action/project-steve

Ukljucujuci mnoge dobitnike Nobelovih Nagrada za Nauku.

Koji su to? Daj imena.

Apsolutno svi naucnici koji " smatraju " TE kao cinjenicu se ne bave sa TE nego se bave postojecim procesima u donosenju novih dostignuca.

Teoreticari evolucije nemaju sta da rade u laboratorijama posto nece doneti nikakav upotreban napredak.

Naprotiv, jedini naučnici koji bilo šta rade u laboratorijama su naučnici koji prihvataju TE... kad si ti pročitao vest da je kreacionistički tim naučnika nešto pronašao ili izveo neki eksperiment?

А роб твој и робиња твоја што ћеш имати нека буду од онијех народа који ће бити око вас, од њих купујте роба и робињу.

Подели на овим сајтовима

@Dejan_kv

brate mani se Miroljuba Petrovića,on ima neke sulude stvari u svojim propagandnim aktivnostima i niej to njegovo djelo,to je on pokupio sa zapada od toga je napravio biznis ima publiku i beskrajno uživa u tom svom projektu...

Tačno je da nije sve laž što Miroljub govori,ima i istine,ali generalno gledajući više je štetan nego koristan,drži se ti ovog sajta i pravih pravoslavaca i drži se prave pravoslavne literature,ne ovih alternativa komercijalnih tipa miroljuba petrovića,da vinčijevog koda ili ovih milosavljevićevih liberal fašista :)))

Подели на овим сајтовима

pa kako to pricas a sta cemo  sa WALTERO FAJTOM kako to da se njihova misljenja poklapaju,ahahahahah,cudan si ti covek

Pa lepo, miki je prepisivao od njega.

Inace ova recenica pravo u cetar:

Ne, nisu mnogi biolozi, već zanemarljiva šačica njih, koja je rešila da se nadalje ne bavi biologijom, već da uzimaju lovu od kreacionističkih knjiga...

Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...