Милан Меденица :) Написано Јун 10, 2012 Пријави Подели Написано Јун 10, 2012 шта ви кажете? клик Душекорисна књига О ЧЕСТОМ ПРИЧЕШЋИВАЊУ СВЕТИМ ТАЈНАМА ХРИСТОВИМ, свети Никодим Светогорац и свети Макарије Коринтски клик Кољивари и пракса честог причешћивања Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Млађони Написано Јун 10, 2012 Пријави Подели Написано Јун 10, 2012 Kada nadjes mudrosti da shvatis da si nesto radio pogresno i dobijes snage da pocnes da radis ispravno. Po meni (mozda gresim ) pokajanje nikako ne treba da parti neki intezivan osecaj krivice i poniznosti vec osecaj ponosa i srece jer smo uznapredovali. Милан Меденица :) and Grizzly Adams је реаговао/ла на ово 2 oh sh*t man... i was taking life seriously, now i will divide things by zero. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Милан Меденица :) Написано Јун 11, 2012 Пријави Подели Написано Јун 11, 2012 а одакле ти мудрост, шта призива познање грешности? или ајде личније, шта је тебе потерало на покајање да признаш да можда грешиш што не верујеш у Бога? клик Душекорисна књига О ЧЕСТОМ ПРИЧЕШЋИВАЊУ СВЕТИМ ТАЈНАМА ХРИСТОВИМ, свети Никодим Светогорац и свети Макарије Коринтски клик Кољивари и пракса честог причешћивања Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
RYLAH Написано Јун 11, 2012 Пријави Подели Написано Јун 11, 2012 Занимљиво питање. Често нисам сигуран јесам ли доживео покајање због нечега и окануо се неких ствари из покајања, или због тога што негде знам да "тако треба", али опет нисам осетио да тако треба. Ако бисмо узели да је покајање делатна промена код човека, а самим тим и измена живота "на боље", како се често може срести, тиме бисмо искључили овај елемент код човека, да он осети да нешто треба да мења. Веома интересантна тема. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Макрина Написано Јун 11, 2012 Пријави Подели Написано Јун 11, 2012 Покајање је када су ти сви свети и када сматраш да су сви бољи од тебе,и захваљујеш Богу на томе,и не знајући и сам се посвећујеш. Увек си срећан кад видиш другог човека,кад си сам-често се сетиш свога дна и плачеш. Милошшш је реаговао/ла на ово 1 Extra ecclesiam nulla salus. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Макрина Написано Јун 11, 2012 Пријави Подели Написано Јун 11, 2012 Покајање је "луча микрокозма" ,инспирација која нас чини искреним људима. RYLAH је реаговао/ла на ово 1 Extra ecclesiam nulla salus. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Милан Меденица :) Написано Јун 11, 2012 Пријави Подели Написано Јун 11, 2012 дај сестро, мало краће и поетичније речи, спусти мисли на земљу да свако разуме а не да мора да прочита пет књига да би похватао једну реченицу Макрина је реаговао/ла на ово 1 клик Душекорисна књига О ЧЕСТОМ ПРИЧЕШЋИВАЊУ СВЕТИМ ТАЈНАМА ХРИСТОВИМ, свети Никодим Светогорац и свети Макарије Коринтски клик Кољивари и пракса честог причешћивања Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Макрина Написано Јун 11, 2012 Пријави Подели Написано Јун 11, 2012 извињавам се...можда претходни мој одговор је бољи,овај други је исто веома,веома иксрен Милан Меденица :) је реаговао/ла на ово 1 Extra ecclesiam nulla salus. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Млађони Написано Јун 11, 2012 Пријави Подели Написано Јун 11, 2012 [quote name=Милан Меденица ' timestamp='1339437788' post='657617] а одакле ти мудрост, шта призива познање грешности? или ајде личније, шта је тебе потерало на покајање да признаш да можда грешиш што не верујеш у Бога? Ne mogu ovde da pisem lichno ipak je ovo foruma a mnogo zloupotrebljavaju lichne stvari u irelevantnim diskusijama. Mene je na priznanje naterao lichni intimno-emotivni osecaj. To sto sam ispunjeniji kada verujem. RYLAH and Милан Меденица :) је реаговао/ла на ово 2 oh sh*t man... i was taking life seriously, now i will divide things by zero. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Млађони Написано Јун 11, 2012 Пријави Подели Написано Јун 11, 2012 Покајање је када су ти сви свети и када сматраш да су сви бољи од тебе,и захваљујеш Богу на томе,и не знајући и сам се посвећујеш. Увек си срећан кад видиш другог човека,кад си сам-често се сетиш свога дна и плачеш. Iskreno se ne bih slozio sa ovim. Zasto bi svi na svetu bili bolji od tebe i zasto bi bila zahvalna Bogu? Zasto bi on trazio i nudio tebi da su svi na svetu budu bolji ili losiji od tebe? Zasto bi vas tako herarhiski redjao? I sta to uopste znaci bolji? Po cemu su to drugi bolji od tebe? A takve stvari vode u stanje uma koje se zove - klinicka depresija. Meni iskreno ovo vise lichi na tezak osecaj krivice i niskog samopouzdanja nego na pokajanje. Bog ne trazi od tebe da klecis pred drugim ljudima - ali trazi da ih ne gazish. Jedina lichnost pred kojom treba kleaciti je sam Bog. Макрина and Oglo је реаговао/ла на ово 2 oh sh*t man... i was taking life seriously, now i will divide things by zero. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Млађони Написано Јун 11, 2012 Пријави Подели Написано Јун 11, 2012 http://www.youtube.com/watch?v=zW-ZqutogB4 Ahahahahahahahahahhah a bata djura ce da ti oprosti sto te je tukao oh sh*t man... i was taking life seriously, now i will divide things by zero. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Макрина Написано Јун 11, 2012 Пријави Подели Написано Јун 11, 2012 Iskreno se ne bih slozio sa ovim. Zasto bi svi na svetu bili bolji od tebe i zasto bi bila zahvalna Bogu? Zasto bi on trazio i nudio tebi da su svi na svetu budu bolji ili losiji od tebe? Zasto bi vas tako herarhiski redjao? I sta to uopste znaci bolji? Po cemu su to drugi bolji od tebe? A takve stvari vode u stanje uma koje se zove - klinicka depresija. Meni iskreno ovo vise lichi na tezak osecaj krivice i niskog samopouzdanja nego na pokajanje. Bog ne trazi od tebe da klecis pred drugim ljudima - ali trazi da ih ne gazish. Jedina lichnost pred kojom treba kleaciti je sam Bog. По мени су покајање и смирење тесно повезани и не могу једно без другога.У овоме што сам написала нема ама баш никакве философије и тако треба и гледати на мој коментар Extra ecclesiam nulla salus. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Макрина Написано Јун 11, 2012 Пријави Подели Написано Јун 11, 2012 Имам једно питање које се надовезује на Миланово: Може ли искрено,аутентично покајање да доживи неко ко није пао до дубина најкрајњих? И мада се Владика Порфирије не би сложио да је ово адекватна сцена,ја ћу је поставити, Милан Меденица :) and Лазар Нешић је реаговао/ла на ово 2 Extra ecclesiam nulla salus. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Лазар Нешић Написано Јун 11, 2012 Пријави Подели Написано Јун 11, 2012 http://www.youtube.com/watch?v=zW-ZqutogB4 Хахаха, браво!Најбоље појашњење икада! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Милан Меденица :) Написано Јун 11, 2012 Пријави Подели Написано Јун 11, 2012 Имам једно питање које се надовезује на Миланово: Може ли искрено,аутентично покајање да доживи неко ко није пао до дубина најкрајњих? И мада се Владика Порфирије не би сложио да је ово адекватна сцена,ја ћу је поставити, http://www.youtube.com/watch?v=4qI60RZ0Gr4[/CODE]леп пример, ал овакав лом и слом је (малтене) резервисан само за оне који живе онако како је поручник живео ...и не видим зашто не би неко други, тачније било ко, могао да доживи покајање - истинско просветљење Христовим умом кад му се отворе очи шта је чинио и где је себе довео. Биљана је реаговао/ла на ово 1 клик Душекорисна књига О ЧЕСТОМ ПРИЧЕШЋИВАЊУ СВЕТИМ ТАЈНАМА ХРИСТОВИМ, свети Никодим Светогорац и свети Макарије Коринтски клик Кољивари и пракса честог причешћивања Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука