Vecana Написано Новембар 28, 2013 Пријави Подели Написано Новембар 28, 2013 "Nije dobro uzeti od dece hleb i baciti psima" (Mat. 15, 26). Kad vec navodis Sveto PIsmo, red je da dopunim... "А она рече: да, Господе, али и пси једу од мрва што падају с трпезе њиховијех господара. Тада одговори Исус, и рече јој: о жено! велика је вјера твоја; нека ти буде како хоћеш. И оздрави кћи њезина од онога часа." (Мат. 15, 27-28) Ненад Р. је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
R.Žiskar Написано Новембар 28, 2013 Пријави Подели Написано Новембар 28, 2013 шта да ми морамо да бежимо негде, па да неко овако прави барикаде, да нас не прими, а ја рецимо држим бебу у наручју!? Нешто се не бих кладио да би те ико иза границе Србије прихватио у таквој ситуацији. Рецимо, дођеш на границу са Мађарском а они? "Изволите, само уђите!"? Amour је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
R.Žiskar Написано Новембар 28, 2013 Пријави Подели Написано Новембар 28, 2013 Много олако тај јахач попова лепи етикете ксенофобичности а има и оркестар који га подржава. Ево, у Србију "враћени" из масе "демократских, нексенофобичних" земаља неки људи који не знају ни наш језик, немају ни наше папире, рођени су негде другде, па нико да каже "еј, како сад то?". Или како наш народ каже " лако је туђим јарцем глогиње млатити". Пг, Dragi and Караконџула је реаговао/ла на ово 3 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Vecana Написано Новембар 28, 2013 Пријави Подели Написано Новембар 28, 2013 @Dragi, Како можеш тако произвољно да извлачиш из контекста делове Јеванђеља и трескаш их како ти је воља?! Зашто ниси онда навео и претходне редове: "Не судите да вам се не суди; Јер каковијем судом судите, онаковијем ће вам судити; и каковом мјером мјерите, онаком ће вам се мјерити. А зашто видиш трун у оку брата својега, а брвна у оку својему не осјећаш? Или, како можеш рећи брату својему: стани да ти извадим трун из ока твојега; а ето брвно у оку твојему? Лицемјере! извади најприје брвно из ока својега, па ћеш онда видјети извадити трун из ока брата својега." (Мат. 7, 1-5) "Ne dajte svetinje psima; niti bacajte bisera svojih pred svinje da ih ne pogaze nogama svojim, i okrenuvši se ne rastrgnu vas" (Mat. 7, 6). Не кажем да не треба морално проценити људе, али одакле ти знаш да су они лоши? Да ли неког од њих лично познајеш? Ako svoje ne sačuvaš, sa čim hoćeš da pomažeš drugima? Па и када не будем више имала материјалног, да помажем, најмање што могу је топлом речју, молитвом... бар ми душу имам. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Avocado Написано Новембар 29, 2013 Пријави Подели Написано Новембар 29, 2013 Azilant nije doseljenik. Azilantu daješ privremeni azil, dakle primaš ga privremeno u zemlju, zbog različitih vrsta progona i realne! (ovo je važno) opasnosti po život (dakle, ako tamo ostane, ubijaju ga) sa ciljem da se što pre vrati odakle je došao u onom trenutku kada tamošnja situacija to bude dozvoljavala. Greška koja se pravi u zapadnoj Evropi jeste da azilantima sve daju i time ih udome da ovi više i ne žele da se vrate jer ovde žive daleko bolje nego što bi ikad živeli u svojim zemljama. I posle pet ili desetak godina od azilanta je postao migrant, doseljenik. E sad da ostaje samo na njima, nego redovno stižu novi, pa sve u krug. I time ustvari imamo kontinuitivnu, redovnu migraciju pod plaštom azila. Ali kuda sa svim tim ljudima? Svaka zemlja, svaki narod ima ograničene resurse, ni Amerika recimo ne može da primi celu Afriku ili južnu Ameriku. A posledice takve, dosta nekontrolisane, migracije više su negativne i kontraproduktivne nego pozitivne. I što se ovde ranije ima rešenje, to bolje. Azilanta je azilanta, on je izbeglica. Daj mu šator nad glavi i obrok da ne umre od gladi i osnovnu medicinsku negu, i to mora da bude dovoljno! A ne stanove, i odela, i džeparac da može da se šeta po gradu i da visi po kafićima, živi možda bolje od tebe, alo... Dragi, o čemu ti bre pišeš (u više poruka na ovoj temi)? Niko ovde ne protestvuje zato što će azilanti da dobiju previše, da postanu doseljenici i da žive sjajno... (pomešao si možda Austriju i Srbiju)... ovde ljudi protestvuju jer ih ne žele u svom komšiluku... А роб твој и робиња твоја што ћеш имати нека буду од онијех народа који ће бити око вас, од њих купујте роба и робињу. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Odahviing Написано Новембар 29, 2013 Пријави Подели Написано Новембар 29, 2013 Slobodan Milošević @sloba_milosevic28 Nov Treba razumeti i te ljude, došli u Obrenovac ko zna odakle, neobrazovani, primitivni, siromašni... A sigurno nije lako ni ovim azilantima. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Odahviing Написано Новембар 29, 2013 Пријави Подели Написано Новембар 29, 2013 Slobodan Milošević @sloba_milosevic27 Nov Nismo imali ništa, a onda su došli azilanti i uzeli nam sve. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Odahviing Написано Новембар 29, 2013 Пријави Подели Написано Новембар 29, 2013 Em prvo njihovo pravo - mislim, sve vreme ovde propagirate liberalizam i da država ne sme da se meša itd., pa eto vam gospodo, držite se vaših reči umesto odmah državu u pomoć kada vama nešto ne odgovara - a drugo, da li ste pitali te ljude zašto su protiv azilanstkog doma kod sebe? Alternativno smeš da pokreneš inicijativu da se azilanstki dom podigne u tvom komšiluku. Dotle, dok drugi trebaju time da se bave, nemojte mnogo da mudrujete.. Ja nisam protiv azilantskog doma, ali poštujem i narod ako je u nedoumici. Da ali ako ja ako npr hoću da izgradim kuću odmah pored dvoje, ukoliko je to moja zemlja i da tu kuću dam ne azilantima, nego nekim osućivanim pedovilima ili ubivama, nakon izlaska iz zatvora. Ti možeš da protestuješ, ali ne možeš povodom toga da uradiš ništa jer je zemlja moja Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Odahviing Написано Новембар 29, 2013 Пријави Подели Написано Новембар 29, 2013 ako povodom tvoje gradnje ili nekog tvog projekta moja zemlja ili moja kuća izgubi na vrednost, da su ugroženi moji osnovni interesi, da se dobije opasnost i uznemiravanje moje životne sredine itd. Ovo ako nisi znao... Nemaš ni ti sve pravo iako je tvoja privatna zemlja. Za sve mora da se ima dogovor. E ovo nisam zna, ali sad ovom prilikom da kažem da je ovo mnogo retardirano. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ненад Р. Написано Новембар 29, 2013 Пријави Подели Написано Новембар 29, 2013 Данас у другом дневнику РТС-а азиланти поручују да сватају забринутост грађана , а истовремено моле да им се да шанса.Ја свакако сматрам да ту шансу треба да добију . Ево још једног обавештења РТС- а http://www.rts.rs/page/stories/ci/story/124/%D0%94%D1%80%D1%83%D1%88%D1%82%D0%B2%D0%BE/1457430/%D0%9F%D1%80%D0%B5%D0%BA%D0%B8%D0%BD%D1%83%D1%82%D0%B0+%D0%B1%D0%BB%D0%BE%D0%BA%D0%B0%D0%B4%D0%B0+%D1%83+%D1%81%D0%B5%D0%BB%D1%83+%D0%92%D1%80%D0%B0%D1%87%D0%B5%D0%B2%D0%B8%D1%9B.html Помозимо слабим и немоћним и људима у невољи јер добро се добрим враћа. Наше писмо је старо преко 1000 година . Чувајмо то наше благо . Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Odahviing Написано Новембар 29, 2013 Пријави Подели Написано Новембар 29, 2013 Ne, nije, jer brane se tvoji interesi kao međašom, dakle onaj koji tu živi i stanuje. To je tvoje pravo. Onaj koji želi više, mora da se sporazume sa međašima. Primer: Kupiš kuću sa pogledom na more, ergo si platio i cenu. Onda dođe tajkun i podigne ti pred nos oblakoder. Tvoja šteta je trostruka: Em si izgubio pogled na more što je bio glavni razlog zašto si kupio kuću, em se promenila životna sredina na negativno, a time je i tvoja kuća izgubila na vrednost, dakle i da je prodaš nećeš dobiti ono što si uplatio. Fer? I zakon ovde veli, barem u pravnim državama, da tajkun mora s tobom da se sporazume, dakle da ti dobro naplati ako baš tu hoće svoj oblakoder, suprotno može da traži drugo mesto. Zašto nije fer, ako je tajkun kupio zemlju koja se nalazi između tebe i mora. Šta njega briga zašto si ti kupio tu kuću i koliko si je platio. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Odahviing Написано Новембар 29, 2013 Пријави Подели Написано Новембар 29, 2013 To ti je zapad, svako ima jednako pravo, bio tajkun ili ne.. Ali u čemu je tu fora ti si kupio kućiu ne mora tajkun da bude uopšte u pitanju. I sad ja imam zemljište između tebe i mora, i ja nesmem da gradim kuću na tom mestu jer tebi zaklanjam pogleda na more i tvoja kuća će da vredi manje. Šta to mene briga? Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Avocado Написано Децембар 2, 2013 Пријави Подели Написано Децембар 2, 2013 Em prvo njihovo pravo - mislim, sve vreme ovde propagirate liberalizam i da država ne sme da se meša itd., pa eto vam gospodo, držite se vaših reči umesto odmah državu u pomoć kada vama nešto ne odgovara - a drugo, da li ste pitali te ljude zašto su protiv azilanstkog doma kod sebe? Alternativno smeš da pokreneš inicijativu da se azilanstki dom podigne u tvom komšiluku. Dotle, dok drugi trebaju time da se bave, nemojte mnogo da mudrujete.. Ja nisam protiv azilantskog doma, ali poštujem i narod ako je u nedoumici. Hmm, pomešao si me sa libertarijancima, što ja svakako nisam... a i oni ne smatraju da imaš pravo da određuješ ko će ti živeti u komšiluku... ti si gospodar svoje kuće a ne i komšiluka... Inače, nemam ništa protiv da azilanti budu smešteni u mom komšiluku... Gordana . and Млађони је реаговао/ла на ово 2 А роб твој и робиња твоја што ћеш имати нека буду од онијех народа који ће бити око вас, од њих купујте роба и робињу. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
feeble Написано Децембар 11, 2013 Пријави Подели Написано Децембар 11, 2013 Sound of silence (са Катодне цеви која све трпи) RYLAH, Филозоф, Милан Ракић and 1 члан је реаговао/ла на ово 4 Слово Љубве Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Avocado Написано Децембар 11, 2013 Пријави Подели Написано Децембар 11, 2013 Sound of silence (са Катодне цеви која све трпи) Još jedno podsećanje na to koliko nishizawa nedostaje ovom forumu... Mironosica, Милан Ракић and Млађони је реаговао/ла на ово 3 А роб твој и робиња твоја што ћеш имати нека буду од онијех народа који ће бити око вас, од њих купујте роба и робињу. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука