Jump to content

Особе 'посебних' потреба, у Храму Божијем- жеље и могућности

Guest

Препоручена порука

Да би инвалид живјео као здрав човјек треба му пуно новца, јер ти треба асистент, јер код нас држава то слабо даје! А та асистеција код нас кошта песто еу, а остало да се не прича!!!

Подели на овим сајтовима

• Одговори 53
  • Креирано
  • Последњи одговор

Популарни чланови у овој теми

Популарни чланови у овој теми

Опрост, која је то држава? То је заиста много новаца? Или бар, за неко поређење, реци колико је неко просечно примање у тој држави где си ти?

Ваистину Воскресе !!!

Подели на овим сајтовима

Опрост, која је то држава? То је заиста много новаца? Или бар, за неко поређење, реци колико је неко просечно примање у тој држави где си ти?

Ja sam iz Republike Srpske, u mojoj republici je prosječna plata, 400 eu ili 800 km, po zvaničnoj statistici, ali situacija je teška 90% ljudi ne radi

prosješna plata u republici srpskoj, prema statistici je 400 eu ili 800 km, no 90% stanovništva nije zaposleno!

Подели на овим сајтовима

Па човече, како уопште ти издржаваш и успеваш да опстанеш.Имаш ли кога од породице ил фамилије да ти се нађе .И код нас је са платама нешто слично,осталу статистику баш и не знам.

Имате ли неко удружење или организацију где се можете састати, једни другима помоћи на неки начин или како би организовано наступили према држави,здравству или где год.

Овде код нас постоје таква удружења.Осим једног који је стално запослен увек имају по неког волонтера (нпр. за правне савете,библиотекар који им носи по позиву књиге, плаћа рачуне,оверава документа, сарађује са Црвеним Крстом, обилази, ил помогне кад негде требају или желе да оду, праве и реализује пројекте од којих се обезбеде средства за куповину  неког помагала или лека....исл.).

Мислим , нема ту неке велике финансијске помоћи ако је по некад и буде али имају свог човека коме се могу обратити за какву год помоћ.Рад Удружења покрива целу територију општине.  Опрости, ово ти све пишем са идејом да би и на тај начин могао да покренеш акцију за ово што тебе тренутно мучи (адекватан прилаз храму) а и за остало наравно.

Ја сам у ин.пензији и мање-више за сад могу самостално да се старам о себи....али, да се наше три генерације (моји родитељи, ја, моја деца) не солидаришу и помажу међусобно било би мноооого теже.Ето,хоћу да знаш да те, што се финансијских невоља тиче, у потпуности разумем.

Ваистину Воскресе !!!

Подели на овим сајтовима

Svakako potrebno. Ali važnije od rampi jeste da se ljudima pomogne da bolje žive i da imaju (koliko god moguće-) ravnopravno mesto u svakodnevnom društvenom životu, na poslu, privatno itd. Ovo napominjem da ne ostane jedino na rampi.. Mislim, kao primer, koliko ljudi poput Nemanje imamo za prijatelje, drugare, sa njima izlazimo i ostalo? A sve ovo njima jednako treba kao i "nama"...

Наравно да су важне рампе , али је још важније да су људи спремни да помогну таквим људима и да приђу са понудом за помоћ људима који су ивалиди .

Помозимо слабим и немоћним и људима у невољи јер добро се добрим враћа. :mazenje:

Наше писмо   је старо преко 1000 година . Чувајмо то наше благо .

Подели на овим сајтовима

Па човече, како уопште ти издржаваш и успеваш да опстанеш.Имаш ли кога од породице ил фамилије да ти се нађе .И код нас је са платама нешто слично,осталу статистику баш и не знам.

Имате ли неко удружење или организацију где се можете састати, једни другима помоћи на неки начин или како би организовано наступили према држави,здравству или где год.

Овде код нас постоје таква удружења.Осим једног који је стално запослен увек имају по неког волонтера (нпр. за правне савете,библиотекар који им носи по позиву књиге, плаћа рачуне,оверава документа, сарађује са Црвеним Крстом, обилази, ил помогне кад негде требају или желе да оду, праве и реализује пројекте од којих се обезбеде средства за куповину  неког помагала или лека....исл.).

Мислим , нема ту неке велике финансијске помоћи ако је по некад и буде али имају свог човека коме се могу обратити за какву год помоћ.Рад Удружења покрива целу територију општине.  Опрости, ово ти све пишем са идејом да би и на тај начин могао да покренеш акцију за ово што тебе тренутно мучи (адекватан прилаз храму) а и за остало наравно.

Ја сам у ин.пензији и мање-више за сад могу самостално да се старам о себи....али, да се наше три генерације (моји родитељи, ја, моја деца) не солидаришу и помажу међусобно било би мноооого теже.Ето,хоћу да знаш да те, што се финансијских невоља тиче, у потпуности разумем.

Imam ja hvala porodicu koju sam ja jednim djelom izdržavao, djelom stariji brat. No i pored toga za bolji život treba mi neko ko bi mi pomogao da budem što samostalni, jer moji roditelji svakim danom sve stari i stari, sve teže mogu da odgovore na moje svakodnevne potrebe. zbog toga sto starost uzima svoj danak.

Brat će sutra imati svoju porodicu, a šta ću ja? Udom ne želim, jer sam tamo već bio i bilo mi je kao u paklu! Zato mi je potreban pesonalni asistent.

• Волим 1
Подели на овим сајтовима

Ups, i  meni se slicne misli vrzmaju po glavi. Ali, hajde malo vise da se oslonimo na Bozju Promisao i kazemo: "Neka bude volja Tvoja".

ovo u gore molim da se izbrise.

• Волим 1

Радуј се, Нектарије, велики Архијереју Божји!

Подели на овим сајтовима

Naravno sve je Božim rukama i onako nam je sve dao pa nam može sve i uzeti! Ali Bog sigurno nevoli lijene ljude i one koji neće ništa da urade za sebe, naše je da se borimo i od sebe bolje ljude stvorimo!

Nije sramota traziti pomoć i priznati svoje slabosti!

Подели на овим сајтовима

• 3 weeks later...

Vozači GSP-a neće da voze osobe sa invaliditetom: Neću da spustim rampu, idi taksijem

http://www.blic.rs/Vesti/Beograd/429164/Vozaci-GSPa-nece-da-voze-osobe-sa-invaliditetom-Necu-da-spustim-rampu-idi-taksijem

Bruka na kub :dedica: .

Iz vise razloga je bruka, pocev od spiskova koji se ne poklapaju. :krstix::dedica:

Подели на овим сајтовима

Заиста велика брука и срамота за ГСП.Немам речи.Такође мислим да би реакција путника који су већ у аутобусу могла позитивно да разреши овако мучне ситуације и да би се тада и возач другачије понашао  алиии... на жалост ......туга бре какви смо....

Ваистину Воскресе !!!

Подели на овим сајтовима

Бог Ти помогао Немања и у потпуности се слажем са тобом.

У овој држави је генерални проблем са особама са инвалидитетом,јер из личног искуства могу ти рећи да за многе ствари пролазимо као боси кроз трње ја и моја цурица која има 7 година и је 100% слепа...

Подршке од мене и моје девојчице.

Велики поздрав!

Слушај, гледај, ћути ако желиш живети у миру!

Подели на овим сајтовима

У јучерашњем броју Политике, па у оном додатку Магазин, прочитала сам причу мајке која је одгајила своје треће дете, иако су јој након порођаја лекари јасно и гласно посаветовали да га остави да умре.

Та девојчица је недавно са још две девојчице које имају неке недостаке типа слуха или вида, освојила медаљу у плесу на светском првенству за инвалидне особе.

И што је још занимљивије,мајка каже да је била у прилици да дете води код многих лекара,али да је само пар њих испољило велику жељу да им помогне.И помогли су.Колико су могли.

Ми, који нисмо лекари,већ обични људи, који седе у Храму Божијем, или у градском превозу, или возимо и пешачимо куда пролазе и наши суграђани, инвалиди, требали би чешће да окрећемо главу ка њима, а не од њих.

Слава Богу, ипак примећујем неки напредак, али потребно је почети са раном обуком деце, од вртића и школа у правцу помоћи нормалног суживота са својим другарима инвалидима.

Подели на овим сајтовима

Заиста велика брука и срамота за ГСП.Немам речи.Такође мислим да би реакција путника који су већ у аутобусу могла позитивно да разреши овако мучне ситуације и да би се тада и возач другачије понашао  алиии... на жалост ......туга бре какви смо....

Znate li sta je stvarno tuga?

Kazu da su doneli zakone. Jesu, doneli su. Ali, to je ipak mrtvo slovo na papiru, jer kad treba da se sprovedu u delo nailazimo na mnogo ovakvih slucajeva.

• Волим 1

Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...