Jump to content

Angola proterala islam i zatvorila džamije?

Оцени ову тему

Препоручена порука

Ministarka kulture Roza Kruz e Silva izjavila je da će džamije u pretežno hrišćanskoj Angoli biti zatvorene do daljeg, a za islam je rekla da je sekta i da će biti zabranjen jer je u suprotnosti sa hrišćanstvom, angolskim običajima i kulturom

dzamija-bagdad.jpg

Angola je proglasila islam za sektu i naredila da se sve džamije zatvore do daljeg, a nezvanično se saznaje da su džamije u unutrašnjosti porušene.

Ministarka kulture Roza Kruz e Silva izjavila je da će džamije u pretežno hrišćanskoj Angoli biti zatvorene do daljeg, a za islam je rekla da je sekta i da će biti zabranjen jer je u suprotnosti sa hrišćanstvom, angolskim običajima i kulturom.

Prema nezvaničnim informacijama, u angolskoj unutrašnjosti džamije se ruše.

luanda-angola.jpg

Predsednik Hoze Edvardo dos Santos izjavio je da je to “konačni kraj islamskom uticaju u zemlji”.

Uz islam koji ima 1 procenat vernika u Angoli, sa 19 miliona stanovnika, još 194 “sekte” su zabranjene. U Angoli je više od polovine stanovništva hrišćansko.

Međutim, ovu vest demantovao je ambasador Angole u SAD koji je rekao da je u pitanju podmetačina s namerom da se uzburkaju duhovi u Angoli, kao i da predsednik nije dao takvu izjavu, jer je van zemlje.

(Telegraf.rs / Izvor: Dailymail.co.uk)

http://www.telegraf.rs/vesti/886824-angola-proterala-islam-i-zatvorila-dzamije

"Grobe moj! Zašto te zaboravljam? Ti me čekaš, čekaš i ja ću se sigurno nastaniti u tebi. Zašto te zaboravljam i ponašam se kao da je grob sudbina samo drugih ljudi a ne i moja?"

sv. Ignjatije Brjančanjinov

Подели на овим сајтовима

Odlicno, pa nema sta da prigovore islamisti jer to je njihov metod, cak treba da ga podrze i da se zahvale.

Zayron: Pa tamo ni nema svađa oko vjere i nacije jer se o tom uošte ni ne priča. Priča se kakva je koja ribica i na šta se fata, na mrmka, na glistu, na kruh, hljeb ili angelbrot, na na lažni mamac itd. Evetualno o tom kako se koja peče i koja je ukusnija.

cloudking: "Ne postoje cuda... postoje samo stvari koje jos ne razumemo."

Подели на овим сајтовима

Muslimani Angole tvrde da islam nije zabranjen

ISTANBUL - Muslimani u Angoli tvrde da nisu tačni navodi u medijima da je u toj temlji zabranjeno prakticiranje islama i da su zatvorene džamije, javlja Anadolu Agency (AA). Imam džamije Nuru'l-Islam u glavnom gradu Angole Luandi, Osman Ibn Zeyd, izjavio je kako ...

... nije tačno da je vlada Angole donijela odluku da zatvori džamije.

“U stalnom smo kontaktu sa vlastima Angole i nama su jasno poručili da nije donesena takva odluka”, rekao je on.

Istakao je da je vlada Angole donijela odluku o zatvaranju džamije u gradu Huambo iz nekih drugih razloga i da je ta odluka privremenog karaktera.

Ugledni islamski učenjak Zubeyr Isa, koji često posjećuje Angolu, kaže da je vlada u toj zemlji čak obnovila veliki broj džamija. Smatra da nisu tačni navodi u medijima da se vodi kampanja protiv muslimana u toj afričkoj zemlji.

Imam Zejd također tvrdi da vlada Angole nije protiv islama i muslimana u toj zemlji.

Prema zvaničnim podacima, u toj zemlji nalazi se više od 130 džamija, dok od 18,5 miliona stanovnika, ima 90 hiljada muslimana.

http://www.vijesti.ba/vijesti/svijet/180698-Muslimani-Angole-tvrde-islam-nije-zabranjen.html

Подели на овим сајтовима

Odlicno, pa nema sta da prigovore islamisti jer to je njihov metod, cak treba da ga podrze i da se zahvale.

Тачно тако али то ти је проблем. Нешто слично као поштен и лажов. ЛАжов је увек у предности у односу на поштеног. Тако исто тоталиратиста и слободњак. 

Тоталитариста неће да да слободњаку да дише, али слободњак може да дозволи тоталитаристи да се развије и укине слободу уз помоћ које је опстао. 

Имам и ја џамију у парохији само је без минарета. Шта да радим?Озбиљно.

Питај муфтију да дигне један хахах 

oh sh*t man... i was taking life seriously, now i will divide  things by zero. 

Подели на овим сајтовима

Заиста имам хоџу у парохији,веома је коректан и образован, био је на кафи скоро. Предлаже ми неке заједничке трибине.Међутим ја одлазим одатле ускоро па нека мој наследник настави.

Подели на овим сајтовима

Имам и ја џамију у парохији само је без минарета. Шта да радим?Озбиљно.

Ја бих да ми то рушимо попе  :D

Шалим се, наравно. Има ли Муслимана да који долазе у ту џамију на намаз? Да ли је неко уопште користи?

Подели на овим сајтовима

Има како да не и све их је више,углавном Роми који су протерани са Косова. Имају веронауку у основној школи већ годинама.Посећују их муфтије из Бгд-а,имали смо у мојој порти пре две године заједничку трибину и после тога били су наши гости на ручку.Мирољубиви су.

Подели на овим сајтовима

Жељко. Џамија код мене је због потребе Цигана или Рома муслимана којих је око 2000. Дошли су у Ко и Пож као јефтина радна снага ради послова око Термоелектране 70-тих год. Тражили су џамију са минаретом али су им дозволили само да од куће направе џамију,на којој је  и званични натпис. Имаш такве објекте широм Бгд-а и по Војводини.

Подели на овим сајтовима

Има како да не и све их је више,углавном Роми који су протерани са Косова. Имају веронауку у основној школи већ годинама.Посећују их муфтије из Бгд-а,имали смо у мојој порти пре две године заједничку трибину и после тога били су наши гости на ручку.Мирољубиви су.

Jel pricas ti snjima? Oni vole da razgovaraju, mozda ne shvate odma, ali umeju i vole da cuju...

Zayron: Pa tamo ni nema svađa oko vjere i nacije jer se o tom uošte ni ne priča. Priča se kakva je koja ribica i na šta se fata, na mrmka, na glistu, na kruh, hljeb ili angelbrot, na na lažni mamac itd. Evetualno o tom kako se koja peče i koja je ukusnija.

cloudking: "Ne postoje cuda... postoje samo stvari koje jos ne razumemo."

Подели на овим сајтовима

@Dynablaster Наравно да сам причао,ништа то не вреди.Помагао сам им материјално,имао сам чак и једног Арапина лекара,често је долазио,готивио ме је. Како је био сиромашан и сам,жена и деца су му били у Алепу у Сирији , а он није смео тамо да се врати, био је стално тужан и долазио код мене.Тада смо зидали цркву те је често свраћао. Ручао је са мајсторима, пио кафу, разговарали смо, помагао сам му и новчано итд. Бранио ме је од Срба који су ме мрзели, хвалио ме је. Био је чак и на Литургијама. Након дугих разговора пристао је да му читам молитве за оглашене,али никако није хтео да се крсти.Умро је у беди, нашли су га у соби након неколико дана. Био сам на сахрани са још једним свештеником, само смо присуствовали,био је хоџа и представници сиријске амбасаде. Касније је долазила његова жена са синовима из Алепа,захвалили су ми се због пажње према њему итд, да се не хвалим. Што се тиче Цигана, нек су живи и здрави, али џабе њима и приче и то  да им чиниш добро исл. Они нису ни муслимани како треба, они су то што су. Не вреди њима ништа од мисионарења.Учиниш им добро они се врате и покраду новац са иконе и слично.

Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...