Jump to content

ЛИТУРГИЈСКИ ПРЕПОРОД КОД НАС-приближавање Ватикану или приближавање народу?!

Оцени ову тему

Guest ага пије млеко

Препоручена порука

• Гости
Guest свештеник Иван

??, ??? ? ???? ????? ??? ???????. ? ?? ???? ??? ? ?????????? ????, ??????? ?? ???. ??????? ????? ???????? ???? ?? ???? ??????????? ? ???? ??? ??????? ?? ??? ???, ??? ?? ????? ???? ????? ?? ?????, ?? ????? ???????? ?????.

???????, ?? ???? ????? ?? ???? ?? ??? ???? ? ?????? ??????????, ??? ?? ???? ???????. ?? ?????, ?? ????? ?????? ??? ?? ????????, ? ???? ?? ???? ?????? ??? ????? ??? ??????? ??? ???? ? ????, ?? ??? ????? ??????????? ?? ???? ????. ??????, ????? ?? ? ????? ????????????? ? ?????????? ????? ? ??? ???? ?? ?? ??????.

??? ?????, ??????? ???????? ????? ????, ??? ?? ?????????? ??? ? ???????? ???? ? ???????? ?? ????? ???. ?? ?? ????? ??? ???? ? ??????, ? ?? ??? ???????, ???????? ????? ?????? ?? ????. ?? ??? ??????? ??????? ???? ??? ????? ?? ?????? ????, ??? ?? ????? ?????? ?? ????? ???????? ??? ????? ????, ? ??????? ? ???? ???? ?? ??? ? ?????? ?????? ????? ??????. ??????, ???? ??????, ?????????? ????? .. ??????? .... ?????? ....

??? ??? ???? ?? ?? ?????? ????? ??????? ?????? ????? ?????????? ??????????? ??????. ?? ?? ???? ?????? ? ???? - ??????? ?? ??? ?????????, ?? ???? ??????? ? ?????????? ??????????, ? ??? ?? ????? ?? ?????? ?????????, ??? ?? ???? ? ?????? ??????. ????? ?? ?? ??? ?????? ?? ???? ???????? ? ????? ????? ???????? ?? ??????? ?? ?? ?? ???????? ???? ?????????? ? ??? ?? ?? ????? ???? ?? ??? ????????? ????? ? ?????? ?????? ? ????? ???? ?????? ????. ??? ?? ?????? ????? ?????????? ???? ???????? ??? - ???? ?????? ???? ????? ????????? ?? ???? ?????, ? ????? ?? ???. ???? ?? ??????? ?????? ?????? ??? ? ?????????? ?????, ??????? ?? ????? ??????? ???. ? ??? ??? ?????, ?? ?? ???? ?? ????.

?????? ?? ???? ?????... ?????. joooj

????? ?? ?? ?? ??? ??????, ?? ? ????? ???? ?? ???????? ????, ??? ??????? ? ????? ??? ?????. ?????? ??? ?? ?? ??????? ?? ? ???? ???????????- ?? ?????. ?? ??????? ?? ?? ?????? ?? ?? ????? ????? ?? ?????? ??????????? ?? ??????? ? ??????????, ??? ?? ???? ?? ???????. ????, ??? ?? ????? ?? ????????????? ???????????, ??? ????? ???? ?? ?? ????? ?? ?? ???? ??? ?? ?? ??????, ?? ??? ?????, ???? ?? ?????. ???? ????? ?? ?? ???? ????????, ????? ?? ???????????. ????? ?? ?? ?????????, ?? ? ???? ?????? ???? ??????.

Подели на овим сајтовима

Па ево причамо аргументовано. Кад су Свети Сава и Стефан Првовенчани ишли у Ватикан? Које године?

Верујем Господе, и исповедам да си ти заиста Христос, Син Бога живога, који си дошао у свет да грешнике спасеш, од који сам први ја.

Подели на овим сајтовима

?? ??? ??????? ?????????????. ??? ?? ????? ???? ? ?????? ??????????? ???? ? ???????? ???? ???????

?? ????? ????? ?? ????? ??? ???? ??? ?????, ?? ?? ?? ?? ? ??????????. ????, ???? ? ?? ???? ???????? ????? ?? ??????? ??????, ???????, ????? ???, ????? ????? ?? ? ???????? ???????????? ? ??????? ???? ?????? ???? ? ??????????, ? ???? ?????? ?????? ????? ???????? ? ?????? ???????? ???? ??? ?? ???? ???? ????????? ?? ?????????

Подели на овим сајтовима

?? ??? ??????? ?????????????. ??? ?? ????? ???? ? ?????? ??????????? ???? ? ???????? ???? ???????

?? ????? ????? ?? ????? ??? ???? ??? ?????, ?? ?? ?? ?? ? ??????????. ????, ???? ? ?? ???? ???????? ????? ?? ??????? ??????, ???????, ????? ???, ????? ????? ?? ? ???????? ???????????? ? ??????? ???? ?????? ???? ? ??????????, ? ???? ?????? ?????? ????? ???????? ? ?????? ???????? ???? ??? ?? ???? ???? ????????? ?? ?????????

???? ??? ??? ???? ???? ? ????????, ???? ? ??????? ?????????.

???? ??? ???? ??? ?? ??? ?? ???????????

????????? ????, ??? ?? ??? ??????? ?????? ???? ?????. ?????? ?????????? ???? ???? ? ???????, ???? ?? ?? ???? ?????? ?????. ? ????? ???? ?????? ???? ??? ? ????. ?? ????? ? ?????? ?? ?????. ?????? ? ????. ? ?????? ? ? ?????????? ????? ??????????.

???? ???.

Верујем Господе, и исповедам да си ти заиста Христос, Син Бога живога, који си дошао у свет да грешнике спасеш, од који сам први ја.

Подели на овим сајтовима

???? ??? ??? ???? ???? ? ????????, ???? ? ??????? ?????????.

?? ??? ?? ??????? ????????? ??? ?? ???????????? ???, ????? ?? ?? ?? ???????? ? ????? ?? ???? ???????? ??????????? ?????? ???????? ?? ??????? ??????? ????????? ? ?? ???????? ???????????? ????.

Подели на овим сајтовима

???? ?????? ?? ??????? ???? ?????? ????????? ???????. ?? ?? ????????? ???? ??? ?? ? ?????? ???? ????? ????? ?????? ? ???????? ???? ? ???. ?? ?? ?????? ???? ???? ???????? ?? ?? ????? ????? ?? ???? ?????????? ??? ??????? ??????? ???????? - ??? ?? ?????? ? ????? ?????? ????? ???????.

?? ?? ????????? ???? ???? ????? ?????? ??????????? ???? ????? ?? ????? ???. ?? ?? ???? ???????? ?????????? ???????? ?? ???? ???? ?? ????? ????? ???????? ? ????.

? ???? ??? ????? ?? ?????? ????, ??. ??????? ??????????? ? ??????? ???????????? ?? ???????? ????? ?? ??? ?????? ????????? ?????????? ???????? ???????? ??????. ?? ?? ????? ?? ?? ??? ???? ? ?????? ???????? ? ?? ??????? ? ?? ???????. ? ????? ?????? ? ?????? ?????? ???????? ?????? ?? ?????? ???????????? ? ????????????? ??? ?????? ????? ?????? ???? ? ?????????, ?? ???????? ???? ? ?????????? ???????? (? ?? ?? ????????? ???? ??????? ??? ?? ??? ???????) ???? ??????????? ????????? ????????? ????????????? ? ?????????????? ? ??? ???? ???????? ???? ??????? ??????? ?? ????? ???? ?? ???????? ,,?????????" ?? ?????. ?? ??? ?????? ?? ?? ? 12 ???? ????????? ???? ???? ????? ? ?? ????? ?? ?? ?????? ?? ?? ?????? ???? ???????? ?? ?? ????? ????????, ??? ?? ???????? ?? ?? ?? ????? ???? ? ????????? ???? ?? ????? ??? ??????? ???? ?? ? ????????? ?????? ???????? ?????.

Подели на овим сајтовима

? ??? ??????? ?? ????????? ??? ?? ?? ????????????? ???? ?? ???? ??????????? ?? ???????? ???? ??????, ?????

?? ??, ????????? ??. ??????? ???? ???? ?? ????????????? "???????" (??? ?? ?? ?????).

??????? ?? ?? ?????.

??????? ?? ?? ?? ?????, ?????? ????? ??? ???????? ??? ??????,??? ???? ?? ??????? ????? ????? ???? ??? ?? ?? ?????? ????? ??????? ?? ??. ???????? ? ?????????,?? ???? ?? ?? ???? ?????? ??????? ????????? ?? ???????. ? ?? ????? ???? ??????,?? ???? ???? ?? ?? ?????????? "????????? ?? ?? ??????" ???? ?? ???????? ?? ??? ?? ????????? ???? ??? ?? ??. ????????.

????? ??????????, ?? ???? ? ???? ?? ????, ??? ?? ???? ?????? ?? ?? ....  0405_feel ?????! ???? ????? ?????? ?? ????? ?? ????? ??????????? - ??? ?? ?????? ???? "????????? ?? ?? ??????" ? ???? ?? ????? ? ?????? ????? ??????? ????. ? ????? ???????? ?? ?????? ???? ???? ????? ???????? ?? ?? ????. ????? ???? ?? ??????? ??. ???????? ???????????, ?? ?????? ??????????. ?? ??? ???? ??? ? ??? ????, ??? ?? ??? ????? ??????????.

????? ?? ???????????. ???? ?? ??? ?? ?????? ???????? ??????? ???? ???? "????????? ?? ?? ??????" ??? ?? ???????? ??? ???? ????????? (??? ? ??????) ?? ??????,? ?? ?? ?????????? ? ??????????? ??????.

??? ?? ????????? ?????? ????????.

?????, ?? ????????? ???? ?????????, ???? ??? ???? ??????? ??????, ??? ???? ?? ?????? ?????????? ?????? ? ???? ?????? ? ????? ? ?????????? ?? ?? ?????? ?????? ??? ????? ?????? ?????.

??,?? ????? ????????? (????? ?? ??? ????),? ????? ??????? ?? ??????? ??????. ?? ????? ?? ??? "?????????? ?????? ?????? ???? ? ????? ? ??????????" ??? ???? ????????? ?? ?????? ????? ??? ?? ????? ?????,???? ???? ???? ? ?? ????? "?????". ???? ???????? ??????? ???????????? ? ??????? ?? ?? ?? ???? ?????? ?????? ? ?????????.

?? ?? ???? ?????? ??????? ???? ?????? ?? ??? ??????,??? ??? ?? ??? ????? ? ????? ???? "?????" (??? ??????????? - ????????,?? ???????????????) ?? ???? ? ???? ????? ?? ?? ????? ??????? ???? ?????? ?? ??????? ? ????????,??? ??? ?? ???????? ?? ?????.

??? ?? ???? - ???????? ?? ????!

"Извор сваког зла је - нечастиво учење" Свети Јован Златоусти

"Ми смо Јерусалимске вере" Патријарх Арсеније III

"Тако живи да свакодневно можеш приступити (Причешћу)". Тертулијан

Подели на овим сајтовима

• Гости
Guest свештеник Иван

Драго ми је брате "Искушениче" да си увидео неке пропусте и да полако исправљаш. Најискреније мислим, кад човек крене да живи литургијским животом, сва та "бранитељска" психологија му буде смешна. Ја сам многе ствари управо схватио преко мога Епископа који ме је пробудио за Литургију.

Подели на овим сајтовима

• Гости
Guest nikolastojanoviccuprija

Najveci problem kod nas je sto zbog skorasnjih losih iskustava sa Hrvatima Katolicima celu RKC gledamo kroz njih i nase nedace sa njima ! Ja prema Hrvatima imam malo drugaciji odnos zbog nasih neresenih teritorijalnih problema ali mi ne pada na pamet da zbog toga osudjujem celu RKC ! Sve ljude pa i nesrecne Hrvate treba prigriliti kao dragu bracu jer jedino tako postajemo i ostajemo HRISTOVI ! Sveti Sava kada je rekao Srbija ni na Istoku ni na Zapadu verovatno je nas koji smo se teritorijalno zatekli tu posmatrao kao MOST I SPONU izmedju Carigrada i Rima ! Necemo mi Hrista obradovati zilotizmom ili obnovom nego onim svestenickim pozivom >IMAJMO SRCA !!SMERNO STOJMO!!!

Ako budemo Srca svoja uspravljali ka GOSPODU i otvarali ih za NJega sam prilaz Svetoj Casi bice nam laksi i spontaniji i zaista cemo se osecati kao deca kod Oca na slavlju i Njegovoj Trpezi !!

Подели на овим сајтовима

• Гости
Guest ага пије млеко

????? ?? ?? ????? "??????????" ?? ?? ?????? ???? ???????? ? ?? ?????? ?????????.

??, ??? ? ?? ??? ???????? ????????? ??????? ??? ????? ????? ?????????? !   joooj

?? ???? ?? ?????????! crvenilo

?? ??? ????? ?? ??? ??? ?? ?????...

????? ?? ?? ?????????? ?? ????? ???? ??? ??? ?? ?? ???????.... 0442_feel

???? ?? ?? ???? ???? ??????? !  0405_feel

Подели на овим сајтовима

Христос се јави, браћо и сестре!

Може ли неко да ми објасни шта конкретно садржи потписани уговор у Равени! Ја не знам, не бих да нагађам, али закључих да није баш популарно, бар су самопрокламовани светосавци најгласнији.

Унапред хвала! Свако добро!

http://www.svetigora.com/node/5903

Радуј се мучениче и Цјелевниче, Пантелејмоне!

Подели на овим сајтовима

????? ?? ?? ????? "??????????" ?? ?? ?????? ???? ???????? ? ?? ?????? ?????????. ???????????? ??????, ??? ????? ????? ?? ???? ???????????? ???????, ??? ?? "???????????" ??????????? ?? ???? ??????. ?? ??? ????? ?????? ?????? ??????? ????? ???? ???????? ???? ?? ?? ???????? ?? ?????????.

????? ?? ?? ????? "??????????" ?? ?? ?????? ???? ???????? ? ?? ?????? ?????????.

??, ??? ? ?? ??? ???????? ????????? ??????? ??? ????? ????? ?????????? !  0442_feel

?? ???? ?? ?????????! joooj

?? ??? ????? ?? ??? ??? ?? ?????...

????? ?? ?? ?????????? ?? ????? ???? ??? ??? ?? ?? ???????.... 0442_feel

???? ?? ?? ???? ???? ??????? !  0405_feel

?????????? ????? ???  crvenilo

"Извор сваког зла је - нечастиво учење" Свети Јован Златоусти

"Ми смо Јерусалимске вере" Патријарх Арсеније III

"Тако живи да свакодневно можеш приступити (Причешћу)". Тертулијан

Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...