Jump to content

Какви "попови" таква и истина

Оцени ову тему

Препоручена порука

ni oni s tim nemaju nikakav problem

Проблем није мешање национализма са вером. Иста је ситуација са "Хрватском Православном Црквом". Иза тога се крије антисрбизам. 

Подели на овим сајтовима

Проблем није мешање национализма са вером. Иста је ситуација са "Хрватском Православном Црквом". Иза тога се крије антисрбизам. 

pa eto, iza te ukrajinske pravoslavne crkve se ne krije nikakav antisrbizam pa je opet u istom rangu ko i ta CPC, HPC ili MPC sve su nekanonske, mjerilom su kanoni a ne nacija, ja imam utisak da je to samo stvar vaše subjektvne percepcije, ne vidim razlog što bi CPC trebala biti antisrpska a evangelička-luteranska protestantska crnogorska crkva augzburške vjeroispovijesti ili kalvinska reformirana ili pentekostalna crkva crnogorska nisu antisrpske, u čemu bude sad ta razlika? da svi ti iz CPC pređu najednom na protestantizam onda automatski više ne bi bili antisrpski, prestali bi bit antisrpski?

Подели на овим сајтовима

Ovako se mi glockamo i gložemo a neko iz toga profitira i prosperira na našu štetu,

i na tom našem hrišćanskom nejedinstvu i neslozi, režemo si granu na kojoj sjedimo:

Nejedinstvo hrišćana:

krivicu ne možemo svaljivati samo na naše pretke

http://www.katyd.cz/clanky/nejednota-krestanu-vinu-nelze-svalovat-jen-na-nase-predky.html

tamo se o tom izjasnio i bivši pravoslavni mitropolita pražski

+Kryštof s vrlo zanimljivom izjavom, prevešću vam taj članak sutra.

Edit: evo odmah u dijelovima, prvo pravoslavni mitropolita +Kryštof, za par minuta to bude.

Подели на овим сајтовима

Na evangelikalnu Alijančnu sedmicu se nadovezuje 18. januara Sedmica molitvi za jedinstvo hrišćana. Ove godine ju je također pripremila češka biskupska konferencija s Ekumenskim savjetom crkvi. Mottom je citat iz Matejevog Evanđelja (18,20): Jer gdje su dvojica ili trojica sabrana u moje ime, tu sam i ja među njima."

Predstavnika tri izabranih crkvi smo se pitali:

Šta je prema vama najvećom preprekom k jedinstvu,

za koje se ovih dana hrišćani zajedno mole?

JOH1b3d33_krystof.JPG

+KRYŠTOF pravoslavni arhiepiskop, bivši mitropolit pražski: 

Najveća prepreka na putu k jedinstvu hrišćana je kod nas - teologa a visokopostavljenih osoba u crkvi. Imam li govorit za sebe, onda se smatram za jednog od tih krivaca pretrajavajućeg nejedinstva Hristove crkve. Ipak se trudim živjeti duhom jedinstva Božijeg naroda a čvrsto vjerujem da će doći trenutak kad će se crkva - kako je to želio naš Gospod i Spasitelj vratiti k vidljivom jedinstvu. Međutim neće to biti djelom teologa i viskopostavljenih crkvenih predstavnika već volja Božijeg naroda. Crkva se pak s Božijom pomoći vrati k jedinstvu u kojem je živjela hiljadu godina od svog utemeljenja. Sad nam samo preostaje što više radit na ispunjenju tog cilja - svaki na svom mjestu.

http://www.katyd.cz/clanky/nejednota-krestanu-vinu-nelze-svalovat-jen-na-nase-predky.html

A još kaže i ovo, članak od 01.11.2013. znači vrlo aktualan,

od ovog mjeseca, vrlo ozbiljna situacija je ovdje u češkoj PC:

U češku pravoslavnu crkvu ušao satan, kaže bivši arhiepiskop Kryštof

Do české pravoslavné církve vstoupil satan, říká bývalý arcibiskup Kryštof

http://www.granosalis.cz/modules.php?name=News&file=article&sid=2468974

Подели на овим сајтовима

Gospodine Zayrone, ti si svakako dobar čovek i hrišćanin,pratim dugo i ponekad tvoje izjave.Ali ,brate i prijatelju, treba neko da ti kaže sledeće. Ti pojma nemaš istoriju Crkve pogotovo naše Pravoslavne i SPC.Pojma nemaš o teologiji, o eklisiologiji ili o učenju o Crkve i konačno, ništa ne znaš o kanonskom predanju Crkve. Kao takav molim te uzdrži se o davanja saveta o ustrojstvu Crkve, o organizaciji SPC i o sličnim temama.

Подели на овим сајтовима

Gospodine Zayrone, ti si svakako dobar čovek i hrišćanin,pratim dugo i ponekad tvoje izjave.Ali ,brate i prijatelju, treba neko da ti kaže sledeće. Ti pojma nemaš istoriju Crkve pogotovo naše Pravoslavne i SPC.Pojma nemaš o teologiji, o eklisiologiji ili o učenju o Crkve i konačno, ništa ne znaš o kanonskom predanju Crkve. Kao takav molim te uzdrži se o davanja saveta o ustrojstvu Crkve, o organizaciji SPC i o sličnim temama.

gdje sam ja sad konkretno spomenuo ustrojstvo SPC ovdje? osim ako u ustrojstvo SPC ne spada mješanje vjere i nacije, sve o čemu sam ja pisao ovdje odnosi se isključivo samo na nerazllikovanje i petljanje, mješanje pojmova vjere i nacije oko kojih neki članovi foruma nemaju baš sasvim jasno a vidjet je to direktno iz tog njihovog pisanja na konkretno ovoj temi. moj sasvjet takvima je da si to jednom za vijeke vijekova ujasne da vjera i nacija nije ista stvar, s tim nema veze ustrojstvo nijedne crkve, kad smo već kod uzajamnog savjetovanja.

Подели на овим сајтовима

Stalno si pletete tu vjeru i naciju, OMG

Ovo je zaista tacno. Imam prijatelje koji su crnogorci jer ljudi zive na teritoriji Crne Gore ali po vjeroispovjesti su muslimani. To krece od toga sto se kod naseg naroda podrazumjeva cim si srbin da si pravoslavac (mada poznajem srbe koji su rimokatolicke vjere pa sta fali ljudima pobogu) Bitno je u Boga vjerovati a sad sa koje vjerske strane - potpuno nebitno. Tu u clanku zaista treba da stoji ispravka za taj dio.. nekako se stalno spominju te rijeci cetnik, komunista, ustasa...

Подели на овим сајтовима

Ovo je zaista tacno. Imam prijatelje koji su crnogorci jer ljudi zive na teritoriji Crne Gore ali po vjeroispovjesti su muslimani. To krece od toga sto se kod naseg naroda podrazumjeva cim si srbin da si pravoslavac (mada poznajem srbe koji su rimokatolicke vjere pa sta fali ljudima pobogu) Bitno je u Boga vjerovati a sad sa koje vjerske strane - potpuno nebitno. Tu u clanku zaista treba da stoji ispravka za taj dio.. nekako se stalno spominju te rijeci cetnik, komunista, ustasa...

Није битно само у Бога веровати...

Битно је и Божанску истину и Јеванђеље ширити...

„Многи од нас себе зову „либералима“. И тачно је да је реч „либерал“ некада означавала особе које су поштовале појединца и зазирале од служења масовним принудама. Али левичари су сада загадили тај некада поносан назив означавујћи њиме себе и свој програм већег владиног власништва над имовином и контроле над појединцима. И сада, као резултат, они од нас који верују у слободу морамо објашњавати како, када називамо себе либералима, заправо мислимо на либерале у класичном незагађеном смислу. Ово је у најбољем случају мучно и подложно неразумевању. Ево предлога: хајде да ми, који волимо слободу, заштитимо и за своје коришћење задржимо добру и часну реч „либертаријанац“.“

(Дин Расел)

Подели на овим сајтовима

Нешто размишљам, како је неки распоп могао себе да прогласи за митрополита (а прво грешком написах "митропилата" хаха што није далеко од истине)? Како баш тај чин? Што не узе неки већи кад већ може сам да бира? Мого човек да се прогласи за папу рецимо. Ал неће он. Скроман је.

Подели на овим сајтовима

Ма, то је Kolega2357 поменуо усташе па се Зајрон закачио за то. Колега је мало импулсивнији па напише тако на брзину :)

pa ja, poslije po forumu takve horske naricaljke na ovakvim temama: gdje su naša predraga braća srpska Dubrovčani, gdje su naši "Dominus vobiscum i Faljen Isus i Marija!" Srbi? Ako ste o njima ovakve stvari pričali ko sad o Montenegrima a izgleda da ih je bilo i gorih tamo tih priča i stvari, nije čudo da su utekli glavom bez obzira i više im ne pada ni na pamet nekakvom se srpstvu priglašovat.  Ti na "Gospodi pomiluj" to su pravi Srbi a oni na "Dominus vobiscum" to nisu nikakvu Srbi, to su Pakistanci, Uzbekistanci, ili šta? To petljanje vjere i nacije je do svega ovog i dovelo.

1324_womens

Подели на овим сајтовима

Da vas neko snimi sa strane kamerom ili da nekakav sasvim nepristran Eskim, Pigmejac, Bantu, Čukča, Aboriđinac koji nikad u životu nije čuo ni za kakve Srbe, Crnogorce, Makedonce. Bošnjake, Hrvate itd. isto tako sa dođe pa sa strane posmatra šta se ovdje dešava i o čemu se tu priča, svejedno sad ta kamera, on ili šta drugo bi to bit moglo, evo šta bi se tu ustanovilo.

Oni ne misle kao mi! - ustaše!

Oni ne izgledaju kao mi! - ustaše!

Oni se ne hrane istim jelima kao mi! - ustaše!

Oni se ne oblače a ni ne ponašaju isto kao mi! - ustaše!

Oni ne govore kao mi, imaju nekakav malo drugačiji akcenat! - ustaše!

Oni ne vjeruju u isto kao mi, idu u drugačije crkve i bogomolje nego mi! - ustaše!

Oni se s nama ne slažu u političkim mišljenjima, imaju nekakve svoje prioritete! - ustaše!

Nisu ni oni ostali ništa bolji od Srba samo što onda umjesto

riječi ustaša tamo stavite. četnik ili balija a sve ostalo je isto.

Kad će se na Balkanu govorit isto kao u Češkoj?

Ovo je Čeh katolik, ovo je Čeh pravoslavac, ovo Čeh protestant,

husita, evangelik, luteran, a ono je Čeh koji se klanja Alahovi ili budista itd.

Izgleda nikada jer ni svoji svoje različite ne primaju a kamo li te neke druge.

Veličina neke nacije se ne ogleda u broju stanovnika već glavno u njihovoj slozi.

Samo velike nacije duhom mogu imat složne pripadnike najrazličitijih vjera i ubjeđenja.

A one koje ne toleruju u sebi ništa različito i drugačije, te su slabe i mogu brzo izumrijet.

I u Češkoj su s tim bili problemi a to kakvi al riješili se nadobro prije više od 300 godina

a na Balkanu ono kako tamo to funkcioniše, mi ne da se nismo takvih problema riješili, 

nego izgleda da ćemo još najmanje 300 sljedećih godina nastavit još s tim problema imati.

Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...