Jump to content

Mladici se ismejavali Bogu..

Оцени ову тему

MilanT

Препоручена порука

• Одговори 38
  • Креирано
  • Последњи одговор

Популарни чланови у овој теми

Популарни дани

Ovo je moj prvi komentar na ovom sajtu... nov sam, jos u vec ganjam da vidim sta i kako....A sto se tice ovoga. Mislim da je moguce e sad zivota ima i posle ovog zemaljskog tako da ko zna zasto se to desava. Zasto su otisli. Mozda ih je bog uzeo da se ne bi vise gresili...

Подели на овим сајтовима

Ovo je moj prvi komentar na ovom sajtu... nov sam, jos u vec ganjam da vidim sta i kako....A sto se tice ovoga. Mislim da je moguce e sad zivota ima i posle ovog zemaljskog tako da ko zna zasto se to desava. Zasto su otisli. Mozda ih je bog uzeo da se ne bi vise gresili...

Bog uzima pokajane duše to znaj!

Ljubav se u duši ogleda, nebo je još nesagledivo.

Подели на овим сајтовима

Kakve veze to ima sa Krstom u kojeg mi verujemo?

Kakv je to Bog u kojeg "mi vjerujemo"? Ovdje nije riječ toliko ni o tome kakav je Bog već kakvi smo mi ljudi. Možemo vjerovati u ne znam kako dobrog i milosrdnog Boga ali kad ga "najurimo" iz svog života onda njegovo mjesto zauzme ko? Najvjerovatnije nečastivi. A onda se budemo kao čudit tome kakva nam se čudesa dešavaju i šta nas je sve stiglo i snašlo. Vrlo zanimljiva predstava Boga. Izvini VSB, vjerovat u čovjekoljubivog, milosrdnog i pravednog Boga ne znači istovremeno vjerovat u takvog Boga kojeg možeš najuriti kao mačku ili kokoš iz svog života a bez ikakvih neprijatnih konsekvenci po sebe ili se njima čudit ako potom nastanu. Baš bi me zanimalo u kakvog ti to onda Boga vjeruješ?

Подели на овим сајтовима

Ово није баш за зезање, светотачка литература,рецимо чувени "Лавсаик" и сличне књиге са св-отачким причама имају   доста сличних примера,али мислим да се овде бркају неке ствари...

Није се  Бог увредио на ругање младића,нити их је послао у смрт, знате ко још има утицаја на људе,да га не спомињем...дакле он их је наговорио да се  напију,да лудо возе,да понесу јаја на журку да се гађају...

Благочестива мајка ,знајући за њихову младост-лудост, рекла је да их Бог чува, али су то они својом слободном вољом одбили,и сместили га у гепек,уместо у своја срца...

Још једна битна ствар,по мени...свака прича је прича за себе,ово не сме да се узме као шаблон,али треба знати да се Бог никад не удаљује од човека,већ човек од Бога ...

"Све оно што ми можемо да одлучимо јесте шта да урадимо са временом које нам је дато"

Гандалф

Подели на овим сајтовима

Naš odnos s Bogom ne stoji i ne zavisi toliko na Bogu, on nas je stvorio i mi smo samo jedno od milijardi stvorenja koje on ima. Naš odnos s Bogom najviše zavisi od nas samih, kakav si taj odnos stvorimo takvog ćemo ga i imati. Evo kako to funkcioniše otprilike:

Sanjah jedne noći, kako šetamo morskom obalom, moj Gospodin Bog i ja. 
Pred mojim očima pojavi se brzinom filma moj život. 
Za svaki odsjek mog života, kako mi se činilo, otkrih tragove stopala u pijesku. 
Jedan par tragova pripadaše meni, drugi mom Gospodinu.
Kad je i posljednja slika pred mojim očima preletjela, osvrnuh se natrag i vidjeh 
kako je u pijesku često ostao samo jedan par tragova,a drugi je iščeznuo.
Ti tragovi označavahu najteže trenutke mog života. To me zbunilo.
Okrenuh se Gospodinu i upitah ga:
"Kad sam ti predao sve što imah, da te mogu slijediti, tada si mi rekao da ćeš uvijek biti uza me. 
A sad vidim da najdublje krize mog života prati samo jedan par tragova u pijesku. 
Zašto si me ostavio upravo tada, kad sam te, sav očajan, najviše trebao?"
Gospodin me uze za ruku i reče: "Drago dijete, nikad te nisam ostavio samog, a pogotovo sam bio 
uz tebe u vrijeme tvojih patnji i boli. Tamo gdje vidiš samo jedan par tragova u pijesku, tamo sam te 
na svojim rukama nosio."

Autor nepoznat

Подели на овим сајтовима

Ко још освртје пажњу на атеистичко дрвце са бркови кад постави линк који не ради. Шта је са тим линком?

http://bit.ly/1aZpIpW

Подели на овим сајтовима

Ја јесам блесав ал ти си га брале арталисо са овим на оваквој теми.

Šta sad fali temi? Tema ko tema, ne zna se na kraju je li to hoax što najvjerovatnije bude tako prema "izvoru" informacija ili nekakva druga fikcija ili stvarnost. Bila nam je povodom da porazgovaramo o nekim ozbiljnim stvarima i to je sve. Meni liči najviše na one  priče iz one TV emisije: Istina ili fikcija gdje se poslije pogađalo šta je istina a šta izmišljotina. Drvcetu je pjesmica, nije tebi, bolje mu je da onda mustakima mrda po ženskima nego po tim takvim linkovima.

0703_read

• Волим 1
Подели на овим сајтовима

Ко још освртје пажњу на атеистичко дрвце са бркови кад постави линк који не ради. Шта је са тим линком?

http://www.anyclip.com/movies/troy/hector-and-priam/

Izgleda da Hark ima probleme. Evo korekcije!

Malo je bogova koji tolerisu ismevanje.

Mongol General: Wrong! Conan! What is best in life?
Conan: To crush your enemies, see them driven before you, and to hear the lamentation of their women.

Подели на овим сајтовима

http://www.anyclip.com/movies/troy/hector-and-priam/

Izgleda da Hark ima probleme. Evo korekcije!

Malo je bogova koji tolerisu ismevanje.

A ovo se već ne može nazvati ni hoaxom a ni izmišljotinom, kako vidiš nije problem u "bogovima" već samo u ljudima. Budisti bi tome rekli "loša karma", kako do šume zoveš, tako se iz šume odziva. Oni još pri tom u nikakve bogove ni ne vjeruju niti ih kakve obožavaju pa im ne možeš imputirati religioznost nekakvu. Pa šta misliš Drvce, šta bi to moglo bit?

People Who Died For Mocking God

Подели на овим сајтовима

Из свега треба само извући поуку.Ево сличне приче:ČUDO- Priča zasnovana na istinitom događaju iz 1956.g. u gradu na Volgi Samari.Za vreme omladinske žurke devojka koja nije dočekala svog dragana, skida sa zida ikonu i počinje plesati s njom. Ali odjednom se skamenjuje, a obamrlost traje skoro 200 dana! Oko događaja diže se velika prašina: dolaze novinari, milicija, važni činovnici i svako ima svoje gledište na „čudo“. Neko je u njega poverovao, neko kategorički odbacuje... „Čudo“ kao rendgenski aparat pokazuje ljudske duše – smatra reditelj filma Aleksandar Proškin, insistirajući na moralnom aspektu filma.

.http://www.prijateljboziji.com/index.php?p=Filmovi&_p=2

Подели на овим сајтовима

Из свега треба само извући поуку.Ево сличне приче:ČUDO- Priča zasnovana na istinitom događaju iz 1956.g. u gradu na Volgi Samari.Za vreme omladinske žurke devojka koja nije dočekala svog dragana, skida sa zida ikonu i počinje plesati s njom. Ali odjednom se skamenjuje, a obamrlost traje skoro 200 dana! Oko događaja diže se velika prašina: dolaze novinari, milicija, važni činovnici i svako ima svoje gledište na „čudo“. Neko je u njega poverovao, neko kategorički odbacuje... „Čudo“ kao rendgenski aparat pokazuje ljudske duše – smatra reditelj filma Aleksandar Proškin, insistirajući na moralnom aspektu filma.

.http://www.prijateljboziji.com/index.php?p=Filmovi&_p=2

Naravno da ovo nije istinito, jer uprotivnom ne moze nikakva pouka da se izvuce. Da bi smo mogli izvlaciti pouke iz cuda, cuda moraju biti mnogo transparentnija, a ne da 99,99% prica o cudima dolazi iz nepoznatih i tesko provjerljivih izvora pa se na kraju svodi na to os vjerujes os nevjerujes.

Српски менталитет карактеришу изненадни подвизи кратког даха, понесеност која прво улије наду, али капитулира у завршници, све се то после правда вишом силом и некаквом планетарном неправдом што само на нас вреба.

Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...