JESSY Написано Новембар 24, 2013 Пријави Подели Написано Новембар 24, 2013 ...да ли је то врлина или мана....? ...да ли је то доследност или тврдоглавост.....? ...која је цена тога...? да ли постоји нека граница....? ...шта ако су неки наши ставови''погрешни''....? YOKA and Никола Поповић је реаговао/ла на ово 2 ''Старајте се да имате љубав. Иштите свакодневно од Бога љубав. Заједно са љубављу долази сво богатство добара и врлина. Волите, да бисте били вољени од других.''(Св.Нектарије Егински) ЖИВА ДЕЛА УТЕХЕ - искрено се надам да ће ова акција пробудити оно најбоље у нама Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
JESSY Написано Новембар 24, 2013 Аутор Пријави Подели Написано Новембар 24, 2013 ја лично мислим да свако треба да има своје ставове....да буде одређен у свему....али да ти ставови исто тако буду аргументовани..... ...мислим да треба да будемо отворени и за мишљења и савете наших ближњих....треба да водимо рачуна да својим ставовима не повређујемо друге.... ...треба се преиспитивати.....можда и ми нисмо у праву....значи, не по сваку цену терати по свом....често и сами себи наносимо штету управо због тога.... и све зависи о чему се ради.....у неким стварима треба да будемо упорни и доследни....у другим - попустљиви.... ...ништа у животу није стално....све се мења..... Никола Поповић and Miss D је реаговао/ла на ово 2 ''Старајте се да имате љубав. Иштите свакодневно од Бога љубав. Заједно са љубављу долази сво богатство добара и врлина. Волите, да бисте били вољени од других.''(Св.Нектарије Егински) ЖИВА ДЕЛА УТЕХЕ - искрено се надам да ће ова акција пробудити оно најбоље у нама Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ненад Р. Написано Новембар 24, 2013 Пријави Подели Написано Новембар 24, 2013 Не и ако ако ме неко аргуметовано убеди у супротно ја признајем своју грешку. Свако треба да има ставове , али нико није безгрешан , и ако свати касније да је погрешио , часно је отворено признати то . Bokisha, zuti car, Жедни and 3 осталих је реаговао/ла на ово 6 Помозимо слабим и немоћним и људима у невољи јер добро се добрим враћа. Наше писмо је старо преко 1000 година . Чувајмо то наше благо . Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Vecana Написано Новембар 24, 2013 Пријави Подели Написано Новембар 24, 2013 Zrela i odrasla osoba treba da ima svoje stavove, ali je budala onaj ko ih nikada ne preispituje. Covek odrasta i menja se, pa se i neki stavovi menjaju... neki sami od sebe, a neki uz pomoc drugih. Ne vidim nista lose u tome. Mislim da samo neosvescene i povrsne osobe nikada ne odstupaju od svojih stavova, misleci da im to daje karakter ili sta vec.. Deki992, Ненад Р., MilanT and 1 члан је реаговао/ла на ово 4 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Arsenija Написано Новембар 24, 2013 Пријави Подели Написано Новембар 24, 2013 Ja imam mnogo malih stavova koji su nebitni..i po neki važan stav...Uglavnom druge ne zanimaju moji stavovi... ...a kad bolje razmislim ni mene njihovi .Tako je to....živimo i radimo i svako gleda svoja posla.Nema mnogo diskusije,postoje pravila,zna se red i to je granica,sve preko toga je moja lična stvar,stav,ili kako god da se zove. Ako je veroispovest stav....ja imam stav . Miss D, NovoIme, Deki992 and 1 члан је реаговао/ла на ово 4 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Жедни Написано Новембар 24, 2013 Пријави Подели Написано Новембар 24, 2013 Не и ако ако ме неко аргуметовано убеди у супротно ја признајем своју грешку. Свако треба да има ставове , али нико није безгрешан , и ако свати касније да је погрешио , часно је отворено признати то . facenew22222222 U potpunosti se slažem sa ovim. Napisao bih isto što i Nele.. Ненад Р. је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
JESSY Написано Новембар 24, 2013 Аутор Пријави Подели Написано Новембар 24, 2013 Uglavnom druge ne zanimaju moji stavovi... ...a kad bolje razmislim ni mene njihovi .Tako je to....živimo i radimo i svako gleda svoja posla није ваљда тако....? ''Старајте се да имате љубав. Иштите свакодневно од Бога љубав. Заједно са љубављу долази сво богатство добара и врлина. Волите, да бисте били вољени од других.''(Св.Нектарије Егински) ЖИВА ДЕЛА УТЕХЕ - искрено се надам да ће ова акција пробудити оно најбоље у нама Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Deki992 Написано Новембар 24, 2013 Пријави Подели Написано Новембар 24, 2013 Ja mislim da covek treba da ima i da se drzi nekih svojih stavova ali nikako posto-poto.Stavovi se menjaju sa zivotnim iskustvom,godinama.Eto ja sad kad se setim nekih stvari skapiram koliko imam drugaciji stav sad nego na primer pre 4,5 godina. Verovatno cu ih se tek namenjati u zivotu Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Arsenija Написано Новембар 24, 2013 Пријави Подели Написано Новембар 24, 2013 није ваљда тако....? Tako je. Nije to neka novost.Svi samo jure karijeru,novac,ugled,da jednog dana postanu "nešto i neko" ,a stavovi tu samo smetaju...U stvari postoji jedan stav kod većine ljudi a to je da imaju stav da ih zanima samo lični uspeh i ničije mišljenje i ničiji stav. Ja po tom pitanju imam stav da me ne zanima takav stav i da nikad neću promeniti stav. Баба and feeble је реаговао/ла на ово 2 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Баба Написано Новембар 24, 2013 Пријави Подели Написано Новембар 24, 2013 ја лично мислим да свако треба да има своје ставове....да буде одређен у свему....али да ти ставови исто тако буду аргументовани..... ...мислим да треба да будемо отворени и за мишљења и савете наших ближњих....треба да водимо рачуна да својим ставовима не повређујемо друге.... ...треба се преиспитивати.....можда и ми нисмо у праву....значи, не по сваку цену терати по свом....често и сами себи наносимо штету управо због тога.... и све зависи о чему се ради.....у неким стварима треба да будемо упорни и доследни....у другим - попустљиви.... ...ништа у животу није стално....све се мења..... Мнозина која тврди једно насупрот ономе што је твој став није уопште мерило истинитости те тврдње. Сад да одавде оде неки православац на сајт атеиста Србије какав би му био репер то што су они тамо мнозина? И св. пророк Илија у своје време је био у мањини и први Хришћани у прва времена беху у мањини. По питању ставова заиста квантитет оних који имају супротан ништа не значи. Данас су људи размажени и кад имаш сасвим нормалне и људске ставове увек се неко нађе ко се повреди о њих иако му ти лично никакво зло не мислиш. Тако да ни повређивање не мора да буде мерило неисправности ставова. Поготово ако имаш аргументе за исте. Ствар је што размажени људи најчешће ни не желе да чују те аргументе а камо ли да их разумеју. У сваком случају ставове увек треба преиспитивати пре свега због себе самога. Јер може бити да неки погрешан став те одведе и на погрешан пут и уместо у Царству Небеском на крају завршиш на Геони... Raymond Red Reddington је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Никола Поповић Написано Новембар 25, 2013 Пријави Подели Написано Новембар 25, 2013 ух... често размишљам о овом питању, хвала Џес што си га покренула... Иако сам до скоро веровао да немам неке изграђене ставове, на неким практичним примерима испоставило се да их заправо имам.. Сматрам да човек овде мора бити веома опрезан, међутим, ако са друге стране крене да преиспитује све до танчина заврши као ја - збуњен. Тешко ми је да имам став када сам у окружењу где је одједном постало све релативно и где тај релативитет игра једну веома битну улогу, наравно, он ослобађа често од терета одговорности. Тешко ми је да имам неки јак став када видим како неки скрену у тоталну другу страну где више не бране свој став већ свој избор да га изаберу. Многи често не желе да признају грешке, па тако изграђују став и мит о непогрешивости само зато што су ,,такви". Са друге стране.. Тешко ми је да немам став на Балкану где менталитет и друштво уколико немаш неки став те сматрају за пијавицом и неизграђеним човеком. Тешко ми је да немам став, јер ми је у одређеним тренуцима потребно да сам сигуран у неке чињенице и да нешто одбраним као идеју, бар због себе. Треба бити храбар и усудити се да имаш став, међутим, много треба бити мудар да би знао који став неће угрозити оног другог. Ух, налупах се, а ништа паметно не рекох, хајде мало да размислим боље JESSY је реаговао/ла на ово 1 Приносим себе на жртву Теби; предајем се Теби. Немам жеља, осим жеље да испуним вољу Твоју. Научи ме молити се. Сам у мени моли се. Амин. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
JESSY Написано Новембар 25, 2013 Аутор Пријави Подели Написано Новембар 25, 2013 Ух, налупах се, а ништа паметно не рекох, sve je relativno..... ''Старајте се да имате љубав. Иштите свакодневно од Бога љубав. Заједно са љубављу долази сво богатство добара и врлина. Волите, да бисте били вољени од других.''(Св.Нектарије Егински) ЖИВА ДЕЛА УТЕХЕ - искрено се надам да ће ова акција пробудити оно најбоље у нама Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
JESSY Написано Новембар 25, 2013 Аутор Пријави Подели Написано Новембар 25, 2013 Мнозина која тврди једно насупрот ономе што је твој став није уопште мерило истинитости те тврдње. naravno.... По питању ставова заиста квантитет оних који имају супротан ништа не значи. of course.... повређивање не мора да буде мерило неисправности ставова. ne mora ali moze... ''Старајте се да имате љубав. Иштите свакодневно од Бога љубав. Заједно са љубављу долази сво богатство добара и врлина. Волите, да бисте били вољени од других.''(Св.Нектарије Егински) ЖИВА ДЕЛА УТЕХЕ - искрено се надам да ће ова акција пробудити оно најбоље у нама Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
JESSY Написано Новембар 25, 2013 Аутор Пријави Подели Написано Новембар 25, 2013 Naše sklonosti uvek imaju zapanjujući dar da se maskiraju kao pogled na svet. Herman Hese ''Старајте се да имате љубав. Иштите свакодневно од Бога љубав. Заједно са љубављу долази сво богатство добара и врлина. Волите, да бисте били вољени од других.''(Св.Нектарије Егински) ЖИВА ДЕЛА УТЕХЕ - искрено се надам да ће ова акција пробудити оно најбоље у нама Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Караконџула Написано Новембар 25, 2013 Пријави Подели Написано Новембар 25, 2013 ...да ли је то врлина или мана....? ...да ли је то доследност или тврдоглавост.....? ...која је цена тога...? да ли постоји нека граница....? ...шта ако су неки наши ставови''погрешни''....? Držanje svoga stava nikako ne može biti mana , stav je potreban svakom čovjeku ukoliko želi da pokaže da uopšte o nečemu razmišlja . Mislim da u svemu treba biti (koliko-toliko) doslijedan , ali nikad suviše tvrdoglav da bismo tom svojom tvrdoglavošću ugrožavali tuđe stavove . Samim time treba biti racionalan i znati (a možda važnije - htjeti) sagledati stavove drugih , da bismo samim time mogli dokazati (ne)tačnost svoga stava i obrnuto . Orion је реаговао/ла на ово 1 "Ох, та ја сам Човек! Човек!" Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука