Jump to content

Иницијатива за забрану абортуса - 23. новембар

Оцени ову тему

Препоручена порука

Тачно тако. И када доказујем без како ти кажеш "бежања"... нема пуно ефеката..... зато, лепо изнео сам мој став, објаснио сам што тако мислим и не видим поенту у даљем доказивању у дискусији без икаквих правила. 

Znam tvoj stav , ali ne vidim kako si objasnio da embrion nije ljudsko bice.

Bez ikakvih pravila? Ti to ozbijno?

U 2 poruke sam ti objasnio da ako mislis/kazes da ja gresim mora da postoji razlog.

Pa ako tvrdis da gresim, predstavi svoj razlog/dokaz pa da vidimo tacnost toga i da li to rusi moj stav i dokaze. Ali si odlucio da ignorises i proglasis sebe pobednika bez ikakvih dokaza.

Neprocnjivo.

Edit: Samo da pomenem ovih par poruka gde smo diskutovali i gde nisi nikako pojasnio kako embrion nije ljudsko bice.

#1156,#1158,#1176,#1182,#1184

Подели на овим сајтовима

Znam tvoj stav , ali ne vidim kako si objasnio da embrion nije ljudsko bice.

Представио сам пре пет страна. Нема доказив траг личности, никакав.. ни свести.. . и сви то констатно игноришу понављају ми неке приче.. личност настаје у пубертету.. и тако неке ствари.. .када видимо бебу, свима нама је јасно да ту постоји нека личност, дамо јој име - пера, марко лаза жика....видимо присуство неке свести... видимо да учи да се унапређује. 

Ништа од тога не видимо код ембриона. И ја сам све то реко и објаснио... али не уважавате.. молим лепо не уважавам ја ваше. 

Ти си мени рекао, ја треба да ти одговорим ја ти нисам објаснио .. ја бежим.... Ћао здраво. 

oh sh*t man... i was taking life seriously, now i will divide  things by zero. 

Подели на овим сајтовима

Представио сам пре пет страна. Нема доказив траг личности, никакав.. ни свести.. . 

Apsolutno ne vidim kako licnost ima ikakve veze sa ovim.

Oces da kazes da covek nije covek ako nema svest? Na osnovu cega to zakljucujes?

Biologija ne postoji za tebe? Ne igra nikakvu ulogu u formiranju ljudskog bica?

Ako da, kako? Jel za svest nije potrebna biologija? Kako to da se nasa svest javlja u organizmu koji je bioloski ljudsko organizam a ne u roganizmu macke ili simpanze?

Ovo su samo neka pitanja koje moras da odgovoris da bi pojasnio svoj stav.

Edit: u nastavku si pomenuo bebe i licnosti. Ja ne znam da li si ti svestan da moja macka ima vise svesti sebe i sveta oko sebe nego tek rodjena beba? Ne vidim kaku onda licnost ta beba moze da ima.

Kazes da kod embriona ne vidimo da se unapredjuje (svestno jelte), ali to nije tacno, embrion se unapreduje ,raste i razvija se kao i ta beba. Tako se embrion unapredjuje gde ce imati svest jednog dana isto kao sto beba se unapredjuje da ce biti malo svesnija.... Embrion nije kamen jer kamen se ne unapredjuje.

Подели на овим сајтовима

Apsolutno ne vidim kako licnost ima ikakve veze sa ovim.

Oces da kazes da covek nije covek ako nema svest? Na osnovu cega to zakljucujes?

Biologija ne postoji za tebe? Ne igra nikakvu ulogu u formiranju ljudskog bica?

Ako da, kako? Jel za svest nije potrebna biologija? Kako to da se nasa svest javlja u organizmu koji je bioloski ljudsko organizam a ne u roganizmu macke ili simpanze?

Ovo su samo neka pitanja koje moras da odgovoris da bi pojasnio svoj stav.

А видиш ја сам тај став пре неких десетак страна објаснио.. ај испоштавћу те, пошто лепо питаш. Али прво да ти кажем не морам.... да одговорим ја ХОЋУ да одговорим из добра намере. 

Овако објаснио сам да би неко имао право на живот - мора бити личност, субјект права.

Да би била личност та личност мора бити призната... како каже колега.. ја сам рекао доказива.. 

Е сад, да не би ушли у забуну психолошких појмова и да се не препуцавамо око њих ја користим два заједничка термина, свест и личност.  Крава, има биологију, али нема свест и личност .. бар не у људском смислу те речи.... па убиство краве - није убиство... 

И мртавк има биологију, али нема свест и личност. И ако из тела извадиш мозак има биологију али нема свест и личност.

Биологија припада свесној личности. А пошто ембрион (док се не докаже супротно) нема свесност и лично - његово тело не може да припада њему самим тим не може имати права, јер постоји једино ембрион али не и личност поред тог ембриона.

Сад не знам колико сам разумљив.

И да се поновиум, ја ово причам са правног аспекта зашто у праву абортус не може бити изједначен са кд убиством. 

И молим те пусти ме да одем, сад са ове теме... јер сам се сморио као бот.. компулсивно ме вуче да одговорим а јако ми је досадно.... тад радим шта год ми падне на памет.. 

Подели на овим сајтовима

А видиш ја сам тај став пре неких десетак страна објаснио.. ај испоштавћу те, пошто лепо питаш. Али прво да ти кажем не морам.... да одговорим ја ХОЋУ да одговорим из добра намере. 

Овако објаснио сам да би неко имао право на живот - мора бити личност, субјект права.

Да би била личност та личност мора бити призната... како каже колега.. ја сам рекао доказива.. 

Е сад, да не би ушли у забуну психолошких појмова и да се не препуцавамо око њих ја користим два заједничка термина, свест и личност. 

И мртавк има биологију, али нема свест и личност. И ако из тела извадиш мозак има биологију али нема свест и личност.

Биологија припада свесној личности. А пошто ембрион (док се не докаже супротно) нема свесност и лично - његово тело не може да припада њему самим тим не може имати права, јер постоји једино ембрион али не и личност поред тог ембриона.

Сад не знам колико сам разумљив.

И да се поновиум, ја ово причам са правног аспекта зашто у праву абортус не може бити изједначен са кд убиством. 

U pravu je abortus posle desete nedelje zabranjen, kakvu to licnost fetus ima?

Tek rodjena beba kakvu licnost ima?

Ali vidis, mrtvak jeste ljudsko bice i ako nema svest vise. Zato postoje zakoni da ljudska tela ne mogu da se zloupotrebe i skrnave. Jer kako mogu kada licnost i svest ne postoje. To sto je postojalo je proslost, u sadasnjosti ne postoje.

Dok embrion je ljudsko bice koje jos nema svest i licnost.

To su samo suprotne strane istog novcica.

Idi ti ako oces,niko ti ne brani.

Подели на овим сајтовима

U pravu je abortus posle desete nedelje zabranjen, kakvu to licnost fetus ima?

Tek rodjena beba kakvu licnost ima?

Е то већ не могу да ти објасним ја, али фетус има већ трагове личности и свесности. Проблем је што не могу прецизно да ти дефинишем свесност и личност.....али могу да их препознам, као и ти.... 

Idi ti ako oces,niko ti ne brani.

Ти ми бранио до сад... те морам да ти одговорим, те не смем да одем и да мислим да сам "победник" итд... 

Ја реко - ај ћу те испоштујем, ниси лош лик. ДА не мислиш да сам неки уображени. 

Подели на овим сајтовима

Е то већ не могу да ти објасним ја, али фетус има већ трагове личности и свесности. Проблем је што не могу прецизно да ти дефинишем свесност и личност.....али могу да их препознам, као и ти.... 

Ako se licnost sastoji od raznih osecanja,iskustava,sablona i razmisljanja ne vidim kako fetus i cak tek rodjena beba mogu da budu licnosti.

Isto tako i dalje ne vidim kako svesnost cini ljudsko bice ljudskim bicem. Svesnost nastaje u ljudskim bicima jer su ljudska bica.

Подели на овим сајтовима

Ako se licnost sastoji od raznih osecanja,iskustava,sablona i razmisljanja ne vidim kako fetus i cak tek rodjena beba mogu da budu licnosti.

Фетуси, рођене бебе имају осећања, скупљају искуства и имају врло вероватно неки ниво размишљња.... 

радише неки експеирмент.. мислим фетусу у осмој месецу... ако му отац прича.. фетус реагује и може да разликује очев звук.. тако нешто..

• Волим 1

Подели на овим сајтовима

Фетуси, рођене бебе имају осећања, скупљају искуства и имају врло вероватно неки ниво размишљња.... 

радише неки експеирмент.. мислим фетусу у осмој месецу... ако му отац прича.. фетус реагује и може да разликује очев звук.. тако нешто..

Licno bih rekao reakcije na stimulans nego osecanja.

Isto kao sto moze da oseti bol, ali ne razume sta je bol ni sta nanosi bol i tako dalje.

Подели на овим сајтовима

Ова тема је изгледа постала платформа за логичко надигравање и ко ће да победи...

Једини је проблем што једна екипа игра на терену за фудбал а друга на терену за одбојку. Како се ту побеђује, стварно је нејасно.

Подели на овим сајтовима

Kad bolje i razmislim reakcije na stimulans mogu i da se gledaju kao osecanja. Bar ako se ne varam.

ni jedne emocije,kako ti kažeš osjećanja nema bez svijesti,svijest je u stvari duh po mom shvatanju stvari u psihologiji se opisuje kao vrhovna psihička funkcija o kojoj niko pojma nema kako funkcioniše,znaju samo za poremećaje svijesti i ličnosti,tj ega,s tim da je ego niži od svijesti,ona je vrhovna,ego mu dođe kao neka memorijska ljuštura svijesti

Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...