Istochnik Написано Новембар 30, 2013 Пријави Подели Написано Новембар 30, 2013 Da pogadjam "feminizam je zeni samo nametnuo vise obaveza, sklonio je iz njenog prirodnog stanista, laksa joj bila varjaca nego volan" i ostalo? Ja sam slobodna pre svega. A to je ono sto mi je najbitnije. Svoja sam i slobodna. Nikakva tradicija, nikakav patrijarhat, nikakva religija, nista nije to zenama pruzalo. Da, vidim ja koliko si ti slobodna, samo se pazi takva sloboda te moze zarobiti zestoko. Zelim ti sve najbolje. Poz Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Odahviing Написано Новембар 30, 2013 Пријави Подели Написано Новембар 30, 2013 @Liberalna E samoo me jedna stvar zanima da li si čula za slučaj na pyconu, ne znam tačno koje godine sa Adria Richards, ako jesi samo bih ukratko onako u 2, 3 voleo da mi daš neko tvoje mišljenje o tome Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Liberalna Написано Новембар 30, 2013 Пријави Подели Написано Новембар 30, 2013 @Liberalna E samoo me jedna stvar zanima da li si čula za slučaj na pyconu, ne znam tačno koje godine sa Adria Richards, ako jesi samo bih ukratko onako u 2, 3 voleo da mi daš neko tvoje mišljenje o tome A mozda je i u pitanju pocetak ove godine, m? Cula sam za pycon, za A. R. iskreno nisam... a sada je bilo pravilo "ko nema u vuglu ima u guglu" da budem iskrena Muskarci u kuhinje, zene u kancelarije! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Odahviing Написано Новембар 30, 2013 Пријави Подели Написано Новембар 30, 2013 Uglavnom likovi su pričali međusobno, i sad neko je valjda rekao neki seksistički vic, ne znam tačno koji. I sad ispred njih je sedela A.R i veoma se uvredila, ovo-ono. I uzela je telefon slikala ljude postavila na teitter, ono naravno sve predstavljeno kao smak sveta. Ono što se kasnije desilo je da je jedan lik osao bez posla. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Liberalna Написано Новембар 30, 2013 Пријави Подели Написано Новембар 30, 2013 Uglavnom likovi su pričali međusobno, i sad neko je valjda rekao neki seksistički vic, ne znam tačno koji. I sad ispred njih je sedela A.R i veoma se uvredila, ovo-ono. I uzela je telefon slikala ljude postavila na teitter, ono naravno sve predstavljeno kao smak sveta. Ono što se kasnije desilo je da je jedan lik osao bez posla. To sam nasla i ja na google-u... Pa... ako je bilo konkretno na njen racun... mogla je da okrene jednostavno pesnica u nos i cao zdravo... ovo je previse buke ni oko cega. Muskarci u kuhinje, zene u kancelarije! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Odahviing Написано Новембар 30, 2013 Пријави Подели Написано Новембар 30, 2013 To sam nasla i ja na google-u... Pa... ako je bilo konkretno na njen racun... mogla je da okrene jednostavno pesnica u nos i cao zdravo... ovo je previse buke ni oko cega. Ne nije imalo veze sa njom, u fazonu ja i drug sedimo i drug mi ispriča neki vic o plavužama, a plavuša sedi ispred mene. Ne ček nije tako nego Dongle jock, nešto takođe vezano za muški polni organ, tako nešto ne znam tačno. Ionda se ona našla uvređenom ili nešto Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Гости Guest - . . .- Написано Новембар 30, 2013 Гости Пријави Подели Написано Новембар 30, 2013 Чланици "liberalna" суспендован налог на месец дана. Не допуштамо провоцирање и намерно спемовање. Администрација. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Млађони Написано Новембар 30, 2013 Пријави Подели Написано Новембар 30, 2013 pravni subjektivitet je nesto sto se ne dokazuje, nego se priznaje. А како се признаје? Управо тако што убедиш друштво које задаје норме да негде постоји личност, да негде постоји субјект права. Не знам да се негде у историји, ембрион третира као субјект права? Да ико има разлога да га третира као субјект права - осим религијског разлога? pozitivno pravo zacetom detetu ne priznaje status coveka (subjekta prava), osim u slucaju nasciturusa. nama tu nikakvog dokazivanja. jednostvano, drustvo je pravo roditelja da odlucuju o radjanju izdiglo iznad prava deteta da zivi. Сад ти обрћеш ствари на твоје тумачење. Фора је што друштво не изједначава ембрион и дете. Не доживљава ембрион као личност која је субјект права и не признаје му. Ниједно друштво никад није. Осим наравно - православаца из религиозних разлога. to isto drustvo se krece u pravcu kad ce i zivotinje pod odredjenim uslovima priznati kao subjekte prava, iako nisu ni svesna ni razumna bica. to je civilizacija u kojoj zivimo. Нисам пуно читао о правима животиња, и претпоставио сам да ће неко да се позове на тај аргумент па сам претражио.. нажалост нисам могао да нађем да ли се у овом случају животиње третирају као субјект права или као објекат, када се прича о "правима" животиња. Мда животиње јесу свесна и разумна бића у некој мери. Свесна су и разумнија од сваког ембриона до четвртог месеца, то је врло просто доказиво. ipak, hriscanima nije bitno sta kazu pravni propisi. mi smo pozvani na daleko visu svest o odgovornosti- i prema sebi i prema drugim ljudima i prma celoj tvorevini, a iznad svega svest o odgovornosti prema zivotu kao najvisoj svetinji. ne smemo nikad zaboraviti na ono za sta nas je Gospod prizvao - ''Ви сте со земљи.. Ви сте свјетлост свијету;'' (Мт 5.13,14) Као што рекох на почетку дискусије, као хрипћанин сам против абортуса, али сам као становник републике србије против забране абортуса. Јер не желим свој хришћански етос, да намећем законом - атеисти, муслиману или неком другом. И тужно је то што има оних који не схватају да се хришћански етос не намеће законом, већ се прихвата добровољно. oh sh*t man... i was taking life seriously, now i will divide things by zero. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Дејан-Марковић Написано Новембар 30, 2013 Аутор Пријави Подели Написано Новембар 30, 2013 Друштво је у одређеним, чак и развијенијим земљама од Србије, већ достигло ту вишу свест и одговорност и задало норме којима штити нерођено дете и његово право да се роди. Кипар је у овом случају једина православна земља, где је чедоморство забрањено. Тако да нису православци једина сметња. У тим земљама је сигурно регулисано и спречено црно тржиште абортуса (не може нико да ме убеди да се у Шпанији или Ирској нелегални абортуси обављају у неким шупама). Али је и дата слобода, да онај ко се не слаже са тим нормама, може отићи у неку другу земљу и тамо радити са "својим телом" шта год хоће. Да ли ико има разлога да га третира као субјект права - осим религијског разлога? Здрав разум. Ниједно друштво никад није. Ни права одраслих нису кроз историју, третирана на једнак начин, нпр. робови. И они тим правничким речником нису били субјект права. Па не значи да су те норме биле исправне. А право је детета да се роди било оно после атеиста, хришћанин или шта год. "Ембрион је од самог зачећа личност и целовито људско биће" - Свети Григорије Ниски "Ембрион до четрдесетог дана не поседује потпун људски облик, али зато од тренутка зачећа поседује умну и разумну душу" - Свети Максим Исповедник http://www.serbian-iconography.com/ www.youtube.com/watch?v=sJRslkLQRyU Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ненад Р. Написано Новембар 30, 2013 Пријави Подели Написано Новембар 30, 2013 Feministkinje su redko vernice, takod a prica o Bogu ne pije vodu. Ne muce me, nego ako neko mene ne ispostuje do kraja, zasto bih ja njega/nju? Pa kada budu napravili tu masinu, neka ukinu abortus, do daljnjeg, neka svojim nacelima ne ugrozavaju mene i ostale zene koje ne zele da postanu majke zbog najobicnije greske. Znaci onda si i protiv kontracepcije? Ja nisam normalna? Pa tuzi me, sta da ti kazem... Mnogo je nas nernomalnih. Sta da se radi. Boli to sto zenama vise nije jedina ambicija da se udaju i budu domacice i majke celog zivota? Citala sam tvoje postove sa pocetka teme. i ti si mene indirektno uvredio u predhodnom postu, ne brini ,necu ni ja tebe. Meni ovaj forum ne znaci nista, dodjem, diskutujem na temama koje volim, odem, ti pak... izgleda n emozes bez istog. I ja sam se frapirala. Pa i meni nije normalno mnogo sto sta, pa opet prihvatam razlicitosti i pozdravljam ih i ne zovem odmah mentalnim bolesnicima. Ne vredjaj! А зар неби било хуманије да се суочи са грешком и не изврши абортус. Ако жена зачне грешком , ембрион није крив због те грешке. Слажем се са тобом да је свако потпуно слободан , али што се тиче абортуса ја сматрам да није хумано прекинути трудноћу . Помозимо слабим и немоћним и људима у невољи јер добро се добрим враћа. Наше писмо је старо преко 1000 година . Чувајмо то наше благо . Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Млађони Написано Новембар 30, 2013 Пријави Подели Написано Новембар 30, 2013 Здрав разум. Видиш то је управо размишљање које ми се не свиђа. Ти си прихватио религијски поглед, и то је у реду. Проблем је у томе што си толико запео да наметнеш другима да привхате твој религијски поглед да га изједначаваш са здравим разумом. Не знам, одакле толика егоманија да свако за свој поглед на свет сматра - здравим разумом, посебно када се пола света не слаже са њиме. Да робовање није у реду били су свесни скоро сви. ПРвенствено робови, али су робове држали углавном богати људи који су имали војске и није било лако ослбоодити их. Они су ти који су командовали права робова. У овом случају нису неки моћници који иза себе имају војске, већ нормални свакодневни људи који се не слажу са твојим погледом на свет ( у великом броју) И мислим да дебело претерујеш када тврдиш тврдње да је абортус једна убиству на основу здравог разума. Јер то имплицира да они који се не слажу са тобом немају здрав разум - а ти си ето повлашћен. То је по мени, егоистично размишљање. Есктремно егоистично. И тотално у нивоу са неким другим екстремима типа вегани, који тврде да смо сви ми који једемо месо убице, и да то треба да закључимо на основу здравог разума. Чист фанатизам. Mironosica је реаговао/ла на ово 1 oh sh*t man... i was taking life seriously, now i will divide things by zero. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Дејан-Марковић Написано Новембар 30, 2013 Аутор Пријави Подели Написано Новембар 30, 2013 Милосављевић, on 30 Nov 2013 - 15:52, каже: Да ли ико има разлога да га третира као субјект права - осим религијског разлога? Рекао си осим религијског, а ја сам рекао - здрав разум. Као што постоје неверујући људи, који живе у потпуности моралним животом, постоје и они који проблем абортуса не посматрају религиозно. На њихов здраво-разумски поглед сам мислио. Да поновим, постојала су друштва, када многи нису били субјект права, па то не значи да је та норма била исправна. Ми сада живимо у друштву, које не признаје детету право да се роди, што такође није исправно. А да не говорим о томе, да мишљење "пола света" не значи, да је то мишљење и апсолутна истина. kordun је реаговао/ла на ово 1 "Ембрион је од самог зачећа личност и целовито људско биће" - Свети Григорије Ниски "Ембрион до четрдесетог дана не поседује потпун људски облик, али зато од тренутка зачећа поседује умну и разумну душу" - Свети Максим Исповедник http://www.serbian-iconography.com/ www.youtube.com/watch?v=sJRslkLQRyU Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Млађони Написано Децембар 1, 2013 Пријави Подели Написано Децембар 1, 2013 Ми сада живимо у друштву, које не признаје детету право да се роди, што такође није исправно. А да не говорим о томе, да мишљење "пола света" не значи, да је то мишљење и апсолутна истина. И идемо, у круг. Истина је оно што можеш да докажеш. А ти брате мој, не можеш да докажеш да је - Ембрион дете које има права. Већ се позиваш на емотивне аргументе, стављајући слике ембриоан и пропгандни материјал. Ти си тај који тврди да је ембрион личност која има права, тежина доказа је на теби. Већ сам ти објаснио. Када је Еистеин написао теорију релативитета, није рекао другима - ДОКАЖИТЕ ВИ ДА НИЈЕ ТАЧНО.. јер то нема смисла. Већ је доказао да је тачно. А да ти ( и остали ) имате неки доказ да је ембрион исто што и дете, врло би лако већина прихватиал ваше мишљење. И то ја хоћу да ти покажем, то ти не схваташ. Индетичне аргументе ми пружају вегани, када ми доказују да сам убица јер једем кокошке. Ако си интелектуално искрен, требало би да се бориш за законе који забрањују убиство кокошке. Ама индетичне аргументе. 1. Аргумент савести 2. Аргумент ако већина мисли да је у реду не значи да јесте - људи су некад били робови. 3. Емотивни аргументи - он је исти као човек. живи дише има право на живот. oh sh*t man... i was taking life seriously, now i will divide things by zero. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Odahviing Написано Децембар 1, 2013 Пријави Подели Написано Децембар 1, 2013 Pa da si pročitao predhodne njegove poruke, sve su iste i sve su tipe "abortus je ubistvo" i tu se priča završava niti da objasni zašto tako misli, niti da argumentira svoje stavove, ponavlja se iznova i iznova. Šta god da ga pitaš uvek isto odgovara "abortus je ubistvo", da ga pitaš kako se zove mislim da bi odgovorio "abortus je ubistvo". Još odavno sam počeo da preskačem njegove poruke, jer znam šta će da kaže (ništa). Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Volim_Sina_Bozjeg Написано Децембар 1, 2013 Пријави Подели Написано Децембар 1, 2013 Kakav dokaz da embrijon nije živ? Ličnost se razvija i nema drugog izvora života od embrijona. Ne dopustiti da se razvije ličnost je ravna samouništenju. Ovde jedna buduća majka ili je već majka kaže za embrion da je parazit, gazeći svoju odgornost prema činu slobodne volje i radnje koje stvara novi život. Jedino opravdanje da se život ne razvije je po meni ako se čin stvaranja nije desio u obostranoj slobodnoj volji.(silovanje) pretpostavljam da Bog ne bi silovao život pošta poto jer od nas traži slobodnu volju(pristanka) a ne moranje da se u Boga uselimo. Ovo ostalo je odgovornost slobodne volje, nedavno sam video mladu devojku koju su poslali kod psihijatra jer je imala puno abortusa. kordun and Дејан-Марковић је реаговао/ла на ово 2 Ljubav se u duši ogleda, nebo je još nesagledivo. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука