Срђан Шијакињић Написано Новембар 29, 2013 Пријави Подели Написано Новембар 29, 2013 Ako ja kupim cips iz radnje neznajuci da je cips otrovan i dam ga svom bratu da pojede i on umre od posledice trovanja. Ko je onda kriv? Jesam li ja kriv sto sam neznajuci dao otrovni cips? Sto nema puno smisla. Ili... Jeli kriva radnja (bolje reci fabrika cipsa) jer im je cips bio otrovan? Ovo vec ima smisla jer garantuju bezbednost hrane a nisu ispunili sto je dovelo do smrti nekoga. ko je kriv? Ниси ти крив, ради се о несрећном случају, немаш никакву одговорност у смислу права. Има фабрика чипса. Et cognoscetis Veritatem et Veritas liberabit vos."Овако вели Господ : ево, што сам саградио ја разграђујем, и што сам посадио искорењавам по свој тој земљи. А ти ли ћеш тражити себи велике ствари? Не тражи..." Јер. 45, 4, 5. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Odahviing Написано Новембар 29, 2013 Пријави Подели Написано Новембар 29, 2013 Спонтани подбачај је Воља Божија , а не убиство из нехада . Zakoni ovozemaljski ne poznaju Boga i njegovu volju, i on je uizostavljen iz tog dela. Tako da to što si rekao nema smisla. A tako možemo reći i za sve, udario sam ga kolima bio klizav put, Božija volja, nije ubistvo iz nehata. A ustvari jeste. Kao što rekoh ako fetus gledamo kao na živo biće i kao na čoveka, a abortus kao na ubistvo, onda spontani pobačaj jeste ubistvo izu nehata. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Млађони Написано Новембар 29, 2013 Пријави Подели Написано Новембар 29, 2013 nigde nisam rekao da je potrebna odluka volje. Ма немој? Да те цитирам: kao sto ti vec rekoh - i nehat podrazumeva svest i volju Шта си овим хтео да кажеш, осим да нехат укључује одлуку воље. А ово са свећу ти је фин трик. Леп покушај, да дискутујемо о свесном и несвесном нехату. oh sh*t man... i was taking life seriously, now i will divide things by zero. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Млађони Написано Новембар 29, 2013 Пријави Подели Написано Новембар 29, 2013 Ako ja kupim cips iz radnje neznajuci da je cips otrovan i dam ga svom bratu da pojede i on umre od posledice trovanja. Ko je onda kriv? Jesam li ja kriv sto sam neznajuci dao otrovni cips? Sto nema puno smisla. Ili... Jeli kriva radnja (bolje reci fabrika cipsa) jer im je cips bio otrovan? Ovo vec ima smisla jer garantuju bezbednost hrane a nisu ispunili sto je dovelo do smrti nekoga. ko je kriv? Зависи уколико је истекао рок па је због тога дошло до кварења крива је продавница која је продала. Уколико је чипс био код тебе у поседу годину дана, а у међувремену му је истекао рок ти си крив. Уколико је чипс достављен кваран крива је фабрика. oh sh*t man... i was taking life seriously, now i will divide things by zero. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Raymond Red Reddington Написано Новембар 29, 2013 Пријави Подели Написано Новембар 29, 2013 opaaaa.. student prava koji ne zna sta je nehat daj da cujemo definiciju То тешко од њега... Човек није упознао ни устав државе у којој живи...а студира права... вероватно сега мега тренд СПС СНС универзитет а где печат? Istochnik је реаговао/ла на ово 1 „Многи од нас себе зову „либералима“. И тачно је да је реч „либерал“ некада означавала особе које су поштовале појединца и зазирале од служења масовним принудама. Али левичари су сада загадили тај некада поносан назив означавујћи њиме себе и свој програм већег владиног власништва над имовином и контроле над појединцима. И сада, као резултат, они од нас који верују у слободу морамо објашњавати како, када називамо себе либералима, заправо мислимо на либерале у класичном незагађеном смислу. Ово је у најбољем случају мучно и подложно неразумевању. Ево предлога: хајде да ми, који волимо слободу, заштитимо и за своје коришћење задржимо добру и часну реч „либертаријанац“.“ (Дин Расел) Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Срђан Шијакињић Написано Новембар 29, 2013 Пријави Подели Написано Новембар 29, 2013 A tako možemo reći i za sve Па не можемо баш за све, рецимо ако се ја оклизнем и испаднем кроз прозор, паднем на неког и убијем га, то није убиство из нехата, то је несрећан случај... Млађони је реаговао/ла на ово 1 Et cognoscetis Veritatem et Veritas liberabit vos."Овако вели Господ : ево, што сам саградио ја разграђујем, и што сам посадио искорењавам по свој тој земљи. А ти ли ћеш тражити себи велике ствари? Не тражи..." Јер. 45, 4, 5. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Wlof Написано Новембар 29, 2013 Пријави Подели Написано Новембар 29, 2013 Ниси ти крив, ради се о несрећном случају, немаш никакву одговорност у смислу права. Има фабрика чипса. Znam ja to, ali zelim da neko potvrdi, sto me vodi do sledece stvari. Ako se desi spontani pobacaj, logicki sledi da to ne moze da bude ubistvo iz nehata. Recimo da je fabrika cipsa zenski organizam, da je zena ja i da je zigota/embrion/fetus moj brat. Tim primerom bi krivica pala na organizam. A organizam stavljam razdvojeno od zene jer zena nema kontrolu nad svojim organizmom i problematikama koje se mogu javiti. Sto bi predstavio ovako: Fabrika -> Ja -> Brat -> Smrt Ako ja nisam kriv onda ide ovako: Fabrika -> Brat -> Smrt Sto je ekvivalent ovome : Organizam -> zigota/embrion/fetus -> Smrt Ja i zena ovde nemamo kontrolu nad dogadjajem niti volju da se takav dogadjaj desi. Samim tim ne moze da bude ubistvo iz nehata ni u jednom ni u drugom slucaju. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Млађони Написано Новембар 29, 2013 Пријави Подели Написано Новембар 29, 2013 Па не можемо баш за све, рецимо ако се ја оклизнем и испаднем кроз прозор, паднем на неког и убијем га, то није убиство из нехата, то је несрећан случај... Дабоме, наравно да није сваки подбачај нехат. Али може да се третирају многи тако. mladi kolega svaki oblik vinosti se procenjuje kroz dva elementa- svest i volju samo sto po tvom shvatanju nehat uopste nije oblik vinosti Ај не збуњуј људе стручним појмовима кад је ствар много проста. Нехат је када неко изгуби живот твојом одговорношћу. Уколико се ембрион сматра неким (као субјект права) а мајка крене у тешки пост, и имамо везу између њеног лошег нутриционизма и смрти ембриона то је убиство из нехата пар екселанце. Нема ту пуно дискусије, то производи логика коју фурају неки овде. А ти би први требало да знаш, да ембриони и фетуси никада нису субјкет права и онда када јесу, да се то са разлогом зове правна фикција, то јест када се за правну чињеницу узима нешто што није тачно. Исто тако би требало да знаш зашто је то тако, и да образујеш мало браћу и сестре а не овде да се гађаш стручним појомовима који њима нису јасни.. у циљу да звучиш паметније и онда када ниси у праву. oh sh*t man... i was taking life seriously, now i will divide things by zero. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Млађони Написано Новембар 29, 2013 Пријави Подели Написано Новембар 29, 2013 Znam ja to, ali zelim da neko potvrdi, sto me vodi do sledece stvari. Ako se desi spontani pobacaj, logicki sledi da to ne moze da bude ubistvo iz nehata. Ja i zena ovde nemamo kontrolu nad dogadjajem niti volju da se takav dogadjaj desi. Samim tim ne moze da bude ubistvo iz nehata ni u jednom ni u drugom slucaju. Грешиш, уколико твоја жена пуши она има контролу над тим да не пуши. Уколико то пушење доведе до подбачаја, има убиства из нехата. Џабе теоришеш. Тешки пост такође. Уколико твоја жена престане да уноси засићене масти, неопходне за развој бебе - исто имаш убиство из нехата. То тачно тако следи логички. Под условом наравно да је у оба случаја знала да њена акција може да нашкоди беби, а узимамо да није умно ретаридрана па је знала. oh sh*t man... i was taking life seriously, now i will divide things by zero. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
LogosAgape Написано Новембар 29, 2013 Пријави Подели Написано Новембар 29, 2013 Abortus je ubistvo! život počinje začećem... Ali zabrana nikog ne bi moralno pomogla, samo bi nervirala... Dramatično bi porasla prodaja kontraceptivnih sredstava i slično... Onda bi isti ovakav sistem koji danas dozvoljava čedomorstvo jednako moralno i efikasno postupao ne radeći ništa. Dakle počinje od nas a ne od sistema i zakona! kordun and Jelena 76 је реаговао/ла на ово 2 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Wlof Написано Новембар 29, 2013 Пријави Подели Написано Новембар 29, 2013 @, Gde si ti video u mom primeru da ja pominjem pusenje i ostale stvari? Isto tako, cak i da se desi da majka pusi i posle toga da pobaci. Jel to odma znaci da je zbog pusenja ili moze da bude iz drugog razloga? Tako i za hranu, jel odma zakljucujes da je pobacaj direktno zbog toga i odma proglasavas ubistvom iz nehata? Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Istochnik Написано Новембар 29, 2013 Пријави Подели Написано Новембар 29, 2013 вероватно сега мега тренд СПС СНС универзитет Prije ce biti LSV-LDP. A i to sto ti kazes nije daleko.. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Млађони Написано Новембар 29, 2013 Пријави Подели Написано Новембар 29, 2013 @, Gde si ti video u mom primeru da ja pominjem pusenje i ostale stvari? Па у твом ниси, проблем је што ти узимаш мој пример, и уобличаваш га како ти одговара - да би испало да нисам у праву. Има много случајева у којима је подбачај убиство из нехата, ако на абортус гледамо као убиство. oh sh*t man... i was taking life seriously, now i will divide things by zero. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Млађони Написано Новембар 29, 2013 Пријави Подели Написано Новембар 29, 2013 То тешко од њега... Човек није упознао ни устав државе у којој живи...а студира права... хахахахахаха, ти ћеш да ми причаш нешто, србију гледаш преко телевизије само и глумиш интернет патриоту из америге. oh sh*t man... i was taking life seriously, now i will divide things by zero. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Odahviing Написано Новембар 29, 2013 Пријави Подели Написано Новембар 29, 2013 ne mora da znaci / moze da bude i ubistvo iz nehata E sad ovo nesrećan sluač i ubistvo i nehata koja je razlika. Mislim ako čovek padne kroz przor i ubije nekoga, očigledno ga je ubio ovaj što je pao, znači po nekoj mojoj logici to je ubistvo iz nehata, a onda sa druge strane pao je nije nije video da se ispod nalazi čovek nije imao uticaj na to gde će da padne, opet po nekoj mojoj logici ovo je nesrećan slučaj. Znači ja dođoh do zaključka da je i nesrećan slučaj i ubistvo iz nehata u isto vreme. I evo setih se Šrodingera usput. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука