Jump to content

Иницијатива за забрану абортуса - 23. новембар

Оцени ову тему

Препоручена порука

Mi ovdje pricamo o tome da je abortus grijeh i da je za Pravoslavnu crkvu na nivou covjekoubistva.

Zato sto je hriscanima zapovijedjeno da ljude privode Crkvi, tj. Hristu i da budu vidjelo svijetu. Ako ti isti hriscani legalizuju cedomorstvo, onda ce ovi drugi jos vise da se utvrde u svojim zabludama.

A gdje to pise?

Na taj nacin mozemo sve relativizovati. Da je Hristos htio da se mi spasimo, onda bi nas sve reprogramirao da budemo dobri i odmah bi doslo carstvo nebesko.

Kao sto napisah, hriscani imaju zapovijest da mijenjaju svijet na bolje.

Dakle jasno za crkvu je abortus greh, a nije greh to što je dete začeto brutalnim psihofizičkim iživljavanjem nad ženom , to crkva kao podržava ? To su žene one moraju da "daju" kad god se nekom australopitekusu ....da kako da ne, razlikovati normalnu trudnoću od nasilne, Bog je protiv nasilja !

NEKA BES I GORČINA UTIHNU , TAMO GDE JE NEMA , NEKA ZAVLADA HARMONIJA, BUDIMO U MIRU SVI

Подели на овим сајтовима

Nisam čitala šta ste gore pisali, ali vidim da se dosta polemiše.

Žensko sam, nikada nisam abortirala, niti ću.

Prvenstveno jer moja vera ne nalaže, niti podržava abortus, drugo što mi je to isto kao da uzmem pištolj i ubijem nekog ni krivog ni dužnog.

Sa druge strane treba da nas ima što više, a ne da dočekamo da stanemo pod jednu šljivu.

E super, žena, lepo treba se držati pravila, ali šta bi radila da doživiš onu najgoru stvar, pa zatrudniš a da to nisi želela već da si primorana na to ? 

NEKA BES I GORČINA UTIHNU , TAMO GDE JE NEMA , NEKA ZAVLADA HARMONIJA, BUDIMO U MIRU SVI

Подели на овим сајтовима

Mi ovdje pricamo o tome da je abortus grijeh i da je za Pravoslavnu crkvu na nivou covjekoubistva.

Не, ми овде не причамо о томе. Дм Србија прича да је то кривично дело убиства и многи други овде причају да је то закон за све.

Дакле, не причамо о томе, на то си ти скренуо тему - а ја сам као права наивичина насео. 

ЈА избегавам да кажем да је за мене као хришћанина абортус убиство јер знам да ће неки то овде искористити против моје аргументације. И онда ја морам да уђем у једну сморну дискусију да објашњавам да ја као хришћанин могу да сматрам нешто нечим, али да не намећем то например атеисти.

Ako ti isti hriscani legalizuju cedomorstvo, onda ce ovi drugi jos vise da se utvrde u svojim zabludama.

Глупости. Јел опијање легално? А јел по нама у реду опијати се као стока? 

Хришћани не легализују абортус за хришћане унутар цркве већ за атеисте који не желе у цркву. 

И за муслимане који иду у џамију. 

За њихове законе абортус није убиство. 

И сада улазимо у бесмислену тему објашњавања постојања и смисла закона... итд.. 

oh sh*t man... i was taking life seriously, now i will divide  things by zero. 

Подели на овим сајтовима

Nisam čitala šta ste gore pisali, ali vidim da se dosta polemiše.

Žensko sam, nikada nisam abortirala, niti ću.

Prvenstveno jer moja vera ne nalaže, niti podržava abortus, drugo što mi je to isto kao da uzmem pištolj i ubijem nekog ni krivog ni dužnog.

Sa druge strane treba da nas ima što više, a ne da dočekamo da stanemo pod jednu šljivu.

Ti ako ti je ideal da budes "rasplodna krm..." budi, meni nije niti planiram. Gnusna mi je pomisao na to da sam osudjena na zivot u senci samo zato sto sam rodjena bez mece. 

Muskarci u kuhinje, zene u kancelarije! :D

Подели на овим сајтовима

Ne bih da pricam o tome "sta ako...". Kad se zbude taj sabor, pricacemo o njegovim odlukama.

Uopšte ni ne zamišljam da će crkva biti za abortus bilo kada, ali definitivno će jednom morati da saopšti svoj stav o nasilničkom iživljavanju recimo, kada žene ostanu trudne protiv svoje volje, tako što su mučene na mil. načina a produkt je trudnoća, da li bi prihvatanjem toga crkva aminovala nasilje, jer u tom slučaju nasilje je realnost. No, otom potom crkva je po svojoj prirodi kao organizacija koja okuplja vernike sa svojim stavovima često ... kao puž ..spora i "kasno pali"

Подели на овим сајтовима

Ti ako ti je ideal da budes "rasplodna krm..." budi, meni nije niti planiram. 

Уф немој те термине... није лепо..... ја те овамо браним када станивук оће да те назове неким именом, ти овде... 

Подели на овим сајтовима

И после ја гневан.. а овде се жене које се не познају описују као - боље да не кажем. 

Објасни 7 девојака које се друже и све су нежељено родиле...не мораш, није ни битно... ај рест мај кејс, но фрдр квешчнс  :)

Подели на овим сајтовима

Zato sto je hriscanima zapovijedjeno da ljude privode Crkvi, tj. Hristu i da budu vidjelo svijetu. Ako ti isti hriscani legalizuju cedomorstvo, onda ce ovi drugi jos vise da se utvrde u svojim zabludama.

Po tebi onda treba sve naterati da privole crkvu i Hriscanstvo milom ili silom? Sam dobro protumacila? Da, citala sam izmedju redova. 

Muskarci u kuhinje, zene u kancelarije! :D

Подели на овим сајтовима

Ti ako ti je ideal da budes "rasplodna krm..." budi, meni nije niti planiram. Gnusna mi je pomisao na to da sam osudjena na zivot u senci samo zato sto sam rodjena bez mece. 

Naravno da mi to nije cilj, da budem rasplodna krmača(slobodno kaži, nisi opsovala), umem da se pazim. Ali samo kažem da sam protivnik abortusa!

Подели на овим сајтовима

Објасни 7 девојака које се друже и све су нежељено родиле...не мораш, није ни битно... ај рест мај кејс, но фрдр квешчнс  :)

Не знам, не занима ме, њихова ствар, не бавим се објашњавањем њихових нежељених труднућа, нити улазим у суштину њихове личност како су дошле до тога. Јер их не познајем, не знам шта су прошле итд... као ни ти. 

Ај рест мај кејс ту. 

Подели на овим сајтовима

Уф немој те термине... није лепо..... ја те овамо браним када станивук оће да те назове неким именом, ти овде... 

што се ти мене ваћаш...пусти ти мене...видиш да нисам млого погрешио у свом коментару  ne_shvata

и нисам њу назво нити тео називати никим именом, већ њених "наводних" 7 жигосаних другарица...

Подели на овим сајтовима

Naravno da mi to nije cilj, da budem rasplodna krmača(slobodno kaži, nisi opsovala), umem da se pazim. Ali samo kažem da sam protivnik abortusa!

Jedno samo pitanje, jesi li protivnik abortusa, kao što si već napisala, tj. nikada ne bi izvršila jedan, ili si protivnik abortusa na taj način što misliš da treba svima da se zakonom zabrani?

Подели на овим сајтовима

Rodila bih!

Теби сваха част, али зашто терати и законом кажњавати друге жене које се не слажу са тобом? Зато што наш канонски закон то гледа као убиство и забрањује причешће? 

Подели на овим сајтовима

Jedno samo pitanje, jesi li protivnik abortusa, kao što si već napisala, tj. nikada ne bi izvršila jedan, ili si protivnik abortusa na taj način što misliš da treba svima da se zakonom zabrani?

Treba zakonom da se zabrani!

A ni sama ga nikad ne bih uradila.

Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...