Jump to content

Иницијатива за забрану абортуса - 23. новембар

Оцени ову тему

Препоручена порука

@,

dmsrbija, on 22 Nov 2013 - 12:27, каже:

Позивамо све који воле и поштују децу да се укључе у обележавање недеље живота од 18. до 23. новембра, истовремено са 45 области Русије, ради указивања на смртоносну и нехуману праксу убијања нерођене деце тојест вршења абортуса. Потребно је да се они који су упознати са несрећом коју по Србији и свету шире абортуси активирају и дају свој допринос у борби за нашу децу коју несавесни лекари кукавички убијају, упркос оштрим опоменама од Цркве да је абортус убиство.

i nikad nam nisi napisao kako je prošlo u subotu na centralnoj promociji ?

kako je prošlo u subotu ?

није битно ко сам ја, већ ко си ти !

Подели на овим сајтовима

Neko se bar trudi da nesto dokazuje, odnosno ne dozvoljava sebi da bude ovca koja igra kako neko drugi diriguje :D
Ja nigde nisam rekla da to ne legitimisem. Ceo zivot je igra i svako treba da se bori za sebe kako zna i ume, fer, ne fer, na racun drugih, krajnje nebitno...
Da li ti shvatas da naprimer, ako zena dokaze da je neuravnotezena i da ce u ludnicu ako je nateraju da rodi... i to spada u zdravlje zene, a to je bar jednostavno isfolirati. ;)
Embrion je potencijalni zivot... Cime se hranis? Jesi li vegan? 
Da naravno da sam bila u fazi embriona, a ono sto ja ne mogu da shvatim je - kako si ti bio najbrzi spermatozoid dmsrbija ... 

Muskarci u kuhinje, zene u kancelarije! :D

Подели на овим сајтовима

Ceo zivot je igra i svako treba da se bori za sebe kako zna i ume, fer, ne fer, na racun drugih, krajnje nebitno...

океј, и ово је поглед на свет и живот, само што мени није близак.

Da li ti shvatas da naprimer, ako zena dokaze da je neuravnotezena i da ce u ludnicu ako je nateraju da rodi... i to spada u zdravlje zene, a to je bar jednostavno isfolirati.

Хех, то уопште није једноставно исфолирати. :) Иначе би свако ко падне за неко кривично дело могао лако да се извуче. Чак, према речима главног лекара у јединој нашој установи за психички оболеле који су учинили неко крив.дело, скоро је немогуће исфолирати.

Embrion je potencijalni zivot... Cime se hranis? Jesi li vegan? 

Не, сматрам да је људски живот квалитативно различит од животињског.

Et cognoscetis Veritatem et Veritas liberabit vos.
"Овако вели Господ : ево, што сам саградио ја разграђујем, и што сам посадио искорењавам по свој тој земљи. А ти ли ћеш тражити себи велике ствари? Не тражи..." Јер. 45, 4, 5.

Подели на овим сајтовима

Једино што ме спречава да потпуно подржим забрану је то што нисам сигуран да ли би се број абортуса стварно смањио, и за колико би се број несрећа при нелегалним абортусима повећао

Вероватно се податак о томе може проверити у земљама у којима је забрањен. А када се каже "нелегалан абортус" или "на црно", не верујем да било ко мисли на неку бабу, која неким зарђалим гвожђем чини чедоморство. У случају забране нелегалан абортус би би представљао  абортус изведен у нпр. некој приватној клиници, значи абортус који је урађен и поред забране. Што не значи да би аутоматски био и нестручан (везано за несреће)

"Ембрион је од самог зачећа личност и целовито људско биће" - Свети Григорије Ниски

"Ембрион до четрдесетог дана не поседује потпун људски облик, али зато од тренутка зачећа поседује умну и разумну душу" - Свети Максим Исповедник

http://www.serbian-iconography.com/                       www.youtube.com/watch?v=sJRslkLQRyU

Подели на овим сајтовима

Не, сматрам да је људски живот квалитативно различит од животињског.

heh, onda nikako po tebi embrion nije isto sto i dete, jer je kao biljka... a kamoli zivotinja koja ima znatno vise svesti od istog... :P :D 

A sto se ostalog tice... Ne razumem samo jednu stvar... Ta trudnoca bi toliko  ugrozila tu zenu sa kojom ste vi muskarci imali odnose... Kako mozete tako malo da je volite? :(

Подели на овим сајтовима

Вероватно се податак о томе може проверити у земљама у којима је забрањен. А када се каже "нелегалан абортус" или "на црно", не верујем да било ко мисли на неку бабу, која неким зарђалим гвожђем чине чедоморство. У случају забране нелегалан абортус би би представљао  абортус изведен у нпр. некој приватној клиници, значи абортус који је урађен и поред забране. Што не значи да би аутоматски био и нестручан (везано за несреће)

Tebi treba zabraniti zakonom da mislis.... Mnogo vise srece bi bilo svim ljudima na forumu. 

Zar ti je embrion koji jos nije zivot, nego je samo potencijalni zivot, bitniji od zene? 

Подели на овим сајтовима

kako je prošlo u subotu ?

Пробај да пронађеш у неким вестима.

"Ембрион је од самог зачећа личност и целовито људско биће" - Свети Григорије Ниски

"Ембрион до четрдесетог дана не поседује потпун људски облик, али зато од тренутка зачећа поседује умну и разумну душу" - Свети Максим Исповедник

http://www.serbian-iconography.com/                       www.youtube.com/watch?v=sJRslkLQRyU

Подели на овим сајтовима

Дубоко се не слажем, сматрам да нема места одлуци, када нема оправданих разлога, које смо већ помињали, здравље, силовање и отприлкике то би било то. Једино што ме спречава да потпуно подржим забрану је то што нисам сигуран да ли би се број абортуса стварно смањио, и за колико би се број несрећа при нелегалним абортусима повећао, чисто практични разлози. Начелно немам ни најмање дилеме.

Mislio sam na odluku pre začeća embriona - da li će uopšte, sa ili bez kondoma itd.

A zabrana - ni slučajno.

Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...