Jump to content

Пчеларство

Препоручена порука

Помозимо слабим и немоћним и људима у невољи јер добро се добрим враћа. :mazenje:

Наше писмо   је старо преко 1000 година . Чувајмо то наше благо .

Подели на овим сајтовима

• Одговори 376
  • Креирано
  • Последњи одговор

Популарни чланови у овој теми

gallery_15281_128_196887.jpg

Помозимо слабим и немоћним и људима у невољи јер добро се добрим враћа. :mazenje:

Подели на овим сајтовима

Поставио сам ову фотографију  да виде они који незнају како матица изгледа 

Подели на овим сајтовима

Пчеле су осетиле неку моћ и зато су тако урадиле.

Подели на овим сајтовима

Prvi put sad od tebe cujem da se vade krajnji ramovi i stavljaju u zbeg,ok svki covek vremenom napravi  neki svoj sistem ,iskustvo je cudo, u pocetku sam imao mali problem da nadjem maticu,prosle godine sam menjao matice,bas sam se zadrzao,mada sad kad kupis maticu ona je obelezena. :good2: .

Citao sam po sajtovima i kolega koji mi pomaze oko pcela,kaze od 9 do 12 kg meda je dovoljno pceli da prezimi, naravno uz pogacu koja se dodaje sredinom decembra.

Kad po tebe trerba da se pocne sa pripremom drustava za prolece za pasu?

Подели на овим сајтовима

Припреме за пролећну пашу почињу од Августа предходне године. У то време треба почети са припремом друштва да би добро презимила . Врши се прихрана друштва да би имала довољно хране за зиму , врши се третман против крпеља . У Августу месецу се изводе пчеле које ће да презиме зиму . У Августу месецу има доста посла око припреме друштва за зиму и од те припреме зависи дали ће друштво добро да зимује, Ако друштво добро презими то је основни предуслов да друштво дочека багремову пашу спремно .

Из разлога што сам ти навео пчелари кажу да пчеларска сезона почиње првог Августа.

Подели на овим сајтовима

gallery_15281_128_56693.jpg

Подели на овим сајтовима

У праву си , требало је цело плодиште да покрије. :170fs799081:  :osmeh:

Подели на овим сајтовима

Медена дијета: Кашика меда на дан за витак стас

Иако је мед одувек важио за здраву храну, многи нутриционисти га у последње време сврставају, као и бели шећер, у групу намирница које треба избегавати када сте на дијети. Шкотски нутрициониста Мајк Мекинес има знатно другачије мишљење, те је, осмслислио дијету која се базира управо на овој намирници.

46892_med-02-foto-shutterstock_630x0.jpg
И уз мед је могуће скидати килограме

Ова дијета не захтева велика одрицања, бројање калорија нити скупе додатке исхрани. Све што вам је потребо је кашика меда пред спавање, а господин Мекинес гарантује да ћете изгубити до 1,5 кг недељно.

Творац ове дијете је низом експеримената и дуготрајним истраживањима, дошао до закључака који се косе са свиме што су нам до сада причали о меду. Наиме, мед, за разлику од шећера, не изазива велики скок инсулина. Ако нема скока, значи да нема ни наглог пада. А управо је тај пад инслуина оно што изазива нападе глади и неконтролисану жељу за слаткишима.

Феномен који се назива „гладним мозгом“ одговоран је за неуспех многих дијета, а могуће га је спречити само једном кашиком меда.

„Мед настаје од биљног нектара, а начин на који пчеле прерађују шећер који покупе, делимично га варећи, у потпуности мења састав шећера, што утиче на начин на који наше тело метаболише крајњи прозвод овог процеса – мед“, објашњава Мекинес зашто овај природни слаткиш има другачији утицај на наш мозак од обичне фруктозе.

Како бисте потпуно природно и постепено изгубили нежељене килограме, потребно је само да пратите неколико златних правила.

37176_shutterstock_100205822_300x0.jpg?v

ПРАВИЛА

Замените шећер медом. Иако се масти у већини дијета посматрају као главни „негативци“, многа истраживања показују да су шећери прави злочинци, јер се сваки грам унетог шећера претвара у два грама телесне масноће.

Зато је најбољи савет да га једноставно избаците из употребе, а уместо њега почнете да конзумирате мед. Свако јутро, и свако вече пред спавање попијте шољу топле воде за кашиком меда.

опширније / извор

Подели на овим сајтовима

Јесте прочисни лет . То неће да им шкоди , напротив , то је веома корисно .

Подели на овим сајтовима

Pcelice su super! Ako te bocne to je najlekovitija akupunktura :good2:

maja-kopie-2.jpg

Jos kad sam gledo na nemackoj tv, dal je Poljak, leci vid tako sto bocka pcelicama akupunkturno, i to je usavrsio tehniku da ne povredi pcelice nego bocne i pusti pcelicu da se usavrsava u daljem bockanju :)

Zayron: Pa tamo ni nema svađa oko vjere i nacije jer se o tom uošte ni ne priča. Priča se kakva je koja ribica i na šta se fata, na mrmka, na glistu, na kruh, hljeb ili angelbrot, na na lažni mamac itd. Evetualno o tom kako se koja peče i koja je ukusnija.

cloudking: "Ne postoje cuda... postoje samo stvari koje jos ne razumemo."

Подели на овим сајтовима

Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...