Ненад Р. Написано Јануар 10, 2014 Аутор Пријави Подели Написано Јануар 10, 2014 У праву си Иване . Неби било лоше да се тамо и регистујеш дејане јер је то најјачи пчеларски форум на балкану. Помозимо слабим и немоћним и људима у невољи јер добро се добрим враћа. Наше писмо је старо преко 1000 година . Чувајмо то наше благо . Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Dejan_kv Написано Јануар 12, 2014 Пријави Подели Написано Јануар 12, 2014 Hvala u svakom slucaju a sajt,bio sam clan par sajtova,ne svidja mi se ,vise ih ne posecujem,ako sam dosadan ok necu vise postavljati pitanja. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ненад Р. Написано Јануар 14, 2014 Аутор Пријави Подели Написано Јануар 14, 2014 Дејане наравно да ниси досадан , постави слободно питања која те интересују . Помозимо слабим и немоћним и људима у невољи јер добро се добрим враћа. Наше писмо је старо преко 1000 година . Чувајмо то наше благо . Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Јаков. Написано Јануар 14, 2014 Пријави Подели Написано Јануар 14, 2014 Ja sam kupio skoro rakiju pravljenu od meda. (neću da reklamiram proizvođača). To je vrh! Rakija se zove naravno MEDOVAČA, a nije kao što sam ja mislio šljiva u koju je dodat med, nego je baš pravljena od meda. Naravno meni nepoznatom tehnologijom. Obogaćena je sa propolisom. I oni koji ne mare za rakiju, mislim da bi im se ovo svidelo, jer ima neki šmek između likera i rakije. Ne treba piti više od 1 čašice, a oni koji voze, ne bi trebali nikako. Ni jednu. Inače med od borovih iglica je takođe jedno relativno novije otkriće (za mene) u koje sam se na prvi zalogaj zaljubio. Χριστὸς ἀνέστη ἐκ νεκρῶν θανάτῳ θάνατον πατήσας, καὶ τοῖς ἐν τοῖς μνήμασι ζωὴν χαρισάμενος... Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ненад Р. Написано Јануар 14, 2014 Аутор Пријави Подели Написано Јануар 14, 2014 Владо природан мед од борових иглица не постоји . Бор није биљка која цвета . На бору се може појавити евентуално медљика , али је то ретко . Agaton Vuzman је реаговао/ла на ово 1 Помозимо слабим и немоћним и људима у невољи јер добро се добрим враћа. Наше писмо је старо преко 1000 година . Чувајмо то наше благо . Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Јаков. Написано Јануар 14, 2014 Пријави Подели Написано Јануар 14, 2014 Pa piše borov med. Reče mi tetka da je dobar za pluća to jest bronhije. Χριστὸς ἀνέστη ἐκ νεκρῶν θανάτῳ θάνατον πατήσας, καὶ τοῖς ἐν τοῖς μνήμασι ζωὴν χαρισάμενος... Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
kordun Написано Јануар 14, 2014 Пријави Подели Написано Јануар 14, 2014 Pa piše borov med. Reče mi tetka da je dobar za pluća to jest bronhije. to ti je ta medljika,cist nektar koji borovi luče i druga crnogorica bez primjesa polena,znači provaren nektar u pčelama,pun je minerala,zato je ljekovit... mada od pčela je sve ljekovito.... Јаков. је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ненад Р. Написано Јануар 15, 2014 Аутор Пријави Подели Написано Јануар 15, 2014 Та медљика је тамне боје , скоро црне ,и елативно се брзо кристалише ( шећери) . Разлог томе је веће присуство минерала . Јаков. је реаговао/ла на ово 1 Помозимо слабим и немоћним и људима у невољи јер добро се добрим враћа. Наше писмо је старо преко 1000 година . Чувајмо то наше благо . Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Јаков. Написано Јануар 15, 2014 Пријави Подели Написано Јануар 15, 2014 Našao sam na jedan tekst gde je neki čika pčelar napisao da se šumski (borov) med može samo jednom u nekoliko godina napraviti. ??? Valjda zato što ni to drveće ne curi baš stalno. I da je pre svega zbog retkosti, taj med u principu i najskuplji. Ja koristim livadski (za koji sam čitao da je najkompletniji i najvarljiviji) uglavnom u domaćinstvu. (za pravljenje kolača, za šećerenje i sl.) a one specijalce uvek imam za "na kašiku". Što će reći za direktno konzumiranje. U te specijalce računam razne mešavine u koje su dodate uglavnom neke trave, ili ona mešavina sa polenom, mlečom, i propolisom. Χριστὸς ἀνέστη ἐκ νεκρῶν θανάτῳ θάνατον πατήσας, καὶ τοῖς ἐν τοῖς μνήμασι ζωὴν χαρισάμενος... Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ненад Р. Написано Јануар 15, 2014 Аутор Пријави Подели Написано Јануар 15, 2014 Борова медљика се јавља када је јачи напад лисних ваши на бор . Лисне ваши луче слатку супстанцу које мрави и пчеле сакупљају и пчеле прераде у мед . То се обично дешава једном у десетак година обично је та година када се појави мељика , сушна година . Помозимо слабим и немоћним и људима у невољи јер добро се добрим враћа. Наше писмо је старо преко 1000 година . Чувајмо то наше благо . Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ненад Р. Написано Јануар 15, 2014 Аутор Пријави Подели Написано Јануар 15, 2014 Да би сватили колико је пчела угрожена и колико је стање озбиљно , погледајте ову емисију http://balkans.aljazeera.net/video/kontekst-panika-medu-pcelarima Помозимо слабим и немоћним и људима у невољи јер добро се добрим враћа. Наше писмо је старо преко 1000 година . Чувајмо то наше благо . Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Dejan_kv Написано Јануар 16, 2014 Пријави Подели Написано Јануар 16, 2014 Ja sam kupio skoro rakiju pravljenu od meda. (neću da reklamiram proizvođača). To je vrh! Rakija se zove naravno MEDOVAČA, a nije kao što sam ja mislio šljiva u koju je dodat med, nego je baš pravljena od meda. Naravno meni nepoznatom tehnologijom. Obogaćena je sa propolisom. I oni koji ne mare za rakiju, mislim da bi im se ovo svidelo, jer ima neki šmek između likera i rakije. Ne treba piti više od 1 čašice, a oni koji voze, ne bi trebali nikako. Ni jednu. Inače med od borovih iglica je takođe jedno relativno novije otkriće (za mene) u koje sam se na prvi zalogaj zaljubio. E bas me zanima ko ti je to rekao i za med i za rakiju. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Andre Williams Написано Јануар 18, 2014 Пријави Подели Написано Јануар 18, 2014 Ових дана ће из штампе изаћи књига госп. Милете Марковића из Лазаревца... http://www.maticnjak.com/Images/knjiga.htm Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ненад Р. Написано Јануар 18, 2014 Аутор Пријави Подели Написано Јануар 18, 2014 Нема превода , али вреди погледати. Помозимо слабим и немоћним и људима у невољи јер добро се добрим враћа. Наше писмо је старо преко 1000 година . Чувајмо то наше благо . Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ненад Р. Написано Јануар 29, 2014 Аутор Пријави Подели Написано Јануар 29, 2014 Милета је један од најпознатији пчелара Србије и велики стручњак у свом послу и веома добар човек . Он несебично помаже свим пчеларима почетницима . Има једна ствар која је по мом мишљењу за похвалу када је у питању пчеларска литература уопштено , а то је да скоро све књиге које се штампају , штампају се на ћирилици и на такав начин пчелари дају свој допринос очувању ћирилице. Agaton Vuzman and Дуња је реаговао/ла на ово 2 Помозимо слабим и немоћним и људима у невољи јер добро се добрим враћа. Наше писмо је старо преко 1000 година . Чувајмо то наше благо . Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука