Млађони Написано Новембар 23, 2013 Пријави Подели Написано Новембар 23, 2013 Слабије. Она воли народњаке. oh sh*t man... i was taking life seriously, now i will divide things by zero. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Иван Ивковић Написано Јануар 31, 2014 Пријави Подели Написано Јануар 31, 2014 А знате шта сам приметила? Ми што волимо рок, метал, блуз, панк смо музички фашисти и музички снобови. По питању музике смо склони да исказујемо апсолутну нетолеранцију и нефлексибилност која иде дотле да смо у стању да одбацујемо људе који воле неке друге музичке правце. Негде музику стављамо изнад човека па смо и склони томе да другог човека прихватимо потпуно некритички уколико се слаже са нашим музичким укусом. Ово могу да потврдим из личног искуства. Добро запажање. Мислим да врста музике која се слуша у кући јесте важна за заједнички живот било ког типа а нарочито за брак. Позваћу се на Рамбове стихове: "Музика је миљеница свих муза хармонија свих умјетности турбо фолк није музика турбо фолк је миљеница маса какофонија свих укуса и мириса..." Музика је, дакле, широк појам и подразумева складан однос елемената неке целине. Сматрам да врста музике (вокално-инструменталних интерпретација) која се слуша у кући осликава или бар наговештава (не)складан однос укућана. http://www.youtube.com/watch?v=0cKqotiQCC8 "Пролази обличје овога света..." (Кор. 7, 31) podviznickaslova.wordpress.com Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Srdasce Написано Јануар 31, 2014 Пријави Подели Написано Јануар 31, 2014 Nisam u braku, niti sam bila ikada... tako da...s tog aspekta ne mogu da odgovorim. U globalu, što više gledam ljude, ispada da je sve važno u jednom momentu, a onda ispada da ništa nije važno, da možemo s svim. Ja sam tog stanovišta, da svako ima pravo da sluša šta želi. To znači, ti uživaš u čemu ti uživaš. Ja uživam u čemu ja uživam. Zato i jedmo divni, što svako ima nešto drugačije kroz život, tako da ću ja možda nešto naučiti od tebe, a ti ćeš nešto naučiti od mene. Jednostavno, nećeš ti nikada naći, da je tebi neko sličan u svemu. Meni je recimo, sutra za brak, puno važnije i od neizmerne važnosti, da mi delimo isti životni smisao, da imamo neki sličan stav po pitanju vaspitavanja dece, kada ih budemo imali, po pitanju sličnosti karaktera, i senzibilnosti. Poštenja. Smernosti. Da ja znam da on biće tu, ljudi moji. A sta meni vredi, da mi tancikujemo uz iste taktove, a kada sutra trebalo nešto da se uradi, da ga boli uvo za mene, tu će baš puno da mi pomogne, da se smrim uz iste nam blažane tonove... S obzirom, čime sam se sve sretala u životu, ako nam to bude fajinski problem, što bi ovde stare babe rekle, i jedino oko čega ćemo s vremena na veme, da se dovodimo u pitanje, pa ja ću biti srećna, iha haj, ja Vam kažem. Čak i da različito slušate, čitate...pa zar ako nekoga voliš, zar ti njemu ne dopuštatš punu slobodu da u tome uživa, uz njegovo puno poštovanje i u obrnutom smislu? Ajde lepo da se utopimo u sve, a ? Niti je moguće, a niti trebam. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
YOKA Написано Јануар 31, 2014 Пријави Подели Написано Јануар 31, 2014 On voli narodnjake ali jos vise izvorne, kafanske hitove, a ja moju omiljenu slusam sa sluskama na usima jer je on ne voli... Volim i njega da slusam kada se zanese u svojim interpretacijama :774236lrsdhmiw4r: Srdasce је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Дуња Написано Јануар 31, 2014 Пријави Подели Написано Јануар 31, 2014 Не, осим ако неко није танких живаца. Ayla је реаговао/ла на ово 1 "Ја сам спреман - нашао сам шлем." Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Milan Nikolic Написано Јануар 31, 2014 Пријави Подели Написано Јануар 31, 2014 Ovo je pesma koja smirava. Дуња је реаговао/ла на ово 1 Наука верујућих каже: Апсолутан је само Бог Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ленка* Написано Фебруар 1, 2014 Пријави Подели Написано Фебруар 1, 2014 Ахаххаааххааа... Да знаш да смирава! Мој муж је воли па и ја уз њега, иако ова врста музике нема везе с оном коју ја волим. Ја сам ти за ЕКВ, Хаустор... Земаљско је за малена царство, а небеско увек и до века. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
DankaM Написано Фебруар 1, 2014 Пријави Подели Написано Фебруар 1, 2014 Ne baš; nisam neki pasionirani ljubitelj muzike, ali uglavnom slušam rok, pank i bluz, ređe džez i neku elektroniku, tako da ne moram da stavljam sluške u uši; Dejan muziku nešto i ne sluša, uglavnom pušta neki Jpop i Jrock, ili opening/ending song iz nekog animea, povremeno pusti nekog Zdravka Čolića, ili eventualno Nirvanu, pošto je to slušao kao mlađi. E da, ume nekad da pusti nešto rusko, pa je meni zanimljivo da čujem. Naravno, imam neke drugare kojima je muzika zaista bitna, ne mogu da ih zamislim sa nekim ko ne voli bar nešto slično kao oni, ali ko zna... "We are such stuffAs dreams are made on; and our little lifeIs rounded with a sleep." Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Milan Nikolic Написано Фебруар 2, 2014 Пријави Подели Написано Фебруар 2, 2014 Свако ко воли рокенрол и Ролингстонске изенадиће се овом песмом и спотом. Треба погледати до краја и уживати. Најмодернија музика: Наука верујућих каже: Апсолутан је само Бог Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Justina Написано Фебруар 2, 2014 Пријави Подели Написано Фебруар 2, 2014 Nisam u braku, niti sam bila ikada... tako da...s tog aspekta ne mogu da odgovorim. U globalu, što više gledam ljude, ispada da je sve važno u jednom momentu, a onda ispada da ništa nije važno, da možemo s svim. Ja sam tog stanovišta, da svako ima pravo da sluša šta želi. To znači, ti uživaš u čemu ti uživaš. Ja uživam u čemu ja uživam. Zato i jedmo divni, što svako ima nešto drugačije kroz život, tako da ću ja možda nešto naučiti od tebe, a ti ćeš nešto naučiti od mene. Jednostavno, nećeš ti nikada naći, da je tebi neko sličan u svemu. Meni je recimo, sutra za brak, puno važnije i od neizmerne važnosti, da mi delimo isti životni smisao, da imamo neki sličan stav po pitanju vaspitavanja dece, kada ih budemo imali, po pitanju sličnosti karaktera, i senzibilnosti. Poštenja. Smernosti. Da ja znam da on biće tu, ljudi moji. A sta meni vredi, da mi tancikujemo uz iste taktove, a kada sutra trebalo nešto da se uradi, da ga boli uvo za mene, tu će baš puno da mi pomogne, da se smrim uz iste nam blažane tonove... S obzirom, čime sam se sve sretala u životu, ako nam to bude fajinski problem, što bi ovde stare babe rekle, i jedino oko čega ćemo s vremena na veme, da se dovodimo u pitanje, pa ja ću biti srećna, iha haj, ja Vam kažem. Čak i da različito slušate, čitate...pa zar ako nekoga voliš, zar ti njemu ne dopuštatš punu slobodu da u tome uživa, uz njegovo puno poštovanje i u obrnutom smislu? Ajde lepo da se utopimo u sve, a ? Niti je moguće, a niti trebam. Pa jeste vazno da barem priblizno volite i razumete slicnu muziku, knjige, umetnost, pa boagmi i da imate slican ukus za hranu, pa i vino Ja sam prilicno nemuzikalna, u smislu da ne umem da sviram nijedan instrument, klasicna muzika mi je malkice strana, ne umem da stvaro uzivam u njoj, a udata sam za coveka koji se istopi kada slusa Mocarta ili Baha, zna da svira ( ili je barem nekada znao) sve instrumente, a ja ne znam nista. Medjutim kod pop muzike imamo isti ukus, metal nas ne zanima,, tako da fino funkcionisemo. Jesu vazne te sitnice i te kako. pa od sitnica se sastoji i zivot i brak. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ненад Р. Написано Фебруар 2, 2014 Пријави Подели Написано Фебруар 2, 2014 Музика која се слуша по мом мишљењу није важна за брак . Највише волим народну изворну музику , али ми не сметају ни остале врсте песама . Ако мој брачни партнер воли другу врсту песама или не воли у опште , нема проблема , јер је обострана љубав далеко важнија од било какве песме. Нема лепше песме од песме која се зове љубав . YOKA је реаговао/ла на ово 1 Помозимо слабим и немоћним и људима у невољи јер добро се добрим враћа. Наше писмо је старо преко 1000 година . Чувајмо то наше благо . Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Srdasce Написано Фебруар 2, 2014 Пријави Подели Написано Фебруар 2, 2014 Pa jeste vazno da barem priblizno volite i razumete slicnu muziku, knjige, umetnost, pa boagmi i da imate slican ukus za hranu, pa i vino Ja sam prilicno nemuzikalna, u smislu da ne umem da sviram nijedan instrument, klasicna muzika mi je malkice strana, ne umem da stvaro uzivam u njoj, a udata sam za coveka koji se istopi kada slusa Mocarta ili Baha, zna da svira ( ili je barem nekada znao) sve instrumente, a ja ne znam nista. Medjutim kod pop muzike imamo isti ukus, metal nas ne zanima,, tako da fino funkcionisemo. Jesu vazne te sitnice i te kako. pa od sitnica se sastoji i zivot i brak. Pa, ok, Justina. Ti misliš, da jeste. Ja mislim, da nije. Ja poštujem što tebi važno je, meni nije od presudnog značaja. Meni su recimo, neke druge stvari važne, važnije, po pitanju karaktera koje nabrojah nego nečiji stil muzike u kojoj uživa. Meni su upravo važne sitnice tipa, da se ja s nekim slažem i volim, iako mu nisam slična u tome. U tome je meni bit ljubavi; da te neko prihvata takvu kakva ja jesam, a ja jesam sta jesam, ako slusam, to i to. To en znači, da ću ja njem,u da odvrnem, na uvce ako on u tome ne uziva ili da ga namerno iritiram. Nego jednostavno, kao sto enko ima omiljeni kolac ovaj, tako neko ima onaj. Po meni je sustinska ljubav koja bi nas vezivala, nesto untrasnje, nesto duševno, neke neprevodive niti, a one mi nisu u muzici , izvini. Meni su sitnice isto važne kroz život, jer sitnice rađaju bliskost. Ali, duboko verujem, da stil muzike, nije presudan za to. Poštujem tvoj stav svakako, ali ne smatram da je to toliko, toliko važno. Jer po meni, nije. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Justina Написано Фебруар 2, 2014 Пријави Подели Написано Фебруар 2, 2014 Pa, ok, Justina. Ti misliš, da jeste. Ja mislim, da nije. Ja poštujem što tebi važno je, meni nije od presudnog značaja. Meni su recimo, neke druge stvari važne, važnije, po pitanju karaktera koje nabrojah nego nečiji stil muzike u kojoj uživa. Meni su upravo važne sitnice tipa, da se ja s nekim slažem i volim, iako mu nisam slična u tome. U tome je meni bit ljubavi; da te neko prihvata takvu kakva ja jesam, a ja jesam sta jesam, ako slusam, to i to. To en znači, da ću ja njem,u da odvrnem, na uvce ako on u tome ne uziva ili da ga namerno iritiram. Nego jednostavno, kao sto enko ima omiljeni kolac ovaj, tako neko ima onaj. Po meni je sustinska ljubav koja bi nas vezivala, nesto untrasnje, nesto duševno, neke neprevodive niti, a one mi nisu u muzici , izvini. Meni su sitnice isto važne kroz život, jer sitnice rađaju bliskost. Ali, duboko verujem, da stil muzike, nije presudan za to. Poštujem tvoj stav svakako, ali ne smatram da je to toliko, toliko važno. Jer po meni, nije. Hehehe, pa naravno da nije od neke mnogo velike vaznosti , najvaznije da uvek postoji dijalog i prica, a naravno ako ne volite slicne knjige, slicnu muziku, ihranu, pa ni iste ljude, usput se i politicki totalno razilazite, on je ateista, a ti veliki vernik, tu ce ljubav da kraje jako kratko, a zaljubljenost i strast su kratkog veka. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Srdasce Написано Фебруар 2, 2014 Пријави Подели Написано Фебруар 2, 2014 Hehehe, pa naravno da nije od neke mnogo velike vaznosti , najvaznije da uvek postoji dijalog i prica, a naravno ako ne volite slicne knjige, slicnu muziku, ihranu, pa ni iste ljude, usput se i politicki totalno razilazite, on je ateista, a ti veliki vernik, tu ce ljubav da kraje jako kratko, a zaljubljenost i strast su kratkog veka. Slažemo se, da se ne slažemo. S obzirom, da ja nisam u braku, biće kako dragi Gospod uredi, jednog dana. Ja verujem, u sličnost. U sličnost duša. U hrabrost. U odanost. I želju. Da izgaraš. Da trudiš se. Da prihvataš nekoga bezuslovno sa njegovim manama i vrlinama. Različitim ukusima. I stremljenjima. Dolazimo svi iz različitih sredina. Različitog smo obrazovanja. Odrastanja. Želja. Samim tim i strahova. Kao i jačih strana. Ako taj čovek sutra bude čovek, ima dušu, ima osećaj, srce, pošten um, to mora da bude sve dobro, jer Vi se prihvatate i ima sve da bude ok. Zato kažem, ja samo iskazujem svoj stav i poštujem svačiju misao. Jer upravo je u tome lepota i bit ljudi. Da smo različito slični. I slično različiti. Inner Truth and @Amin је реаговао/ла на ово 2 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Зосима Написано Фебруар 2, 2014 Пријави Подели Написано Фебруар 2, 2014 Мишљења сам да је успешност везе-брака па готово условљен сличностима а не различитостима! Сапутника за живот сам и то добровољно проналазиш,није нешто против твоје воље, па сад да треба да изгараш ,да се трудиш да прихватиш нешто што ти не лежи... Мени лично музика доста значи, није пресудна ствар,али свакако би ми пријало,да док се ваљамо по кревету,слушамо музику коју истоветно волимо... :good2: Млађони and YOKA је реаговао/ла на ово 2 "Све оно што ми можемо да одлучимо јесте шта да урадимо са временом које нам је дато" Гандалф Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука