Aquilius Cratus Написано Фебруар 8, 2013 Пријави Подели Написано Фебруар 8, 2013 Auuuu, ponavlja se, itekako se ponavlja, i daans ga ima... Ne pratis bratac. Lik je pitao tacno za taj dogadjaj. Nije rekao kako objasnjava djavoimanost nego kako objasnjava tacno taj dogadjaj iz jevandjelja. Bar sam ja tako razuemo. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Анастасија Написано Фебруар 8, 2013 Пријави Подели Написано Фебруар 8, 2013 Guram pricu? Ta prica se kod nas zove Tajna spasenja, i o njoj smo svi mi koji smo zavrsili bogoslovske fakultete vrlo ozbiljno i dugo ucili iz raznih oblasti... Kad sam rekla da guraš priču, mislila sam konkretno na tvoje " Ne takvi ljudi ne postoje",a da nisi ama baš ništa o tome pročitao.Ne verujem da si o tome učio na Bogoslovskom. “There are four questions of value in life... What is sacred? Of what is the spirit made? What is worth living for, and what is worth dying for? The answer to each is the same. Only love.” Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
obi-wan Написано Фебруар 8, 2013 Пријави Подели Написано Фебруар 8, 2013 Naprosto zato što da je to dokazana istina, onda bi već odjeknula u nekom naučnom časopisu kao spektakularna.Do sada sam iz novina o Hitleru svašta od raznih "naučnika" i ambicioznih novinara saznala.I da je bio sa druge planete i da nema krvnu grupu i da mu je mozak 2.4 puta veći od ljudskog itd. Ali ovaj je jedan od par vodecih neurologa u Nemackoj. On je izneo jednu naucnu tvrdnju, na kojoj je - kaze - dugo radio... "Ви морате упознати земаљско да би сте га волели, а Божанско се мора волети да би се упознало." Паскал "Свако искључиво логичко размишљање је застрашујуће: без живота је и без плода. Рационална и логична особа се тешко каје." Шмеман "Always remember - your focus determines your reality." Qui-Gon Jinn Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
obi-wan Написано Фебруар 8, 2013 Пријави Подели Написано Фебруар 8, 2013 Ne pratis bratac. Lik je pitao tacno za taj dogadjaj. Nije rekao kako objasnjava djavoimanost nego kako objasnjava tacno taj dogadjaj iz jevandjelja. Bar sam ja tako razuemo. OK, to je onda drugo, mislio sam da misli uopste na pojavu... "Ви морате упознати земаљско да би сте га волели, а Божанско се мора волети да би се упознало." Паскал "Свако искључиво логичко размишљање је застрашујуће: без живота је и без плода. Рационална и логична особа се тешко каје." Шмеман "Always remember - your focus determines your reality." Qui-Gon Jinn Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Срђан Шијакињић Написано Фебруар 8, 2013 Пријави Подели Написано Фебруар 8, 2013 Ovo kazes kao da je to nesto lose po nas ljude? Ne, nego nesto (ili Neko) jeste, a mi ga verom poznajemo jer drukcije (= prostom logikom) ne moze. Upravo tako, zato je naopako stavljati logiku tamo gde joj ipak nije mesto... Не лоше, само недокучиво људима. Па да, слажем се, али зато и треба наступати само са позиције вере а не знања... Много дискусија би се избегло само кад би се свако сетио да се огради да је све што каже само његово уверење а не нека итина која важи за све... Додуше, онда би било досадно на форуму. Et cognoscetis Veritatem et Veritas liberabit vos."Овако вели Господ : ево, што сам саградио ја разграђујем, и што сам посадио искорењавам по свој тој земљи. А ти ли ћеш тражити себи велике ствари? Не тражи..." Јер. 45, 4, 5. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Aquilius Cratus Написано Фебруар 8, 2013 Пријави Подели Написано Фебруар 8, 2013 Brate lupas iskreno Ovakv recnik se sankcionise po forumskim pravilima. Ako je ovo dozvoljeno nek admini jave pa da ti i ja kazem dve tri u ovom stilu. ...tvoja svest je formirana na osnovu culne perpcepcije....i ko je rekao da mozak nije telo...ja kazem da dusa nije telo,da um nije telo,da misao nije telo...a zlo se javlja tu...tu je koren..ili mozda Bog stvorio ljude sa crnim rupicama koji su predodredjeni da cini zlo? Za sve mentalne fenomene za koje se dugo vremen smatralo da ih direktno uzrokuje dusa ispostavil se da to nije tanco i da ih direktnu uzrokuje mozak. Pogledaj split brain pacijente pa vidi. A ovo je inace isprazna prica sto si ovde navaljao bez bilo cega kontketnog i oborivog. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
obi-wan Написано Фебруар 8, 2013 Пријави Подели Написано Фебруар 8, 2013 Kad sam rekla da guraš priču, mislila sam konkretno na tvoje " Ne takvi ljudi ne postoje",a da nisi ama baš ništa o tome pročitao.Ne verujem da si o tome učio na Bogoslovskom. Sta nismo ucili? Biologiju nismo, ako na to mislis, ali da takvi (= potpuno predodrejeni za zlo) jednostavno ne postoje jesmo ucili... gago.m је реаговао/ла на ово 1 "Ви морате упознати земаљско да би сте га волели, а Божанско се мора волети да би се упознало." Паскал "Свако искључиво логичко размишљање је застрашујуће: без живота је и без плода. Рационална и логична особа се тешко каје." Шмеман "Always remember - your focus determines your reality." Qui-Gon Jinn Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Анастасија Написано Фебруар 8, 2013 Пријави Подели Написано Фебруар 8, 2013 Ali ovaj je jedan od par vodecih neurologa u Nemackoj. On je izneo jednu naucnu tvrdnju, na kojoj je - kaze - dugo radio... Naučna tvrdnja koja je izašla u novine.Jaka tvrdnja.Može on da bude ne znam ko,ako nema konkretnih dokaza( a nema ih) za to što tvrdi, ovo ostaje samo senzacionalistička vest kako bi članak bio što čitaniji.I još je pitanje da li je novinar koji je pisao članak sve preneo kako treba ili je nešto dodao i izostavio kako bičlanak bio što bombastičniji.Imali smo prilike i kod naših novinara da vidimo tu pojavu, ni strani nisu imuni na to. “There are four questions of value in life... What is sacred? Of what is the spirit made? What is worth living for, and what is worth dying for? The answer to each is the same. Only love.” Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
obi-wan Написано Фебруар 8, 2013 Пријави Подели Написано Фебруар 8, 2013 Па да, слажем се, али зато и треба наступати само са позиције вере а не знања... Много дискусија би се избегло само кад би се свако сетио да се огради да је све што каже само његово уверење а не нека итина која важи за све... Додуше, онда би било досадно на форуму. Znaci li ovo da ucenje Crkve o spasenju po tebi ne vazi za sve? "Ви морате упознати земаљско да би сте га волели, а Божанско се мора волети да би се упознало." Паскал "Свако искључиво логичко размишљање је застрашујуће: без живота је и без плода. Рационална и логична особа се тешко каје." Шмеман "Always remember - your focus determines your reality." Qui-Gon Jinn Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Анастасија Написано Фебруар 8, 2013 Пријави Подели Написано Фебруар 8, 2013 Sta nismo ucili? Biologiju nismo, ako na to mislis, ali da takvi (= potpuno predodrejeni za zlo) jednostavno ne postoje jesmo ucili... Pa sa teološke strane možda takvi ne postoje, ali sa medicinske i naučne i te kako postoje. “There are four questions of value in life... What is sacred? Of what is the spirit made? What is worth living for, and what is worth dying for? The answer to each is the same. Only love.” Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Aquilius Cratus Написано Фебруар 8, 2013 Пријави Подели Написано Фебруар 8, 2013 Cekaj malo, ti dakle govoris o potencijalu. Potencijal je nesto sto ne mora nuzno da se ostvari, jel se slazemo? Ne. Potencijal je opte mogucnost odnosno nemogucnost. Da li je neko rodjen bez ruku u nogu predodredjen da ne bude najbolji strelac Barselone? Ne, zato sto svasta moze da se desi koje takvo stanje moze da mu promeni pa bude mogao da bude strelac u Barseloni ali sada trenutno on NE MOZE! To je poenta. Sta mozes sada a ne za sta si preodredjen. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
obi-wan Написано Фебруар 8, 2013 Пријави Подели Написано Фебруар 8, 2013 Naučna tvrdnja koja je izašla u novine.Jaka tvrdnja.Može on da bude ne znam ko,ako nema konkretnih dokaza( a nema ih) za to što tvrdi, ovo ostaje samo senzacionalistička vest kako bi članak bio što čitaniji.I još je pitanje da li je novinar koji je pisao članak sve preneo kako treba ili je nešto dodao i izostavio kako bičlanak bio što bombastičniji.Imali smo prilike i kod naših novinara da vidimo tu pojavu, ni strani nisu imuni na to. U clanku se govori lepo da je covek pravio eksperimente... "Prikazivali smo tim ljudima određene kratke filmove i za to vreme merili njihove moždane talase. Primetili smo da tokom svih brutalnih i nasilnih scena oni ne pokazuju nikakve emocije. Takođe, u delu mozga koji je odgovoran za saosećanje i tugu nije se dešavalo ništa. Kad smo im kasnije snimili mozak, pojavila se tamna masa u centru tog organa kod svih prestupnika koji su osuđeni za najteže zločine - objasnio je neurolog." "Ви морате упознати земаљско да би сте га волели, а Божанско се мора волети да би се упознало." Паскал "Свако искључиво логичко размишљање је застрашујуће: без живота је и без плода. Рационална и логична особа се тешко каје." Шмеман "Always remember - your focus determines your reality." Qui-Gon Jinn Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
obi-wan Написано Фебруар 8, 2013 Пријави Подели Написано Фебруар 8, 2013 Pa sa teološke strane možda takvi ne postoje, ali sa medicinske i naučne i te kako postoje. Sta to znaci? Smatras da se u teologiji uci trlababalan, dok je medicina tu preshishala teologiju za 10 kopalja, ili si nesto drugo htela da kazes? Nisam dobro razumeo ovu poruku uopste... "Ви морате упознати земаљско да би сте га волели, а Божанско се мора волети да би се упознало." Паскал "Свако искључиво логичко размишљање је застрашујуће: без живота је и без плода. Рационална и логична особа се тешко каје." Шмеман "Always remember - your focus determines your reality." Qui-Gon Jinn Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Crveni Baron Написано Фебруар 8, 2013 Пријави Подели Написано Фебруар 8, 2013 Znaci imamo resenje. Povadimo ljudima te "centre za zlo", to bude kao operacija slepog creva i mirna Bosna. Mozemo robijasnice da pretvorimo u trzne centre. Bog nam tu i nije od neke preterane pomoci. Svaka čast Vučiću! Spasio si Srbiju iz ruku lopova i društvenih parazita! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
N.Petrovic Написано Фебруар 8, 2013 Пријави Подели Написано Фебруар 8, 2013 Kako mozes da ocekujes od nauke, koja se bavi predvidjanjem kako ce sadasnje pojave da se ponasaju u buducem vremenu, da ti objasnim pojavu vezanu za jedan dogadjaj iz proslosti koji se vise ne ponavlja. Ne ocekujem to od nauke. Ali mislim da nauka jednostavno ne moze razumeti delovanje necastivog. Niti ga priznaje. Ako bi danas doveli onog istog djavoimanog, ko zna sta bi mu sve nasli i nakraju bi nakljukan lekovima, zavrsio u cetiri zida. Tako su mnoge ubice ubile , saglasavajuci se sa demonskim nasaptavanjima, a ne sto su imale neku falinku u glavi. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука