Crveni Baron Написано Новембар 10, 2013 Пријави Подели Написано Новембар 10, 2013 Pa? Pragmaticni i dobro organizovani komunisti su sledili svoje interese i politiku. Sta ti ovde nije jasno? Браво...своју...нису се борили за Србе... као што ти говориш... Komunisti nisu sli srbi u partizanima jesu. I za srbe i za Jugoslaviju koju su talodje srbi napravili i to upravo zbog srba, da bi svi ziveli u jednoj slobodnoj drzavi. Svaka čast Vučiću! Spasio si Srbiju iz ruku lopova i društvenih parazita! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Istochnik Написано Новембар 10, 2013 Пријави Подели Написано Новембар 10, 2013 Jos jedna uspjesna serija koja ce i dalje razdvajati srbe i djeliti ih na partizane i cetnike. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
kordun Написано Новембар 10, 2013 Пријави Подели Написано Новембар 10, 2013 Vidiš da nam i predsjednik vrlo cijeni TITA,sam tako kaže,da ne bude da ja sad nešto zakuvavam... na žalost stranke su se izmjenjale,ali sistem je ostao isti,komunistički,administracija,sudstvo,školstvo,službe,sve nam je isto ostalo Јефимија Крунић, Pontifex Emeritus, Драган Јашић and 1 члан је реаговао/ла на ово 4 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Зосима Написано Новембар 10, 2013 Пријави Подели Написано Новембар 10, 2013 то што се Дражи ни дан данас не зна гроб, довољно говори ко Србијом влада. И шта сад, и да се нађе гроб,сахрани са свим почастима, на моштима св Драже ће васкрсти Србија... Иначе,имаш среће да је брат Кордун добар лик, кад си његове деде назвао криминалцима...неко други би те олешио "Све оно што ми можемо да одлучимо јесте шта да урадимо са временом које нам је дато" Гандалф Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Crveni Baron Написано Новембар 10, 2013 Пријави Подели Написано Новембар 10, 2013 Samo se odrzava raskol medju srbima i priprema neko hipoteticko buduce krvoprolice. Nekada su to organizovali komunisti danas bi izgleda druga strana zbog svojih ideoloskih razloga repriziralo sukob medju srbima. A i komunisticki restlovi takodje. то што се Дражи ни дан данас не зна гроб, довољно говори ко Србијом влада. но, битно је да сте другарицу Јованку сахранили поред вољеног Супруга, уз све војне почасти. Ni mom dedi Radonji se ne zna grob. 43. Je poginuo u cetnicima negde u Crnoj Gori.. Pa? Znas li koliko ih ima kojima se ne zna grob? Зосима је реаговао/ла на ово 1 Svaka čast Vučiću! Spasio si Srbiju iz ruku lopova i društvenih parazita! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Баба Написано Новембар 10, 2013 Аутор Пријави Подели Написано Новембар 10, 2013 И шта сад, и да се нађе гроб,сахрани са свим почастима, на моштима св Драже ће васкрсти Србија... Иначе,имаш среће да је брат Кордун добар лик, кад си његове деде назвао криминалцима...неко други би те олешио Очигледно су твоји ђедови били комунисти чим си толико запео да се прича нас чији су били четници не чује ни најмање. А не мораш ти бити адвокат Кордуну, мада овако како си урадио више личи да замећеш кавгу. Цео живот слушам ту вашу црвену причу, нисам ни слутио да ћу је слушати и у Цркви. Зато сам онома и рекао да бих волео да се врати отворени комунизам па да ви црвени оладите мало од нас и оставите нас макар у Цркви на миру кад већ другде нећете изгледа никада. Pontifex Emeritus је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Istochnik Написано Новембар 10, 2013 Пријави Подели Написано Новембар 10, 2013 Очигледно су твоји ђедови били комунисти чим си толико запео да се прича нас чији су били четници не чује ни најмање. А не мораш ти бити адвокат Кордуну, мада овако како си урадио више личи да замећеш кавгу. Цео живот слушам ту вашу црвену причу, нисам ни слутио да ћу је слушати и у Цркви. Зато сам онома и рекао да бих волео да се врати отворени комунизам па да ви црвени оладите мало од нас и оставите нас макар у Цркви на миру кад већ другде нећете изгледа никада. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Зосима Написано Новембар 10, 2013 Пријави Подели Написано Новембар 10, 2013 Шта је Жељко,пуцаш... Овај сремачки деда ми је био у заробљеништву,а онај из крајине код Ђујића,чак су га ранили,погодо ко,партизани,мада је пред крај рата прешао код њих... Не мораш ти бити ни адвокат Понтифексу,зар не,овако само започињеш кавгу... Још једна ствар,ако Цркву везујеш за монархију,краља,четнике или било које друге идеолошке,политичке и сличне афинитете,онда си у истој залутао!!! NemanjaVa је реаговао/ла на ово 1 "Све оно што ми можемо да одлучимо јесте шта да урадимо са временом које нам је дато" Гандалф Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
kordun Написано Новембар 10, 2013 Пријави Подели Написано Новембар 10, 2013 ja se slažem sa @Pontifexovim mnogim gledištima na ovom forumu u cijelini,pa i u ovoj temi,meni je bilo samo bitno da se razgraniče neke stvari,da se razdvoji običan mučenički narod od komunističkih krvopija i prokletija koji nas uništiše i zbog kojih ja danas više i nemam pristup mom zavičaju,čak su ti prokleti komunisti i 1990 godine predali ustašama vlast u ruke (sjetite se račana)...pa nas onda instant obrisaše iz ustava i zavedoše ko nacionalnu manjinu,cigane... Pontifex Emeritus, Баба, Јефимија Крунић and 1 члан је реаговао/ла на ово 4 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Баба Написано Новембар 10, 2013 Аутор Пријави Подели Написано Новембар 10, 2013 Шта је Жељко,пуцаш... Овај сремачки деда ми је био у заробљеништву,а онај из крајине код Ђујића,чак су га ранили,погодо ко,партизани,мада је пред крај рата прешао код њих... Не мораш ти бити ни адвокат Понтифексу,зар не,овако само започињеш кавгу... Још једна ствар,ако Цркву везујеш за монархију,краља,четнике или било које друге идеолошке,политичке и сличне афинитете,онда си у истој залутао!!! Ти си канда пуко давних дана. Очекивао сам да ћеш на крају то рећи само те чекам. И шта ти сад вреди што ти је деда био четник кад си пустио црвенима да ти исперу мозак. Црква је стајала на онима који су јој били верни и ономад и сад. А кад погледаш ко су ти људи били ономад и већим делом сад биће ти све јасно. Четништво није политичка идеологија већ израз народног слободарског духа. Монархија је установа која произилази из Цркве. Raymond Red Reddington and Драган Јашић је реаговао/ла на ово 2 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Лазар Нешић Написано Новембар 10, 2013 Пријави Подели Написано Новембар 10, 2013 За сада је серија шарена, што је добро. Нити је све приказано као супер (што су прижељкивали идолопоклоници монархије), нити као расуло (што су прижељкивали идокопоклоници братства и јединства). Него онако, реално, као што и јесте у животу: било је свега и свачега. NemanjaVa and Драгана Милошевић је реаговао/ла на ово 2 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Милослав Самарџић Написано Новембар 10, 2013 Пријави Подели Написано Новембар 10, 2013 "Псоихолошке" сцене трају толико дуго да је то много досадно а делује све прилично добро. Ако се то поправи може и да се гледа, овако, стварно безвезе. Можда кад би сами за себе измонтирали сцене тако да рецимо Краља Перу буде у реалном времену, одсецањем по минут са сваке стране јер је стварно непотребно да толико траје. Таквих непотребно дугих сцена има много као и у Баби која се чешља иако село гори. Што се тиче представљања историје, за сада ништа не боде мозак. Динчићева запажања, њему ''боде'': Ево и ја да кажем коју. Она сцена на Сипу је потпуно нетачна. Нису наши официри банчили по кафани већ су диверзанти из Бранденбуршког пука послали своје агенте да сипају нешто у пиће официрима у кафани и тако су несметано прешли Дунав и напали нашу прву линију, која је одговорила артиљеријом. Наравно, у кафани нису биле певаљке већ је ту био штаб. Тога у овој епизоди нема а то би требало да знају историчари из Института. Наши су разбијени и Немци су ужурбано форсирали Дунав, а онда су се појавили први авиони. То је 5 изјутра, а не 3. Око три су агенти били код кафане. Мислим да је оно везивање официра за певаљке и курве ново њихово сахрањивање. Људи су пружили отпор колико су били у могућности. Требао је један кадар да буде посвећен том отпору, а не да је све изгубљено. Чак су и Немци одали војну почаст погинулим официрима који су пружили отпор. И тога, наравно, нема. Pontifex Emeritus, Walter, Шоне and 1 члан је реаговао/ла на ово 4 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Зосима Написано Новембар 10, 2013 Пријави Подели Написано Новембар 10, 2013 И шта сад, јер ја треба да напустим Цркву,зато што нисам за краља,ни четништво као израз слободарског духа??! Као друго,Црква треба да стаје са онима,који су јој верни без обзира на политичку,националну или било какву другу припадност,што она хвала Богу и чини, али та фраза, да православац по дифолту мора бити монархиста,четник, је ван сваког поимања вере и Цркве уопште... Млађони and NemanjaVa је реаговао/ла на ово 2 "Све оно што ми можемо да одлучимо јесте шта да урадимо са временом које нам је дато" Гандалф Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Баба Написано Новембар 10, 2013 Аутор Пријави Подели Написано Новембар 10, 2013 И шта сад, јер ја треба да напустим Цркву,зато што нисам за краља,ни четништво као израз слободарског духа??! Као друго,Црква треба да стаје са онима,који су јој верни без обзира на политичку,националну или било какву другу припадност,што она хвала Богу и чини, али та фраза, да православац по дифолту мора бити монархиста,четник, је ван сваког поимања вере и Цркве уопште... Стварни си ограничен. Где су Јапанцима четници ? Па види имају Цркву. Страшно! Реч је о томе да ти причаш језиком црвених и џаба ти сад све то вађење, црвен си у души. А зна се шта ми радимо са црвенима, имао си прилику да видиш у филмовима Вељка Булајића. Ти знаш шта је филм за разлику од мене па ћеш схватити, јел. Дакле Цркву на овим просторима нису сачували комунисти, нити њихова деца, напротив сачували су је они који су јој били одани све време и за време оног рата и за време комунизма и данас. А ти људи су највећим делом из четничких породица ма колико да то теби или било коме другом било драго или не. А што се тиче монархије она је наша српска народна монархија и наравно да волим оно што је моје. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Зосима Написано Новембар 10, 2013 Пријави Подели Написано Новембар 10, 2013 ти уопште не капираш шта ја овде причам. партизани су били илегална формација. треба ли да то нацртам?! и немој ти да Кордуна браниш од мене, јер што рекао Дучић- мене све ране мога рода боле.. па и његове. што ти са својим једносмерним мозгом никад не можеш схватити. Ниси тако рекао,већ си их назвао криминалном бандом! Као друго,па шта ако су илегална,и Црква је у прва три века била илегална... И немој ту сад да ми патетишеш,врло пажљиво сам пратио твоја и жељкова писања на овој теми, ви сте овде ране нашег народа врло прецизно поделили и издвојили!!! Млађони је реаговао/ла на ово 1 "Све оно што ми можемо да одлучимо јесте шта да урадимо са временом које нам је дато" Гандалф Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука