Александар Милојков Написано Јануар 10, 2014 Пријави Подели Написано Јануар 10, 2014 zar se pokvarenost moze smatrati mudroscu?! Да, нажалост. Бравар јесте био мудар за своју ствар. А неко је ту био наиван. Pontifex Emeritus је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
зеленизуб Написано Јануар 10, 2014 Пријави Подели Написано Јануар 10, 2014 zar se pokvarenost moze smatrati mudroscu?! Стварно, а чија је ова "divide et impera" мудрос'? Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Александар Милојков Написано Јануар 10, 2014 Пријави Подели Написано Јануар 10, 2014 nije poenta u Brozu, nego u tvom krajnje problematicnom i potpuno nehriscanskom poimanju mudrosti. Пусти сад то. Овде се ради о световним стварима. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Walter Написано Јануар 10, 2014 Пријави Подели Написано Јануар 10, 2014 Ма људи .. Бајић је само одличан показатељ наше најниже моуће неодговорности као друштва и ако хоћете као народа. И у толико и одраз наше комплетне неспособности, када је њему као таквом дозвољено (тј дата су му средства и простор) да се лати једне тако значајне и болне теме за ово друштво (а и народ), на начин на који је он то демонстрирао. Ја бих стално (и стално) повлачио паралелу са Шотриним ''Бојем на Косову'' из Милошевићеве (х)ере.. и упоређивао ова два катастрофална кинематографска ''подухвата'' чисто феноменолошки, и мислим да би могли да дођемо до веома значајних закључака. После прве епизоде и онаквог приказа упада Немаца на сипском каналу .. после онаквог флагрантног (потпуно уметничке слободе лишеног сценског призора - а давања му историографског карактера) подметања и манипулисања чињеницама.. Ова бљувотина је морала да доживи комплетну осуду целокупне здраве и истинољубиве јавности. Али је проблем у томе што нам јавност очигледно ем није истинољубива, а самим тим није ни здрава... N.Petrovic and Јефимија Крунић је реаговао/ла на ово 2 .. Нек пропадне није штета !.. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Александар Милојков Написано Јануар 10, 2014 Пријави Подели Написано Јануар 10, 2014 nije poenta u Brozu, nego u tvom krajnje problematicnom i potpuno nehriscanskom poimanju mudrosti. Да не скрећемо тему, али... по теби и Јеванђеље има "проблематично и потпуно нехришћанско поимање мудрости" јер каже: "У то време одговори Исус, и рече: Хвалим Те, Оче, Господе неба и земље, што си ово сакрио од мудрих и разумних а казао си простима." Мт 11, 25 Ајд у здравље. Занимајте се... Милан Ракић је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Александар Милојков Написано Јануар 10, 2014 Пријави Подели Написано Јануар 10, 2014 ma hajde! znaci kad propovedamo, onda imamo jedan sistem vrednosti, a kad zivimo - onda sasvim drugaciji. bravo Не знам по чему то закључујеш да сам казао? Мудрост, памет, сналажљивост у контексту у којем сам ја говорио има значење интелигенције, спретности да се нешто уради у корист онога што се жели. Потпуно је друго питање да ли је то што се ради добро или зло. Глуп човек није могао онако да успе као што је успео бравар. Е сад, да ли је он своју памет усмерио ка добру - то је друго питање. И Хитлер је био интелигентан човек. И Наполеон. И Стаљин.... Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Walter Написано Јануар 10, 2014 Пријави Подели Написано Јануар 10, 2014 Nem potreba za ovakvim debatama.. Problem je što je ovakav jedan projekat falsifikat i to opasan falsifikat. Pretendovao je da ''miri'' nekakve zavadjene strane.. Gospode Bože... Nema zavadjenih strana, ima ugnjetene i ukaljane Srbije od komunista uvezenih pod pritiskom i teško ranjene duše ovoga naroda koji još malo pa će potpuno postati zombirani leš . Gde se dede ''akcija'' otkrivanja Dražinog groba .. .. a tek hiljade grobova po Srbiji, koji su u 90% slučajeva masovne grobnice potpuno nevinih ljudi koji nisu bili niti hteli biti sluge komunistima a na čijim je grobovima ''gradjena'' ova nesposobna zemlja. I gde smo mi u svemu tome ? зеленизуб and Јефимија Крунић је реаговао/ла на ово 2 .. Нек пропадне није штета !.. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
GeniusAtWork Написано Јануар 11, 2014 Пријави Подели Написано Јануар 11, 2014 Србија је нанела Нацизму такве поразе да чак и “Западни савезници”, који су је доцније осудили на смрт поставивши на власт Броза, сматрају допринос Србије и Равне Горе пресудним за Победу у Другом светском рату! Uf, uf, uf....lakše malo Милан Ракић је реаговао/ла на ово 1 https://www.pouke.org/forum/topic/29554-zanimljivi-youtube-kanali-o-nauci-i-mnogo-%C4%8Demu-drugom/ Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
nedeljko Написано Јануар 11, 2014 Пријави Подели Написано Јануар 11, 2014 Ја не волим покојног бравара, али он јесте био све ово што наводиш. Иначе, како би успео да нас пређе? Дакле, ко ту није био мудар, паметан, сналажљив и надасве способан? Мислиш ко је у целој причи био Каин а ко Авељ ? Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Tenkista Написано Јануар 11, 2014 Пријави Подели Написано Јануар 11, 2014 Pratim seriju od pocetka nigde ne vidoh ni jednog jedinog tenka,realno partizanski filmovi od pre 40 godina su bolje opisali okupaciju. Милан Ракић and Manolis је реаговао/ла на ово 2 http://savepic.org/3666194.gif Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Пајко Написано Јануар 11, 2014 Пријави Подели Написано Јануар 11, 2014 Pratim seriju od pocetka nigde ne vidoh ni jednog jedinog tenka,realno partizanski filmovi od pre 40 godina su bolje opisali okupaciju. Можда је мали буџет. И Турци снимише Сулејмана без и једног зрна барута. БЛАЖЕН МУЖ ИЖЕ НЕ ИДЕ НА СОВЈЕТ НЕЧЕСТИВИХ И НА ПУТИ ГРЈЕШНИХ НЕ СТА... Цитат: Da bi covek mogao da rasudjuje o nekom nesto, bilo sta, on neophodno i neizostavno mora prvo da se udubi u samog sebe, da vidi ponor sopstvenih grehova, da sebe proglasi za nistaka i najgoreg od svih, da izvadi brvno iz svog oka... Drugim recima, mora da udise Jevandjelje Hristovo, da zivi po njemu... Ko tako radi, odmah ce da zna je li na pravom putu ili ne... Брат Оби Ван Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Драган Јашић Написано Јануар 11, 2014 Пријави Подели Написано Јануар 11, 2014 Uf, uf, uf....lakše malo Гениусе то сам ја само пренео шта је написао човек писмо господину Радашину нисам ја то лично измислио . За писмене се види на крају мог поста одакле је постављено ово писмо ! Милан Ракић and Банатски деран је реаговао/ла на ово 2 ``А ти Србијо, куда си пошла за Европом? Ти никад ниси ишла њеним путем и никад за њом. Ти си имала своју мисао, своју веру, свога Господа и свој пут. Назад на своје, ако хоћеш да се спасеш и преживиш. Са туђе бљувотине врати се своме Христу и он ће те осветлити и спасити" Свети Николај Српски Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Piksi94 Написано Јануар 13, 2014 Пријави Подели Написано Јануар 13, 2014 Veceras sam malo pogledao epizodu.Zanima me koji je onaj episkop koji je drzao besedu posle liturgije.Da nije to sveti vladika Nikolaj Zicki? Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Manolis Написано Јануар 13, 2014 Пријави Подели Написано Јануар 13, 2014 Veceras sam malo pogledao epizodu.Zanima me koji je onaj episkop koji je drzao besedu posle liturgije.Da nije to sveti vladika Nikolaj Zicki? Мислим да је то мало вероватно, како знам он је био у притвору (манастирском) током окупације. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Tumaralo. Написано Јануар 13, 2014 Пријави Подели Написано Јануар 13, 2014 Najbolje sto u crkvi mladi komunista vikne kako je jedino Sovjetski Savez odlucno stao protiv Nemaca a u to vreme vec uveliko na snazi Pakt o nenapadanju a SSSR podelio i silovao Poljsku sa Nemcima. xD Караконџула, feeble and Manolis је реаговао/ла на ово 3 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука