Александар Милојков Написано Децембар 30, 2013 Пријави Подели Написано Децембар 30, 2013 Свако види оно што хоће. Мислим да је критика изразито злурада. Типичан пример српске злурадости. Радоше, хвала ти што први пут за својих 40 година живота не гледам генерала Михаиловића на ТВ-у као злочинца и махнитог изрода. Драган Јашић, Јаков. and Милан Ракић је реаговао/ла на ово 3 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Raymond Red Reddington Написано Децембар 30, 2013 Пријави Подели Написано Децембар 30, 2013 Свако види оно што хоће. Мислим да је критика изразито злурада. Типичан пример српске злурадости. Радоше, хвала ти што први пут за својих 40 година живота не гледам генерала Михаиловића на ТВ-у као злочинца и махнитог изрода. Како си ти комунистички маркетинг радоша и креирање неке паралелне стварности оперисане од истине...од стране истог...повезао као пример српске злурадости??? „Многи од нас себе зову „либералима“. И тачно је да је реч „либерал“ некада означавала особе које су поштовале појединца и зазирале од служења масовним принудама. Али левичари су сада загадили тај некада поносан назив означавујћи њиме себе и свој програм већег владиног власништва над имовином и контроле над појединцима. И сада, као резултат, они од нас који верују у слободу морамо објашњавати како, када називамо себе либералима, заправо мислимо на либерале у класичном незагађеном смислу. Ово је у најбољем случају мучно и подложно неразумевању. Ево предлога: хајде да ми, који волимо слободу, заштитимо и за своје коришћење задржимо добру и часну реч „либертаријанац“.“ (Дин Расел) Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Александар Милојков Написано Децембар 30, 2013 Пријави Подели Написано Децембар 30, 2013 Како си ти комунистички маркетинг радоша и креирање неке паралелне стварности оперисане од истине...од стране истог...повезао као пример српске злурадости??? А зашто је комунистички маркетинг? Ни ја не волим комунистичку идеологију, али то не значи да мислим да је свако ко је носио пушку са петокраком на челу био изрод. Такво представљање ратних догађања било би друга крајност, једнако лоша као и она комунистичка где су Дража и ЈВуО представљени како су представљени - као издајници и људске наказе. Са друге стране, критика "Равне Горе" се понаша, на пример у овој последњој епизоди где се говори о Недићу, као да је критичар седео у соби са Недићам па фактографски све зна шта се тамо догађало, док Радош, ето, нагађа и у том нагађању изврће истину. Дајте, молим вас, будимо озбиљни. Ове критике су давно изашле из нечег што се зове добронамерно и објективно и претварају се у чист безобразлук. feeble, Јаков. and Милан Ракић је реаговао/ла на ово 3 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Дејан Написано Децембар 30, 2013 Пријави Подели Написано Децембар 30, 2013 Meni je seriuja sasvim ok, jedini problem meni, kao i svima je predugačko trajanje scena a to i nema veze sa porukom serije. Draža je predstavljen onako kako sam ga i ja uvek video, čovek od čojstva i junaštva ali nije on mogao da utiče na sve ljude oko sebe. Милан Ракић and Драшко је реаговао/ла на ово 2 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Walter Написано Децембар 30, 2013 Пријави Подели Написано Децембар 30, 2013 Свако види оно што хоће. Мислим да је критика изразито злурада. Типичан пример српске злурадости. Радоше, хвала ти што први пут за својих 40 година живота не гледам генерала Михаиловића на ТВ-у као злочинца и махнитог изрода. Ацо, мислим да не стоји твоја констатација да је ово први пут да се Дража не показује тако како си реко .. јер ни комунци га нису тако приказивали. Чак и у ''Ужичкој републици'' где је она чувена сцена кад пали цигару са кандила.. Приказивали су га као вођу са недостатком харизме за вожда, као моралисту, као ''верски оптерећеног'' , као неког ко није боио способан да води ''покрет'' и рат ... као шовека киме су манипулисали сви..од најближих сарадника до најобичнијих редова.. скоро као неспособњаковића (билмеза) ...(незнам зашто ми баш сада паде на памет Коштуница .. (пошалица мала)) Пуно од овог комунистичког приказа је остало код Радоша... И још .. зар вас не вређа онакав Дражин комита ..иначе потпуно непостојећи као такав лик.. који само о ками мисли и силовању.. Па какав је тајк Дража кад су му комите(елита дакле) шљам најгоре врсте.. Много је све то, да би се ово Бајићево окарактерисало као, ''ма све је само уметност и као такво је ок'' .. Много је куме .. .. Нек пропадне није штета !.. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Raymond Red Reddington Написано Децембар 30, 2013 Пријави Подели Написано Децембар 30, 2013 А зашто је комунистички маркетинг? Ни ја не волим комунистичку идеологију, али то не значи да мислим да је свако ко је носио пушку са петокраком на челу био изрод. Такво представљање ратних догађања било би друга крајност, једнако лоша као и она комунистичка где су Дража и ЈВуО представљени како су представљени - као издајници и људске наказе. Са друге стране, критика "Равне Горе" се понаша, на пример у овој последњој епизоди где се говори о Недићу, као да је критичар седео у соби са Недићам па фактографски све зна шта се тамо догађало, док Радош, ето, нагађа и у том нагађању изврће истину. Дајте, молим вас, будимо озбиљни. Ове критике су давно изашле из нечег што се зове добронамерно и објективно и претварају се у чист безобразлук. Тема нису партизани, као што је требало да буде и ова серија... мада до сада испаде..да јесу партизани..и да су дигли побуну са равне горе...док је ЈВуО била на распусту... а да би сагледао чињенице...требало би мало да се изучи историја и околности пре и за време другог великог рата... што је требао и Радош да уради..а не да лупета датуме и догађаје... када смо код озбиљности „Многи од нас себе зову „либералима“. И тачно је да је реч „либерал“ некада означавала особе које су поштовале појединца и зазирале од служења масовним принудама. Али левичари су сада загадили тај некада поносан назив означавујћи њиме себе и свој програм већег владиног власништва над имовином и контроле над појединцима. И сада, као резултат, они од нас који верују у слободу морамо објашњавати како, када називамо себе либералима, заправо мислимо на либерале у класичном незагађеном смислу. Ово је у најбољем случају мучно и подложно неразумевању. Ево предлога: хајде да ми, који волимо слободу, заштитимо и за своје коришћење задржимо добру и часну реч „либертаријанац“.“ (Дин Расел) Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
зеленизуб Написано Децембар 30, 2013 Пријави Подели Написано Децембар 30, 2013 Priča se da su oni brkovi koje Prle nosio u "Povratku" inspirisali Fredija Merkjurija i Vilidž Pipl. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
kordun Написано Децембар 30, 2013 Пријави Подели Написано Децембар 30, 2013 Meni su isto problem te prespore-predugačke scene i to što se fokus rasipa na previše lokacija, bez da ima neki prelaz među tim lokacijama, neka dublja veza, ovako ispada da gledam tri serije naizmjenično u isto vrijeme... Ipak u ovoj zadnjoj epizodi iznenadila me jedna scena u biblioteci, kao i ona scena sa izlaskog Broza iz voza kad su kadrirane cipele, ali i to se nepotrebno razvuklo,ali je fotografija bila lijepa, a ja to mnogo volim. Gledaću ovu seriju koliko god bude epizoda, bolje je da imamo i tu seriju nego ništa. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Walter Написано Децембар 30, 2013 Пријави Подели Написано Децембар 30, 2013 Ova logika "bolje i to nego... " interesantan fenomen je to .. Pa ljudi bre .. Otpisani su zakon u odnosu na ovo .. iako niti pripadam toj ideološkoj matrici niti Bože daj .. Iako je u ''Otpisanima'' sve živo bilo više nego fikcija.. Ova ''Sve mi ravno- Gora'' ... upravo vredja zato jer je autor pretenciozno najavio nekakvo mirenje.. nekakv novi pristup..nekakvu katarzičnost.. On barata istinom, ali iskrivljenom .. a poluistina je uvek bila pogubnija i lošija od apsolutne laži .. pa tako je od Adama ... Onako defektnog i iščašenog lika kao onog komitu koji se samo ceri .. i siluje .. pa to nije bilo ni kod komunaca .. Misirac je za ovog Bajićevog .. malo dete ... .. Нек пропадне није штета !.. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
kordun Написано Децембар 30, 2013 Пријави Подели Написано Децембар 30, 2013 Ova logika "bolje i to nego... " interesantan fenomen je to .. Pa ljudi bre .. Otpisani su zakon u odnosu na ovo .. iako niti pripadam toj ideološkoj matrici niti Bože daj .. Iako je u ''Otpisanima'' sve živo bilo više nego fikcija.. Ova ''Sve mi ravno- Gora'' ... upravo vredja zato jer je autor pretenciozno najavio nekakvo mirenje.. nekakv novi pristup..nekakvu katarzičnost.. On barata istinom, ali iskrivljenom .. a poluistina je uvek bila pogubnija i lošija od apsolutne laži .. pa tako je od Adama ... Onako defektnog i iščašenog lika kao onog komitu koji se samo ceri .. i siluje .. pa to nije bilo ni kod komunaca .. Misirac je za ovog Bajićevog .. malo dete ... Brate nije to logika nego moja želja,hoću nedeljom veče da gledam domaću seriju, posebno ako nije neka ciganjska komedija, nego nešto istorijsko i srpsko,oću to da gledam i o tome se radi,zato kkažem bolje da ima i ovo nego da nema ničega, bolje i ovo da gledam nego sulejmana narod što gleda, to je sva suština koju sam ja želio da kažem. Караконџула and Милан Ракић је реаговао/ла на ово 2 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Милан Ракић Написано Децембар 30, 2013 Пријави Подели Написано Децембар 30, 2013 Brate nije to logika nego moja želja,hoću nedeljom veče da gledam domaću seriju, posebno ako nije neka ciganjska komedija, nego nešto istorijsko i srpsko,oću to da gledam i o tome se radi,zato kkažem bolje da ima i ovo nego da nema ničega, bolje i ovo da gledam nego sulejmana narod što gleda, to je sva suština koju sam ja želio da kažem. Спремни на готовс и унапред багателишући, намргођено су о „Равној гори” писали чувени писци и бивши амбасадори – али и драматурзи који у својој професионалној каријери нису смислили ни скеч. Њиховим интелектуалним еминенцијама је било довољно да виде неколико секвенци моје серије па да излију жуч на порталима оне телевизије – која исте вечери кад се на РТС-у приказује „Равна гора”, такође у ударном термину репризно емитује школу трбушног плеса, с неприкосновеним Сулејманом у главној улози. Коме више не траже ни пасош док долази у Београд да посредством две телевизије са националним фрекфенцијама – после 150 година поново покори Србе. Уз очекивани Пешчаник оглашавале су се на својим блоговима познате београдске старлете, Мир-Јам књижевнице и власнице агенција за пословну пратњу. Брже боље је на Твитеру експертски реаговао филмски есејиста млађе гарде са брадицом вехабије – препоручујући гледаоцима да никако не гледају „Равну гору”. Нешто касније, са истим препорукама јавио се уважени историчар и пуковник у пензији, позивајући не знам кога, он ваљда зна – да ми се забрани даљи рад на пројекту. Онако официрски, одсечно, или – као некад? kordun је реаговао/ла на ово 1 Тко вриједи лети, тко лети вриједи, тко не лети не вриједи... Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Караконџула Написано Децембар 30, 2013 Пријави Подели Написано Децембар 30, 2013 Gledaću ovu seriju koliko god bude epizoda, bolje je da imamo i tu seriju nego ništa. Apsolutno, iako nisam veliki pratilac ove serije, ali ispratim poneku epizodu. Nisam suviše voljan da komentarišem, kako neki to rade otvoreno anti-"ravnogorski" ili suviše pozitivno. Već sam ranije prokomentarisao seriju kao seriju, kao umjetničko djelo (koliko god se to nekima ne sviđalo), ali pratiti svaki "pokret ruke glumaca na malom ekranu", komentarišući to kao (polu)lažirano i sl. malo je pretjerano (vidjeh da postoji i nekakav "kolumnista" koji komentariše svaki kadar svake epizode - naravno negativno). Naravno da mogu razumjeti i ljude kojima se ova serija nikako ne dopada, a najnormalnija je stvar da imaju pravo ne smatrati je dobrom, ali nemojte ići u krajnost sa ovolikom antipropagandom. I da, mnogo su mi draži i "Ravna gora" i lažirani "Otpisani", nego ono što nam se servira na siniji, uz tulumbe i baklave (a sva sreća, vidjeh da nisam jedini). Александар Милојков and Милан Ракић је реаговао/ла на ово 2 "Ох, та ја сам Човек! Човек!" Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ленка* Написано Јануар 2, 2014 Пријави Подели Написано Јануар 2, 2014 Пародија - Најава серије "Равна гора" - "24 минута са Зораном Кесићем" feeble and Драшко је реаговао/ла на ово 2 Земаљско је за малена царство, а небеско увек и до века. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Тања1 Написано Јануар 2, 2014 Пријави Подели Написано Јануар 2, 2014 Одгледала само прву епизоду и пола друге. Остала без коментара. Јачи од смрти и лажи Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Piksi94 Написано Јануар 2, 2014 Пријави Подели Написано Јануар 2, 2014 Meni je serija malo dosadna jer u 50 minuta,koliko traje epizoda,ima svega 4 scene.Toliko oduze da vec smori.Ja i pre toga sam bio svestan da ne moze biti istina sto su komunisti govorili,da su se oni jedino borili za slobodu,a da su drugi svi bili "izdajnici" i "narodni neprijatelji".Vise necu da je gledam. Bilo bi dobro da se napravi dokumentarac o crvenom teroru i diktaturi u posleratnoj Jugoslaviji (1944-1965).Da se narod osvesti,posle 50 god.ispiranja mozga. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука