Филозоф Написано Новембар 16, 2013 Пријави Подели Написано Новембар 16, 2013 ЛОЛ. Најјачи су ми ови антинаучници који све причају на фору ма шта ће нам наука, шта нам то користи спасењу, а да су у исто време на интернету и рачунару, док им је упаљено светло у соби у модерном стамбеном простору где у орману имају бар неколико лекова којих не би било да није теорије еволуције. Увек се сетим Сегана и његових речи колико је страшно што у модерном добу када без науке и свега оног што она доноси не можемо да живимо, влада толика научна незаинтересованост и толико не познавање науке. Заиста, али заиста страшно Александар Милојков and Mironosica је реаговао/ла на ово 2 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Тања1 Написано Новембар 16, 2013 Пријави Подели Написано Новембар 16, 2013 Као и писци Светог Писма, и Свети Оци су били људи надахнути Духом Светим, али, у исто време, ограничени својим схватањима, сазнањима, и менталитетом. У тумачењима Светог Писма ослањали су се на научна сазнања до којих се у то време било дошло. Апостол и јеванђелиста Јован је један од твораца Јеванђеља, један од првих ученика Исуса Христа. Исус је Јована посебно волео, зато што је био живахан, брз и вредан, изузетно ОДАН и марљив ученик. Јован је на Тајној вечери седео поред Христа и једино њему је Христос открио Јудино издајство. Будући да је био толико ОДАН да му је Христос открио издајство... У реду брате за свете оце, али за оног који је видео његово Преображење и који је све време страдања, до крста и под крстом са Њим делио бол и којем је било поверено да се стара о његовој мајци, Пресветој Богородици... рећи да је ограничених схватања и сазнања... тако да, ПОБОГУ! узми се у памет! Volim_Sina_Bozjeg је реаговао/ла на ово 1 Јачи од смрти и лажи Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Јанко Написано Новембар 16, 2013 Пријави Подели Написано Новембар 16, 2013 ... У реду брате за свете оце, али за оног који је видео његово Преображење и који је све време страдања, до крста и под крстом са Њим делио бол и којем је било поверено да се стара о његовој мајци, Пресветој Богородици... рећи да је ограничених схватања и сазнања... тако да, ПОБОГУ! узми се у памет!Па навео сам ти тропар Преображења, у коме се каже експлицитно: КОЛИКО СУ МОГЛИ (да приме, да разумеју, да виде). И зар ћемо од једног примера (ако узмемо да си у праву за св. Јована Б. а рече ти горе да се за остале можеш и сложити са аутором) да направимо правило? Није ово дедуктивно доказивање, аман! Ако је св. Јован био НЕОГРАНИЧЕНИХ схватања, зар би писао Апокалипсис онако (и дан данас поприлично) неразумљиво? Мислиш да је св. Павлу било све јасно шта је видео на трећем небу? А што је трипут молио Господа да нечастиви одступи од њега-ако му је све безгранично јасно? Јел' му то било безгранично јасно да треба да има тај трн у телу или му је Господ морао да објасни? Како ви мислите (ако сте искуствено доживели МОЛИМ да нам опишете! ) да Благодат и надахнуће (инспирација) Божије делује? Људи, елементарно је да се зна да су Писмо писали БогоНАДАХНУТИ а не БогоПОСЕДНУТИ људи. Како замишљате да су писане нпр Посланице? Бог диктира а они пишу? Зар не би онда, ради истине, ап. Лука написао: "Другу ти књигу писа Дух Свети, Теофиле..." Милан Ракић је реаговао/ла на ово 1 "Христос васкрсе, радости моја!" Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Volim_Sina_Bozjeg Написано Новембар 16, 2013 Пријави Подели Написано Новембар 16, 2013 Potpuno sam razočaran jadan jurodiv porodični ranjeni, ograničeni čoveće. Ja sam ovde Janko postavio pitanja a ne tvrdnje na koje si ti tako zdušno odgovarao i poučavao sa sve vredjanjem moje ličnosti koja ne ume da shvati tekst blogera. Izmislio si dijalog izmedju tebe i sebe, ograničeni čoveče. Nečeš naći snage ni mojoj vrlo smislenoj sestri da odgovoriš a poželećeš nam svako dobro od Boga, ograničeni čoveče. Ljubav se u duši ogleda, nebo je još nesagledivo. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Volim_Sina_Bozjeg Написано Новембар 16, 2013 Пријави Подели Написано Новембар 16, 2013 I bilo bi dobro da zbog drugih kažeš gde klizi mentalitet iz Svetog Pisma? Ne verujem ja Piscu no Svetome Duhu neograničeno verujem da je Sveto Pismo potpuna Istina i samo Istina i to kao Ličnost. Ne ali tebi treba reći da su punoću te Istine otkrili Sveti Oci kroz nauku i tako je objašnjavali, kao šzto i reče naš sveti ograničeni bloger. Kad govorim o Carstvu nebeskom naći ćeš da ustvari govorim u formi vere a ne iskustvenog poznanja punoće Carstva. Takvo Carstvo i uzrasta u svima nama a ne u iskustvenom vidjenju utripujučih sijalica kojima kitimo jelku. Ljubav se u duši ogleda, nebo je još nesagledivo. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Тања1 Написано Новембар 16, 2013 Пријави Подели Написано Новембар 16, 2013 Па навео сам ти тропар Преображења, у коме се каже експлицитно: КОЛИКО СУ МОГЛИ (да приме, да разумеју, да виде). И зар ћемо од једног примера (ако узмемо да си у праву за св. Јована Б. а рече ти горе да се за остале можеш и сложити са аутором) да направимо правило? Није ово дедуктивно доказивање, аман! Ако је св. Јован био НЕОГРАНИЧЕНИХ схватања, зар би писао Апокалипсис онако (и дан данас поприлично) неразумљиво? Мислиш да је св. Павлу било све јасно шта је видео на трећем небу? А што је трипут молио Господа да нечастиви одступи од њега-ако му је све безгранично јасно? Јел' му то било безгранично јасно да треба да има тај трн у телу или му је Господ морао да објасни? Како ви мислите (ако сте искуствено доживели МОЛИМ да нам опишете! ) да Благодат и надахнуће (инспирација) Божије делује? Људи, елементарно је да се зна да су Писмо писали БогоНАДАХНУТИ а не БогоПОСЕДНУТИ људи. Како замишљате да су писане нпр Посланице? Бог диктира а они пишу? Зар не би онда, ради истине, ап. Лука написао: "Другу ти књигу писа Дух Свети, Теофиле..." Брате Јанко мени ништа ниси навео, цитирала сам уводни текст, осим ако нисте писац истог. Не рекох да сам се сложила са аутором, него рекох да је у реду рећи тако нешто за свете оце из простог разлога : Ава Агатон, Авва Амон, Амвросије Милански, Амфилохије Иконијски, Атанасије Велики, Анастасије Синаит, Антоније Велики, Андрија Критски, Апостолске установе, Апостол Варнава, Васељенски сабори, Василије Велики, Варсануфије и Јован Пророк, Герман Константинопољски, Григорије Богослов, Григорије Палама, Григорије Синаит, Григорије Ниски, Дидахи, Дионисије Ареопагит, Добротољубље, Авва Доротеј, Етерија, Епифаније Кипарски, Игнатије Богоносац, Игњатије Брјанчанинов, Блажени Иперехије, Авва Исаија, Исак Сиријски (Сирин), Јефрем Сиријски (Сирин), Јован Дамаскин, Јован Златоуст, Јован Лествичник, Јустин Мученик, Кипријан Картагински, Кирило Александријски, Кирило Јерусалимски, Климент Римски, Климент Александријски, Марко Ефески, Марко Подвижник, Макарије Велики, Максим Исповедник, Мелитон Сардски, Нил Синајски, Никодим Светогорац (Агиорит), Никола Кавасила, Поликарп Смирнски, Симеон Нови Богослов, Симеон Солунски, Синаксар, Старечник, Стефан Тиваидски, Теодор Студит, Теолипт Филаделфијски, Фотије Цариградски. што нисам прочитала све свете оце, аман! коме је све безгранично јасно?! аман! Јачи од смрти и лажи Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Volim_Sina_Bozjeg Написано Новембар 16, 2013 Пријави Подели Написано Новембар 16, 2013 Nicph si zadovoljna Jankovim odgovorom na pitanja koja su se i u tebi rodila? Ok ne ako nisi ne zameri mu on je samo ograničeni čovek. Ljubav se u duši ogleda, nebo je još nesagledivo. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Јанко Написано Новембар 16, 2013 Пријави Подели Написано Новембар 16, 2013 Potpuno sam razočaran jadan jurodiv porodični ranjeni, ograničeni čoveće. Ja sam ovde Janko postavio pitanja a ne tvrdnje na koje si ti tako zdušno odgovarao i poučavao sa sve vredjanjem moje ličnosti koja ne ume da shvati tekst blogera. Izmislio si dijalog izmedju tebe i sebe, ograničeni čoveče. Nečeš naći snage ni mojoj vrlo smislenoj sestri da odgovoriš a poželećeš nam svako dobro od Boga, ograničeni čoveče. Да бих задовољио и даље не ометао твоју безграничност која тврди да пита а одмах затим поучава - радо ћу се још више, ја ограничени, ограничити. И остављам да безгранично верујеш да својим тврдњама некога нешто питаш. И увек ћу свакоме пожелети свако добро од Бога, као и увек до и од сада. Али теби као безграничном то је већ јасно - да није искрено... Е па, видиш, јесте... Као што је могуће и не бити овде... Часни оци и браћо праштајте, матор сам ја за ово... Изгледа да се на Разбибригама једино може озбиљно разговарати... И питам се, по ко зна који пут-ако онолики паметни дигоше руке-јесам ли ја паметнији од њих? Ма нисам им ни до колена... Млађони је реаговао/ла на ово 1 "Христос васкрсе, радости моја!" Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Тања1 Написано Новембар 16, 2013 Пријави Подели Написано Новембар 16, 2013 Nicph si zadovoljna Jankovim odgovorom na pitanja koja su se i u tebi rodila? Ok ne ako nisi ne zameri mu on je samo ograničeni čovek. Нисам. Други дан како ми овај чланак краде време. Теби не морам да објашњавам шта ме огорчило, мислим да смо у сличној ситуацији. Проблем је што сам ја лаик за ову причу, а с друге стране осећај да ме озбиљно удаљава од Цркве. Па јуче и данас имам повишену температуру због овог чланка, али озбиљно. "кушање" Јачи од смрти и лажи Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Млађони Написано Новембар 16, 2013 Пријави Подели Написано Новембар 16, 2013 Ok ne ako nisi ne zameri mu on je samo ograničeni čovek. Браво. :good2: Драго ми је да је брат Јанко ограничен, јер сам чуо да је само глупост неограничена. Што значи да за разлику од неограничених, брат јанко није жртва глупости. (: Филозоф је реаговао/ла на ово 1 oh sh*t man... i was taking life seriously, now i will divide things by zero. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Volim_Sina_Bozjeg Написано Новембар 16, 2013 Пријави Подели Написано Новембар 16, 2013 Да бих задовољио и даље не ометао твоју безграничност која тврди да пита а одмах затим поучава - радо ћу се још више, ја ограничени, ограничити. И остављам да безгранично верујеш да својим тврдњама некога нешто питаш. И увек ћу свакоме пожелети свако добро од Бога, као и увек до и од сада. Али теби као безграничном то је већ јасно - да није искрено... Е па, видиш, јесте... Као што је могуће и не бити овде... Часни оци и браћо праштајте, матор сам ја за ово... Изгледа да се на Разбибригама једино може озбиљно разговарати... И питам се, по ко зна који пут-ако онолики паметни дигоше руке-јесам ли ја паметнији од њих? Ма нисам им ни до колена... Janko sad tražim jako izvinjenje, jer svi vidimo osim tebe da se nisam nazvao bezgraničnim. Тања1 је реаговао/ла на ово 1 Ljubav se u duši ogleda, nebo je još nesagledivo. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Тања1 Написано Новембар 16, 2013 Пријави Подели Написано Новембар 16, 2013 (измењено) Браво. :good2: Драго ми је да је брат Јанко ограничен, јер сам чуо да је само глупост неограничена. Што значи да за разлику од неограничених, брат јанко није жртва глупости. (: А ти си заиста безгранично неограничен Измењено Новембар 17, 2013 од Иван Цветковић Немојте да вређате друге чланове, разговарајте у миру и љубави.. Админ Иван. Istochnik је реаговао/ла на ово 1 Јачи од смрти и лажи Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Volim_Sina_Bozjeg Написано Новембар 16, 2013 Пријави Подели Написано Новембар 16, 2013 Janko je Lažovčina. Inače dalje dugujem još jedno objašnjenje. Čekao sam da autor teksta da odgovor na moja pitanja video sam da je bio u to vreme na temi.ko Pošto nisam dostojan da dobijem odgovor video sam da svako može propovedati kako hoće ako ima jaku ekipu. Pa sam evo dao moj doprinos propovedanju jer odgovora naravno da nisam dobio jer bi kolariću paniću sistemu blogera to trajalo bezgranično. Тања1 је реаговао/ла на ово 1 Ljubav se u duši ogleda, nebo je još nesagledivo. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Јанко Написано Новембар 16, 2013 Пријави Подели Написано Новембар 16, 2013 Браво. :good2: Драго ми је да је брат Јанко ограничен, јер сам чуо да је само глупост неограничена. Што значи да за разлику од неограничених, брат јанко није жртва глупости. (: Види, брате, хвала ти пуно што говориш у позитивном контексту о мени, али не треба. За некога ко је на другој теми о демонима прилично дугу преписку са мном завршио са речима "не знам..." и ућутао се пар постова а онда наставио по старом као да све зна - остајем ограничени човек који на овој и ни на једној више теми где он пише неће оставити ни редак. Over and out. "Христос васкрсе, радости моја!" Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Тања1 Написано Новембар 16, 2013 Пријави Подели Написано Новембар 16, 2013 Janko je Lažovčina. Inače dalje dugujem još jedno objašnjenje. Čekao sam da autor teksta da odgovor na moja pitanja video sam da je bio u to vreme na temi.ko Pošto nisam dostojan da dobijem odgovor video sam da svako može propovedati kako hoće ako ima jaku ekipu. Pa sam evo dao moj doprinos propovedanju jer odgovora naravno da nisam dobio jer bi kolariću paniću sistemu blogera to trajalo bezgranično. Амин си добио за то што нисмо добили одговор. Хвала на доприносу. Лаку ноћ. Volim_Sina_Bozjeg је реаговао/ла на ово 1 Јачи од смрти и лажи Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука