Jump to content

Pravoslavna draga Saveta... :)

Препоручена порука

Савета, да ли верујеш да предестинација постоји у извесном облику (не нужно калвинистичком), да је Бог ништа нас непитајући изабрао коме ће се открити Духом Светим, а коме не?

Najlepše hvala za pitanje,

iako je na granici manipulacije ipak i jeste bitno za nas pravoslavne. Nekoć sam imao stav da nema nikakve predestinacije (kao ono u Terminatoru 2 - NO FATE) ali moram reći da sam promenio stav i sada apsolutno podržavam tu vrstu predestinacije koju ste pomenuli, dakle - ne nužno kalvinističko. Kad pričam o ovome pomislim na 49. glavu proroka Isaije, početak

Poslušajte me, ostrva, i pazite narodi daleki. Gospod me pozva od utrobe; od utrobe matere moje pomenu ime moje.

Svakako da ima još primera u svetom pismu za ovo a i sveti Maksim ispovednik je pisao o predestinaciji mada sad ne mogu da se setim u kom delu. Predestinacija bez narušavanja slobode, tako nešto 0703_read1324_womens 1324_womens 1324_womens

Zato kažem ti: opraštaju joj se gresi mnogi, jer je veliku ljubav imala; a kome se malo oprašta ima malu ljubav.

0526200500.jpg

Подели на овим сајтовима

:) čitajući ovu poruku, razmišljam, dali je bolje imati ljubavni život pa makar i u haosu ili je bolje nemati ga uopće :D

svakako je bolje imati ga, draga moja 1324_womens

Zato kažem ti: opraštaju joj se gresi mnogi, jer je veliku ljubav imala; a kome se malo oprašta ima malu ljubav.

0526200500.jpg

Подели на овим сајтовима

Драга Савета, да ли је сибирска аронија здрава толико колико се прича или то покушавају да нас убеде да није лоше јести и глогиње у тешким животним околностима?

Dragi Stole,

aronija je svakako zdrava - dok god nekim čudom ne postane pomoćnica (a u nas je sve moguće)

http://sr.wikipedia.org/sr/%D0%9F%D0%BE%D0%BC%D0%BE%D1%9B%D0%BD%D0%B8%D1%86%D0%B0

0526200500.jpg

Подели на овим сајтовима

Saveto da li si se nadala ovolikom uspehu ove tvoje temice?

Moram priznati da sam očekivala nekoliko stalnih članova pa čak i to da tema doživi fijasko... hvala svima, još jednom

Evo za sve učesnike, dok nije počeo post

coffee-and-mascarpone-cake-copy2.jpg

0526200500.jpg

Подели на овим сајтовима

Šestoro unučadi.... :choir:

facenew22222222 8086.gif 8086.gif 8086.gif 1324_womens

0526200500.jpg

Подели на овим сајтовима

Драга Савета, 

почела је да ме вата нервоза, кад год уђем у Форум затекнем крхотине, испревртане теме, посвађане људе и љуте администраторе...

У статусима масовно се поздрављају и некуд одлазе  ne_shvata

Сад ти мени реци, зашто увек, али увек пропустим сваку "шорку" на форуму?

После ми треба недеља дана да се поватам ко кога и због чега...

Помагај , авај, очајна ја 

0405_feel

Подели на овим сајтовима

Draga NeDO,

hvala za učešće u temi...

Rekla bih da ti ipak previše ozbiljno shvataš sve ovo... tehnički, trebalo bi da se češće loguješ ako baš misliš da vredi ispratiti svaku forumsku - šorku- ali po meni, to zaista nije potrebno a na forumu je oduvek bilo raznoraznih ljudi tako da je pitanje koliki je uzorak o kome govoriš koji piše statuse i da li je dobar za širu sliku...Pravoslavni internet forum ove veličine ti je uvek bio pun različitih tipova ličnosti tako da treba očekivati raznorazne čistke i pretnje, u kontekstu očuvanja kakvog-takvog reda... Ako te baš zanima šta se desilo, imaš onu temu - pitajte administraciju. U poverenju, mislim da će i mene brzo da smaknu :)))1324_womens 1324_womens 1324_womens

Elem, uživaj u temama koje TEBI odgovaraju i čitaj statuse koji ti prijaju... 0703_read

0526200500.jpg

Подели на овим сајтовима

mislim da će i mene brzo da smaknu )) 1324_womens 1324_womens 1324_womens

ma neće Mozz..... :)

''Старајте се да имате љубав. Иштите свакодневно од Бога љубав. Заједно са љубављу долази сво богатство добара и врлина. Волите, да бисте били вољени од других.''
(Св.Нектарије Егински)

ЖИВА ДЕЛА УТЕХЕ - искрено се надам да ће ова акција пробудити оно најбоље у нама

Подели на овим сајтовима

Ne znam ko vam je taj Mozz al verujem da ste imali dobar razlog čim ste ga pomenuli...

vaša Saveta :pivo:

1324_womens 1324_womens 1324_womens

0526200500.jpg

Подели на овим сајтовима

seb-granny-knitting.jpg

0526200500.jpg

Подели на овим сајтовима

Ne znam ko vam je taj Mozz al verujem da ste imali dobar razlog čim ste ga pomenuli...

vaša Saveta :pivo:

1324_womens 1324_womens 1324_womens

hahaha....u pravu ste draga saveta.......ja malo omasila......nema razloga....slucajno...... :)))

''Старајте се да имате љубав. Иштите свакодневно од Бога љубав. Заједно са љубављу долази сво богатство добара и врлина. Волите, да бисте били вољени од других.''
(Св.Нектарије Егински)

ЖИВА ДЕЛА УТЕХЕ - искрено се надам да ће ова акција пробудити оно најбоље у нама

Подели на овим сајтовима

draga Saveta....sutra zvanicno pocinje Bozicni post....koje su vase poruke nama gresnima.....?

(Св.Нектарије Егински)

Подели на овим сајтовима

draga Saveta

neki ljudi jednostavno ne čuju šta im pričaš

šta raditi u takvim slučajevima ?

kupiti im slušni aparat , dati vizit kartu nekog dobrog neuro psihijatra, povisiti ton ili pozvati nadležno lice ?

M

није битно ко сам ја, већ ко си ти !

Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...