Jump to content

Медији о случају покојне мале Тијане

Препоручена порука

Посебно је симпатично обајвљивање фотографија у истој величини. Сад само треба народ поделити на две групе ко је за овог а ко за оног...тј

ко је за ББЦ а ко за Курир

тј

Сви који знају да је Курир шљ сад ће да верују некритички ББЦ'у

Тако се то ради.

Боже. помози Тијаниним родитељима и спаси их и од оних који их нападају и од оних који их бране.

Подели на овим сајтовима

U ovom slucaju novac jeste prioritet jer moze da znaci spas za drugu obolelu decu.

I u pitanju jeste mutljavina koja treba sto pre da se resi. Uostalom istina je ta koja oslobadja.

Новац никад није приоритет.

Овом хајком се присаиљава држава да мења законе да буду по вољи онима који дижу фрку. Све је регулисано, ми нисмо племенска хорда нити смо олош од народа....нека се обаве све процедуре и нека се не отварају нове рупе у закону.

Подели на овим сајтовима

Istina je uvek prioritet.

I nema smisla da banalizujes, taj novac nije samo novac kako ga pokusavas predstaviti, nego, kao sto vec rekoh, zivot.

Sto se tice sad ove medijske "hajke"- samo se desila reakcija na akciju... A ne bi me cudilo da sve bude zataskano.

Zayron: Pa tamo ni nema svađa oko vjere i nacije jer se o tom uošte ni ne priča. Priča se kakva je koja ribica i na šta se fata, na mrmka, na glistu, na kruh, hljeb ili angelbrot, na na lažni mamac itd. Evetualno o tom kako se koja peče i koja je ukusnija.

cloudking: "Ne postoje cuda... postoje samo stvari koje jos ne razumemo."

Подели на овим сајтовима

Слажем се ја са тобом.

Међутим, 

где је доказ да су родитељи хтели да злоуптребе новац?

где је доказ да Курирови налогодавци нису хтели да злоупотребе новац?

Зашто се потпуно прескаче чињеница да имамо државу и законе који то регулишу и покушава (поново) да се спроводи Куирски устав у нашој земљи?

А о нашој деци ћемо бринути, докле год је добрих и честитих људи као што си то ти и сви који су се потресли због судбине болесне и потребите деце.

а и за Тијану смо скупили, зар не...

И да. Попуно си у праву, истина је приоритет. 

и да потпуно си у праву, јесте нека мутљавина.

Е сад, ко мути а ко смути а ко новац краде...то нећемо сазнати из новина. Бар не Курира, који је учесник у мућењу, како и само кажу, тако да они никако не могу бити непристрасни извор информација, већ само једна, гласнија заинтересована страна. Што их дисквалификује у смислу објективног (ако су они и чули шта је то, и иначе) извештавања. (али је зато ББЦ непогрешив као папа, ето да не би свега овог не би сазнали коме треба да верујемо (иронија))

Подели на овим сајтовима

Ako nekoga nesto pitas, i on ti odgovori sa "sta te briga" ili sl. onda ne treba da cude reakcije.

Ja nemam problem sa tim da ostatak novca roditelji zadrze, ali imam veliki problem sa tim ako taj novac zaplene domaci izdajnici ili ako je zloupotreba u pitanju.

Ognjanovic sto kaze da nema ni zakonsku ni moralnu obavezu da polaze racune to je u pravu, ali ima duhovnu obavezu sto je vec njegova "sloboda"...

Zayron: Pa tamo ni nema svađa oko vjere i nacije jer se o tom uošte ni ne priča. Priča se kakva je koja ribica i na šta se fata, na mrmka, na glistu, na kruh, hljeb ili angelbrot, na na lažni mamac itd. Evetualno o tom kako se koja peče i koja je ukusnija.

Подели на овим сајтовима

Али ми не знамо да ли је он и зашто то тако рекао.

Али знамо да то Курир тврди.

Али знамо да је Курир једна од страна која тврди да има права на тај новац.

И мени је исти проблем. Нека они и задрже тај новац, сигурно им је потребнији него тим хијенама које помињеш а које су се острвиле па вичу са насловних страна новина "Где је наш новац! ПАРЕ!"

А сигурна сам да Тијанини ће пре дати за помоћ неком другом детету јер знају које су то муке него ли власници Курира.

Али поштен свет сачека да се законски обави све пре него што се подигне новац са рачуна. Занимљиво је да то Курири не знају...

Подели на овим сајтовима

Meni je svaka akcija koju novine organizuju sumnjiva, sumnjive su mi i sve SMS donacije, al sta da se radi za sada je tako...

Evo na primer danas sto sam naisao, pise da troskove u potpunosti preuzima Republicki fond za zdravstveno osiguranje, a SMS donacije su i dalje otvorene http://www.kurir-info.rs/uspesna-operacija-aniti-balaz-ugradena-srcana-pumpa-clanak-1111811

Подели на овим сајтовима

Огњановићи: Новац иде у хуманитарне сврхе

Сав новац који је био прикупљен за Тијанино лечење биће искоришћен у хуманитарне сврхе, саопштио је њен отац Небојша Огњановић, после оставинске расправе у Првом основном суду. Накнадно ће бити саопштено о којој је суми реч.

Породица осмогодишње Тијане Огњановић која је преминула не дочекавши трансплатацију срца, саопштила је да ће сав новац који је био прикупљен за њено лечење бити искоришћен у хуманитарне сврхе.

Изјава Небојше Огњановића

Отац преминуле Тијане, Небојша Огњановић, рекао је новинарима да је пред Првим основним судом формално-правно завршена процедура која ће омогућити да се Огњановићи новца одрекну у хуманитарне сврхе.

"Никада нисмо намеравали да новац задржимо за себе. Никуда нисмо побегли, видите да смо и даље овде", рекао је Огњановић и напоменуо да ће са Министарством здравља бити обављена серија разговора након које би требало да се утврди на који начин ће новац са рачуна бити потрошен.

На данашњој оставинској расправи, Огњановићи су се формално-правно прихватили наследства којег ће се након добијања званичног решења одрећи.

"То је било неминовно, јер смо у овој ситуацији законски једино ми у могућности да обавимо пренамену тог новца и одрекнемо се у хуманитарне сврхе", рекао је Огњановић.

Најавио је да ће то колика је укупна сума бити накнадно саопштено, а раније се говорило да је реч о своти од око 2,5 милиона евра.

Портпаролка Првог основног суда Ида Никитовић изјавила је за Танјуг да је за наследника оглашена Јелена, Тијанина мајка, и да је у изради решење које ће јој бити достављено.

Такође, Никитовићева је рекла да је утврђено да заоставштину чине новчана средстава која се воде на Тијанино име и на рачуну који је отворен на име њене мајке.

Према извештају банке, који је суд тражио, та средстава пребачена су на Тијанин рачуна. Тијанини родитељи су недавно, на почетку оставинске расправе, предложили да у расправу поред рачуна на Тијанино име уђе и рачун који је отворен на име њене мајке Јелене.

Они су објаснили да је рачун на мајку отворен како би на њега пребацили новац са Тијаниних рачуна да би могли да плате трошкове лечења у Хјустону, јер плаћање није могло да се обави са девојчициних рачуна.

Тијана Огњановић (8) преминула је 15. јула у болници у Хјустону не дочекавши трансплатацију срца за коју су средства прикупљана у хуманитарној акцији у Србији.

Поједини медији раније су објавили да је новац са рачуна који се водио на име преминуле девојчице у Комерцијалној банци подигнут, што је Министарство унутрашњих послова демантовало.

Родитељи нису желели да коментаришу таква писања и навели су да ће све бити готово на суду.

http://www.rts.rs/page/stories/ci/story/124/%D0%94%D1%80%D1%83%D1%88%D1%82%D0%B2%D0%BE/1460331/%D0%9E%D0%B3%D1%9A%D0%B0%D0%BD%D0%BE%D0%B2%D0%B8%D1%9B%D0%B8%3A+%D0%9D%D0%BE%D0%B2%D0%B0%D1%86+%D0%B8%D0%B4%D0%B5+%D1%83+%D1%85%D1%83%D0%BC%D0%B0%D0%BD%D0%B8%D1%82%D0%B0%D1%80%D0%BD%D0%B5+%D1%81%D0%B2%D1%80%D1%85%D0%B5.html

orthodoxlighthouse

Душо моја, душо моја, устани, што спаваш; крај се приближава и ти ћеш се узнемирити; прени се, дакле, да те поштеди Христос Бог који је свуда и све испуњава.

Подели на овим сајтовима

Ни ја нисам сумњао и ваљда ће их сада пустити на миру .

Помозимо слабим и немоћним и људима у невољи јер добро се добрим враћа. :mazenje:

Наше писмо   је старо преко 1000 година . Чувајмо то наше благо .

Подели на овим сајтовима

Meni se smuchilo josh onomad od naslova u Kuriru, pa nisam dalje ni citala, zheludac mi nije vario.

Ovo mi lichi na josh jedno nasedanje mase , od koje je jedine koristi imao tirazh a svi ostali shtetu.

Sta li je tema za decembarsko ispiranje mozga nacije, pitam se sad.......

Подели на овим сајтовима

Teško, sad moraju da smisle nešto drugo kako bi se dokopali tog novca. Videćemo u Kurirniku za koji dan.

Подели на овим сајтовима

Teško, sad moraju da smisle nešto drugo kako bi se dokopali tog novca. Videćemo u Kurirniku za koji dan.

Pa sada porodica treba da ih tuži.

A što se Kurira tiče verovatno će napisati kako je ovo njihova zasluga i kako bi porodica zadržala pare da njih nije bilo.

Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...