Александар Милојков Написано Новембар 9, 2013 Пријави Подели Написано Новембар 9, 2013 On 9. 11. 2013. at 21:55, GresanCovek рече Zasto se teorija evolucije zove teorija? Ili teorija velikog praska? Samo ono sto se moze dokazati u nauci se uzima zdravo za gotovo. Mnogo toga moze, ali mnogo toga i ne moze. Овим само показујеш непознавање појма "научна теорија". Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ненад Р. Написано Новембар 9, 2013 Пријави Подели Написано Новембар 9, 2013 On 9. 11. 2013. at 21:38, Fildza рече nauka nije bazirana na pretpostavkama nego na eksperimentima i empirijskom ponavljanju....nadam se da znate sta to znaci..biti naucnik nije lako i to ne moze svako... Ниси сасвим у праву . Астрономија базира на теоријама од којих до сада многе нису доказане. kordun and Istochnik је реаговао/ла на ово 2 Помозимо слабим и немоћним и људима у невољи јер добро се добрим враћа. Наше писмо је старо преко 1000 година . Чувајмо то наше благо . Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Александар Милојков Написано Новембар 9, 2013 Пријави Подели Написано Новембар 9, 2013 On 9. 11. 2013. at 21:57, grigorije22 рече Uci da imamo zajednickog pretka. Kako se to uklapa u tekst da stvori Bog Adama od praha zemaljskog? По мом мишљењу, доста добро мада не треба у том правцу читати Библију. Савршено се уклапа у отачко тумачење човека као "микрокосмоса". За оце је неспорна чињеница да човек у себи носи све створено - од звезда до бактерија. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Aquilius Cratus Написано Новембар 9, 2013 Пријави Подели Написано Новембар 9, 2013 On 9. 11. 2013. at 20:04, Istochnik рече Po toj logici Adam i Eva su bili majmuni, a zivotinje ne mogu pasti u greh, tako da se to direktno suprostavlja sa ucenjem crkve. Teorija evolucije uopste ne tvrdi da su ljudi ikad bili majmuni. Ne znamo kada se desio pada pa tako ne mozemo znati da li je bio pre postojanja homo sapiens sapiens, ljudi kao mi danas. Ergo ovo sto si napisao je katastrofalna glupost i neistina. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
kordun Написано Новембар 9, 2013 Пријави Подели Написано Новембар 9, 2013 Da se potsjetimo ovdije su dečka etiketirali sa evo ga ovaj je Miroljubov,zbog toga što je pomenuo 7500 godina. Ja lično neću da vjerujem u nikakve godine,a posebno ne one koje nauka pominje,mislim da zemaljsko vrijeme nema smisla kada se projektuje na neke stvari u religiji,to je moj lični sud o tome,ali ne dam ni da ovi evolucionisti svojim glupostima diskvalifikuju vjernike kojima koncept kreacionizma zvuči realan Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
DYNABLASTER Написано Новембар 9, 2013 Пријави Подели Написано Новембар 9, 2013 Sve je to u redu dok ne predje u opsesiju. Zayron: Pa tamo ni nema svađa oko vjere i nacije jer se o tom uošte ni ne priča. Priča se kakva je koja ribica i na šta se fata, na mrmka, na glistu, na kruh, hljeb ili angelbrot, na na lažni mamac itd. Evetualno o tom kako se koja peče i koja je ukusnija. cloudking: "Ne postoje cuda... postoje samo stvari koje jos ne razumemo." Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Славен Написано Новембар 9, 2013 Пријави Подели Написано Новембар 9, 2013 On 9. 11. 2013. at 21:55, GresanCovek рече Zasto se teorija evolucije zove teorija? Naučni metod, naučna hipoteza, naučna teorija... CecaV је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Istochnik Написано Новембар 9, 2013 Пријави Подели Написано Новембар 9, 2013 On 9. 11. 2013. at 21:51, Александар Милојков рече Старост нашег космоса утврђује наука, доста поуздано. Не видим зашто би тај податак, овакав или онакав, био битан за суштину наше вере? "Веровати" у младу земљу значи само једно: игнорисати научне чињенице. Ништа више. Поново ти говорим: ТЕ не учи да су људи настали од мајмуна. Очигледно не познајеш елемнтарне ствари када је у питању ТЕ. Крајње је бесмислено бити против нечега што у самом темељу не познајеш. Kao prvo za starost kosmosa nema dokaza, sve o starosti zemlje i kosmosa su pretpostavke. Drugo ja nisam reko da je taj podatak bitan za sustinu nase vjere, to ti meni i kordunu govoris, ti si krenio u napad na nas troje. Za mene jeste najvaznije spasenje duse...Ja dobro znam sta teorija evolucije tvrdi jer sam morao uciti te gluposti, a to je da je sve nastalo od eksplozije. Ti ovdje branis teoriju evolucije i vjerujes vise u nauku nego u bilo sta, barem tako ispada. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Aquilius Cratus Написано Новембар 9, 2013 Пријави Подели Написано Новембар 9, 2013 On 9. 11. 2013. at 20:32, Istochnik рече Bilo koja teorija osim kreacionizma i inteligentnog dizajna? Kreacionizam i inteligentni dizajn se ne kvalifiluju cak ni da budu hipoteze a kamoli teorije. To su supljoglava naklapanja dokonih prevaranata i ostalih mamipara. CecaV је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
grigorije22 Написано Новембар 9, 2013 Пријави Подели Написано Новембар 9, 2013 On 9. 11. 2013. at 22:00, Александар Милојков рече По мом мишљењу, доста добро мада не треба у том правцу читати Библију. Савршено се уклапа у отачко тумачење човека као "микрокосмоса". За оце је неспорна чињеница да човек у себи носи све створено - од звезда до бактерија. To je tacno ali u Bibliji pise da je Bog posebno uzeo prah zemaljski i sazdao coveka nezavisno od drugih zivih bica. Dok kod stvaranja zivotinja stoji da zemlja pusti iz sebe sva ziva bica. DYNABLASTER, Istochnik and kordun је реаговао/ла на ово 3 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Aquilius Cratus Написано Новембар 9, 2013 Пријави Подели Написано Новембар 9, 2013 On 9. 11. 2013. at 21:59, Неле рече Ниси сасвим у праву . Астрономија базира на теоријама од којих до сада многе нису доказане. Toerija je najvisi oblik saznanja, nema niceg veceg i vrednijeg, u prirodnim naukama, od teorije. U prirodnim naukama nema dokaz (proof). To je matematicko logicki koncept. U prirodnim naukama ima samo ukaza(evidence) a to su empirijski podaci skupljeni za obaranje neke hipoteze. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Александар Милојков Написано Новембар 9, 2013 Пријави Подели Написано Новембар 9, 2013 On 9. 11. 2013. at 22:02, Istochnik рече Ja dobro znam sta teorija evolucije tvrdi jer sam morao uciti te gluposti, a to je da je sve nastalo od eksplozije. А где си ти учио ту биологију? Мислим, то са тим експлозијама? Ја никад чуо нисам да ТЕ има везе са било каквом експлозијом. Брате, најискреније, не брукај се. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
kordun Написано Новембар 9, 2013 Пријави Подели Написано Новембар 9, 2013 On 9. 11. 2013. at 21:59, Неле рече Ниси сасвим у праву . Астрономија базира на теоријама од којих до сада многе нису доказане. ne samo kosmologija.tj astro-fizika nego debeli dio nauke pociva na nedokazivim modelima... ovo što brat Aleksandar priča o preciznim mjerenjima u svemiru je isto vrlo problematičan model Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Александар Милојков Написано Новембар 9, 2013 Пријави Подели Написано Новембар 9, 2013 On 9. 11. 2013. at 22:04, grigorije22 рече To je tacno ali u Bibliji pise da je Bog posebno uzeo prah zemaljski i sazdao coveka nezavisno od drugih zivih bica. Dok kod stvaranja zivotinja stoji da zemlja pusti iz sebe sva ziva bica. То је теолошки исказ. Ту треба тражити одређење човека као бића, а не биолошку или било коју другу научну дескрипцију. CecaV је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
GresanCovek Написано Новембар 9, 2013 Пријави Подели Написано Новембар 9, 2013 On 9. 11. 2013. at 21:57, Александар Милојков рече Овим само показујеш непознавање појма "научна теорија". Ja i dalje ostajem pri svojoj tvrdnji. A da li ti poznajes pojam "naucna teorija" i da li razlikujes konkretno i apstraktno saznanje u nauci i sta to znaci? Христос је основао Једну Цркву (а не цркве), коју ни врата пакла неће надвладати. Само је Православна Црква Jеднa, Света, Саборна и Апостолска. Друге, које себе називају црквама, нису цркве, већ ђавољи кукољ међу пшеницом и зборишта ђавола. Преподобни Лаврентије Черниговски Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука