kordun Написано Новембар 10, 2013 Пријави Подели Написано Новембар 10, 2013 Ja mislim da Peđa sasvim ok razmišlja,da s ene radi o želji za kontriranjem,problem velikog broja godina nije mali ,a taj veliki broj godina nam je nedavno prezentiran naukom... Peđa je baš pomenuo jedan aspekt problema,šta su ljudi radili 150 000 godina bez svetog pisma,jesu li spašeni,nisu li,ako jesu njima je lakši put bio,ako nisu onda još gore Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Aquilius Cratus Написано Новембар 10, 2013 Пријави Подели Написано Новембар 10, 2013 Znaci ja sam stvoren savrsen ali onda su me preci bacili u greh. ERROR. [oziman] Nije to je volja vrste koja te vuce da ne koristis intelekt. To ti nanosi patnju. Treba da trazis volju kao stvar po sebi.[/oziman] Tumaralo. је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Tumaralo. Написано Новембар 10, 2013 Пријави Подели Написано Новембар 10, 2013 ako se dobro sećam Peđe257 od pre par meseci ... tek danas kontam da on (izgleda) lupa kontru gde kog stigne ! Dobra fora ! Evo nekog ko zaista prati sta pisem! xD Tacno je al sve za svrhu da se dobro pretresu tvrdnje i da se priblizim istini . A i zabavnije je tako. Bolje nego da drzim neku statiku i forsiram monolog kao vecina forumasa generalno.. Млађони and CecaV је реаговао/ла на ово 2 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Млађони Написано Новембар 10, 2013 Пријави Подели Написано Новембар 10, 2013 ako se dobro sećam Peđe257 od pre par meseci ... tek danas kontam da on (izgleda) lupa kontru gde kog stigne ! Dobra fora ! Сећам га се и ја од ономад, кад је преносио Петровичеве ствари, али добро је што мења ставове, значи да се преиспитује. Znaci ja sam stvoren savrsen ali onda su me preci bacili u greh. ERROR. Не, ти ниси стоврен савршен, ти си рођен грешан. Има ли још нешто да ти није јасно? Раду ћу ти одговорити. oh sh*t man... i was taking life seriously, now i will divide things by zero. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Млађони Написано Новембар 10, 2013 Пријави Подели Написано Новембар 10, 2013 Peđa je baš pomenuo jedan aspekt problema,šta su ljudi radili 150 000 godina bez svetog pisma,jesu li spašeni,nisu li,ako jesu njima je lakši put bio,ako nisu onda još gore Јесу, Христос је разапет за њих. oh sh*t man... i was taking life seriously, now i will divide things by zero. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Tumaralo. Написано Новембар 10, 2013 Пријави Подели Написано Новембар 10, 2013 Ja mislim da Peđa sasvim ok razmišlja,da s ene radi o želji za kontriranjem,problem velikog broja godina nije mali ,a taj veliki broj godina nam je nedavno prezentiran naukom... Peđa je baš pomenuo jedan aspekt problema,šta su ljudi radili 150 000 godina bez svetog pisma,jesu li spašeni,nisu li,ako jesu njima je lakši put bio,ako nisu onda još gore Pa da. Npr protestanti kazu da je Hristova zrtva delovala retroaktivno. To znaci da je bilo bolje da sam umro pre 2000 godine lol. I svakako da sam abortiran ili umro kao dete jer se ne bi postavljalo pitanje odgovornosti xD kazem kad se razmislja o Strasnom sudu stvari postaju bizarne... Kakav je pravoslavni stav?...da su raj i pakao stanja uma, kao sto npr otac Tadej kaze?...to bi imalo smisla...u svakom slucaju vise od ovog gore lol. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Tumaralo. Написано Новембар 10, 2013 Пријави Подели Написано Новембар 10, 2013 Не, ти ниси стоврен савршен, ти си рођен грешан. Има ли још нешто да ти није јасно? Раду ћу ти одговорити. Pa to sam i ja rekao citaj gore..nisam stvoren savrsen, rodjen sam gresan..u palom stanju...to je valjda isto? Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
kordun Написано Новембар 10, 2013 Пријави Подели Написано Новембар 10, 2013 Јесу, Христос је разапет за њих. znači bolje vjerovati u nepravdu božiju nego ne vjerovati u evoluciju jel tako? Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Tumaralo. Написано Новембар 10, 2013 Пријави Подели Написано Новембар 10, 2013 [oziman] Nije to je volja vrste koja te vuce da ne koristis intelekt. To ti nanosi patnju. Treba da trazis volju kao stvar po sebi.[/oziman] Uh ta volja vrste mi je nesto novo izgleda da ipak nisam dovoljno upoznat sa ozijevim umovanjem ima vremena the night is young Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
kordun Написано Новембар 10, 2013 Пријави Подели Написано Новембар 10, 2013 Pa da. Npr protestanti kazu da je Hristova zrtva delovala retroaktivno. To znaci da je bilo bolje da sam umro pre 2000 godine lol. I svakako da sam abortiran ili umro kao dete jer se ne bi postavljalo pitanje odgovornosti xD kazem kad se razmislja o Strasnom sudu stvari postaju bizarne... Kakav je pravoslavni stav?...da su raj i pakao stanja uma, kao sto npr otac Tadej kaze?...to bi imalo smisla...u svakom slucaju vise od ovog gore lol. pa raj i pakao jesu stanje duše,ali evo milosavljević baš sad se po tom pitanju solidarisao sa protestantima... ali problem postoji i kod stanja duša,jednako kao i kod prootestantskog "mrtav ili živ" na onom svijetu Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Млађони Написано Новембар 10, 2013 Пријави Подели Написано Новембар 10, 2013 Pa to sam i ja rekao citaj gore..nisam stvoren savrsen, rodjen sam gresan..u palom stanju...to je valjda isto? Ти си конкретно рођен, ниси "створен" од Бога. Ја нигде нисам рекао да си ти створен савршен нити сам то мислио. Осим ако ниси Адам, онда ниси створен савршен. А ја искрено не знам шта се сматра под Адам. Да ли је то стварно био један човек, или се мисли на први настанак људи (јер Адам значи људи) итд... У сваком случају што се еволуције тиче и што се хришћанства тиче у једном тренутку је настао човек створен природним законима и процесима које је створио Бог. То је његова савршена креација која је пала. А када је пала, та креација сама себе продужава, па си тако и ти настао. Није ту Бог мешао прсте јер твоји родитљи имају слободну вољу. ето то ти је укратко моје размишљање. znači bolje vjerovati u nepravdu božiju nego ne vjerovati u evoluciju jel tako? Не знам, не усуђујем се да доносим закључке о Божијој праведности и правди. Мој ум је исувише неспособан да би о таквим стварима донео ваљан закључак. oh sh*t man... i was taking life seriously, now i will divide things by zero. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Aquilius Cratus Написано Новембар 10, 2013 Пријави Подели Написано Новембар 10, 2013 Uh ta volja vrste mi je nesto novo izgleda da ipak nisam dovoljno upoznat sa ozijevim umovanjem ima vremena the night is young Evo, Ozi in the mix. Ali pazi mu prvu recenicu "Covek koji je zaljubljen opsednut je genijem vrste ili Kupidonom.". Isto kao kad Miki The King kaze "Zaljubljenost to je teska opsednutost demonima.". kordun је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Млађони Написано Новембар 10, 2013 Пријави Подели Написано Новембар 10, 2013 Isto kao kad Miki The King kaze "Zaljubljenost to je teska opsednutost demonima.". Превише озбиљно схватио Балашевића у песми http://www.youtube.com/watch?v=rxOhZajTy_c kordun је реаговао/ла на ово 1 oh sh*t man... i was taking life seriously, now i will divide things by zero. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Tumaralo. Написано Новембар 10, 2013 Пријави Подели Написано Новембар 10, 2013 pa raj i pakao jesu stanje duše,ali evo milosavljević baš sad se po tom pitanju solidarisao sa protestantima... ali problem postoji i kod stanja duša,jednako kao i kod prootestantskog "mrtav ili živ" na onom svijetu "Mrtav ili ziv" u smislu da li spava do Suda ili cim umre zivi opet?xD ...jer ni prva ni druga verzija ne podrazumeva mucenje u paklu kako se to popularno zamislja. Ja sam cuo da cak pakao kako ga danas svi zamisljamo nije ni postojao kao koncept pre Danteove "Bozanstvene komedije". E sada dal je to istina ne znam... Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Млађони Написано Новембар 10, 2013 Пријави Подели Написано Новембар 10, 2013 "Mrtav ili ziv" u smislu da li spava do Suda ili cim umre zivi opet?xD ...jer ni prva ni druga verzija ne podrazumeva mucenje u paklu kako se to popularno zamislja. Ja sam cuo da cak pakao kako ga danas svi zamisljamo nije ni postojao kao koncept pre Danteove "Bozanstvene komedije". E sada dal je to istina ne znam... А што си ти толико оптерећен паклом и казнама? oh sh*t man... i was taking life seriously, now i will divide things by zero. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука