Јанко Написано Новембар 4, 2013 Пријави Подели Написано Новембар 4, 2013 U pojedinim ''necivilizovanim'' afričkim plemenima mjere ''kazne'' za pripadnike zajednice koji učine ozbiljan prestup prema svojim bližim ili samoj zajednici izgledaju ovako: Dotična osoba se dovede u centar sela i cijelo pleme dolazi tu, te ga okružuje. U toku narednog dana ili dva, svako od njih dotičnom govori svaku dobru stvar koju je uradio u životu, a koje se oni sjećaju. Ovakav stav proističe iz vjerovanja da svako ljudsko biće na svijet dolazi kao dobro i neiskvareno, te da svako od nas želi sigurnost, ljubav, mir i sreću. No ponekad u potrazi za onim što žele ljudi čine greške, koje zajednica ne vidi kao nedjela, već vapaj za pomoć. Stoga se takav čovjek ne osuđuje, niti kažnjava. Već se pomno integriše u zajednicu sa punom pažnjom da se podsjeti na njegovu istinsku prirodu, sve dok se upotpunosti ne sjeti istine iz koje je privremeno bio isključen: ''Ja sam DOBRO''! Извор: https://www.facebook.com/photo.php?fbid=618605378182381&set=a.431419130234341.94362.431392820236972&type=1 Ко је овде ближи Христу, ми или они? Следствено томе: Какав ћемо одговор дати на Страшном суду ми, а какав они??? Биљана, Ромејац, Душан Силни and 9 осталих је реаговао/ла на ово 12 "Христос васкрсе, радости моја!" Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Дејан Написано Новембар 4, 2013 Пријави Подели Написано Новембар 4, 2013 Sta se desava ako je nepopravljiv covek? Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Драшко Написано Новембар 4, 2013 Пријави Подели Написано Новембар 4, 2013 Ко је овде ближи Христу, ми или они? Следствено томе: Какав ћемо одговор дати на Страшном суду ми, а какав они??? они они они немам аргумената, просто размишљам срцем (тренутно) Волео бих да ме усвоје Јанко and Deki992 је реаговао/ла на ово 2 "Верујем Господе, помози мом неверју" "О жено, велика је вера твоја, нека ти буде како хоћеш" Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Јанко Написано Новембар 4, 2013 Аутор Пријави Подели Написано Новембар 4, 2013 Sta se desava ako je nepopravljiv covek? Stoga se takav čovjek ne osuđuje, niti kažnjava. Već se pomno integriše u zajednicu sa punom pažnjom da se podsjeti na njegovu istinsku prirodu, sve dok se upotpunosti ne sjeti istine iz koje je privremeno bio isključen: ''Ja sam DOBRO''! Значи, стоји тамо док се не сети... w.a.mozart, Срђан Шијакињић and Биљана је реаговао/ла на ово 3 "Христос васкрсе, радости моја!" Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Дејан Написано Новембар 4, 2013 Пријави Подели Написано Новембар 4, 2013 Aha ,znaci neki ostanu da stoje :lol: Јанко је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Јанко Написано Новембар 4, 2013 Аутор Пријави Подели Написано Новембар 4, 2013 Aha ,znaci neki ostanu da stoje :lol: Дуг је дан, а тек два, па три... "Христос васкрсе, радости моја!" Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Леонтјев Написано Новембар 5, 2013 Пријави Подели Написано Новембар 5, 2013 Ovakav stav proističe iz vjerovanja da svako ljudsko biće na svijet dolazi kao dobro i neiskvareno. Слагао их Жан-Жак Русо. ,,Постоји само једна урођена заблуда, а то је заблуда да ми постојимо зато да бисмо били срећни.'' - А. Шопенхауер Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Јанко Написано Новембар 5, 2013 Аутор Пријави Подели Написано Новембар 5, 2013 Slavo Slavić Јанко, каже: Ovakav stav proističe iz vjerovanja da svako ljudsko biće na svijet dolazi kao dobro i neiskvareno. Леонтјев (post br.7): Слагао их Жан-Жак Русо. - Naravno da ih je slagao, jeste li čitali kod svetih Otaca kako i male bebice koje još sišu majčino mlijeko znaju biti zle, na primjer kod sv. Avgustina, on je o tom pisao u svojim Ispovijestima - Confessiones. Јанко каже: није мој текст, већ преузет са линка који је наведен. Друго, што се св. Августина тиче - па, ниједан свети није био непогрешив Ја овде морам, као тему за Ваше размишљање госн Славо, да његово мишљење обасјам светлошћу Писма. Све што створи Бог "погледа и, гле, све беше добро!". Немојмо мешати палу природу и зло. Такво понашање малог детета по Божијем допуштењу и рађање детета као злог су небо и земља... "Христос васкрсе, радости моја!" Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
-Владимир- Написано Новембар 5, 2013 Пријави Подели Написано Новембар 5, 2013 Мислим да је ово измишљотина . Мислим, у "појединим афричким племенима" . Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука