Никола Поповић Написано Новембар 4, 2013 Пријави Подели Написано Новембар 4, 2013 Често размишљам о једном феномену. О стању душе и ума када се загрејемо да нешто бранимо, нападамо, или када аргументујемо одређени став или појам... Са људске стране, та појава је нормална, и са психолошке стране такође, јер ако смо сви различити наравно да нам је потребан дијалог и здраво размењивање идеја и мисли како бисмо били у стању да проширимо своју свест и чујемо не само другу страну, већ и трећу, четврту јер свет ионако није црно-бели. Међутим, има једна цака ту - да ли ја стварно имам шта да кажем о одређеној теми или ставу, мишљењу? Да ли је неопходно да га ја дефинишем или, још горе, да ли одмах морам да из сопственог страха непознавања материје ударим у контранапад и започнем расправу само да бих себи доказао да ја умем да ,,мислим"?... Често бих нешто рекао, али станем. Не видим поенту, односно, не допада ми се слика коју може да проузрокује та реч, па чак и да се извргне руглу уколико неко дозволи себи да много ,,мисли". Дакле, да ли ми стварно имамо шта да кажемо на одређене теме? И ако немамо, да ли говоримо зато што желимо да се информишемо и нешто ново сазнамо, или превише ,,мислимо" па нам је мало досадно? Sanja Т., Данче*, Mилена КШ and 5 осталих је реаговао/ла на ово 8 Приносим себе на жртву Теби; предајем се Теби. Немам жеља, осим жеље да испуним вољу Твоју. Научи ме молити се. Сам у мени моли се. Амин. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Gordana . Написано Новембар 4, 2013 Пријави Подели Написано Новембар 4, 2013 И ја сам размишљала о овој појави. Често би боље било да сам ћутала. То што ја мислим о нечему често може да буде брзински став формиран на основу крњих података... Sanja Т., Драшко, Данче* and 4 осталих је реаговао/ла на ово 7 https://www.facebook.com/SrpskaPravoslavnaCrkvaSvetogSpiridona?ref=hl https://www.facebook.com/pages/MAJ-Atelje/454900264583452?ref=hl Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Milan Nikolic Написано Новембар 4, 2013 Пријави Подели Написано Новембар 4, 2013 Најгоре је када се нешто развлачи. Мислим да дијалектика еволуира у правцу одбацивања вишка информација. Наука верујућих каже: Апсолутан је само Бог Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Никола Поповић Написано Новембар 4, 2014 Аутор Пријави Подели Написано Новембар 4, 2014 Оп, оп, оп! Види ти коју сам ја тему покренуо прошле године на данашњи дан Хм.. став ми је и даље исти - да ли ми заиста имамо шта да кажемо увек и свуда? Приносим себе на жртву Теби; предајем се Теби. Немам жеља, осим жеље да испуним вољу Твоју. Научи ме молити се. Сам у мени моли се. Амин. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Саша од Москве Написано Новембар 4, 2014 Пријави Подели Написано Новембар 4, 2014 Imaš šta da kažeš, naravno ne uvek - ne svuda. E sad ću da citiram šta sam čula na jednom predavanju - - Ne treba govoriti ono što za tebe nema važnosti (dakle ako je nešto izuzetno važno - nikako da bi se pričalo radi priče) - Govoriti što manje - što se više objašnjava - sve je manje jasnije - Moje iskustvo - onda kada sam imala u istom trenutku odgovor koji je bio, da se izrazim najbolje što umem - rasterećujući, onda je trebalo da kažem, a ako je u meni podsticao razdor u odnosu - tada je bilo bolje da sam ćutala. (mada je i ovo obrada onoga što sam čula od različitih ljudi, a što se potvrdilo kroz iskustvo). A umeš da osetiš koja vatra u tebi spaljuje i guta odnos - a koja greje. Караконџула, -Владимир-, Данче* and 2 осталих је реаговао/ла на ово 5 Пошто је изговорите, реч вама влада. Док је неизговорена, ви владате њоме. Арапска пословица Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Саша од Москве Написано Новембар 6, 2014 Пријави Подели Написано Новембар 6, 2014 Da i još jedna stvar - uvek možeš da pevaš Пошто је изговорите, реч вама влада. Док је неизговорена, ви владате њоме. Арапска пословица Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
zuti car Написано Новембар 6, 2014 Пријави Подели Написано Новембар 6, 2014 Na forumu umem da branim svoje stavove zestoko , posebno ako se neko upeca pa krene da me ubedjuje kako nisam u pravu . U stvarnosti , ne raspravljam uopste , ne branim stavove , jednostavno kazem sta imam jednom pa ako agovornik shvati , shavtio je , ako ne , prosto ga pustim da "pobedi" , mada i to retko , prosto ne pricam o stvarima koje iziskuju rspravau , uglavnom sve svodim na "small talk" nebitne stvari i uljudne konvecinalnosti . Istu stvar radim i kad odem da posetim neki kung fu klub , uglavnom odbijem da radim sa vezbacima i trenerom ali ako bas navale onda ih pustim da pobede ,Ne vidim svrhu u tome da nekoga pobedim u raspravi ili u bilo cemu drugom , ja od toga nemam nista niti se osecam bolje, zapravo se osetim lose jer se porazeni oseca lose . Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
МилошБГ Написано Новембар 6, 2014 Пријави Подели Написано Новембар 6, 2014 Na forumu manje vise da...pre svega forum shvatam kao razonodu i vreme koje trosim na njega shvatam kao zabavu + za nova neka saznanja,nesto zanimljivo za procitati ili neke informacije koje mi znace apropo predavanja,knjiga...Iskreno ne shvatam ga previse ozbiljno u smislu da moram biti ustogljen,da mi svaka poruka mora biti na nekom amatersko-akademskom nivou i slicno,to moze isto biti gradjenje one potrebe ma ja sam a vi ste... Trudim se da ne pisem na temama o kojima nista ne znam i u punoj meri to uspevam,ali na temama o kojima znam svakako cu braniti svoj stav,sto kaze zuti zestoko. U obicnom da ne kazem stvarnom zivotu zavisi kako kad,gde i skim...moze se desiti nekad da branim stav isto zestoko,moze se desiti da mi je smor da bilo sta pricam pa deluje da ustuknem,moze se desiti da ne pricam uopste ali je jedno sigurno nikad ne pokrecem diskusiju sam ili ajde ne mozda nikad ali bar u 90% slucajeva se samo nadovezem na diskusiju i dam svoj stav i misljenje i sad kako ko to prihvati. Ali da pokrecem sam ili kad sam u nekom vecem drustvu kazem e a sta mislite o tome ili vidite ovo i na taj nacin da trazim diskusiju,to je stvarno velika retkost. I iskreno ne vidim nista lose u tome da imas neko misljenje o necemu i da ga iskazes ako imas gde,po meni to je bolje pa ma kakav god razlog bio,nego da nemas uopste ili jos gore da imas a da ne zelis da ga iskazes jer mislis da nema potrebe ili da to moze da znaci ovo ili ono,prvo sa stavovima i misljenjima te ljudi upoznaju,ako ti cutis u vecini i delujes kao da nemas sta reci,sigurno ce ti se nekad ukazati potreba da ces morati izneti neki stav koji si negde tamo precutao i sto bi to radio,sto bi dozvolio da ti neko kaze e ja te nisam znao/znala kao takvog. Inace puno puta sam takodje ucestvovao u diskusijama u kojima u toku njih sam saznavao da ipak moj stav nije u pravu i bez problema sam prihvatao to,priznavao i slicno,nemam problem ni sa tim,nisam u tom smislu sujetan covek... Христос воскресе из мертвих,смертију смерт поправ и сушчим во гробјех живот даровав Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Караконџула Написано Новембар 16, 2014 Пријави Подели Написано Новембар 16, 2014 да ли ми заиста имамо шта да кажемо увек и свуда? Jasno je da ljudsko biće /kao jedino koje može da razvije misao/ ima uvijek i svuda šta da kaže, iako bi mu, u većini slučajeva, bilo bolje da dobro porazmisli prije nego li nešto izgovori. Рапсоди је реаговао/ла на ово 1 "Ох, та ја сам Човек! Човек!" Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Драшко Написано Новембар 16, 2014 Пријави Подели Написано Новембар 16, 2014 Немам ништа да кажем Рапсоди and Џуманџи је реаговао/ла на ово 2 "Верујем Господе, помози мом неверју" "О жено, велика је вера твоја, нека ти буде како хоћеш" Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Снежана Написано Јануар 22, 2016 Пријави Подели Написано Јануар 22, 2016 сада ме је Дијанина тема о учењу комуникацији потсетила на ово, има повезаности...па ако мислите да имате нешто да кажете и на ову тему...изволите Дијана. and Никола Поповић је реаговао/ла на ово 2 Путници, нема пута, путеви се стварају ходањем! А.М. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
БанеЛ Написано Јануар 22, 2016 Пријави Подели Написано Јануар 22, 2016 Исправите ме ако грешим, не љутим се. Не волим да солим памет, али кад видим и прочитам нешто кроз шта сам и ја пролазио, волим да кажем своје мишљење и искуство. Можда није валидно, али ваљда не шкоди. Можда неком и користи. Рапсоди, Караконџула and Дијана. је реаговао/ла на ово 3 Не брините се, дакле, за сутра; јер сутра бринуће се за се. Доста је сваком дану зла свога. (Мт.6, 34) Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
LogosAgape Написано Јануар 22, 2016 Пријави Подели Написано Јануар 22, 2016 Činjenica da govorim ne znači da imam šta da kažem, a potreba da govorim jeste sujeta. Ipak ponekad se dam obuzdati Bogu hvala Рапсоди and Снежана је реаговао/ла на ово 2 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Arsenija Написано Јануар 22, 2016 Пријави Подели Написано Јануар 22, 2016 Mislim da sam svoje ispricala . Sada je vreme da se polako povucem . Рапсоди је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Рапсоди Написано Јануар 22, 2016 Пријави Подели Написано Јануар 22, 2016 Волела бих да неко може да прочита оно што не кажем, што прећутим. Покушавам да научим да читам између редова..................та невидљива азбука нимало није лака..............али је достижна Carpe Aeternitatem Заиста вам кажем, ако се не повратите и не будете као деца, нећете ући у царство небеско. Јеванђеље по Матеју глава 18:1-10 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука