Милослав Самарџић Написано Децембар 16, 2017 Пријави Подели Написано Децембар 16, 2017 Имам утисак да Ви под народом подразумевате неписмени део народа. Природно је да неписмени не разумеју писмене. Тако је и данас. Стојадиновић није показивао склоности да државу преведе у тоталитарну. Он је баштинио српску демократску традицију. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Милослав Самарџић Написано Децембар 16, 2017 Пријави Подели Написано Децембар 16, 2017 Поводом нових ТВ серија РТС-а: Црвене сенке Бјелогрлић нам приказује вероватно најгаднији приказ неке престонице у историји кинематографије. Наговештај овога могли смо видети у његовој претходној серији, “Монтевидео“, када је кафану “Солунац“, у којој су се окупљали фудбалери, изместио са Булевара – преко пута Правног факултета – негде на периферију, приказујући Београд између два светска рата онако како су тада изгледали, на пример, Бајина Башта или Крива Паланка ПИШЕ: Милослав САМАРЏИЋ ЦЕЛИ ЧЛАНАК: http://www.pogledi.rs/поводом-нових-тв-серија-ртс-а-црвене-се/ Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Милослав Самарџић Написано Јануар 19, 2018 Пријави Подели Написано Јануар 19, 2018 Поводом филма ''Друга страна свега'': Вишак ''револуционара'' Према Славку Воркапићу, добар документарни филм мора да садржи два следећа основна елемента: да је јасан и да је истинит. Филм “Друга страна свега“ нема ни један од ових елемената, али је ипак добио једну од највећих светских награда. Зашто? ПИШЕ: Милослав САМАРЏИЋ Наставак чланка:http://www.pogledi.rs/поводом-филма-друга-страна-свега-виш/ Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Милош1 Написано Април 12, 2018 Пријави Подели Написано Април 12, 2018 Господине Самарџићу, радећи родослов моје фамилије наишао сам на податак да је средином маја 1943. године у Белановици боравила формација добровољаца тј. СДК. Тада су у Белановици убили два или више цивила под изговором да су помагали партизане у том крају. Имате ли податке о тим убиствима или о формацији СДК која се у то доба нашла у Белановици. Ако немате конкретне податке, можете ли ме упутити на литературу или конкретну архивску грађу. Унапред се захваљујем на помоћи. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Agnostik Написано Мај 16, 2018 Пријави Подели Написано Мај 16, 2018 On 16.12.2017. at 17:57, Милослав Самарџић рече Имам утисак да Ви под народом подразумевате неписмени део народа. Природно је да неписмени не разумеју писмене. Тако је и данас. Стојадиновић није показивао склоности да државу преведе у тоталитарну. Он је баштинио српску демократску традицију. Pa cak i elita nije pricala ruskom redakcijom crkvenoslovenskog. Ponekad neka ruska rec, kad je neko hteo da se "kurci" i to je to. Nadam se da ste veci ekspert za cetnike, jer ovo oko Karadzica je na nivou Deretica. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Милослав Самарџић Написано Август 26, 2018 Пријави Подели Написано Август 26, 2018 Само Дража Михаиловић је систематски радио на спашавању живота Срба у НДХ, и то од маја 1941. до маја 1945. Сем тога, уз помоћ огромних сума новца које му је слала Југословенска влада, он је организовао прихват и прехрану избеглица на територијама под контролом четника западно од Дрине ПИШЕ: Милослав САМАРЏИЋ ЧЛАНАК: http://www.pogledi.rs/ко-је-спашавао-народ/ Sofija_ је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Милослав Самарџић Написано Август 26, 2018 Пријави Подели Написано Август 26, 2018 После 23 године: Прва стручна критика књиге “Тајне `Вукове реформе`“ http://www.pogledi.rs/после-23-године-прва-стручна-критика-књ/ Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
banana Написано Октобар 25, 2018 Пријави Подели Написано Октобар 25, 2018 Da li je 27 mart odlozio napad na sssr ili je to komunisticka propaganda? Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Милослав Самарџић Написано Октобар 29, 2018 Пријави Подели Написано Октобар 29, 2018 On 12.4.2018. at 3:28, Милош1 рече Господине Самарџићу, радећи родослов моје фамилије наишао сам на податак да је средином маја 1943. године у Белановици боравила формација добровољаца тј. СДК. Тада су у Белановици убили два или више цивила под изговором да су помагали партизане у том крају. Имате ли податке о тим убиствима или о формацији СДК која се у то доба нашла у Белановици. Ако немате конкретне податке, можете ли ме упутити на литературу или конкретну архивску грађу. Унапред се захваљујем на помоћи. Не знам ништа конкретно, можда има у Недићевој архиви у Војном архиву. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Милослав Самарџић Написано Октобар 29, 2018 Пријави Подели Написано Октобар 29, 2018 On 25.10.2018. at 14:07, banana рече Da li je 27 mart odlozio napad na sssr ili je to komunisticka propaganda? Јесте одложио напад на СССР. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Милослав Самарџић Написано Октобар 29, 2018 Пријави Подели Написано Октобар 29, 2018 Поводом ТВ серије “Корени“: “За попа одма` две љуте!“ Успутно убацивање тезе да је поп највећа пијаница, само је део комунистичке пропаганде, по питању цркве посебно, и духовног живота Срба уопште ПИШЕ: Милослав САМАРЏИЋ ЧЛАНАК: http://www.pogledi.rs/поводом-тв-серије-корени-за-попа-одм/ Поуке.орг инфо and ronin је реаговао/ла на ово 1 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
[email protected] Написано Јануар 1, 2019 Пријави Подели Написано Јануар 1, 2019 Ovo je sve istinito i svako ko mi kaže da su komunisti heroji znam šta pod razumeva pod time da kad oni nekog ubiju oni su sad kao heroji frajeri narkomani a kad njih neko ubije on je zlobčinac i zlikovac meni tu nema logike šta vi mislite Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Милослав Самарџић Написано Јануар 19, 2019 Пријави Подели Написано Јануар 19, 2019 Свакако да нема логике. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Милослав Самарџић Написано Јануар 19, 2019 Пријави Подели Написано Јануар 19, 2019 Колико цркава су саградили Дражини четници: https://www.pogledi.rs/колико-цркава-су-саградили-четници/ Милан Ракић је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Милослав Самарџић Написано Јануар 26, 2019 Пријави Подели Написано Јануар 26, 2019 Љотићевац у “Политикином забавнику“ Лагарија о једном љотићевцу, објављена у “Политикином забавнику“, препунила је ових дана друштвене мреже. Док лагарија о једној комунисткињи, објављена у истом броју “Политикиног забавника“, од стране истог аутора, готово да није поменута. Јер, јавност је навикла на црвена бајке. Оне су свакодневно присутне, и, ево, на РТС-у се управо завршила бајка под насловом: “Одлазак ратника, повратак маршала“. ПИШЕ: Милослав САМАРЏИЋ НАСТАВАК ЧЛАНКА: http://www.pogledi.rs/љотићевац-у-политикином-забавнику/ Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука